Кто усыновлял новорожденных деток
Розпочатий з svet, 09 лис 2011 16:30
128 відповідей у цій темі
Опубліковано 07 грудень 2011 - 14:16
Искренне надеемся что будет положительный результат
Опубліковано 07 грудень 2011 - 16:20
Удачи Вам!!! Пусть Господь Вам помогает!!!
Опубліковано 07 грудень 2011 - 22:09
От всей души желаю вам положительного результата. Вы просто умнички, что решились на такой шаг. Среди моих знакомых две семьи, которые усыновили деток. Так я вам скажу, что это очень счастливые и хорошие семьи.
Правда, одной из усыновленых девочек "доброжелатели" расказали, что она не родная в возрасте 12 лет. Она очень плакала. Но мама девочки очень грамотно и толково поговорила с ней, объяснила, что они долго молили Бога о ребеночке и он послал им Настеньку как подарок на Новый Год (от неё родная мать отказалась в роддоме перед Новым годом), а еще сказала, что они очень-очень любят её.
Вот вы говорите, что нельзя от ребенка скрывать, что его усыновили. А я не сильно представляю себе, как это не скрывать и когда это говорить...?
Опубліковано 08 грудень 2011 - 11:32
Всем большое спасибо за поддержку. Сегодня приходили с службы по усыновлению, смотрели как мы живем. Сказали, что все хорошо, в четверг или пятницу следующей неделе выдадут документы.
Vesna
-
Місто:Половки,Фурманова
-
Ім'я:Света
Опубліковано 08 грудень 2011 - 20:30
у вас все получится!! я в этом уверена!! наберитесь только терпения, вдруг оно вам понадобится. но будем надеяться, что все пройдет гладко! теперь ждите своего малыша, сердце вам обязательно подскажет, кто это... 
P.S. будем ждать дальнейшего продолжения вашей истории
Опубліковано 08 грудень 2011 - 21:16
Всем большое спасибо за поддержку. Сегодня приходили с службы по усыновлению, смотрели как мы живем. Сказали, что все хорошо, в четверг или пятницу следующей неделе выдадут документы.
А Вы уже знаете, кого будете брать? Я имею в виду не мальчика/девочку, а конкретного ребенка?
Опубліковано 08 грудень 2011 - 21:29
Всего Вам самого наилучшего! Пусть все получится!
Аделаида
Аделаида
-
Місто:Интернет
-
Ім'я:Дарья
Опубліковано 08 грудень 2011 - 21:45
Вот вы говорите, что нельзя от ребенка скрывать, что его усыновили. А я не сильно представляю себе, как это не скрывать и когда это говорить...?
Говорить - как можно раньше. Самое банальное - все детки когда то задают вопрос "мама, откуда я взялся". Можно ответить "у меня из животика", а можно сказать "мы взяли тебя в домике где живут детки". Ребенок ведь не знает, что то, что его мама его не рожала - "не правильно". Поэтому абсолютно адекватно отнесется к подобной информации. И если будет расти с этой мыслью, то в будущем никаких проблем не возникнет. Главное - не врать)
svet, восхищаюсь вами  удачи и всего наилучшего вам!
Опубліковано 09 грудень 2011 - 07:40
На сегодняшний день мы не видели ни одного ребенка, так как без документов не пускают. Хотим удочерить девочку, так как мальчик у нас есть.
Опубліковано 09 грудень 2011 - 10:02
Где-то живет девочка, у которой скоро появится мама
Vesna
-
-
Опубліковано 09 грудень 2011 - 22:14
а может эта девочка только скоро родится.....она знает и чувствует, что ее ждут такие прекрасные родители!!
Опубліковано 09 грудень 2011 - 22:36
OKSANA
-
Місто:Полтава, Браилки
-
Ім'я:Оксана
Опубліковано 10 грудень 2011 - 20:59
Удачи!!! Пусть все будет как вы хотите
Ozzz
-
Місто:Полтава-Київ
-
Ім'я:Юлька-моргулька:)
Опубліковано 18 грудень 2011 - 12:54
Взяти немовля чи дитину старшого віку? Як проявиться її спадковість? Як сказати їй, що вона не рідна дитина? Поговоримо про декілька батьківських упереджень. Прийомних батьків стає все більше. Які мотиви спонукають до вирішення взяти одного, а іноді й кількох дітей?
Звичайно, бездітні пари таким чином отримують можливість стати батьками, але для багатьох основний мотив - забрати дитину з дитячого будинку, стати для неї сім`єю. Все більше дорослих вирішують взяти прийомну дитину тому, що розуміють, що у них є сили, здоров`я та ресурси для того, щоб змінити дитинство цієї дитини і відповідати за її долю.
Усиновлення - непроста і тривала справа. Вона вимагає такої енергії, що батьки часто витримують лише тому, що їхнє серце гріє ідеальний образ довгоочікуваної дитини.
Але, як і при появі рідних дітей, неминуче стикаються з тим, що їхні уявлення про дитину в тій чи іншій мірі не відповідають дійсності.
Небезпечно навантажувати дітей своїми очікуваннями про те, якими вони повинні бути. Занадто часто це закінчується розчаруванням батьків і протестом дитини. Адже їй, як і будь-якій людині, важливо, щоб її любили без умов, просто тому що вона є.
ЧИМ БІЛЬШЕ ЗНАЮТЬ МАЙБУТНІ ПРИЙОМНІ БАТЬКИ, ЧИМ МЕНШЕ У НИХ ІЛЮЗІЙ, ТИМ МЕНШЕ РОЗЧАРУВАНЬ ЇХ ЧЕКАЄ...
Коли прийомна дитина потрапляє в сім`ю, то всім - і їй, і її новим батькам - необхідний час, щоб зорієнтуватися і збудувати новий порядок.
І вона не завжди буде поводити себе як та, про яку мріяли її прийомні батьки. Чим більш підготовленими до цієї зустрічі прийдуть дорослі, чим менше у них буде ілюзій щодо майбутньої дитини, тим менше розчарувань їх чекає.
1. Всиновлювати краще немовля
Немовля - зовсім не чиста сторінка, у нього вже є своя історія. Помиляються ті, хто вважає, що зможуть повністю «переписати» її і забути про те, що дитина прийомна.
До тих пір, поки немовляті не виповнилося півроку (а іноді і більше), важко оцінити ризик того, що до або після народження малюк міг перенести які-небудь захворювання або травми.
Не всі батьки можуть впоратися з таким рівнем невизначеності, та й не всі готові возитися з немовлям. Але для самого малюка, безсумнівно, важливо, щоб його забрали з будинку дитини якомога раніше - кожен день, який він проводить тут, уповільнює його розвиток.
Про фізичний і психічний розвиток старших дітей, звичайно, можна з`ясувати більше. І прийомним батькам легше прийняти зважене рішення. Крім того, діти з досвідом сімейного життя з біологічними батьками (нехай навіть це був не найкращий досвід, але їх любили і про них дбали хоча б зрідка) швидше адаптуються в прийомній сім`ї, у них раніше виникає щира прихильність.
Така дитина знає, що значить «бути дитиною в сім`ї», вона орієнтована на дорослих, готова їх слухати, довіритися їм. Вона у якомусь сенсі поділяє процес усиновлення ... і сама теж «бере в сім`ю» нових батьків.
А тій, у кого немає досвіду близьких відносин з дорослими, важче повірити, що її люблять, такі діти просто не знають, що значить любити. Тому з такими дітьми легше справлятися дорослим, у яких це не перша рідна або не перша прийомна дитина».
2. Вона повинна бути схожою на прийомних батьків
Подібність зовнішності або характеру не має ніякого значення для відносин у родині. Будь-яка дитина, як тільки у неї виникає прихильність до нових батьків, стає схожою на них.
Вона мимоволі починає копіювати їх міміку, жести. Поведінка дітей не залежить від їх національності або раси. Так, в люблячій сім`ї з двома усиновленими дітьми через якийсь час їх, представників абсолютно різних національностей, оточуючі почали приймати за двійнят.
І тим не менш дітям з азіатською зовнішністю важче знайти сім`ю. Це пов`язано з упередженнями потенційних батьків.
Нездатність приймати людей іншої культури, страх перед людьми іншої національності, релігії означає, що вони також не готові терпіти будь-яку розбіжність із власними поглядами та традиціями сім`ї. І це серйозне протипоказання до прийомного батьківства. Ксенофобія рідко обмежується нетерпимістю лише до тієї чи іншої національності.
А це означає, що батьки будуть так само упереджені до всього того в дитині, що відрізняється від звичного їм стереотипу.
Батьки повні, а дитина худенька; батьки активні, а дитина повільна і некваплива - заздалегідь не вгадати, де може виникнути неприйняття. Чим більше рис і якостей батьки відкидають в дитині, тим гірше відносини між ними. У нетерпимих батьків менший запас міцності перед можливими труднощами.
3. Ми зобов`язані полюбити її як рідну
Коли ми говоримо, що любимо дитину, це означає, що ми її приймаємо безумовно, любимо просто за те, що вона є і вона наша дитина. Іноді батьки, особливо якщо у них є досвід «кровного» батьківства, переживають, що у них «не виходить полюбити прийомну дитину як рідну». Як бути тоді?
Емоційно люди дуже відрізняються один від одного. Комусь вдається полюбити легко і швидко, а у когось процес виникнення прихильності розтягнутий у часі. Ми не можемо керувати нашими почуттями. Залишається чекати ... і любити діяльно: піклуватися про дитину, прислухатися до неї, вникати в деталі її життя поза домом, намагатися розуміти і приймати, радіти її успіхам.
Іноді неприйняття виникає на тілесному рівні: щоб взяти дитину на руки, дорослому необхідно докладати зусилля. Зазвичай таке неприйняття вперше виникає ще в момент знайомства. Не варто боротися з собою: ніхто не винен, і краще дати можливість дитині відчути себе бажаною в іншій родині, з іншими батьками.
САМ ФАКТ УСИНОВЛЕННЯ - ВАЖЛИВА ЧАСТИНА ОСОБИСТОЇ ІСТОРІЇ, А ОТЖЕ, І ОСОБИСТОСТІ ДИТИНИ. ПРО ЦЕ ПОТРІБНО ГОВОРИТИ З НЕЮ...
4. Дитині краще не знати, що вона усиновлена
Обман спотворює відносини. Запитайте себе, хотіли б ви, щоб ваші близькі приховували від вас щось дуже важливе? Важко знайти людину, яка хотіла б залишитися в невіданні... А інформація про усиновлення складає важливу частину особистої історії, а значить, і дитини.
Намагаючись обійти цей факт, прийомні батьки заперечують те, що сталося з дитиною, позбавляють її можливості органічно вмонтувати цю подію в знання про себе. Іноді дорослі пояснюють свою поведінку небажанням травмувати сина чи дочку.
Таке буває лише тоді, коли самі батьки бачать в усиновленні проблему. Дитина не знає реальної картини світу, вона орієнтована на те, як ставляться до подій дорослі.
До того ж, приховуючи від дитини правду, дорослі роблять себе заручниками випадку: «доброзичлива» репліка сусідки, знайдені документи, розбіжність групи крові... Рано чи пізно таємне стає явним. І важко передбачити, якою може бути реакція дорослої дитини, коли вона дізнається, що їй брехали найближчі люди».
5. У неї буде погана спадковість
Найбільший страх батьків - що їх прийомна дитина успадкує яке-небудь захворювання або якесь «життєве неблагополуччя»: буде пити, гуляти, не вчитиметься...
Дійсно, є захворювання, які передаються спадково. У випадку з прийомною дитиною потенційних батьків лякає насамперед невідомість. Важко знайти сім`ю, в якій немає і не було хоча б одної питущої людини. У багатьох жителів нашої країни є схильність до виникнення алкогольної залежності. Але це не означає, що кожен з них стає алкоголіком.
Дуже важливо, щоб батьки не тільки підтримували дитину, а й могли обмежити, попередити про небезпеку.
6. Вона захоче знайти своїх біологічних батьків
Таке бажання частіше виникає в підлітковому віці, в період, коли дитина намагається зрозуміти, по-справжньому пізнати себе, щоб стати дорослою. Воно може носити різний характер, від пасивного («добре б знати») до дуже активних дій.
Іноді дитині досить просто щось дізнатися про батьків, іноді їй важливо побачити їх, зустрітися з ними. У цьому випадку варто допомогти їй знайти родичів. У цьому бажанні немає нічого небезпечного для прийомних батьків - діти дорожать тими відносинами, які у них є.
У когось виникають фантазії, що їх справжні батьки - відомі люди, зірки кіно чи шоу-бізнесу, які мріють возз`єднатися з ними...
Необхідна підтримка дорослих, щоб пережити розчарування, яке може виникнути після зустрічі з біологічними батьками. У той же час підлітки, як правило, дуже вдячні прийомним батькам, якщо ця тема обговорюється в сім`ї, і тим більше якщо дорослі готові допомогти їм у пошуках своєї історії.
Сподобалась стаття. Особливо, в частині, виділеній жирним.
Absenta
Немовля
-
-
Новачки
-
-
3 повідомлення
Опубліковано 18 грудень 2011 - 20:36
Хочу пожелать автору темы удачи! Как прошедшая через усыновление хочу порекомендовать не спешить и прислушиваться как к сердцу так и к разуму, потому что когда смотришь анкеты деток хочется забрать всех  . На самом деле нужно ездить и встречаться с детками, и когда-то Ваш малыш выберет Вас, потому что дети выбирают родителей, а Ваше сердце должно откликнуться, очень важно что бы чувство было взаимным и у мамы и у папы.
Поскольку тема о усыновлении новорожденных, то в нашем случаи мы не готовы были "покупать" ребенка, хотя изначально хотели детку до года, но главным было то что мы познакомились с нашим сыном - через полтора месяца нам 4 года. Совсем новорожденного усыновить нельзя, в теч. 2-х месяцев биологическая мать имеет право забрать ребенка. А до года в принципе возможно, и сейчас к сожалению деток становится больше - как отражение экономической ситуации в стране.
Еще нужно быть готовыми к тому что процесс будет длиться не месяц и не два, у нас с момента получения свидетельства о праве быть усыновителями до приезда домой с сыном прошло семь месяцев, и это при том что с сыном мы познакомились через месяц после постановки на учет. Нам пришлось полгода ездить в другой город (довольно далеко 240 км.) на встречи с ребенком, но это того стоило  .
Опубліковано 20 грудень 2011 - 01:16
svet,
Absenta, тут не кнопка "спасибо" нужна,а низкий вам поклон!!!!
Опубліковано 20 грудень 2011 - 13:58
Сегодня получила документы. В нашем районе сказали, деток нет, поехала в обласную, те посмотрели на документы и увидели, что они не до конца собраны, послали меня доделывать. Я поинтересовалась, каким образом будет проходить поиск ребенка, на что они ответили, что вышел новый закон, что мы самостоятельно не можем посещать детские дома. Сначала нам предоставят в электронном виде деток с их данными, мы должны выбрать одного из ребенка, потом нам дадут направление, и мы едим навстречу. Конечно, мне сложно представить, как можно выбрать ребенка в электроном виде, но ничего поделать с этим нельзя, если другого выхода нет, будем действовать так.
Опубліковано 20 грудень 2011 - 14:06
svet
Не переживайте! Можно договориться на месте, когда приедете с направлением, чтоб Вам разрешили глянуть еще деток (смотря конечно насколько сговорчиво руководство).
Ну и в любом случае, Ваш ребенок будет только Вашим.
Начинается самый сложный этап. Огромной удачи, нечеловеческого терпения и ни в коем случае не опускать руки.
Vesna
-
-
Опубліковано 20 грудень 2011 - 14:11
Сегодня получила документы. В нашем районе сказали, деток нет, поехала в обласную, те посмотрели на документы и увидели, что они не до конца собраны, послали меня доделывать. Я поинтересовалась, каким образом будет проходить поиск ребенка, на что они ответили, что вышел новый закон, что мы самостоятельно не можем посещать детские дома. Сначала нам предоставят в электронном виде деток с их данными, мы должны выбрать одного из ребенка, потом нам дадут направление, и мы едим навстречу. Конечно, мне сложно представить, как можно выбрать ребенка в электроном виде, но ничего поделать с этим нельзя, если другого выхода нет, будем действовать так.
да.а именно так все и происходит и уже давно!!!небольшой совет:если вы хотите новорожденного, то в областном вам точно не предложат, т.к. детки сначала попадают в районные, а потом уже в областные.и реальней всего найдется ребенок именно в вашем районе(это их обязанность предложить сначала тем, кто относится к своему району , а потом уже другим), вы еще и бумагу будете подписывать, что например :ребенка видела, показывали его фото, даанные и нам он не подходит.Хорошо , если вы относитесь к Киевскому району(все-таки к нему относится роддом)
Absenta
Немовля
-
-
Новачки
-
-
3 повідомлення
Опубліковано 21 грудень 2011 - 14:28
Так уже давно. Вы ознакомитесь с анкетами деток, нам показывали в бумажном виде, если кто-то Вам приглянется берете направление на знакомство и посещение ребенка, она действительно в теч. 10 дней, весь этот срок вы можете посещать ребенка и на 10 день либо пишете заявление на усыновление либо нет. Первый раз с Вами поедет представитель опеки и знакомство будет происходить в ее присутствии. В любом случаи берите направление и езжайте в дом малютки или детский дом там на месте можно попробовать познакомится с воспитателями, директором возможно они вам расскажут о других детках.
Удачи Вам.
0 користувачів читають цю тему
0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|