Перехід до вмісту

Фотографія

Полтавські школи, ліцеї, гімназії

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
6051 відповідей у цій темі

#5281 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 12 травень 2021 - 08:51

Цікаво, я цифри скільки навчальних днів до минулого року не зустрічала , киньте посилання, де почитати)))

Ось інфо які саме статті і закони взяли для винайдення нового - якщо дуже цікаво сходіть у бібліотеку і почитайте старий закон, або загугліть, що вилучали чи змінювали і коли (це складніше, так як краще редагується і оновлюється інфо - відразу бачиш актуальну на зараз):
https://osvita-info.com/post/10515

1999 року «Про загальну середню освіту» був п. 2., де зазначалось, що «тривалість навчального року в загальноосвітніх навчальних закладах I ступеня не може бути меншою 175 робочих днів, а в навчальних закладах II – III ступенів – 190 робочих днів»

PS: Вчителі, що працюють досить давно розкажуть Вам, як були робочі суботи за вихідні дні (пізніше на це дивились крізь пальці і лише писали їх робочими), щоб закінчити навчальний рік у травні і вкластись у 175-190 днів ;-) Саме так і я дізналась, що це не зовсім нова норма...

Відредаговано Kalinna, 12 травень 2021 - 09:50.

• mitera це подобається

#5282 Maximather

Maximather

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 427 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:оксана

Нагороди

Опубліковано 12 травень 2021 - 13:09

https://www.facebook...31108983671230/

#5283 sunny

sunny

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 668 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Таня

Нагороди

2               

Опубліковано 13 травень 2021 - 19:41

https://www.unn.com....timutsya-vlitku

Полтави в списку немає.

Тобто продовження навчання у нас неофіційно виходить....чи як?

#5284 шопик

шопик

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 318 повідомлення

Опубліковано 13 травень 2021 - 19:44

Полтави в списку немає.

Мені здається, це ті області, в яких прийняли рішення нещодавно зважаючи на пропущенність через ковід.

Нам же повідомили  ще у вересні, що н.р. до 9,06.

Відредаговано шопик, 13 травень 2021 - 19:44.

#5285 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 13 травень 2021 - 20:35

Полтави в списку немає.

Цитата із статті за вашим посиланням:
"Доповнення
Через карантин низка шкіл була змушена продовжити навчальний рік."

В "низці шкіл" Полтава є ;)

Ще до весняних канікул наш класний керівник батькам писала про перспективи навчання в червні... Давно про це відомо було :(

Відредаговано mitera, 13 травень 2021 - 20:36.

#5286 Alenka

Alenka

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 948 повідомлення
  • Місто:Центр-Гожулы
  • Ім'я:Алена

Нагороди

Опубліковано 14 травень 2021 - 07:14

Я так понимаю, что продление учебы (абсолютно ненужное, как по мне) не сязано с карантином. 175 рабочих дней - из-за этой нормы.

#5287 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 14 травень 2021 - 07:26

Не зрозуміло для молодшої школи навіщо...Майже не пропускали..Вже і так з якихось листків роздрукованих завдання виконують..

#5288 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 14 травень 2021 - 07:49

Не зрозуміло для молодшої школи навіщо...Майже не пропускали..Вже і так з якихось листків роздрукованих завдання виконують..

Для того, щоб відпрацювати 175 днів навчального року!

#5289 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення

Нагороди

2         

Опубліковано 14 травень 2021 - 07:58

Для того, щоб відпрацювати 175 днів навчального року!

Тільки що відпрацьовувати??Просто походити до школи?

#5290 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 14 травень 2021 - 07:59

Ключове - майже!
175 днів не набереться за учбовий рік до кінця травня

Мабуть, не всі зрозуміють мене, але я зовсім спокійно відношуся до навчання до 9 червня.

Почали повторення, зайвий раз прогонять те, що діти пробували вивчити самі - це я за старшого (7 клас). Зазвичай вже 25-26 травня стоять всі оцінки. Тепер же будуть виставляти 31-1 числа (а може й пізніше). Тобто на тиждень більше часу. А значить замість "бігом підсумкові контрольні" більше часу на підготовку до них.

У меншого багато чого гнали наперед через страх дистанційки, тому багато яких зошитів та підручників закінчилися вже. Але видали ще новий підручник, завели нові зошити. Зайвий раз закріплять матеріал. Для першокласника це добре.

Я рада, що старший зайвий раз поспілкується з однокласниками. Засиділися вони дома, їм спілкування в таких великих колективах потрібно. Вивести на 2 тижні - дріб'язок, а на 4 тижні - вже щось й згадають, що та як у шкільному житті офлайн...

Відредаговано mitera, 14 травень 2021 - 08:01.

#5291 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 594 повідомлення
  • Ім'я:Надя

Нагороди

Опубліковано 14 травень 2021 - 08:17

Ключове - майже!
175 днів не набереться за учбовий рік до кінця травня

Мабуть, не всі зрозуміють мене, але я зовсім спокійно відношуся до навчання до 9 червня.

Почали повторення, зайвий раз прогонять те, що діти пробували вивчити самі - це я за старшого (7 клас). Зазвичай вже 25-26 травня стоять всі оцінки. Тепер же будуть виставляти 31-1 числа (а може й пізніше). Тобто на тиждень більше часу. А значить замість "бігом підсумкові контрольні" більше часу на підготовку до них.

У меншого багато чого гнали наперед через страх дистанційки, тому багато яких зошитів та підручників закінчилися вже. Але видали ще новий підручник, завели нові зошити. Зайвий раз закріплять матеріал. Для першокласника це добре.

Я рада, що старший зайвий раз поспілкується з однокласниками. Засиділися вони дома, їм спілкування в таких великих колективах потрібно. Вивести на 2 тижні - дріб'язок, а на 4 тижні - вже щось й згадають, що та як у шкільному житті офлайн...

Я також не проти навчання до 9 червня, але НАВЧАННЯ, а не відбувальщини. Один плюс з цього навчання - діти в колективі). Не знаю як де, але програму у нас прогнали раніше. Зараз ідуть с/р та к/р. Сказали, що на наступному тижні здаватимуть підручники, тобто уже як такого навчання не буде, сумніваюсь, що хтось буде повторювати матеріал без підручника.

#5292 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення

Нагороди

2         

Опубліковано 14 травень 2021 - 09:51

Я також не проти навчання до 9 червня, але НАВЧАННЯ, а не відбувальщини. Один плюс з цього навчання - діти в колективі). Не знаю як де, але програму у нас прогнали раніше. Зараз ідуть с/р та к/р. Сказали, що на наступному тижні здаватимуть підручники, тобто уже як такого навчання не буде, сумніваюсь, що хтось буде повторювати матеріал без підручника.

Ось і я про що..просто ходити для галочки?
  • Alenka це подобається

#5293 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 14 травень 2021 - 10:13

Ось і я про що..просто ходити для галочки?

Доцільніше питання - навіщо було відновлювати нежиттєздатну норму? 

У 2010 році її позбулись і знову ті ж самі граблі, а тепер - закон є закон((

#5294 Alenka

Alenka

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 948 повідомлення
  • Місто:Центр-Гожулы
  • Ім'я:Алена

Нагороди

Опубліковано 14 травень 2021 - 10:25

Доцільніше питання - навіщо було відновлювати нежиттєздатну норму? 

У 2010 році її позбулись і знову ті ж самі граблі, а тепер - закон є закон((

100%

• Kalinna це подобається

#5295 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення
  • Ім'я:Mommy

Опубліковано 14 травень 2021 - 10:38

Интересно, а в связи с чем возмущение ? Если семье нужно отсутствовать во время учебы, то не проблема отпросится . По идее детей должны таки учить, а не для галочки присутствовать. За неделю или две можно освоить огромный пласт знаний. И учебник- не проблема. Обычно у нормальных преподавателей достаточно дополнительного методического материала. И часто  учителя дают задания  не из учебников, а из иных источников. Это из-за ГДЗ. Чтобы дети не списывали, а думали.

#5296 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 14 травень 2021 - 11:16

Интересно, а в связи с чем возмущение ? Если семье нужно отсутствовать во время учебы, то не проблема отпросится . По идее детей должны таки учить, а не для галочки присутствовать. За неделю или две можно освоить огромный пласт знаний. И учебник- не проблема. Обычно у нормальных преподавателей достаточно дополнительного методического материала. И часто  учителя дают задания  не из учебников, а из иных источников. Это из-за ГДЗ. Чтобы дети не списывали, а думали.

Не сказала б, що прямо обурення, але відкидаючи карантин і он-лайн навчання: якщо у дітей щодня по 7-8 уроків, як і було до цього, який сенс у продовженні навчального року? Обгрунтуйте, будь ласка, щоб переконати у доцільності.

Свого часу вчилась 10 років, тепер 11 (можливо будуть 12), а якість навчання від цього не покращується. ІМХО

Можливо, це прямо залежить не від ТРИВАЛОСТІ навчання, а від дещо інших чинників.... )))

Відредаговано Kalinna, 14 травень 2021 - 11:29.

#5297 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення
  • Ім'я:Mommy

Опубліковано 14 травень 2021 - 12:02

Не сказала б, що прямо обурення, але відкидаючи карантин і он-лайн навчання: якщо у дітей щодня по 7-8 уроків, як і було до цього, який сенс у продовженні навчального року? Обгрунтуйте, будь ласка, щоб переконати у доцільності.
Свого часу вчилась 10 років, тепер 11 (можливо будуть 12), а якість навчання від цього не покращується. ІМХО
Можливо, це прямо залежить не від ТРИВАЛОСТІ навчання, а від дещо інших чинників.... )))

Мне тоже советская школа очень нравится. Но не вижу проблем на сегодня. С 5 классов дети дома почти год отучились. Если они в реале пару недель потянутся учебе, то это будет очень хорошо.

#5298 Kalinna

Kalinna

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 14 травень 2021 - 12:35

Мне тоже советская школа очень нравится. Но не вижу проблем на сегодня. С 5 классов дети дома почти год отучились. Если они в реале пару недель потянутся учебе, то это будет очень хорошо.

Основним виправданням цього зараз у Вас є он-лайн навчання, але дія закону від цього не залежить ;-) Які ще є аргументи за?

Відредаговано Kalinna, 14 травень 2021 - 12:38.

#5299 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення
  • Місто:г.Полтава,Центр
  • Ім'я:олюсенок

Опубліковано 14 травень 2021 - 14:09

Вот все пишут ,а что делать,раз материал прошли..или еще что то...младший заканчивает 1 класс к примеру...учитель каждый день делился тем,чем они занимались.сразу скажу,с учителем повезло на все 100%...да было расписание ,но были дни,а их было немало за год,когда все шло не по плану. Ну не шло что то..И учитель всегда была готова на такие случаи,находила для них занятия,никогда они не сидели без дела. Я к чему,к тому что,с хорошим учителем,всегда найдется занятие,прошли ,не прошли,есть учебники или нет...

И даже пусть ребенок ходит для галочки,хотя не верю в это. Но зато он занят,в коллективе...Если кому то лучше ,чтоб ребенок сидел один дома,главное, чтоб не ходил для этой галочки ,то ,конечно,у каждого свое мнение на этот счет.

Дети с 5 класса и вовсе учились мало...лишних 7 дней учебы это не катастрофа.

За весь год ,наверное,впервые сегодня было ощущение ,что,наконец ,вот они школьные будни,много детей на улице,весело...и погода чудесная...

#5300 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення
  • Ім'я:Виктория

Опубліковано 14 травень 2021 - 15:06

Не знаю, кто там уже сдает учебники...У нас учеба полным ходом. Старший 7 класс задают разные проекты, вплоть до музыки. Меньшая 5 класс -  по математике они сейчас повторяют то, что учили напротяжении года. Д/з задают не с учебника, учитель шлет свое в гуглкласс, но и на дистанциоке кроме учебника были такие задания. По природе учитель в гуглкласс бросает кучу разных презентаций и по ним задает д/з, англ. только читают учебник, а письменную грамматику учитель как на дистанционке, так и сейчас дает 4-5 упр. своих.

Готовятся к к/р, которые будут в конце мая-первых числах июня.

Абсолютно не вижу повода для возмущений, а почему на 6 дней больше учиться, чем раньше. 

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама