Перехід до вмісту

Фотографія

Полтавські школи, ліцеї, гімназії

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
6051 відповідей у цій темі

#5261 шопик

шопик

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 318 повідомлення

Опубліковано 11 травень 2021 - 18:55

Це рішення місцевої влади. У Києві, наприклад, закінчують 28 травня. А в нас, мабуть, всіх батьків все влаштовує))

А батьки могли вплинути на це?

#5262 Maximather

Maximather

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 6 427 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:оксана

Нагороди

Опубліковано 11 травень 2021 - 19:18

А нічого ще невідомо про дату останнього дзвоника?

#5263 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Виктория

Опубліковано 11 травень 2021 - 19:19

Це рішення місцевої влади. У Києві, наприклад, закінчують 28 травня. А в нас, мабуть, всіх батьків все влаштовує))

В Киеве всегда учеба отличалась от нашей (родственники там живут и учатся). Фактически, сроки отличаются на 7 раб. дней. Я не помню уже по датам, но, осенью у нас уже были каникулы, а Киев еще неделю учился, там выборочно были закрыты школы на карантин.

• mitera це подобається

#5264 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення
  • Ім'я:Олена

Нагороди

Опубліковано 11 травень 2021 - 19:50

А батьки могли вплинути на це?

А пробували?

В Киеве всегда учеба отличалась от нашей (родственники там живут и учатся). Фактически, сроки отличаются на 7 раб. дней. Я не помню уже по датам, но, осенью у нас уже были каникулы, а Киев еще неделю учился, там выборочно были закрыты школы на карантин.

Терміни канікул взагалі-то визначаються на місцях, тому й можуть відрізнятися в різних містах

#5265 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення

Опубліковано 11 травень 2021 - 20:22

А пробували?
Терміни канікул взагалі-то визначаються на місцях, тому й можуть відрізнятися в різних містах

Правильно! У нас каникулы были с 19.10 по 30.10 (вместо с 26 по 30), а в Киеве с 26.10 как и планировалось изначально. Так, чего теперь ровняться на Киев и говорить, что всем родителям нормально.....

#5266 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 11 травень 2021 - 20:26

Правильно! У нас каникулы были с 19.10 по 30.10 (вместо с 26 по 30), а в Киеве с 26.10 как и планировалось изначально. Так, чего теперь ровняться на Киев и говорить, что всем родителям нормально.....

Зробіть, будь ласка, послугу: не вказуйте що мені робити і говорити, ок? :)

#5267 paprika

paprika

Абітурієнтка

• Активістки
  • 381 повідомлення
  • Ім'я:alla

Опубліковано 11 травень 2021 - 20:29

Продовження семестру пов’язане зі змінами в законодавстві: повинно бути не менше 175 навчальних днів, тому школи почали вираховувати як правильно закінчити рік. Київу деякі правила не писані))))
Стаття 10 Закону України "Про повну загальну середню освіту"
«Освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, що розпочинається у День знань - 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року. Якщо 1 вересня припадає на вихідний день, навчальний рік розпочинається у перший за ним робочий день»

Відредаговано paprika, 11 травень 2021 - 20:33.

#5268 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення

Опубліковано 11 травень 2021 - 20:40

Зробіть, будь ласка, послугу: не вказуйте що мені робити і говорити, ок? :)

Я высказала свое мнение, также как и Вы! Извините, имею право, это форум....

#5269 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 11 травень 2021 - 20:55

Я высказала свое мнение, также как и Вы! Извините, имею право, это форум....

Вибачаю :)

Можливо я когось ввела в оману і склалося враження, що я схвалюю навчання до 9.06. Насправді я вважаю, що це рідкісна дурня і профанація. Сенсу в таких термінах немає, оцінки будуть виставлені ще до 1 червня (+- пару днів).
У січні, коли про це повідомили, була надія, що мали на увазі, що до цього часу будуть здавати дпа,та самі уроки до 28.05 закінчаться. Ну а зараз залишається лише обурюватися в мережі..

#5270 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 11 травень 2021 - 21:04

Петиція: Вилучити з Закону України «Про повну загальну середню освіту» норму щодо тривалості освітнього процесу не менше 175 навчальних днів, доповнити Закон новими положеннями стосовно організації освітнього процесу.

#5271 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення
  • Місто:г.Полтава,Центр
  • Ім'я:олюсенок

Опубліковано 11 травень 2021 - 21:37

А он будет, :strah: у нас непонятно,дети готовились, готовились,потом перестали,сейчас молчат...

#5272 Stepashka

Stepashka

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 145 повідомлення
  • Ім'я:Eлена

Нагороди

Опубліковано 11 травень 2021 - 21:58

Вот и у нас, (4-й класс), все время учились, гнали программу, спешили. Теперь некоторые учебники уже закончили и сдали , и теперь как то вяло потихоньку заканчивают все остальные. По математике в учебнике осталось 13 задач всего. Если учесть, что домой задавали по 3-4 номера, то это на пару дней. А сейчас домой задают не больше двух. Вообщем все говорит о том, что непонятно чем они будут занимаются уже сейчас, не говоря уже про 9-е июня.

Наші вже давно закінчили підручники по математиці і українській, зошити з дпа і вже купили зошити,щоб було по чому вчитися ці останні тижні
  • YR-Ma це подобається

#5273 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 11 травень 2021 - 22:05

На сторінці попереду я сьогодні давала посилання про навчання до 9 червня ;)

А он будет, :strah: у нас непонятно,дети готовились, готовились,потом перестали,сейчас молчат...

Как по мне, то в этом году к мероприятиям типа последнего звонка, выпускного спокойнее относятся... Слышала, что даже кафе выпускники бронируют...

Відредаговано mitera, 11 травень 2021 - 22:05.

#5274 Lady_L

Lady_L

Все буде добре

• Завсідники
  • 2 006 повідомлення
  • Місто:Полтава (Левада)
  • Ім'я:Людмила

Нагороди

2            

Опубліковано 11 травень 2021 - 22:24

Продовження семестру пов’язане зі змінами в законодавстві: повинно бути не менше 175 навчальних днів, тому школи почали вираховувати як правильно закінчити рік. Київу деякі правила не писані))))
Стаття 10 Закону України "Про повну загальну середню освіту"
«Освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, що розпочинається у День знань - 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року. Якщо 1 вересня припадає на вихідний день, навчальний рік розпочинається у перший за ним робочий день»

Хіба початкова школа не навчалася 175 днів? Ми не навчалися дистанційно. Тиждень осінніх канікул відпрацювали тижнем до 30 грудня та зимовими канікулами, які закінчилися на тиждень раніше, ніж звичайно.

#5275 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 11 травень 2021 - 22:32

Хіба початкова школа не навчалася 175 днів? Ми не навчалися дистанційно. Тиждень осінніх канікул відпрацювали тижнем до 30 грудня та зимовими канікулами, які закінчилися на тиждень раніше, ніж звичайно.

Я пробувала рахувати ще місяць тому, як трапилася інформація про цей закон, то дійсно не вистачає днів до 175... Саме 9 червня вийшло і в мене... :(

Відредаговано mitera, 11 травень 2021 - 22:34.

#5276 шопик

шопик

Абітурієнтка

• Активістки
  • 318 повідомлення

Опубліковано 12 травень 2021 - 05:40

Я пробувала рахувати ще місяць тому, як трапилася інформація про цей закон, то дійсно не вистачає днів до 175... Саме 9 червня вийшло і в мене... :(

А раніше тоді виходить, що вчились не 175, а на 10-15 днів менше (кожен рік закінчувався по-різному, то з 24 по 31)? І навіть ще менше, адже завжди канікули взимку були по 3тижні, в цьому році зробили 2, але враховуючи двотижневі осінні, то зимові тривали по суті 3 чи 4 РОБОЧІ дні (останні - просто вихідні дні)

#5277 paprika

paprika

Абітурієнтка

• Активістки
  • 381 повідомлення

Опубліковано 12 травень 2021 - 06:49

А раніше тоді виходить, що вчились не 175, а на 10-15 днів менше (кожен рік закінчувався по-різному, то з 24 по 31)? І навіть ще менше, адже завжди канікули взимку були по 3тижні, в цьому році зробили 2, але враховуючи двотижневі осінні, то зимові тривали по суті 3 чи 4 РОБОЧІ дні (останні - просто вихідні дні)

Раніше не було прописано скільки чітко днів навчатися ( кожна школа або відділ освіти складали свої рамки навч. року), з цього року відбулися зміни: 175 навч днів і до 30 календарних днів канікули. Інколи Закони про освіту пишуть ДУЖЕ далекі від освіти люди...

Відредаговано paprika, 12 травень 2021 - 06:50.

#5278 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 12 травень 2021 - 07:12

Раніше не було прописано скільки чітко днів навчатися ( кожна школа або відділ освіти складали свої рамки навч. року), з цього року відбулися зміни: 175 навч днів і до 30 календарних днів канікули. Інколи Закони про освіту пишуть ДУЖЕ далекі від освіти люди...

Прописано давно, просто придерживаться этой нормы решили только в этом году.

Я, кстати, не против учёбы хоть и весь июнь. Если распределить программу нормально. Разве хорошо то учиться по 8 уроков ежедневно и домашку до ночи делать, то потом 3 с половиной месяца дурака валять.

#5279 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 12 травень 2021 - 07:49

Ця норма існувала з 1999 року, просто нові обличчя дістали старі методички... і винайшли велосипед.
Все нове - давно забуте старе))

Відредаговано Kalinna, 12 травень 2021 - 07:51.

#5280 paprika

paprika

Абітурієнтка

• Активістки
  • 381 повідомлення

Опубліковано 12 травень 2021 - 08:23

Ця норма існувала з 1999 року, просто нові обличчя дістали старі методички... і винайшли велосипед.
Все нове - давно забуте старе))

Цікаво, я цифри скільки навчальних днів до минулого року не зустрічала , киньте посилання, де почитати)))

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама