Перехід до вмісту

Фотографія

Нові комунальні тарифи

Новые тарифы на отопление во

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
5244 відповідей у цій темі

#5201 викуська

викуська

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 402 повідомлення
  • Місто:Полтава Боженко
  • Ім'я:Виктория

Нагороди

Опубліковано 08 липень 2022 - 13:19

Дівчата що робити сьогодні заходжу в туалет ,а проволока що на пломбі на счетчику гарячої води поломана,діти не признаються ,можливо думаю ще кошка могла гратись ,а я не вслідила(((
Куди дзвонити у водоканал? Боже який тепер мене штраф чекає?

#5202 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 2 595 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Надя

Нагороди

Опубліковано 15 липень 2022 - 14:15

Підкажіть будь ласка, пільги на сплату комуналки УБД приходять зараз?чи відмінили, а я щось пропустила?

#5203 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 15 липень 2022 - 21:54

Підкажіть будь ласка, пільги на сплату комуналки УБД приходять зараз?чи відмінили, а я щось пропустила?

Можуть бути затримки...
Недостатнє наповнення бюджету, платежі затримуються

#5204 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 26 липень 2022 - 14:31

Дівчата, підкажіть, будь ласка, по такій ситуації:
Травень-серпень 2021 ми були на Полтавагаззбуті, показники Полтавагазу не повідомляли, просто платили і вказували при оплаті показники(як роками до цього). В вересні перейшли на Нафтогаз і в кінці місяця повідомили показники Полтавагазу. А початкові Нафтогазу вони повідомили останні зняті контролером ще в травні. Виходить, що за обсяг спожитого газу з травня по вересень ми сплатили в Полтавагаззбут, а рахунок за це виставив Нафтогаз за вересень. Як тепер довести, маючи на руках квитанції з вказаними початковими і кінцевими показниками за ці періоди, щоб Полтавагаз скоригували подані дані за вересень? Телефонні розмови нічого не дали.

Відредаговано Alice_88, 26 липень 2022 - 14:32.

#5205 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 26 липень 2022 - 15:21

Дівчата, підкажіть, будь ласка, по такій ситуації:
Травень-серпень 2021 ми були на Полтавагаззбуті, показники Полтавагазу не повідомляли, просто платили і вказували при оплаті показники(як роками до цього). В вересні перейшли на Нафтогаз і в кінці місяця повідомили показники Полтавагазу. А початкові Нафтогазу вони повідомили останні зняті контролером ще в травні. Виходить, що за обсяг спожитого газу з травня по вересень ми сплатили в Полтавагаззбут, а рахунок за це виставив Нафтогаз за вересень. Як тепер довести, маючи на руках квитанції з вказаними початковими і кінцевими показниками за ці періоди, щоб Полтавагаз скоригували подані дані за вересень? Телефонні розмови нічого не дали.

Скоригувати дані вони могли до 5 числа місяця наступного за розрахунковим.

Саме тому я і говорю, що треба передавати показники. Бо це визначено законом і потім нічого не доведеш.

Показники в платіжках - це не аргумент.
По закону саме оператору, а це у нас Полтавагаз, мають бути передані показники.
Оператор потім передає постачальнику. Нафтогаз не сам ці цифри бере.

Тому ви спокійно могли не платити Полтавагаззбуту, а от Нафтогазу тепер зобов'язані.
Звичайно проміжні (контрольні) зняття показників працівники Полтавагазу роблять, але якщо вони у вас не були і показники не знімали, то підстав для перерахунку немає.

Відредаговано mitera, 26 липень 2022 - 15:23.

• vicf це подобається

#5206 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 26 липень 2022 - 15:25

Скоригувати дані вони могли до 5 числа місяця наступного за розрахунковим.

Саме тому я і говорю, що треба передавати показники. Бо це визначено законом і потім нічого не доведеш.

Показники в платіжках - це не аргумент.
По закону саме оператору, а це у нас Полтавагаз, мають бути передані показники.
Оператор потім передає постачальнику. Нафтогаз не сам ці цифри бере.

Тому ви спокійно могли не платити Полтавагаззбуту, а от Нафтогазу тепер зобов'язані.
Звичайно проміжні (контрольні) зняття показників працівники Полтавагазу роблять, але якщо вони у вас не були і показники не знімали, то підстав для перерахунку немає.

а як бути з тим, що у них написано на сайті, що у разі неподання показників вони подають прогнозні? Чому вони не подавали прогнозні у Полтавагаззбут (а подавали нулі) , а потім подали б у Нафтогаз ту цифру, яка вийшла з прогнозними?

І підкажи, в якому законі написано про обов‘язок подавать, бо на сайті посилаються на закор Про природний газ, а у ньому я не знайшла в переліку зобов‘язань такого.

Відредаговано Alice_88, 26 липень 2022 - 15:27.

#5207 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 26 липень 2022 - 15:32

а як бути з тим, що у них написано на сайті, що у разі неподання показників вони подають прогнозні? Чому вони не подавали прогнозні у Полтавагаззбут (а подавали нулі) , а потім подали б у Нафтогаз ту цифру, яка вийшла з прогнозними?

І підкажи, в якому законі написано про обов‘язок подавать, бо на сайті посилаються на закор Про природний газ, а у ньому я не знайшла в переліку зобов‘язань такого.

Так званий Газовий кодекс
https://zakon.rada.g...w/z1379-15#Text
Зокрема, розділ 9 підрозділ 4 п.4

Відредаговано mitera, 02 серпень 2022 - 06:09.

#5208 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 27 липень 2022 - 06:12

Точна така історія була у знайомої. Писали листи, 100 раз говорили з диспечерами, ходили в Полтавагаз... Але нічого не добилися - просто повернулися до полтавагаззбуту поки не використали всю переплату, а нафтогазу виплатили той борг... Маразм.

#5209 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 27 липень 2022 - 12:29

Точна така історія була у знайомої. Писали листи, 100 раз говорили з диспечерами, ходили в Полтавагаз... Але нічого не добилися - просто повернулися до полтавагаззбуту поки не використали всю переплату, а нафтогазу виплатили той борг... Маразм.

маразм точно. Бо ніякої переплати в Полтавагаззбуту немає, ми ж використовували і платили за це. Як і роками раніше, нікуди не подавали дані, вказували тільки в платіжці і періодично контролер перевіряв. А вони такі умнічки, вказували 4 місяці травнені показники (з якого дива, якщо самі пишуть, що у разі неподання вказують прогнозні показники), а потім їх же і Нафтогазу передали разом з новими поданими.

#5210 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 27 липень 2022 - 12:35

маразм точно. Бо ніякої переплати в Полтавагаззбуту немає, ми ж використовували і платили за це. Як і роками раніше, нікуди не подавали дані, вказували тільки в платіжці і періодично контролер перевіряв. А вони такі умнічки, вказували 4 місяці травнені показники (з якого дива, якщо самі пишуть, що у разі неподання вказують прогнозні показники), а потім їх же і Нафтогазу передали разом з новими поданими.

Ну, наказали вони самі себе.

#5211 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 27 липень 2022 - 13:05

Ну, наказали вони самі себе.

ну не зовсім, бо тепер ми повинні платити Нафтогазу набагато більшу суму. А якби вони подавали прогнозні показники, то на момент переходу і подання показників нами не зійшлося б, і треба було б з‘ясовувати. Бо використовувать ми стали в три рази менше.
Я розумію, що наша вина є у тому, що ми не подавали показники, так склались обставини тоді, але і Полтавагаз винен у тому, що подавали нулі по суті. А тепер Полтавагаззбут каже - ваш рахунок закритий, нічого не глянеш, Полтавагаз відправляє до них, а Нафтогаз виставляє борг.

#5212 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 27 липень 2022 - 13:12

Так в газзбуті ж переплата, якщо вони ставили 0, а ви все одно платили. На цю суму в Нафтогазі повинен бути борг. Тобто, якщо перейти до газбуту назад, то їм можна деякий час не платити, поки не вийде сума переплати, а в нафтогаз заплатити борг. Ну або вимагати повернення коштів, якщо не хочуть робити корегування показників.

#5213 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 27 липень 2022 - 13:20

Так в газзбуті ж переплата, якщо вони ставили 0, а ви все одно платили. На цю суму в Нафтогазі повинен бути борг. Тобто, якщо перейти до газбуту назад, то їм можна деякий час не платити, поки не вийде сума переплати, а в нафтогаз заплатити борг. Ну або вимагати повернення коштів, якщо не хочуть робити корегування показників.

Газзбут по телефону каже, що рахунок закритий і нічого не видно, треба особисто йти з квитанціями за три роки. А це йти треба моїй мамі, що складно для неї( і запис на час на сайті не працює, все для людей) ну їх всіх в болото.
І там все одно буде менша сума переплати, бо нафтогаз по 12 нарахував.

Відредаговано Alice_88, 27 липень 2022 - 13:21.

#5214 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 27 липень 2022 - 13:31

А чого мамі особисто? Може хтось інший?

#5215 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 27 липень 2022 - 14:01

А чого мамі особисто? Може хтось інший?

на кому рахунок сказали.

#5216 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 27 липень 2022 - 14:44

на кому рахунок сказали.

В нас всі рахунки на мамі, але вона вже 8 років як ,,все мені вручила, то проблем не було.Це видно щось новеньке.(Правда я ще співвласник)може тому

#5217 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення
  • Місто:Розсошенці
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2               

Опубліковано 27 липень 2022 - 15:24

Юридично повинен все вирішувати той, на кого відкритий рахунок. Якщо співвласників кілька, то рахунок все одно на комусь одному

#5218 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 27 липень 2022 - 15:37

Газзбут по телефону каже, що рахунок закритий і нічого не видно, треба особисто йти з квитанціями за три роки. А це йти треба моїй мамі, що складно для неї( і запис на час на сайті не працює, все для людей) ну їх всіх в болото.
І там все одно буде менша сума переплати, бо нафтогаз по 12 нарахував.

Пропоную спробувати як платнику, який сплатив останні платежі, звернутися за проверненням помилково сплачених коштів.
Саме останні три платежі від коли рахунок закритий.

Тобто це так звані нез'ясовані платежі. Саме тому і переплати не має по особовому рахунку.
До речі, це можна зробити через ПриватБанк, якщо платила через них.

В мене так буває по ОСББ, коли по назві не на те ОСББ загнали кошти.

Процедура така
Іде в банк той, хто заплатив, говорить, що помилково перерахував не туди кошти і просить вернути.
ПриватБанк надає паперове підтвердження про перерахунок коштів.
Потім пишеться офіційний лист установі (в даному випадку Полтавагаззбуту) "прошу повернути помилково перераховані кошти на рахунок такий і лист від Приватбанку до нього."
Зареєструвати обов'язково як вхідний (копію собі зробити і на ньому номер вхідний від секретаря)

Суть - мороз, помилилася і перерахувала не туди кошти. Про маму і відкритий на неї рахунок не згадувати.

Лише лист від платника.
Поверніть мол і все

Відредаговано mitera, 27 липень 2022 - 21:31.

#5219 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 671 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 27 липень 2022 - 16:17

Колега по роботі саме так зробила, то повернули кошти хоч і через декілька місяців
  • mitera це подобається

#5220 nadin

nadin

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 8 717 повідомлення
  • Ім'я:Надежда

Нагороди

Опубліковано 01 серпень 2022 - 21:08

Зіткнулась з ситуацією, що показники передаються в Нафтогаз значно завищені. Як у більшості(стала в інтернеті) вказано, що це середні показники, виходячи з норми на рік. Хоча дані передавала. Отже борг набіг. А тепер щось не можу знайти навіть сайт, куди вносити дані.
Куди ви передаєте?

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама