ну поки наче ні, принаймні явних симптомів немає. (я вакцинована влітку короноваком)@Jilly, а вы не заразились?
Син сьогодні трохи кашляти почав
Коронавірус COVID19
Розпочатий з Jilly, 27 бер 2020 15:37
5929 відповідей у цій темі
#5201Опубліковано 02 листопад 2021 - 11:01 ну поки наче ні, принаймні явних симптомів немає. (я вакцинована влітку короноваком) Син сьогодні трохи кашляти почав
#5202Опубліковано 02 листопад 2021 - 11:09
Напевно від лікаря залежить
Наш один раз через шторку з нами поговорив)) потім тільки по телефону, чоловікові лікарняний електронний приходив, і все лікування.
#5203Опубліковано 02 листопад 2021 - 11:17
Через шторку)).
А мы стояли с братом, она выходит и говорит, у вашего мужа тест положительный тоже (имея ввиду брата). В очереди никто и ухом не повел. Наверное они тоже все зараженные и им все равно. При этом она не в маске, а ее медсестра так вообще себя ведет как бессмертная, она даже без экрана брала посевы из носа и рта. Хотя к другим заходили в полном обмундировании. А еще в очереди люди говорят, почему вы по по одному заходите, если вместе пришли. Блин, ну даже если это муж, почему мы будем вместе заходить, может я не хочу при нем раздеваться или врачу что-то секретное сказать. Семейный врач это ведь не значит, что всей толпой на прием заваливать. #5204Опубліковано 02 листопад 2021 - 11:25
Вы все делали КТ? Или откуда уверенность, что не было поражения легких? #5205Опубліковано 02 листопад 2021 - 11:36
нет. Я так понимаю, есть определенные показания для КТ. Не будешь же делать КТ каждый раз, когда немного поднимается температура или болит горло. Сатурация-норм, задышки, кашля и других сопутствующих прелестей нет. Я уточняла у врача. Она сказавла, что в таком случае делать не нужно. #5207Опубліковано 02 листопад 2021 - 12:08
Всі робили кт?
#5208Опубліковано 02 листопад 2021 - 12:22
Я - снимок легких и анализы крови. КТ не предлагали. Рентген #5209Опубліковано 02 листопад 2021 - 12:22
Конечно, не нужно, и правильно, что не направляли, но это не значит, что нет вирусного поражения. Это год назад уже со всех сторон обсуждали. #5210Опубліковано 02 листопад 2021 - 12:29
Так поражения легких видно только на КТ, что бы знать что их точно нет - нужно сделать КТ. Вы всем делали? Тем более тем, кто без симптомов? #5211Опубліковано 02 листопад 2021 - 12:47
Обязательно, в следующий раз при каждом чихе буду делать кт, рентген и мрт. Это абсолютно безопасные процедуры.
#5212Опубліковано 02 листопад 2021 - 12:50 И про степени тяжести, они меряются не по субъективным ощущениям пациента, насколько вам было хреново, и назначали ли вам антибиотик. Есть конкретные критерии, можете погуглить официальные протоколы, но грубо так:
легкая - нет трудностей с дыханием средняя - нет трудностей с дыханием, но есть сопутствующие патологии тяжелая - сатурация ниже 90, есть потребность в кислородном концентраторе критическая - есть потребность в ИВЛ
Предлагаю, описывая свой ковид, придерживаться официальных терминов, чтоб всем было понятно. #5213Опубліковано 02 листопад 2021 - 12:57
1. Не всем делали. 2. Для направления на кт должны быть основания и подозрения на поражение легких, положительный тест таким основанием не является. п.с. опытный врач при прослушивании и дополнительных признаках может заподозрить пневмонию и отпрпвить на кт, а при каждом чихе/кашле не станет этого делать. #5215Опубліковано 02 листопад 2021 - 13:12
"Чи варто робити комп’ютерну томографію при COVID-19?
Комп’ютерна томографія (КТ) – метод рентгенівського сканування, за якого пучок рентгенівського променю проходить через тканини людського тіла в різних напрямках. Фактично КТ дає змогу визначити стан будь-якого органу людини. У випадку із коронавірусною хворобою COVID-19 йдеться про КТ органів грудної клітини. Цей метод діагностики став ще більш популярним серед українців з початку пандемії. Проте, ефективність його використання для хворих на COVID-19 є сумнівною. У першу чергу тому, що відсутність змін на КТ не означає відсутність захворювання. ▪️ Коли варто призначати КТ? ✔️ При неможливості забезпечити ПЛР-діагностику коронавірусної хвороби COVID-19 ✔️ При наявності таких симптомів як дихальна недостатність чи існуванням супутніх патологій ✔️ У випадку негативного ПЛР-тесту у пацієнтів із вираженими ознаками захворювання при їх важкому загальному стані Позитивний тест на коронавірусну хворобу COVID-19 за умови задовільного стану пацієнта не є підставою для призначення КТ. У питанні направлення на комп’ютерну томографію лікарі мають спиратися на: ➖ Загальний стан пацієнта ➖ Наявність дихальної недостатності ➖ Показник сатурації (насиченості крові киснем) ➖ Температуру тіла Якщо існує підозра на інфікування COVID-19, то спочатку лікар має направити пацієнта на тестування. Якщо провести його неможливо, а стан хворого погіршується, тоді призначають КТ органів грудної клітини. Фахова спільнота не рекомендує використовувати КТ (https://bit.ly/3l6ZYXR)як масовий метод для всіх, хто має ознаки коронавірусної хвороби." https://t.me/mozofficial/1862
Нет, не показало бы. Ковид не равно пневмония. #5216Опубліковано 02 листопад 2021 - 13:35 Нет, не показало бы. Ковид не равно пневмония.
Доказательные врачи другого мнения. Этот эффект матового стекла есть у всех на КТ (в начале эпидемии, когда повально направляли, в этом убедились), но это поражение не требует лечения, антибиотиков, не говорит о тяжести, и может никак себя не проявлять. Поэтому и нет необходимости в КТ без показаний. Называть это можно по разному, сейчас употребляют термин пневмонит, просто, чтобы не путать вирусное поражение с бактериальной пневмонией. Відредаговано o_ma, 02 листопад 2021 - 14:15. #5217Опубліковано 02 листопад 2021 - 13:55 ковідна пневмонія не прослуховується.
#5218Опубліковано 02 листопад 2021 - 14:04
У «Дії» з'явився дитячий COVID-сертифікат: як його отримати - https://hromadske.ua...k-jogo-otrimati
#5219Опубліковано 02 листопад 2021 - 14:26
Спасибо за ответ. иммунитет не успел сформироваться, к сожалению... Скорейшего выздоровления! #5220Опубліковано 02 листопад 2021 - 14:27
А доказательные врачи - это та группа с фейсбука?))
Это тоже в каком-то секретном протоколе написано? 2 користувачів читають цю тему0 учасників, 2 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |