Обо всем 42
Розпочатий з TaMilka, 22 гру 2015 17:56
1971 відповідей у цій темі
Опубліковано 28 грудень 2015 - 17:14
Наташа-оптимист, при чем крещение? Я писала не об этом, а о родителях, которые регулярно носят детей в церковь. Как минимум странно слышать от медработника, что ничего страшного в выпитого алкоголе нет. Есть родители, которые так делают и среди моих знакомых, к сожалению, тоже. При чем у одного из них среднее медицинское образование...
В том количестве разбавленного алкоголя, которое получит ребенок, нет вреда, и привыкания это тоже не вызовет. Мои бабушка и дедушка были верующими, детей причащали регулярно, в доме во время праздников принимали алкоголь (естественно, что не написались, как ритуал), от детей не скрывали, не говорили, что это чай в чашке. Даже понос водкой лечили. При этом ни один из моих родственников, ни один из шести детей бабушки не имеет алкогольной зависимости и к нему равнодушен. Я за здоровое отношение к алкоголю, как к одному из продуктов питания. В кефире и квасе есть алкоголь, спирт образуется при брожении углеводов в кишечнике. Зависимость от алкоголя во многом заложена генетически на уровне нейромедиаторов и их дисбаланса, например, поэтому регулярное причащение в церкви не может вызвать привыкание.
Например, зависимость от сахара в 40 раз сильнее зависимости от кокаина. Давайте исключим сахар из питания! Вообще! Ребенку нельзя давать ни в коем случае, это вызовет зависимость на всю жизнь! Человек, торгующий сладостями - наркодиллер!
Второй пример. Есть понятие "пищевая зависимость", у одних развивается, у других - нет. Зависит не от того, ел ли человек, а снова от того, какие нейромедиаторы и гормоны вырабатываются в ответ на прием пищи, какое их количество и соотношение.
Наташа, ТЫЖВРАЧ))) как ты можешь пропагандировать алкоголь?)))
Не говори))) И воообще, не переходи на личности! зачем в общей ветке рассекретила меня?!
Диалог - это личная переписка, а здесь любой может прочитать и подкинуть жару в огонь. И не каждому обязательно знать, что я сторонник трезвости. Может люди и не знали, а теперь в курсе).
Но все мы тут общаемся, это и есть диалог. Снова Вы мне указываете, что Вам писать и задавать вопросы нельзя. А о Ваших взглядах на жизнь, как и о моих, лучше всего говорят наши посты. Я не имею доступа к Вашему дневничку, но о трепетном отношении к данному вопросы знаю как раз из общих тем.
Відредаговано Optimist, 28 грудень 2015 - 17:16.
sofiko
-
Місто:Полтава, Алмазный
-
Ім'я:Елена
Опубліковано 28 грудень 2015 - 17:18
И есть те, у которых дорогая машина-внедорожник)
И все равно, я бы ехала 30км/ч)))
Maximather
-
Місто:полтава
-
Ім'я:оксана
Опубліковано 28 грудень 2015 - 17:20
Есть понятие "пищевая зависимость", у одних развивается, у других - нет. Зависит не от того, ел ли человек, а снова от того, какие нейромедиаторы и гормоны вырабатываются в ответ на прием пищи, какое их количество и соотношение.
Наташа,а где об этом можно почитать поподробнее? Заинтересовало)
Опубліковано 28 грудень 2015 - 17:24
Наташа,а где об этом можно почитать поподробнее? Заинтересовало)
У зв’язку зі стрімким зростанням частоти випадків надлишкової маси тіла та ожиріння велику увагу почали приділяти питанню харчування та харчової поведінки. Дослідження, проведені останніми роками, свідчать, що особи з надлишковою масою тіла та ожирінням мають значні порушення в психічній сфері, які супроводжуються формуванням патологічного стереотипу харчування. Це пов’язано з тим, що харчова поведінка організму контролюється складною системою, центральною ланкою якої є гуморальна регуляція. Провідну роль у регуляції відіграють гастроінтестинальні гормони та біологічно активні речовини, які продукує жирова тканина. Відомі дві основні групи гормонів, які регулюють харчову поведінку: гормони, які чинять орексіогенний ефект (збільшують споживання їжі — норадреналін, нейропептид Y, грелін, соматостатин), та гормони, які чинять анорексиогенний ефект (зменшують споживання їжі — серотонін, холецистокінін, лептин, бомбезин та ін.). При ожирінні спостерігається надмірне накопичення жирової тканини, що призводить до дисбалансу зазначених гормонів та розвитку атипової харчової поведінки. Виділяють три основних типи порушення харчової поведінки: екстернальний, емоціональний та обмежувальний. Екстернальний тип харчової поведінки характеризується підвищенням реакції людини не на внутрішні стимули до їди, такі як почуття голоду, наповнення шлунка, а на зовнішні стимули (накритий стіл, реклама харчових продуктів). Особи з екстернальною харчовою поведінкою споживають їжу незалежно від відчуття голоду, для них характерна їда «за компанію», надмірний прийом їжі в гостях, перекуси на вулиці.
Обмежувальний тип харчової поведінки — це надмірне обмеження в прийомі їжі і безсистемні суворі дієти, які згодом змінюються періодами переїдання. Емоційна нестабільність, яка виникає в періоди обмеження, називається «дієтичною депресією». В подальшому вона призводить до надмірного прийому їжі та інтенсивного збільшення маси тіла. Додатковими симптомами дієтичної депресії є порушення сну, почуття провини та зниження самооцінки, збудження або гальмування, складнощі з концентрацією, думки про суїцид, зниження лібідо.
Емоціональний тип харчової поведінки може бути у вигляді пароксизмальної форми або синдрому нічного переїдання. При емоціональному типі харчової поведінки стимулом до їди є не відчуття голоду, а емоціональний дискомфорт, образа, відчуття страху, тривоги, самотність. Причинами виникнення патологічної харчової поведінки можуть бути генетичні порушення, спадкова дисфункція церебральної системи, психологічні особливості індивідума, підвищена збудливість, серотонінергічна недостатність, схильність до емоціонального перенапруження, підвищена збудливість у соціальному середовищі.
Установлено, що 93 % осіб з надлишковою масою тіла 2—3 рази на добу приймали їжу на відміну від осіб з нормальною масою тіла, серед яких було багато осіб з 4-разовим прийомом їжі. У 21 % респондентів з надлишковою масою тіла інтервал між прийомами їжі становив понад 6 год, що на 9 % більше, ніж у респондентів знормальною масою тіла. Серед осіб з надлишковою масою тіла 22 % не вживали сніданку, серед осіб з нормальною масою тіла — 7 %. Середній час останнього прийому їжі в осіб з нормальною масою тіла — 19:00, в осіб з надлишковою масою тіла — 20:00. Нами проведено аналіз продуктів харчування, якими зловживали досліджувані. Виявлено, що частка осіб, які зловживали легкими вуглеводами (мучні продукти, солодощі), була майже од! наковою в обох групах, а осіб, які зловживали жирами та солодкими напоями, — більша в групі осіб з надлишковою масою тіла. Продукти харчування, яких, на думку досліджуваних, не вистачало в раціоні харчування, були схожі в обох групах. Установлено, що 82 % осіб з надлишковою масою тіла вважали своє харчування нераціональним, що на 19 % більше порівняно з групою осіб з нормальною масою тіла. При дослідженні харчової поведінки виявлено, що 37 % осіб з нормальною масою тіла мали порушення харчової поведінки переважно емоціонального типу. В групі осіб з надлишковою масою тіла порушення харчової поведінки спостерігали у 89 %, причому виявлено всі три типи порушення з достовірним переважанням екстернального типу.
Висновки. Відсутність сніданку, збільшення інтервалу між основними прийомами їжі та пізній час останнього прийому їжі є ключовими порушеннями в режимі харчування осіб з надлишковою масою тіла. Зловживання жирами та солодкими напоями, яке частіше спостерігали в групі осіб з надлишковою масою тіла, є важливим чинником формування надлишкової маси тіла. Усі три типи порушення харчової поведінки, які спостерігали в осіб з надлишковою масою тіла, підтверджують необхідність застосування поведінкової терапії в комплексній програмі корекції маси тіла.
Это была статья в науч. журнале, нашла во время марафона, поскольку сама страдаю "пищевой зависимостью", Мне было интересно. Я сократила ее, выбросила немного, например, материалы и методы, остальное сюда дала.
Відредаговано Optimist, 28 грудень 2015 - 17:25.
sofiko
-
-
Опубліковано 28 грудень 2015 - 17:24
Вот! Вот он ответ! У меня пищевая зависимость!(( А я то думаю, чего меня так на пожрать тянет?! А я оказывается тяжело больна))) наследственно наверное фух, аж полегчало)
Опубліковано 28 грудень 2015 - 17:34
В Полтаве кладут асфальт поверх снега((( Вот кому времени не хватило http://poltava.to/news/36663/
sofiko
-
-
Опубліковано 28 грудень 2015 - 17:37
В Полтаве кладут асфальт поверх снега((( Вот кому времени не хватило http://poltava.to/news/36663/
Год заканчивается, надо успеть деньги освоить закопать
sofiko
-
-
Опубліковано 28 грудень 2015 - 17:48
Я конечно очень извиняюсь, за столь интимные подробности, но таки вымывать обкакавшихся младенцев девочек гораздо проще, чем мальчиков, пока там все "закоулки" повымываешь...
Polinka78
-
Місто:Полтава -Paris, France
-
Ім'я:Olga
Опубліковано 28 грудень 2015 - 17:49
Я конечно очень извиняюсь, за столь интимные подробности, но таки вымывать обкакавшихся младенцев девочек гораздо проще, чем мальчиков, пока там все "закоулки" повымываешь...
Та ладно)
Киця
-
Місто:Полтава Подол
-
Ім'я:Оля
Опубліковано 28 грудень 2015 - 17:51
То вам с непривычки
sofiko
-
-
Опубліковано 28 грудень 2015 - 17:51
Та ладно)
Честноепионерское)) вечно где-то пропущу) теперь задираю ногу (ребёнку) и рассматриваю в зеркало
Maximather
-
-
Опубліковано 28 грудень 2015 - 17:56
Темы так резко меняются) пока соображу причем асфальт до "закоулков" и пищевой зависимости))
Polinka78
-
-
Опубліковано 28 грудень 2015 - 17:57
Честноепионерское)) вечно где-то пропущу) теперь задираю ногу (ребёнку) и рассматриваю в зеркало
))))
Тоді я признаюсь, що коли мала покакала вперше, я дзвонила сестрі з криком " що робить і як її тепер мить?!")
А з хлопчиками було так просто)
Опубліковано 28 грудень 2015 - 18:01
теперь задираю ногу (ребёнку) и рассматриваю в зеркало
дякую, що уточнила!))))))
Опубліковано 28 грудень 2015 - 18:01
после таких постов ну как голосовать за кого-то другого в номинации позитив года? 
Maximather
-
-
Опубліковано 28 грудень 2015 - 18:05
А мне запомнилось когда ребенок первый раз покакал в роддоме черным.Я была в панике,почему черным,молоко то белое))
А медсестра бубнела: "Чему вас только на курсах учат?? Это же норма и как-то этот первый кал называется,уже забыла
Polinka78
-
-
Опубліковано 28 грудень 2015 - 18:05
А мне запомнилось когда ребенок первый раз покакал в роддоме черным.Я была в панике,почему черным,молоко то белое))
А медсестра бубнела: "Чему вас только на курсах учат?? Это же норма и как-то этот первый кал называется,уже забыла
Меконій)
Опубліковано 28 грудень 2015 - 18:06
))))
Тоді я признаюсь, що коли мала покакала вперше, я дзвонила сестрі з криком " що робить і як її тепер мить?!")
А з хлопчиками було так просто)
вспоминая первый грязный подгузник, пока я лежала в полуотключке, меня оминула сия радость, а муж с перепугу был весь в "красоте")))) там же первый раз рассказывают по особенному у деток получается))
меконий, он со временем выходит. где-то к двум неделям в организме его не остается, он помогает ребенку переваривать пищу. и вот когда его больше нет в организме, если мама кушала фигню, то начинаются животики. а мама потом говорит, я же ела всё, что и раньше! моя диета тут ни при чем! А то меконий просто вышел, помощь закончилась.
Опубліковано 28 грудень 2015 - 18:10
И все равно, я бы ехала 30км/ч)))
да ты вообще не поехала, начнем с этого)))
sofiko
-
-
Опубліковано 28 грудень 2015 - 18:18
да ты вообще не поехала, начнем с этого)))
Патамушта мне машинку не дали((
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|