Перехід до вмісту

Фотографія

Полтавські школи, ліцеї, гімназії

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
6051 відповідей у цій темі

#5641 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 6 800 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 26 червень 2022 - 00:43

Місяць-два назад сказала б категорично "ні", але зараз швидше "так".

Все тому, що наші діти повернулися до спорту вже з травня, обидва займаються, інколи застають тривоги під час тренування, ідуть в укриття. Нічого страшного слава Богу не сталося. І я радію, що вже два місяці діти окрім телефону мають фізичний розвиток... Зупинитися у житті на скільки? не відомо... А діти ростуть дуже швидко, обидва в активній фазі росту і два місяці без спорту (березень та квітень), то був крок назад для їх спин, не зважаючи на проведений курс лікування на зимових канікулах.
Крім того стала розуміти, що не вбережешся, якщо така доля...

Ну і останній аргумент - коли бачу нашу алею між двома школами повну дітей, де під час тривоги ніхто нікуди не уходить (нас одиниці уходять в тривогу), то маю сумніви, що люди бояться...

Якось так... Сподіваюся, що змогла передати текстом свої думки...

Поки що я в роздумах...

Але розумію, що дещо на моє рішення впливає повна відсутність навчання онлайн у меншого у 2-му класі.. Я вже колись про це писала... Мій син від 23 лютого жодного разу не бачив вчителя в обличчя. Думаю це говорить про багато що...
А я впевнена, що молодша школа - це не про знання (ми їх з чоловіком замість вчителя дали на належному рівні), а, в першу чергу, про навчання дитини вчитися, працювати на уроках, вміти слухати і чути вчителів, спілкуватися з однокласниками і т.д., і т.п.

Старший у 9-му класі однозначно онлайн зможе вчитися: і дитина учиться самостійно і ефективно (слава Богу до ковіду цьому навчився), і вчителі онлайн вели навчання на гарному рівні, і з однокласниками зустрічаються.

P.s. мої роздуми виключно для нашого регіону. І я вважаю, що доречне було б відвідування школи, як я називаю, "пунктиром" - тиждень молодша школа, тиждень середня школа, тиждень старша школа, або різні зміни, або щось подібне для зменшення кількості дітей, які одночасно перебувають у школі...

ну ти ж розумієш, що є різниця гуртка з певною кількістю дітей і школи, коли навіть половина не вміститься в укриття, яке до всього ще й не пристосоване, без вентиляції, виходу запасного і туалету( ну і є різниця між тим, що хтось десь не ховається, і тим, що от точно відомо, що щодня в такому-то місці будуть діти( мені особисто це страшно(

#5642 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 26 червень 2022 - 01:26

Інна, а вас опитували стосовно виходу офлайн?

Не опитували(

#5643 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 26 червень 2022 - 02:17

Не опитували(

може наша школа не буде офлайн? Чи то я розмріялась?)

#5644 Dobraya Ole4ka

Dobraya Ole4ka

В ритме мамы..

• Довгожителі
  • 7 654 повідомлення
  • Місто:Полтава, Петровского

Нагороди

Опубліковано 26 червень 2022 - 07:43

29 робила опитування, в цьому плані школа дуже гарно розвинена, кидають посилання і оперативно відповідаєш, зручно)
Чи це у всіх так?)

#5645 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 26 червень 2022 - 07:49

ну ти ж розумієш, що є різниця гуртка з певною кількістю дітей і школи, коли навіть половина не вміститься в укриття, яке до всього ще й не пристосоване, без вентиляції, виходу запасного і туалету( ну і є різниця між тим, що хтось десь не ховається, і тим, що от точно відомо, що щодня в такому-то місці будуть діти( мені особисто це страшно(

З цими аргументами в якійсь мірі згодна...

З іншого боку, ти, на скільки я розумію, в декреті і ти з цим нюансом інакше сприймаєш ситуацію... В тебе дитини під контролем...

А в мене дитина або на роботі зі мною, або сам із старшим братом вдома... Повір, лишати дома їх самих дуже страшно... На роботі зі мною також страшно, бо аналогічне підприємство в іншому регіоні зазнало ракетного обстрілу...
Як на мене, страшно будь-де, поки іде війна...
В супермаркетах страшно, в спортзалах страшно, в ДЮСШ страшно (і там також займаються мої діти, це не просто гурток)
Сказати, де зараз не страшно, однозначно не може ніхто...

Відредаговано mitera, 26 червень 2022 - 07:56.

#5646 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення
  • Ім'я:Виктория

Опубліковано 26 червень 2022 - 07:54

29 робила опитування, в цьому плані школа дуже гарно розвинена, кидають посилання і оперативно відповідаєш, зручно)
Чи це у всіх так?)

У нас також робили таке опитування, НВК 16

#5647 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 26 червень 2022 - 07:59

Чи це у всіх так?)

І які результати голосування?

У старшого опитування було, то 25 з 34 "за", 3 - "проти", інші утрималися, бо виїхали

У меншого опитування не було

У нас також робили таке опитування, НВК 16

Які результати опитування?

Відредаговано mitera, 26 червень 2022 - 08:00.

#5648 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 26 червень 2022 - 08:01

може наша школа не буде офлайн? Чи то я розмріялась?)

Нам офіційно ще нічого не повідомляли. Син каже, що підвальне приміщення у школі маленьке - я не знаю наскільки він володіє інформацією, але навіть гарний підвал це не бомбосховище, як тепер хочеться думати можновладцям. ІМХО Мене взагалі дивує статистика: по Україні лише 10% шкіл обладнані бомбосховищами, а у Полтаві 40% чи 60% (не запам'ятала співвідношення мають/не мають), що "вражає" і викликає сумніви...
Особисто мені у будь-якому випадку спокійніше, коли діти знаходяться вдома, по різних будинках і навіть мікрорайонах, аніж масове скупчення дітей в одному місці. Безпека дітей в умовах війни важливіша за знання. ІМХО Старші діти мали шанс адаптуватись до навчання он-лайн з часів ковіду (хто хоче вчитись - без проблем це робить, хто не хоче - оф лайн не допоможе), а у молодших дітей буде шанс надолужити втрачене (сподіваюсь, що війна таки триватиме не роками чи десятиліттями).

Відредаговано Kalinna, 26 червень 2022 - 09:14.

#5649 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 26 червень 2022 - 08:15

Нам офіційно ще нічого не повідомляли. Син каже, що підвальне приміщення у школі маленьке - я не знаю наскільки він володіє інформацією, але навіть гарний підвал це не бомбосховище, як тепер хочеться думати можновладцям. ІМХО Мене взагалі дивує статистика: по Україні лише 10% шкіл обладнані бомбосховищами, а у Полтаві 40% чи 60% (не запам'ятала співвідношення мають/не мають), що "вражає" і викликає сумніви...

Я зустрічала інформацію, що у 60% шкіл є укриття, а це не про бомбосховища...

Відредаговано mitera, 26 червень 2022 - 08:18.

• Kalinna це подобається

#5650 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення
  • Ім'я:Виктория

Опубліковано 26 червень 2022 - 08:18

І які результати голосування?

У старшого опитування було, то 25 з 34 "за", 3 - "проти", інші утрималися, бо виїхали

У меншого опитування не було

Які результати опитування?

Нам не оголошували результати

• mitera це подобається

#5651 Jilly

Jilly

Сонечко

• Модератори
  • 4 420 повідомлення
  • Ім'я:Таня

Нагороди

Опубліковано 26 червень 2022 - 08:25

thumb_pre_1656224623__img_20220626_07231
У нас так, це майбутній перший клас.
(Я не голосувала)
  • mitera це подобається

#5652 Yadik

Yadik

Україна переможе!

• Модератори
  • 6 089 повідомлення
  • Ім'я:Яна

Нагороди

2          2      

Опубліковано 26 червень 2022 - 09:06

У нас 23 - "за", 4 - проти. Не бачу сенсу в цих опитуваннях. Інформації про наявність/готовність укриттів жодної. Приймуть єдине рішення по місту. А далі буде, як буде.
Свіжий приклад нашого міста, початок червня, у колеги син здавав іспит у 8 клас. Дітей було близько ста чоловік. Писали тести і тут тривога. Після тесту запитали у нього, що вони робили під час тривоги. Так от, дітей вивели в коридор, роздали якісь підставки і вони продовжували писати тест. Якось так.
З одного боку і дистанційки не хочеться, але й скупчення дітей в одному місці, враховуючи все, що роблять ті тварі, - дуже страшно...

#5653 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 26 червень 2022 - 10:34

Повір, лишати дома їх самих дуже страшно... На роботі зі мною також страшно, бо аналогічне підприємство в іншому регіоні зазнало ракетного обстрілу...
В супермаркетах страшно, в спортзалах страшно, в ДЮСШ страшно (і там також займаються мої діти, це не просто гурток)

Як на мене, навіть вдома лишати дітей менш страшно, аніж відправити до шкіл де їх одночасно буде перебувати сотні чи тисячі. Якщо приймуть рішення навчання оф лайн, я буду вимушена шукати можливість самостійного опрацювання матеріалу (сподіваюсь, що зараз це цілком реально за бажанням).

#5654 paprika

paprika

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 381 повідомлення
  • Ім'я:alla

Опубліковано 26 червень 2022 - 11:01

Як на мене, навіть вдома лишати дітей менш страшно, аніж відправити до шкіл де їх одночасно буде перебувати сотні чи тисячі. Якщо приймуть рішення навчання оф лайн, я буду вимушена шукати можливість самостійного опрацювання матеріалу (сподіваюсь, що зараз це цілком реально за бажанням).

Інна, пишеш заяву про перехід дитини на сімейну форму навчання і питання про похід в школу вирішено. Єдине- в даній формі освіти батьки відповідають за якість навчання.

#5655 Dobraya Ole4ka

Dobraya Ole4ka

В ритме мамы..

• Довгожителі
  • 7 654 повідомлення
  • Місто:Полтава, Петровского

Нагороди

Опубліковано 26 червень 2022 - 11:43

Не оголошували результати

#5656 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення
  • Місто:Подол
  • Ім'я:Люда

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 26 червень 2022 - 11:46

В Києві ракета прилетіла на територію дитячого садочку. Ну як можна дітей відправити в школи? Для мене це дуже болюча тема! Нехай краще діти взагалі вчитися не будуть, ніж відправити в школи.

#5657 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення
  • Місто:Подол
  • Ім'я:Люда

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 26 червень 2022 - 11:55

Навіть якщо припустити що в кожній школі є бомбосховище. Досить часто спочатку лунають вибухи, а тільки потім сигнал тривоги.

#5658 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 26 червень 2022 - 12:26

Особисто мені у будь-якому випадку спокійніше, коли діти знаходяться вдома, по різних будинках і навіть мікрорайонах, аніж масове скупчення дітей в одному місці. Безпека дітей в умовах війни важливіша за знання. ІМХО Старші діти мали шанс адаптуватись до навчання он-лайн з часів ковіду (хто хоче вчитись - без проблем це робить, хто не хоче - оф лайн не допоможе), а у молодших дітей буде шанс надолужити втрачене (сподіваюсь, що війна таки триватиме не роками чи десятиліттями).

на початку війни писали, що у нашій школі є підвал, в якому немає води, вентиляції і туалету. Тільки стільці. Сумніваюсь, що щось змінилось. А наскільки я пам‘ятаю зі шкільних років, там зовсім невелике приміщення і спускатись туди нелегко. Туди навіть паралель початкової школи не влізе, не кажучи вже про безпеку(

З цими аргументами в якійсь мірі згодна...

З іншого боку, ти, на скільки я розумію, в декреті і ти з цим нюансом інакше сприймаєш ситуацію... В тебе дитини під контролем...

А в мене дитина або на роботі зі мною, або сам із старшим братом вдома... Повір, лишати дома їх самих дуже страшно... На роботі зі мною також страшно, бо аналогічне підприємство в іншому регіоні зазнало ракетного обстрілу...

так, звичайно, що мені легше якоюсь мірою, бо не треба думати, де прилаштувати дитину( але все одно, моє тверде переконання, що безпека (навіть відносна) важливіше. Особливо враховуючи,як неодноразово називали школи місцем розміщення військових і лупили ракетами туди. З тих с-к станеться.

от через це я і в розпачі( бо сама з малою дитиною я аж ніяк не навчу нормально, а син ще дуже малий, щоб самостійно опрацьовувати( виходить вибір без вибору - або як вирішать вести в школу під ракети, або не знаю що.
Більше того, знайома вчителька в Києві сказала, що їм повідомили на педраді, що юристи міста опрацьовують форму документу, який матимуть підписати батьки перед офлайн школою, що всю відповідальність на час перебування дитини у школі беруть на себе.

Відредаговано Alice_88, 26 червень 2022 - 12:21.

#5659 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 26 червень 2022 - 12:39

от через це я і в розпачі( бо сама з малою дитиною я аж ніяк не навчу нормально, а син ще дуже малий, щоб самостійно опрацьовувати( виходить вибір без вибору - або як вирішать вести в школу під ракети, або не знаю що.

Навчиш, ти точно навчиш. Це реально ;) перевірено - в мене меньший народився за 2 місяці до першого класу старшого...

Відредаговано mitera, 26 червень 2022 - 12:39.

#5660 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 26 червень 2022 - 12:39

Я теж думаю, що батькам скажуть написати заяву про відповідальність (у нас в ДЮСШ вже так), і ніхто навіть не буде водити дітей в те укриття.
Ну або буде онлайн все ж таки.
  • mitera це подобається

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама