ну одна справа щось підкорегувати, так у нас і було ось в першому класі, бо то хворів, то онлайн. Але в нас дуже добре вчителька відпрацьовувала уроки онлайн, мені лишалось тільки перевірити домашнє і інколи щось закріпити. А інша справа повністю все самій пояснювати( по-перше, це треба вміти, по-друге, я психована)Навчиш, ти точно навчиш. Це реально перевірено - в мене меньший народився за 2 місяці до першого класу старшого...
Полтавські школи, ліцеї, гімназії
Розпочатий з чубаська, 15 кві 2009 10:14
6051 відповідей у цій темі
#5661Опубліковано 26 червень 2022 - 12:42
#5662Опубліковано 26 червень 2022 - 12:42
Особисто я не зможу взяти на себе відповідальність коли дитина перебуває в школі. Вчителі також не можуть і не повинні брати цю відповідальність на себе, при всьому бажанні - не в наших силах це гарантувати чи забезпечити, а міністерство освіти приймаючи рішення знімає з себе відповідальність за його наслідки.
Відредаговано Kalinna, 26 червень 2022 - 13:58. #5663Опубліковано 26 червень 2022 - 12:42 і мені здається, що нікуди не водитимуть. #5664Опубліковано 26 червень 2022 - 12:46 вчителі самі проти страшенно, мої знайомі принаймі. А такий документ має міністерство батькам надавать, що гарантує безпеку виходу офлайн. Але не в нашому світі. Ще одна знайома працює в дитсадку не в Полтаві. Укриття без вентиляції і води, каналізації, стрімкі майже вертикальні сходи до нього. Мер прийшов з комісією і одобрили. Тепер кожну тривогу вони зносять 30 дітей на руках по тих сходах, щоб не вбились. І ходять діти у кутку на відро за ширмою з вихователями( #5665#5666Опубліковано 26 червень 2022 - 13:09
Згодна. Це важко. Я за три місяці навчання без вчителя (повністю на батьках все було) не могла дивитися на ці підручники, канікули чекала більше за дитину.
#5668Опубліковано 26 червень 2022 - 14:26
Я за навчання в школі. Звичайно це моя думка, вона не однозначна, бо також багато страхів і сумнівів, але, більше все ж таки за.
Розмови про бомбосховища бачу тільки в соцмережах. Гуляючи містом бачу тільки купу людей в парках, в супермаркетах, на пляжі на дитячих майданчиках. І коли лунає сигнал тривоги жодна людина навіть вухом не веде. І тільки на форумах обговорюють де і скільки сховищ є. Реально ніхто туди не ходить і ніхто не іде хоча б додому. Хто мне знає особисто, той знає де я працюю. Небезпека шалена, але ніхто нікуди не ходить і не ховається.
Мені здається в основному прои школи офлайн, ті батьки , хто не працюють або в декреті. Тому що я кожного дня залишаю своїх двох дітей вдома і іду на роботу. І один Бог знає ,що може з ними трапитися в навіть в мирний час. І весь робочий день я в паніці і в страшних думках. А накрутити я себе можу.
Ідеально було б так - хто хоче і може ходять в школу, хто не може навчається онлайн. Можна ж поставити камеру чи той самий ноутбук і розповідати дітям матеріал, та навіть і питання ставити тим, хто біля екранів. І все ..і ніяких суперечок. І діти знають , що банально занедужав трішки , можна не іти в школу і не пропускати заняття . Не розумію чому такий варіант досі не розглядається.
#5669Опубліковано 26 червень 2022 - 14:44 Я не змогла Аню віддати в садочок. Вихователька проводила опитування по телефону, основний посил якого був: "якщо є можливість, залишайтеся вдома", всі батьки прислухалися до неї. Хоча багато знайомих віддали дітей у садочок і не бачать у цьому жодних проблем, типу прилетіти може скрізь. За школу чим більше думаю, тим більше питань виникає. #5671Опубліковано 26 червень 2022 - 15:24
Все ж таки вірогідність що в Полтаві прилетить в житлові будинки надзвичайно низька як на мене. А от школи, то великий ризик. І справа не в сховищах. Вони все одно не захищають, а деякі навіть навпаки ще й небезпечніші.
А на повітряні тривоги не реагують ніде. Ні в Полтаві, ні в Києві, ні навіть в Донецькій області за 100 км. від зони активних бойових дій. Відредаговано ludmila_24, 26 червень 2022 - 15:25. #5672Опубліковано 26 червень 2022 - 15:26
От тільки щоб першокласник навчався дистанційно, якщо нема старших братів-сестер чи бабусь, комусь з батьків треба звільнятися з роботи. Бо дома шестирічну на весь день хз як лишати, а про підключення до уроків я взагалі мовчу. Мій страшний сон зараз - це що старша піде в школу, а в школі малого навчання буде онлайн.
#5673Опубліковано 26 червень 2022 - 15:37 Коли був ковід батьки 1-4 класів кричали тільки школа, зробили, що 1-4 школа, а старші класи дистанційно. Батьки 1-4 почали кричати, а що їх діти хуже і хай хворіють, а старші сидять по домівках. Не ходили в школу, не так, пішли до школи знов не так. Зараз теж саме - батьки 1-4 хай усі ідуть до школи. Так, я за те, якщо ці батьки готові відпустити дітей у скопище в школу - хай ідуть. А 5-11 спокійно можуть навчатися і дистанційно, якщо дитина хоче навчатися, то вона буде навчатися. 2 роки дистанційної це вже показали... Гуляти в парку і не реагувати на тривогу це одне, ніхто по паркам пуляти не буде. А, зібрати понад 1000 дітей в одній точці це різні речі....
#5674Опубліковано 26 червень 2022 - 15:42 ну я б так не узагальнювала про тих, хто проти) є мами в декреті, які дітей до війни на подовжений день відправляли, а тепер теж кудись би відправить. Окрема тема, що працюючим мамам у нас важко, страшно за дітей без нагляду і раніше було, але півдня школи не врятує, а далі справа пріорітетів і страхів. в садочок он в Києві сьогодні прилетіло. Слава Богу, що вихідний( якщо і це нікого не наведе на думки про небезпеку офлайну, то я не знаю( в мене дитина в другий клас перейшла і я проти виходу була і в ковід, і зараз. Звичайно, що важко дітям, а першокласникам як бути якщо зразу онлайн буде( але життя важливіше. І це злочин, на мою думку, зганять дітей в одне місце. А потім, не дай Бог, будуть знов кричати про невинно убитих. #5676Опубліковано 26 червень 2022 - 19:33
А толку, що в нашій школі є підвал, не бомбосховище, а підвал на 200 осіб. Вчителька сказала, що навіть, якщо зробити 2 зміни, то всі не помістяться... І я не розумію, навіщо робити 3 місячні канікули взимку, щоб потім до липня вчитися якщо діти можуть цей час спокійно вчитися дистанційно, щоб зекономити опалення. #5677Опубліковано 26 червень 2022 - 20:00 в мене є тільки одна теорія - що на облаштування укриттів у школах дадуть гроші закордонні партнери і треба роздерибанить їх у державних масштабах, а потім таки відправить на онлайн Відредаговано Alice_88, 26 червень 2022 - 20:00. #5678Опубліковано 26 червень 2022 - 20:05
А ми це схаваємо, знову і знову.. #5679Опубліковано 26 червень 2022 - 20:06 Коли я сьогодні вранці прочитала, що бахнули по Шевченківському р-ну Києва, а там брат з родиною, в мене "опустилося" все. Потім подзвонив брат і сказав - поруч в будинок, але наше ліжко аж ходуном ходило... Багато, хто скаже, ми ж не Києв...але, ніхто не знає куди буде наступний прильот((( 0 користувачів читають цю тему0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |