Перехід до вмісту

Фотографія

Обо всем 76

• Ця тема заблокована Ця тема заблокована
1986 відповідей у цій темі

#581 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 6 800 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 12 травень 2020 - 17:59

Что такое "обидно" )) Сыну 2,5 )
- Ванечка, ты куда идёшь?
- На работу работать.
- А где ты работаешь?
- За рулём, как папа.
- А мама что делает?
- Спит )))

Давид каже, що мама працює мамою)

#582 Elena Libra

Elena Libra

Докторка мамських наук

• Модератори
  • 2 376 повідомлення
  • Ім'я:Лена

Нагороди

Опубліковано 12 травень 2020 - 18:07

Давид каже, що мама працює мамою)

Так хоть працює, а я СПЛЮ )) Причём, я бы поспать была ой как рада ))

#583 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення
  • Місто:г.Полтава,Центр
  • Ім'я:олюсенок

Опубліковано 12 травень 2020 - 18:08

в МД точно ні, після них перездавала, невірні результати. 

А как вы пришли к выводу ,что неверные результаты?

Не всегда можно понять,вот и спрашиваю.Спасибо.

#584 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 12 травень 2020 - 18:15

А как вы пришли к выводу ,что неверные результаты?
Не всегда можно понять,вот и спрашиваю.Спасибо.

сдавала на хвороби, потім пересдавала в інших лабораторіях, декількох, не підтвердили. І у знайомої так само було, перехресне забруднення матеріалу, ряду клієнтів роблять одночасно реактивом.
  • Cu-jo це подобається

#585 Jilly

Jilly

Сонечко

• Модератори
  • 4 420 повідомлення
  • Ім'я:Таня

Нагороди

Опубліковано 12 травень 2020 - 18:21

Я уже не помню. Я донор с 1998 года, тогда и завели карточку. Сейчас, когда звонят и просят сдать, обязательно измеряют давление, берут общий анализ крови, терапевт и дерматолог смотрит, взвешивают (если человек худой или не знает вес), потом только берут кровь.

А твой вес их устраивает?) Я 1 раз пока сдавала, тогда был вес вроде 63-65 кг (не меньше 60 точно, т.к. меньше у меня в принципе не было)), и то вроде как сомневались. И взяли, я так поняла, меньше "нормы".
Потом беременность, ГВ, и прописка была не полтавская. Сейчас в принципе можно еще пойти сдать...

#586 Лавина

Лавина

Я белый и пушистый комочек.....

• Довгожителі
  • 6 769 повідомлення
  • Ім'я:Татьяна

Нагороди

Опубліковано 12 травень 2020 - 18:28

Так хоть працює, а я СПЛЮ )) Причём, я бы поспать была ой как рада ))

У мене колись, також був казус, коли сину було 3 ±.
В садочку при мені його вихователі запитували
- ким працює тато?
- військовий
- а мама?
- інстітутуткой.....

Далі, де не запитували, сміялися довго.

P.S. На той момент я працювала бухгалтером. І сина бачила досить часто лише перед сном. Чому він так сказав - досі загадка....

Відредаговано Лавина, 12 травень 2020 - 18:28.

#587 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 12 травень 2020 - 19:18

А твой вес их устраивает?) Я 1 раз пока сдавала, тогда был вес вроде 63-65 кг (не меньше 60 точно, т.к. меньше у меня в принципе не было)), и то вроде как сомневались. И взяли, я так поняла, меньше "нормы".
Потом беременность, ГВ, и прописка была не полтавская. Сейчас в принципе можно еще пойти сдать...

Раньше было ограничение 50 кг, сейчас кажется 55. Когда я весила 52 кг, то после завтрака и в одежде уже было ближе к 55. Но я так недолго весила, всего полгода, а в 54-55 уже проблем не возникало.

Странно, когда я начинала сдавать, будучи студентом, не была полная. Килограмм 56-60, но это неточно я тогда этими цифрами не заморачивалась. То никогда ничего не говорили, молча взвешивали, себе записывали в журнал. Там весы были с гирьками, я все равно в них не понимаю, что они там показывают. Ну а после родов никто меня не взвешивал, так как было очевидно, что я не стройняшка))).
Может ты просто выглядела истощенной?
Завернули меня единственный раз, когда был герпес на губе. Я по телефону сразу сказала, что герпес. Они такие: ничего, кровь срочно надо. А там врач завернул. Мои доводы, что он у меня в крови этот вио с давно и все равно человек заразится (как повезет). Но она сказала, что не могут взять. А потом причитали "что же делать умрёт мужик". Мне это так не понравилось, что я аж до сих пор помню. Ну пусть умирает, раз герпес страшнее.
Но хоть дали справку на работу, где я тынялась все утро.

#588 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 12 травень 2020 - 19:22

Раньше было ограничение 50 кг, сейчас кажется 55. Когда я весила 52 кг, то после завтрака и в одежде уже было ближе к 55. Но я так недолго весила, всего полгода, а в 54-55 уже проблем не возникало.

Странно, когда я начинала сдавать, будучи студентом, не была полная. Килограмм 56-60, но это неточно я тогда этими цифрами не заморачивалась. То никогда ничего не говорили, молча взвешивали, себе записывали в журнал. Там весы были с гирьками, я все равно в них не понимаю, что они там показывают. Ну а после родов никто меня не взвешивал, так как было очевидно, что я не стройняшка))).

У мене чоловік також у студентські роки часто здавав - досі валяються довідки, а коли здавав для когось цілеспрямовано - довідок нема.

PS: Дивляться на вагу, артеріальний тиск і відсутність захворювань типу гепатит, віл...

#589 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення
  • Місто:г.Полтава,Центр
  • Ім'я:олюсенок

Опубліковано 12 травень 2020 - 20:26

сдавала на хвороби, потім пересдавала в інших лабораторіях, декількох, не підтвердили. І у знайомої так само було, перехресне забруднення матеріалу, ряду клієнтів роблять одночасно реактивом.

Поняла.

Сейчас такое время, надо все перепроверять,наверное,если возможности позволяют.

#590 Stepashka

Stepashka

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 145 повідомлення
  • Ім'я:Eлена

Нагороди

Опубліковано 12 травень 2020 - 20:28

Завернули меня единственный раз, когда был герпес на губе. Я по телефону сразу сказала, что герпес. Они такие: ничего, кровь срочно надо. А там врач завернул. Мои доводы, что он у меня в крови этот вио с давно и все равно человек заразится (как повезет). Но она сказала, что не могут взять. А потом причитали "что же делать умрёт мужик". Мне это так не понравилось, что я аж до сих пор помню. Ну пусть умирает, раз герпес страшнее.
Но хоть дали справку на работу, где я тынялась все утро.

А кажуть, що кров пів року на карантині..

Відредаговано Stepashka, 12 травень 2020 - 20:28.

#591 Даринка

Даринка

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 454 повідомлення
  • Місто:Полтава Сады - 2
  • Ім'я:Даша

Опубліковано 12 травень 2020 - 20:46

Дівчата, поділіться, будь ласка, контактами форумчанки Наташі-nana. Буду вдячна.

#592 Katrusja

Katrusja

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 921 повідомлення
  • Місто:Россошенцы
  • Ім'я:Katerina

Нагороди

2            

Опубліковано 12 травень 2020 - 20:49

Дівчата, поділіться, будь ласка, контактами форумчанки Наташі-nana. Буду вдячна.

ви ж пастилу мали на увазі?) https://instagram.co...id=rxwsafzixjlw

Відредаговано Katrusja, 12 травень 2020 - 20:49.

#593 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 12 травень 2020 - 20:58

А кажуть, що кров пів року на карантині..

Мені такого не говорили. Навіть таксі за "рахунок закладу" було). Правда, назад після забору крові запропонували "Швидкою" відвезти)).

Може якщо скінчилися запаси крові певної групи, немає обмежень. В мене рідкісна група, негативний резус-фактор.

У мене чоловік також у студентські роки часто здавав - досі валяються довідки, а коли здавав для когось цілеспрямовано - довідок нема.
PS: Дивляться на вагу, артеріальний тиск і відсутність захворювань типу гепатит, віл...

В студентські роки їх треба було здавати, якщо я правильно пам'ятаю. Щоб отримати "бонус" - три дні відпустки від пар). І в день здачі теж.

#594 paprika

paprika

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 381 повідомлення
  • Ім'я:alla

Опубліковано 12 травень 2020 - 20:59

Мені такого не говорили. Навіть таксі за "рахунок закладу" було). Правда, назад після забору крові запропонували "Швидкою" відвезти)).

Може якщо скінчилися запаси крові певної групи, немає обмежень. В мене рідкісна група, негативний резус-фактор.

Цікаво, а існує база крові? Тобто, щоб здавати, коли вона потрібна? Викликали- здав)))

Відредаговано paprika, 12 травень 2020 - 21:00.

#595 Jilly

Jilly

Сонечко

• Модератори
  • 4 420 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 12 травень 2020 - 21:05

4- что ли?
У меня тоже)

#596 Jilly

Jilly

Сонечко

• Модератори
  • 4 420 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 12 травень 2020 - 21:08

Цікаво, а існує база крові? Тобто, щоб здавати, коли вона потрібна? Викликали- здав)))

існує, чоловіку іноді телефонують просять здати. В нього 4+
Але в нього періодично бракують кров, бо харчування надто далеке від правильного) і кров густа виходить, чи щось таке. Якщо дотримується дієти пару днів і води багато п'є - тоді нормально, беруть.

#597 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 12 травень 2020 - 21:10

Мені ніяких пільг немає, хоча до почесного донора залишилось небагато мінімально допустимих доз.

Але обіцяють пільги на протезування зубів та 10% до пенсії. Якщо доживу.

Думай про економію на протезування змолоду.

Взагалі, не пам'ятаю, як саме я почала здавати. Жила в сімейному гуртожитку, сусідка працювала на СПК і розповідала про нестачу крові і т.д., я перейнялася, а подробиці не пам'ятаю. В медакадемії було кафе "Відпочинок", можна було там поїсти після здачі по талону. Зараз його міняють на суму грошей в касі. Я в черзі не стою, бо ліньки (там же ще натовп тих, хто робить це за гроші). Сума за той талон на відновне харчування 30-60 грн (не пам'ятаю). Наразі сама на себе працюю, то відгули не потрібні).

Блін, скільки в мене активності раніше було. Весь час мені всіх шкода. То матері дітей-інвалідів, то ще якась робота. Зараз взагалі сил немає. Це не про вік , а про схуднення мова...

#598 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 12 травень 2020 - 21:15

4- что ли?
У меня тоже)

Так тебя должны на части рвать). Мне раз в три месяца звонят. В 90+ я не против, но сейчас сори, тут хоть бы до дома дойти, не упасть и паническая атака не накрыла.

Честно сказать, сейчас это сложнее. Плохо после сдачи и я фильтрую. Спрашиваю, что случилось. Например, если какой-то алкоголик на машине разбился и т.д., то могу не поехать. Да, это неправильно, но я не единственный донор на всю Полтаву.

Да, мене так і викликають по телефону, коли щось термінове.

#599 Jilly

Jilly

Сонечко

• Модератори
  • 4 420 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 12 травень 2020 - 21:20

Так тебя должны на части рвать). Мне раз в три месяца звонят.

я не помню точно, может и звонили, но у меня ж несколько лет была прописка не местная, а у них это обязательное условие. Может сказала что не могу, и перестали звонить
Надо как-то наведаться туда. но после карантина, когда садики заработают)

#600 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 12 травень 2020 - 21:34

я не помню точно, может и звонили, но у меня ж несколько лет была прописка не местная, а у них это обязательное условие. Может сказала что не могу, и перестали звонить
Надо как-то наведаться туда. но после карантина, когда садики заработают)

Может после родов не звонят? Мне длительное время не звонили - год. Но было переливание крови (много потеряла сама). Через год после родов делали новые швы после эпизиотомии так как зашивали меня кое-как в роддоме, думали, наверное, что не выживу с такой кровопотерей. Перед этой операцией я пришла к ним сама и сказала, что мне надо на всякий случай два донора, на что сказали, что крови нет (классно). Пришлось просить сестру и крестную моего ребенка (у нее такая же группа). Но ничего не понадобилось, а после этого мне стали названивать со станции и спрашивать, как себя чувствую и через какое-то время после операции опять взяли в "оборот".

За прописку не говорили ничего, но паспорт всегда нужен (не водительское удостоверение, не загран, именно паспорт гражданина Украины).
Кстати, когда год назад мне делали операцию, то сказали "найдём кровь". Слава богу, все прошло нормально и она не пригодилась. Насколько я понимаю, отделение должно само заказывать на случай непредвиденных обстоятельств. Но лучше самому о себе позаботиться. ИМХО.

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама