Обо всём 45
Розпочатий з nadin, 11 лют 2016 10:01
1969 відповідей у цій темі
Мрія
-
Місто:Розсошенці
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:29
О, новина дня для мене - "ь" не останній в алфавіті!
Треба глянути яку абетку вчить син, а то мамка не в курсі)))
А чому так часто пишуть " на фіК", а не "на фіГ"?
Kalinna
-
Місто:Полтава, Сади 2
-
Ім'я:Інна
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:31
Відмінки - це можна нову тему заводити (їх зараз 7 (з’явився кличний), раніше було лише 6) І прізвища ніколи з закінченням -КО не відмінювались (Шевченко був і в Африці Шевченко)
За алфавіт - ну тоді я "древняя"))))
Так я його крім школи ніде білше не застосовувала... А через це, коли дитина пішла до школи "впала в ступор")))) Чіплялася до вчительки, щоб вона мені сказала не привиділось мені?. Сказала ні, до 1996 року (здається) алфавіт був саме таким, а потім добавили 33 літеру і ь перенесли перед Ю
Якраз я школу встигла закынчити коли було ще 32 'який знак останній ;-)
А мене більш всього бісять нові зміни в відмінках. Дивишся новини "Згорів трамвай недалеко депА" Якого, нафік "депа". Або "я в такому гарномі пальті ніколи не ходила", або "вчора після відвідин кіна..." Аааа, вбийте мене! Подивишся новини(особливо СТБ ) так плакати хочеться. Там навіть імена каверкати почали. Що тут вже говорити про старі сільські діалекти((((
А "ляда" нормальне слово для сільської місцевості.Бо в містах його не має де використовувати. Бо "ляда" це дерев"яна важка кришка, що щось накриває/покриває.
Тань, я навіть вчила, що алфавіт від А до Я. І скільки себе пам"ятаю, то Ь Ю Я
+1 Жесть, і навіщо таке робити? Також не можу таке слухати, про вживати і мова не йде.
Відредаговано Kalinna, 18 лютий 2016 - 12:59.
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:31
Фамилии на -ко не склоняются в укр. языке, когда они в женском роде (Шевченко Катерині), а в мужском склоняются (Шевченку Олегу). И кличний відмінок я тоже со школы помню, так что ему точно уже лет 20.
Лавина
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Татьяна
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:37
всё, я спокойна)))) Оказывается не приснилось с Ь))))
Фамилии на -ко не склоняются в укр. языке, когда они в женском роде (Шевченко Катерині), а в мужском склоняются (Шевченку Олегу). И кличний відмінок я тоже со школы помню, так что ему точно уже лет 20.
Все у меня каша в голове (я по 9 класс включительно учила только русский язык)
sofiko
-
Місто:Полтава, Алмазный
-
Ім'я:Елена
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:41
А мне режет когда бабушка на папу гофорит Хведя. Пыталась переучить - а оказывается для нее буквы"ф" не существует, только "хв" В мене бабуся говорила "ф - це хв, що в боки взялося" ))
Пушкин не любил букву "ф")) и оооочень редко её использовал, например в "Полтаве" она встречается раза три всего, во всей поэме, а многие его произведения вообще не содержат эту букву
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:41
всё, я спокойна)))) Оказывается не приснилось с Ь))))
Все у меня каша в голове (я по 9 класс включительно учила только русский язык)
Я до 9 класса тоже училась на русском, укр. язык был раз в неделю. А потом школу "перевели" на украинский
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:42
Очень срочно нужен номер тел Безеги М.И., поделитесь плиз!
Клиниаа 670767 http://www.lor-bezega.com.ua/
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:52
А ще, якщо чоловік Кочерга, то Кочерзі)))) я працюю з рішеннями, які дають на відведення землі, то так смішно, як прізвища типу Шевченко, то пишуть Шевченку, а такі колоритні вже бояться відмінювати і пишуть відводиться Кочерга Миколі Івановичу
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:53
Розказав паризький знайомий страшну історію. Рік тому в їх нормандський будинок вломився пяний неадекватний швейцарець, розбивши вікна на терасі. Півтори години він тероризував жінку з двома малими дітьми, що встигли зачинитися в кімнаті й підперти двері шафою. Він кричав, що всіх їх повбиває і виламував двері. Поліція їхала півтори години.Чувак цей мій знайомий був на телефоні весь цей час із ними, але нічим не міг помогти - кусок дороги все-таки. ЖОДЕН з їх друзів не приїхав на прохання сімейства, щоб зарадити. І надворі зібрався натовп цікавих - рибальське село собі, в людей точно ж були бодай якісь гарпуни, якщо не рушниці - і ніхто, ніхто не наважився зайти в дім допомогти жінці з дітьми. Всі собі позіхали і були цілком свіженькими, після душу в шостій ранку.
Жінка була ікарем. після того6 як півтори години вона була певна, що загине і вона, і діти, більше працювати не може. З сусідів і друзів ніхто й не думав вибачатися - ну а шо, їм же небезпечно було втручатися. Урод-маньяк на волі після 18-ти місяців умовно, і не хоче платити жодних компенсацій. Чого поліція їхала аж півтори години - то певно роботи було багато. Котика там з дерева бабусі дістати тощо.
- В Україні таке було б неможливо! - обурююся я. - Де таке бачено?! Ціле село здорових бицюків засцяло вийти проти одного 25-річного придурка?.. Та в нас би його вже роздерли на німецький хрест. Ще й за дітей!
- Ну то ж не їхні діти. - каже француз.
- Просто ви мобілізовані і солідарні. Ви нещодавно пройшли через великі випробування й досі проходите. А тут уже сто років нічого не було. Всі просто стали крайніми індивідуалістами. От хіба - після цих терактів трохи стали відчувати, що всі ми частина одного...
Ну і чому ціна емпатії завжди така висока?((
Karpa Irena
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:55
И я учила "кличний", а на мягкий знак в конце алфавита только что смотрела реально пять минут-думала, это сейчас он в конце)а на счет "авта, депа, метра,пальта"-хочется застрелится. Это старость?)
Недавно где-то видела, что вроде и в русском языке уже сделали кофе среднего рода, мол все ошибаются, пусть будет так.
мне тоже) а еще эвро , особенно, как произносят некоторые ведущие новостей (Алла Мазур, например) "эуро".
Опубліковано 18 лютий 2016 - 13:03
Відмінки - це можна нову тему заводити (їх зараз 7 (з’явився кличний), раніше було лише 6) І прізвища ніколи з закінченням -КО не відмінювались (Шевченко був і в Африці Шевченко) За алфавіт - ну тоді я "древняя"))))
не думаю, что ты настолько древняя, может древняя была учительница и учила вас не по программе? )
я пошла в школу в 90м году: алфавит заканчивался на я, падежей было 6, но уже тогда была "клична форма" как переходной этап видимо, мужские фамилии склонялись всегда. не было только "русской" Г.
а то, что теперь склоняются слова иностранного происхождения мне даже нравится, это осовременивает язык.
Опубліковано 18 лютий 2016 - 13:04
мне тоже) а еще эвро , особенно, как произносят некоторые ведущие новостей (Алла Мазур, например) "эуро".
"єврів"))))я СТБ не включаю даже, берегу себя)"гвинтокрил" еще.
Опубліковано 18 лютий 2016 - 13:06
"єврів"))))я СТБ не включаю даже, берегу себя)"гвинтокрил" еще.
А еще "гелікоптер"))
nadin
-
-
Ім'я:Надежда
Опубліковано 18 лютий 2016 - 13:09
мені теж)) уже більше 10 років як))))
а мне чего-то 24 и все, чего-то никак на год не повзрослею)))
Опубліковано 18 лютий 2016 - 13:21
берегу себя)"гвинтокрил" еще А еще "гелікоптер"))
так а как вы считаете правильно? "вертоліт" или мб "вертольот"? )
Опубліковано 18 лютий 2016 - 13:22
так а как вы считаете правильно? "вертоліт" или мб "вертольот"? )
мне гелікоптер правильно.
Лавина
-
-
Опубліковано 18 лютий 2016 - 13:23
так а как вы считаете правильно? "вертоліт" или мб "вертольот"? ) гвинтокрил)))
Опубліковано 18 лютий 2016 - 13:27
предположу, что высматривать котика
Хотілося б почути більше версій. Відкриваю карти: так дитина "побачила" процес,коли наречений знімає з ноги підв'язку нареченій.)))
Опубліковано 18 лютий 2016 - 13:27
Ще згадалося))моя бабуся дуже любила говорити "ловко" (гарно) і "любенька" (хороша)
Любенька дитинка, як ловко вишила
))
И моя бабулечка так говорила и я частенько сыну так говорю
Лавина
-
-
Опубліковано 18 лютий 2016 - 13:36
Все, я спокойна))))
Украи́нский алфави́т в нынешнем составе существует с конца XIX века; включает 33 буквы: по сравнению с русским — не используются Ёё, Ъъ, Ыы, Ээ, но присутствуют Ґґ, Єє, Іі и Її. (В 1932—1990 годах буква Ґ отсутствовала, а мягкий знак стоял последней буквой[1])
0 користувачів читають цю тему
0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|