Перехід до вмісту

Фотографія

Полтавські школи, ліцеї, гімназії

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
6051 відповідей у цій темі

#5541 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 3 452 повідомлення
  • Ім'я:Mommy

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 17:21

Это для меня была больная тема. С 1 класса учитель часто бросала детей самих. Что они там творили, не передать словами. Однажды мне позвонил ребенок , я еле слышала слова сквозь дикий ор:

- Мамочка, забери меня отсюда ! У меня голова болит. Почему они так кричат ?

Я испугалась. Потому, что не могла понять где вообще мой ребенок. На школу это небыло похоже. 

Выяснилось, что учителя часто посреди уроков вызывают. И у нас из 5 уроков могло быть 2. 

#5542 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 17:34

Мы об этом и не знаем.но на переменах же их никто не контролирует,все выходят и бегают по школе...А что может быть за 5 минут,если учителя не будет...дома ж оставляем и на час,два..к тому же есть дети,которые с первого классу сами до школы добираются. единственное как может учитель давать задания и уходить,какая ж эта учеба.,разве что с этой точки зрения.

ну я з вами у корні не згодна. По-перше, не всі лишають дітей такого віку самих вдома (що, до речі, законом заборонено), по-друге, одна дитина і 33 в замкненому приміщенні - це різні речі і ризики. По-третє, на перервах вчителі теж відповідають за дітей і контролюють їх переміщення в початковій школі (хоч з цим у нас питань нема). Ну і загалом, згідно посадової інструкції за життя і здоров‘я дітей на період уроків відповідає вчитель. А трапиться що завгодно може і за хвилину. Про навчання то окреме питання, яке мене турбує меншою мірою зараз.
Проте дякую за ваш коментар, він мене ще раз впевнив у тому, що насправді є батьки, які не бачать у цьому проблеми і не підтримають обурення, на жаль.

#5543 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 18:00

Я отвечу на вопрос еще более серьезно и полно. 

Не только может случится, но и случается. 

Да. Если что либо случится, то ответственность несет преподаватель. И на уроке, и на перемене. С того момента как ребенок вошел в здание школы и до окончания занятий. Даже, если учителя вызвал к себе директор, то учитель не имеет права оставлять детей во время уроков и должна отказать директору в его просьбе. Потому что это преступное распоряжение. На переменах должны быть в коридорах дежурные педагоги.

#5544 шопик

шопик

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 318 повідомлення

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 20:16

Теж не бачу проблеми, якщо іноді вчитель вийде на 5-7хв давши завдання, тим більше якщо вчитель авторитетний (я не про авториТАРНий) і діти розуміють, що треба сидіть в повній тиші і робить, то проблем не буде.

Звісно діти різні бувають (то вже межу довіри до класу вирішує вчитель під свою відповідальність), але я як мама спокійна, бо знаю як вихована і привчена моя дитина, і так кожна мама буде мати таку думку) 

В першому класі моя надто болісно і серйозно сприймала, коли вчитель давав зауваження всьому класу, коли я привила їй думку, що якщо твоєї вини там немає - ти сидиш і не сприймаєш це на свій рахунок, то по цей час вона абсолютно спокійно реагує на все.

Якщо кожен з нас привчить до відповідальності і розуміння, що школа це вже не садочок і треба бути там "дорослим" (ніхто вже соплі не підтиратиме), то й дитина не матиме травм ні психологічних, ні фізичних і мама буде спокійною)

Вчитель теж людина і може ходити просто до туалету)

#5545 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення
  • Місто:г.Полтава,Центр
  • Ім'я:олюсенок

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 20:30

ну я з вами у корні не згодна. По-перше, не всі лишають дітей такого віку самих вдома (що, до речі, законом заборонено), по-друге, одна дитина і 33 в замкненому приміщенні - це різні речі і ризики. По-третє, на перервах вчителі теж відповідають за дітей і контролюють їх переміщення в початковій школі (хоч з цим у нас питань нема). Ну і загалом, згідно посадової інструкції за життя і здоров‘я дітей на період уроків відповідає вчитель. А трапиться що завгодно може і за хвилину. Про навчання то окреме питання, яке мене турбує меншою мірою зараз.
Проте дякую за ваш коментар, він мене ще раз впевнив у тому, що насправді є батьки, які не бачать у цьому проблеми і не підтримають обурення, на жаль.

А как я допустим могу пожаловаться,если я не знаю что происходит в школе.

Единственное на что я однажды пожаловались,это когда я один раз на 5 минут опаздала встретить ребенка,а учитель меня не дождался,не сказал ребенку жди маму,чтоб передать,и ребенок ушёл за пределы и перешёл первоклашка сам пешеходный переход.

Да,если ,что то смогу узнать и то от старшей дочки,то не оставляю так,а разговариваю с учителем...ну не знаю о контроле на переменах,когда карантина не было,я видела этот контроль,дети за,а учитель готовится ...

#5546 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 20:34

А еще был случай,когда мама забыла во сколько забирать ребенка и на час опаздала,то ребенку было сказано изначально,всегда жди маму в школе.,если что,и  он ждал,без учителя,сам...но это такой ребенок,что редкость,моему бесполезно такое говорить,только за руку держать.вот вам и ответственность.

• Yulasha це подобається

#5547 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 20:58

Для меня особенно с младшим ,это больная тема,потому что себе на уме....

Это сейчас их на улице встречают,раньше не было такого,сами должны в кабинет идти.и в туалет тоже сами,водить за ручку не будут ...ответственность должна быть без сомнения,но и ребенок тоже должен быть более серьезным ,нести тоже какую то ответственность...потому что их 30,а учитель одна,и ей тяжело,да,даже с половиной класса и то нелегко.

#5548 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 22:07

Не знаю, де спитать, тому спитаю тут. Скажіть, будь ласка, чи має право вчитель молодших класів лишати дітей самих у класі під час уроку навіть на 5-10 хв? Як у ваших дітей у першому класі - чи лишає вчитель?

а у вас немає асистента вчителя?

#5549 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 22:11

Теж не бачу проблеми, якщо іноді вчитель вийде на 5-7хв давши завдання, тим більше якщо вчитель авторитетний (я не про авториТАРНий) і діти розуміють, що треба сидіть в повній тиші і робить, то проблем не буде.
Звісно діти різні бувають (то вже межу довіри до класу вирішує вчитель під свою відповідальність), але я як мама спокійна, бо знаю як вихована і привчена моя дитина, і так кожна мама буде мати таку думку)

В першому класі моя надто болісно і серйозно сприймала, коли вчитель давав зауваження всьому класу, коли я привила їй думку, що якщо твоєї вини там немає - ти сидиш і не сприймаєш це на свій рахунок, то по цей час вона абсолютно спокійно реагує на все.

Якщо кожен з нас привчить до відповідальності і розуміння, що школа це вже не садочок і треба бути там "дорослим" (ніхто вже соплі не підтиратиме), то й дитина не матиме травм ні психологічних, ні фізичних і мама буде спокійною)

Вчитель теж людина і може ходити просто до туалету)

справа не у вихованні чи авторитеті, а у тому як має бути. Саме тому я і питаю, чи має право вчитель згідно своїх посадових обов’язків лишати дітей без нагляду. І от, наприклад, моя знайома вчителька середньоі школи каже, що навіть там - ні.
Говорити про дорослість чи довіру до самостійності шестирічок, коли їх 33 і вчаться вони без року місяць - самообман, вибачте. На десять чемних дітей знайдеться один нечемний і вистачить і хвилини, щоб відбулось щось небезпечне.
І вам дуже личить ваше біле пальто) моїй дитині не треба підтирати соплі, як ви виразились, а по дорослості він точно випередив вчительку і подібних «дорослих», бо він розуміє, що це небезпечно лишати їх самих, а вона - ні.

ні.

Для меня особенно с младшим ,это больная тема,потому что себе на уме....
Это сейчас их на улице встречают,раньше не было такого,сами должны в кабинет идти.и в туалет тоже сами,водить за ручку не будут ...ответственность должна быть без сомнения,но и ребенок тоже должен быть более серьезным ,нести тоже какую то ответственность...потому что их 30,а учитель одна,и ей тяжело,да,даже с половиной класса и то нелегко.

ну от у нас як раньше - в кабінет самі, в туалет самі з першого дня, в роздягальню самі. Окей. Але блін і на уроці самі? Ладно раз. Але по 3-4 рази за 4 уроки - це не нормально, імхо.

#5550 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 22:21

Він є лише в інклюзивних класах
На нашій паралелі такий один - наш

Відредаговано mitera, 05 жовтень 2021 - 22:22.

#5551 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 22:30

ну от у нас як раньше - в кабінет самі, в туалет самі з першого дня, в роздягальню самі. Окей. Але блін і на уроці самі? Ладно раз. Але по 3-4 рази за 4 уроки - це не нормально, імхо.

Підтримую повністю

Дитина має витерпіти і не проситися в туалет весь урок бо "доросла" в 6 років (таке дуже часто вимагають, від дуже багатьох про це чула), а вчителю не витерпіти?

І взагалі учбовий процес у першому класі 4 уроки, а в школі вони до 14-15 години точно. Цього часу не вистачає вирішити службові питання?...

І повністю підтримую, що така кількість дітей має збільшувати пильність учителів в рази! І шкода, що помічники не в усіх класах.

Але, діти - це діти! Травми ніхто не відміняв...
Я сама отримала травму у школі, старший син отримав травму у школі - і все через недбалість вчителів. Немає нічого гарного в тому, що дитина отримує струс мозку у молодшій школі. Мені моя ЧМТ аукається до сих пір... (Мене збили з ніг старші діти, а вчителя не було поруч, я втратила свідомість, потім ще декілька годин мне тримали на уроках, як наслідок - місяць стаціонару)

Тому поки все гаразд, то всі розумні... Коли щось стається, все одно хто має відповідати, здоров'я дитини важливіше

І питання не в тому, чи може дитина обслуговувати себе. Частіше може! Але навіть батькам до 12 років лишати їх самих не можна по закону не дарма...

P.s. те, що малий стресує так, це не добре. Треба з цим щось робити - навчитися приймати реалії спокійно при відсутності вчителя йому на користь буде... Імхо

Відредаговано mitera, 05 жовтень 2021 - 22:40.

#5552 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 22:41

Підтримую повністю

Дитина має витерпіти і не проситися в туалет весь урок бо "доросла" в 6 років (таке дуже часто вимагають, від дуже багатьох про це чула), а вчителю не витерпіти?

І взагалі учбовий процес у першому класі 4 уроки, а в школі вони до 14-15 години точно. Цього часу не вистачає вирішити службові питання?...

І повністю підтримую, що така кількість дітей має збільшувати пильність учителів в рази! І шкода, що помічники не в усіх класах.

Але, діти - це діти! Травми ніхто не відміняв...
Я сама отримала травму у школі, старший син отримав травму у школі - і все через недбалість вчителів. Немає нічого гарного в тому, що дитина отримує струс мозку у молодшій школі. Мені моя ЧМТ аукається до сих пір... (Мене збили з ніг старші діти, а вчителя не було поруч, я втратила свідомість, потім ще декілька годин мне тримали на уроках, як наслідок - місяць стаціонару)

Тому поки все гаразд, то всі розумні...

І питання не в тому, чи може дитина обслуговувати себе. Частіше може! Але навіть батькам до 12 років лишати їх самих не можна по закону не дарма...

P.s. те, що малий стресує так, це не добре. Треба з цим щось робити - навчитися приймати реалії спокійно при відсутності вчителя йому на користь буде... Імхо

Мирославо, справа не у стресі сина, ми з цим працюємо і не самі. Справа у іншому. В тому що є певні обов‘язки у вчителя, які на нього покладені не просто так. І чомусь батькам про їхні обов‘язки чи дітям про брак витримки дорікати можна, а от вчителі святі люди, які можуть в робочий час вирішувати якісь проблеми, щоденно, які не повинні нормально комунікувати з батьками і ще багато чого. Це все засмучує, я обов‘язково придумаю, що з цим робити, просто цікаво було, чи скрізь таке і хороші перші вчителі лишились у моєму дитинстві, чи просто так «пощастило».

#5553 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 22:45

Мирославо, справа не у стресі сина, ми з цим працюємо і не самі. Справа у іншому. В тому що є певні обов‘язки у вчителя, які на нього покладені не просто так. І чомусь батькам про їхні обов‘язки чи дітям про брак витримки дорікати можна, а от вчителі святі люди, які можуть в робочий час вирішувати якісь проблеми, щоденно, які не повинні нормально комунікувати з батьками і ще багато чого. Це все засмучує, я обов‘язково придумаю, що з цим робити, просто цікаво було, чи скрізь таке і хороші перші вчителі лишились у моєму дитинстві, чи просто так «пощастило».

Все ти правильно пишеш...

Хороші і не дуже вчителі були завжди.
Питання в тому, як батьки це сприймають і реагують (дійсно всі мають різну точну зору, різні вимоги до школи і навчання)
І так, я вважаю, що подібне треба обговорювати, бо це питання здоров'я та безпеки...

Відредаговано mitera, 05 жовтень 2021 - 22:46.

#5554 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 22:48

Все ти правильно пишеш...

Хороші і не дуже вчителі були завжди.
Питання в тому, як батьки це сприймають і реагують (дійсно всі мають різну точну зору, різні вимоги до школи і навчання)
І так, я вважаю, що подібне треба обговорювати,бо це питання здоров'я та безпеки...

батьки реагують як деякі коментатори тут «а шо такого». Я більше скажу, був уже один вопіющий епізод з безпекою дитини, дякувати Богу, не моєї, і всі сказали «ну такое раздули, все ж в итоге хорошо». Саме через таку одноголосність я почала вже навіть сумніватись у своїй адекватності.

#5555 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 22:50

Він є лише в інклюзивних класах
На нашій паралелі такий один - наш

я так і подумала.

хоча вчитель казала, що асистент не закріплений за інклюзивними дітьми і може допомагати на уроці всім учням.

• mitera це подобається

#5556 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 05 жовтень 2021 - 22:52

я так і подумала.
хоча вчитель казала, що асистент не закріплений за інклюзивними дітьми і може допомагати на уроці всім учням.

Асистент може допомагати всім
Залежить від стану дитину, для якої цього помічника передбачено

Відредаговано mitera, 06 жовтень 2021 - 05:25.

#5557 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення

Опубліковано 06 жовтень 2021 - 05:56

батьки реагують як деякі коментатори тут «а шо такого». Я більше скажу, був уже один вопіющий епізод з безпекою дитини, дякувати Богу, не моєї, і всі сказали «ну такое раздули, все ж в итоге хорошо». Саме через таку одноголосність я почала вже навіть сумніватись у своїй адекватності.

Вот не хотела здесь писать. Одна мне с 1 класса на мои робкие опасения тоже говорила "это нормально". Потом 2 открытых криминальных дела по классу.

#5558 Yadik

Yadik

Україна переможе!

• Модератори
  • 6 089 повідомлення
  • Ім'я:Яна

Нагороди

2          2      

Опубліковано 06 жовтень 2021 - 06:40

Юля, якщо за перший місяць уже так багато того, що тобі і сину критично не подобається, то, можливо, варто думати про зміну вчителя або школи? Все ж тільки починається.
А гарні перші вчителі є і зараз, на жаль, моєму сину з ними не дуже пощастило. Точніше перша вчителька була чудова, але пішла в третьому класі, а нова - то була жесть. Зате зараз у 5 класі у дітей приємний шок від вчителів і їх адекватності)

#5559 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 06 жовтень 2021 - 06:52

Юля, якщо за перший місяць уже так багато того, що тобі і сину критично не подобається, то, можливо, варто думати про зміну вчителя або школи? Все ж тільки починається.
А гарні перші вчителі є і зараз, на жаль, моєму сину з ними не дуже пощастило. Точніше перша вчителька була чудова, але пішла в третьому класі, а нова - то була жесть. Зате зараз у 5 класі у дітей приємний шок від вчителів і їх адекватності)

Яночка, про це якраз і думаю. Але питаю, бо раптом то скрізь таке(

#5560 шопик

шопик

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 318 повідомлення

Опубліковано 06 жовтень 2021 - 07:25

а по дорослості він точно випередив вчительку і подібних «дорослих», бо він розуміє, що це небезпечно лишати їх самих, а вона - ні.
ні.

Звісно, якщо дитина говорить правду (тут теж треба перевірити правдивість її слів, спитавши в інших дітей/мам), то ніхто не виключає, що, на жаль, є і такі, хто не відповідально ставиться до навчального процесу (як я навчалась, в нас була вчитель, яка била дітей, при чому достатньо гарно хватала за шию і об парту, і вона працювала... до самої пенсії, не розумію чому батьки тоді не підінімали гвалт), але ж Ви як йшли до вчителя - шукали відгуки, щоб зараз не нервувати? (упустимо про посадові обов*язки)

Можливо моя думка протилежна, бо наша перша вчитель була просто від Бога, була тим педагогом, який навчив дітей всьому (шнурки за 1-2хв напевно за місяць всі навчились зав*язувати))), не панькалась з ними ніколи, вона була дійсно авторитетом для них, ставилась до них як до дорослих, діти її просто обожнювали і жодних проблем ніколи в класі не було, на екскурсії лише пару разів декілька батьків брала, а так все сама (я не враховую медсестру і психолога), і це не тільки по Полт. обл, і теж 33 дитини було. Дисципліна в класі була на високому рівні, тому ми і не переживали.

Відредаговано шопик, 06 жовтень 2021 - 07:28.

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама