Вот нашла, по такому я училась)))
Відредаговано Лавина, 18 лютий 2016 - 11:51.
![]() Обо всём 45
Розпочатий з nadin, 11 лют 2016 10:01
1969 відповідей у цій темі
Опубліковано 18 лютий 2016 - 11:53 А мене більш всього бісять нові зміни в відмінках. Дивишся новини "Згорів трамвай недалеко депА" Якого, нафік "депа". Або "я в такому гарномі пальті ніколи не ходила", або "вчора після відвідин кіна..." Аааа, вбийте мене! Подивишся новини(особливо СТБ ) так плакати хочеться. Там навіть імена каверкати почали. Що тут вже говорити про старі сільські діалекти(((( А "ляда" нормальне слово для сільської місцевості.Бо в містах його не має де використовувати. Бо "ляда" це дерев"яна важка кришка, що щось накриває/покриває. Тань, я навіть вчила, що алфавіт від А до Я. І скільки себе пам"ятаю, то Ь Ю Я
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:01 А мене більш всього бісять нові зміни в відмінках. Дивишся новини "Згорів трамвай недалеко депА" Якого, нафік "депа". Або "я в такому гарномі пальті ніколи не ходила", або "вчора після відвідин кіна..." Аааа, вбийте мене! Подивишся новини(особливо СТБ ) так плакати хочеться. Там навіть імена каверкати почали. Що тут вже говорити про старі сільські діалекти(((( А "ляда" нормальне слово для сільської місцевості.Бо в містах його не має де використовувати. Бо "ляда" це дерев"яна важка кришка, що щось накриває/покриває.Відмінки - це можна нову тему заводити (їх зараз 7 (з’явився кличний), раніше було лише 6) І прізвища ніколи з закінченням -КО не відмінювались (Шевченко був і в Африці Шевченко) За алфавіт - ну тоді я "древняя"))))
Так я його крім школи ніде білше не застосовувала... А через це, коли дитина пішла до школи "впала в ступор")))) Чіплялася до вчительки, щоб вона мені сказала не привиділось мені?. Сказала ні, до 1996 року (здається) алфавіт був саме таким, а потім добавили 33 літеру і ь перенесли перед Ю
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:02
Я кличний в школі вчила)))
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:05 Я кличний в школі вчила)))АААА Люда, що ти зі мною робиш? Мені ж 25)))) (Невже я така старкувата?)
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:06 Блін, наче я не така вже й молода, але теж у школі "ь" був НЕ останній. І кличний відмінок був. А от те про, що Люда пише - це вже після школи з'явилося. Відмінювання пальто, авто і т.п. Декілька років тому читала книгу, у якій уже було "декілька автів", "вийшов із авта". Брррр.
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:09
Та, ладно. Нам всім по 20 максимум))))
В мене ж мама початківець. От і хвалиться. Я зараз стала попадати на новини(СТБ львівське), то там такі перли. От сиджу згадую як вони спотворили ім"я Микола.Знаю, що в шоці довго була. А от як?Забула...
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:11 Таня, я за кличний не пам'ятаю, вчили чи ні, а от прізвища точно вчили. Не відмінюються прізвища на -ко жіночого роду, а чоловічого відмінюються, вчили це ще багааато років тому)
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:12
И я учила "кличний", а на мягкий знак в конце алфавита только что смотрела реально пять минут-думала, это сейчас он в конце)а на счет "авта, депа, метра,пальта"-хочется застрелится. Это старость?)
Недавно где-то видела, что вроде и в русском языке уже сделали кофе среднего рода, мол все ошибаются, пусть будет так.
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:13 Нам всім по 20 максимум))))Ні, я не на стільки зараз молода)))) Особливо на роботі, коли запитують скільки років сину (ну не можу ж я бути в 20 років мамою 11 літнього хлопця)))) кажу, що мені 25 (поки ведуться, хоча очі роблять О_о, коли починають рахувати в скільки я родила)))))
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:14 Почему же нет? У нас в гараже есть
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:16
надивились)))особливо, якщо вона на голову норовить впасти)))
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:18 АААА Люда, що ти зі мною робиш? Мені ж 25)))) мені теж)) уже більше 10 років як))))
Опубліковано 18 лютий 2016 - 12:26
Очень срочно нужен номер тел Безеги М.И., поделитесь плиз!
0 користувачів читають цю тему0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |