Перехід до вмісту

Фотографія

Полтавські школи, ліцеї, гімназії

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
6051 відповідей у цій темі

#5721 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 1 622 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Виктория

Опубліковано 11 липень 2022 - 20:36

У ПОЛТАВІ ДИРЕКТОРИ ШКІЛ ОПИТАЮТЬ БАТЬКІВ ЩОДО ОНЛАЙН ЧИ ОФЛАЙН НАВЧАННЯ - https://poltava.to/news/66932/

Слов нет..., пусть родители решат в подвал идти или нет, и ни одна сволочь не говорит, что ни в одной школе нет бомбоубежища, типа как родители скажут

#5722 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 11 липень 2022 - 22:21

У ПОЛТАВІ ДИРЕКТОРИ ШКІЛ ОПИТАЮТЬ БАТЬКІВ ЩОДО ОНЛАЙН ЧИ ОФЛАЙН НАВЧАННЯ - https://poltava.to/news/66932/
Слов нет..., пусть родители решат в подвал идти или нет, и ни одна сволочь не говорит, что ни в одной школе нет бомбоубежища, типа как родители скажут

знайома вчителька у іншому місті, спочатку їм казали, що стовідсотково офлайн, укриття є, підходить, а це оголосили, що відповідальність на директорі зрештою за дітей і укриття, то прийшли дснс з перевіркою і забракували укриття. Сказали, по нормам, якщо тільки один вхід, то максимум 50 чол можна розміщувати. Директор оголосила, що онлайн буде.
Сподіваюсь, і в нас отямляться. Хоча якщо на відкуп батьків віддадуть, то я не впевнена в результаті голосування. Точніше в тому, що мені сподобається(

#5723 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 12 липень 2022 - 06:29

Ну в Полтаві як завжди...підсунуть батькам бумажки, що відповідальність школа не несе, все батьки на себе беруть.
Боян..При Ковіді коли діти переносили як ОРВІ сиділи дома два роки, а тут ракети летять навіть в тилові міста ідіть до школи.
Слів не вистачає, одні матюки .

#5724 natochka85

natochka85

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 651 повідомлення
  • Ім'я:Наташа

Нагороди

Опубліковано 12 липень 2022 - 07:43

Ну в Полтаві як завжди...підсунуть батькам бумажки, що відповідальність школа не несе, все батьки на себе беруть.
Боян..При Ковіді коли діти переносили як ОРВІ сиділи дома два роки, а тут ракети летять навіть в тилові міста ідіть до школи.
Слів не вистачає, одні матюки .

Але ж батьки реально самі не проти відновлення очного навчання! Попереднє опитування це показало, що більше 60% за очне навчання. І це дорослі люли, які розуміють і усвідомлюють( я сподіваюся) усі ризики такого навчання у воєнний час. Коли ніхто не знає, куди прилетить наступна ракета, коли всі розуміємо, що фізично облаштувати і організувати безпечні бомбосховища зараз не реально, коли двічі перепитуєш у батьків: " Ви усвідомлюєте,що 100% безпеку ніхто не гарантує?" , а у відповідь" Так а скільки можна вчитися дистанційно? Нехай ідуть в школу!". Нууу, далі слів у мене немає. Все....

#5725 шопик

шопик

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 318 повідомлення

Опубліковано 12 липень 2022 - 07:50

Але ж батьки реально самі не проти відновлення очного навчання! Попереднє опитування це показало, що більше 60% за очне навчання. І це дорослі люли, які розуміють і усвідомлюють( я сподіваюся) усі ризики такого навчання у воєнний час. Коли ніхто не знає, куди прилетить наступна ракета, коли всі розуміємо, що фізично облаштувати і організувати безпечні бомбосховища зараз не реально, коли двічі перепитуєш у батьків: " Ви усвідомлюєте,що 100% безпеку ніхто не гарантує?" , а у відповідь" Так а скільки можна вчитися дистанційно? Нехай ідуть в школу!". Нууу, далі слів у мене немає. Все....

У знайомих в класі провели опитування, з 31 тільки 5 проти оффлайн... Посил слів приблизно, як Ви написали вище.. 

А як прилетить...? Похорони сотні дітей???? Батьки над цим не замислюються?

Актуальність питання онлайн чи оффлайн відпаде навіки((

Жуть.

#5726 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення

Нагороди

2         

Опубліковано 12 липень 2022 - 08:11

Таке враження що як у кацапів ...та ще нарожаєм..
Жах...Хто хоче навчатися, той і дома буде.А хто ні, наче вчитель може ,,заставити,,

#5727 Stepashka

Stepashka

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 145 повідомлення
  • Ім'я:Eлена

Нагороди

Опубліковано 12 липень 2022 - 08:36

У нас 20 за дистанційне і 5 за навчання у школі.
Все ж таки здоровий глузд переважає

#5728 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 12 липень 2022 - 11:24

Як показує практика жертв серед потраплянь в багатоповерхівки більше, ніж в інших місцях скупчення, он Часів Яр для прикладу.
У нас вдома більш небезпечно в триповерхівці на третьому поверсі з дерев'яними перекриттями без підвалу, ніж в сховищі в школі. Про 1000 чоловік в укритті ніхто не говорить, було ж сказано про змінність навчання.

Мене обурює оце виділення 2-х мільйонів гривень на ПРОЕКТи ремонтів підвалів шкіл... Мало грошей Мамай роздерибанив,ще подавай. Всі ж розуміють, що ніяких проектів ніхто не робитиме, та і не потрібні вони для поточного ремонту

#5729 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 12 липень 2022 - 12:32

Як показує практика жертв серед потраплянь в багатоповерхівки більше, ніж в інших місцях скупчення, он Часів Яр для прикладу.
У нас вдома більш небезпечно в триповерхівці на третьому поверсі з дерев'яними перекриттями без підвалу, ніж в сховищі в школі. Про 1000 чоловік в укритті ніхто не говорить, було ж сказано про змінність навчання.

Мене обурює оце виділення 2-х мільйонів гривень на ПРОЕКТи ремонтів підвалів шкіл... Мало грошей Мамай роздерибанив,ще подавай. Всі ж розуміють, що ніяких проектів ніхто не робитиме, та і не потрібні вони для поточного ремонту

жертв більше, бо в багатоповерхівці ще й вночі багато людей, але в школі більше. Тим паче, в укритті це братська могила. В багатоповерхівки потрапляє випадково, а в школи битимуть прицільно. Це список можна продовжувать довго. Не кажучи вже про те, як в холодну пору року в укриття вестимуть дітей? Построять, в роздягальну, почекають поки взуються, одягнуться, а потім в підвал? Де холодно, душно, цвіль і паніка?..
Про дерибан кажу від самого початку, тільки заради нього на всіх рівнях це і вводиться, на мою думку. А оскільки навіть зп держпідприємствам платять зараз за рахунок іноземних вливань, то гріх на підвалах не розпилить.

Відредаговано Alice_88, 12 липень 2022 - 12:34.

#5730 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 12 липень 2022 - 12:43

Складається враження, що у них є запасні діти або відсутня функція мислення і аналізу(

У нас 20 за дистанційне і 5 за навчання у школі.
Все ж таки здоровий глузд переважає

Респект! Значить ще не все втрачено)

#5731 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення

Нагороди

2         

Опубліковано 12 липень 2022 - 13:50

Яка змінність...у нас до 19_30 і так казали буде друга зміна..а тепер ще і у ,,нічну,?Бо школа у нас одна такий мікрорайон....завжди ,,переповнена,,
  • vicf це подобається

#5732 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення
  • Ім'я:Виктория

Опубліковано 12 липень 2022 - 14:05

Багатоповерхівка це випадкове потрапляння. А, коли відкриють школи, то вони будуть мішенью №1(((. Восени в нашій школі був пожар, дітей вивіли на подвір'я, я туди пішла - це був хаос, діти всі перелякані, хто плаче, хто пішов сам у магазин за булочкою, услідкувати в тій толпі за усіма це неможливо. Так, це було подвір'я, а не закритий підвал. 

Змінне навчання - зі слів нашої вчительки, навіть якщо зробити 2 зміни, то всі не помістяться у підвал, він розрахований максимум на 200 чоловік, а у нас є паралелі, де тільки одні 5-ті класи вже 150. А ще є інші класи...вчителі...у нас ще і садочок...

Крім цього, учнів в класах побільшало, бо додались переселенці...

Чи діти повинні в 3 зміни як на заводі там сидіти? аби тільки до школи ходили..

За нашу школу вчителька сказала - жодне перекриття не витримає удар ракети, підвал - це буде лихо, а не укриття.

Я впевнена, що така ситуація якщо не у всіх школах, то у більшості((((

#5733 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 12 липень 2022 - 14:08

Ну чому ж... На разі ви видаєте бажане, за дійсне, транслюєте лише ваше негативне бачення...

Відповідні торги на виготовлення кошторисної документації по ремонту і облаштуванню укриттів вже оголошені. Це досить дороговартісні роботи. Якщо цікавить, зайдіть на прозоро і подивіться скільки їх там.
І, як на мене, це навіть краще, а не напряму договори не зрозуміло на які роботи заключили і списали кошти.

Поліпшувати ці укриття потрібно, починати потрібно з проектів і кошторисних розрахунків. При чому у торгах прописано з позитивною експертизою цих проектів і це також вірно.

Життя триває, дурнуватий сусід нікуди не дінеться, робити заходи по поліпшенню укриттів треба і початок вважаю вірним.

Зауважу, що процес виділення коштів на якісь цілі не в карман команді красівого робиться важко. Тому виділення коштів - це навіть добре, бо щось для людей робитися буде і без палиць в колесах, а інакше осіло б в кишенях без спроб щось зробити для людей..

Відредаговано mitera, 12 липень 2022 - 14:19.

• o_ma і vicf це подобається

#5734 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 12 липень 2022 - 15:19

Ну чому ж... На разі ви видаєте бажане, за дійсне, транслюєте лише ваше негативне бачення...

Відповідні торги на виготовлення кошторисної документації по ремонту і облаштуванню укриттів вже оголошені. Це досить дороговартісні роботи. Якщо цікавить, зайдіть на прозоро і подивіться скільки їх там.
І, як на мене, це навіть краще, а не напряму договори не зрозуміло на які роботи заключили і списали кошти.

Поліпшувати ці укриття потрібно, починати потрібно з проектів і кошторисних розрахунків. При чому у торгах прописано з позитивною експертизою цих проектів і це також вірно.

Життя триває, дурнуватий сусід нікуди не дінеться, робити заходи по поліпшенню укриттів треба і початок вважаю вірним.

Зауважу, що процес виділення коштів на якісь цілі не в карман команді красівого робиться важко. Тому виділення коштів - це навіть добре, бо щось для людей робитися буде і без палиць в колесах, а інакше осіло б в кишенях без спроб щось зробити для людей..

проблема в тому, що я працювала кошторисником в бюджеті і знаю як ці проекти робляться((
Але можна бути спокійними, що ніхто у вересні до школи не піде, бо нічого не зробиться

#5735 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 12 липень 2022 - 15:21

тільки в інших містах за такі суми удосконалення роблять, а у нас тільки проекти, які так і лишаться на папері. Неможливо викопати інший вхід, де його нема, чи зміцнити фундамент і перекриття,бо це дуже глобальна робота, розширити підвали теж неможливо здебільшого. Тому це все окозамилювання, а гроші осядуть у потрібних фірмах ще на стадії проектів.

Багатоповерхівка це випадкове потрапляння. А, коли відкриють школи, то вони будуть мішенью №1(((. Восени в нашій школі був пожар, дітей вивіли на подвір'я, я туди пішла - це був хаос, діти всі перелякані, хто плаче, хто пішов сам у магазин за булочкою, услідкувати в тій толпі за усіма це неможливо. Так, це було подвір'я, а не закритий підвал.
Змінне навчання - зі слів нашої вчительки, навіть якщо зробити 2 зміни, то всі не помістяться у підвал, він розрахований максимум на 200 чоловік, а у нас є паралелі, де тільки одні 5-ті класи вже 150. А ще є інші класи...вчителі...у нас ще і садочок...
Крім цього, учнів в класах побільшало, бо додались переселенці...
Чи діти повинні в 3 зміни як на заводі там сидіти? аби тільки до школи ходили..
За нашу школу вчителька сказала - жодне перекриття не витримає удар ракети, підвал - це буде лихо, а не укриття.
Я впевнена, що така ситуація якщо не у всіх школах, то у більшості((((

змінне навчання ще й має сторону вчителів - ніхто не буде їм платити за працю в три зміни.

#5736 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 12 липень 2022 - 15:27

проблема в тому, що я працювала кошторисником в бюджеті і знаю як ці проекти робляться((

І я знаю :(
Але це менше із двох зол
Гірше було б договори без будь-якої документації...

тільки в інших містах за такі суми удосконалення роблять, а у нас тільки проекти, які так і лишаться на папері. Неможливо викопати інший вхід, де його нема, чи зміцнити фундамент і перекриття,бо це дуже глобальна робота, розширити підвали теж неможливо здебільшого. Тому це все окозамилювання, а гроші осядуть у потрібних фірмах ще на стадії проектів.

Ну з цим згодна...
Економити і максимально ефективно витрачати кошти в нашому міському бюджеті не будуть.
Це черговий раз дяка виборцям, які не прийшли на вибори...

Відредаговано mitera, 12 липень 2022 - 15:28.

#5737 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 12 липень 2022 - 15:30

І я знаю :(
Але це менше із двох зол
Гірше було б договори без будь-якої документації...

чому ж без документації? Поточний ремонт робиться за дефектним актом, в якому вказані всі об'єми робіт, як і на прозорро. Більш того, зараз під час воєнного стану дозволили за дефектним актом робити і не лише поточні ремонти, а і капітальні і реконструкцію, щоб пришвидшити процедуру і зекономити

#5738 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 12 липень 2022 - 16:50

чому ж без документації? Поточний ремонт робиться за дефектним актом, в якому вказані всі об'єми робіт, як і на прозорро. Більш того, зараз під час воєнного стану дозволили за дефектним актом робити і не лише поточні ремонти, а і капітальні і реконструкцію, щоб пришвидшити процедуру і зекономити

Ні, це не так... постанова 169 зазнала змін і тепер все складніше... І все, що дорожче 300 тис. в принципі потребує експертизи... Це бюджетне законодавство... І постанову 590 ніхто не відміняв, її потрібно враховувати...
Ну і дефектний акт також має хтось скласти ;)
Тому не все так однозначно... Тьма нюансів...
Я в цьому розуміюся, тому не витрачайте час на сперечання щодо порядку витрачання бюджетних коштів...
Ні в якому разі не підтримую Мамая, але і не та все так просто і не все так погано...

Просто хтось бачить стакан на половину пустим, а хтось на половину повним...

Відредаговано mitera, 12 липень 2022 - 16:52.

• vicf це подобається

#5739 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення
  • Ім'я:Олена

Нагороди

Опубліковано 12 липень 2022 - 19:24

Після того, як на адміністрацію Амстора відкрили кримінальне провадження, мені прям цікаво подивитися хто з комісії від ДСНС підпишеться під дозволом відкрити школу для очного навчання

#5740 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 12 липень 2022 - 19:48

Після того, як на адміністрацію Амстора відкрили кримінальне провадження, мені прям цікаво подивитися хто з комісії від ДСНС підпишеться під дозволом відкрити школу для очного навчання

о як цікаво, я не чула такого.

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама