![]()
5244 відповідей у цій темі
Опубліковано 08 липень 2022 - 13:19
Дівчата що робити сьогодні заходжу в туалет ,а проволока що на пломбі на счетчику гарячої води поломана,діти не признаються ,можливо думаю ще кошка могла гратись ,а я не вслідила(((
Куди дзвонити у водоканал? Боже який тепер мене штраф чекає?
Опубліковано 15 липень 2022 - 14:15 Підкажіть будь ласка, пільги на сплату комуналки УБД приходять зараз?чи відмінили, а я щось пропустила?
Опубліковано 15 липень 2022 - 21:54
Можуть бути затримки... Недостатнє наповнення бюджету, платежі затримуються
Опубліковано 26 липень 2022 - 14:31
Дівчата, підкажіть, будь ласка, по такій ситуації:
Травень-серпень 2021 ми були на Полтавагаззбуті, показники Полтавагазу не повідомляли, просто платили і вказували при оплаті показники(як роками до цього). В вересні перейшли на Нафтогаз і в кінці місяця повідомили показники Полтавагазу. А початкові Нафтогазу вони повідомили останні зняті контролером ще в травні. Виходить, що за обсяг спожитого газу з травня по вересень ми сплатили в Полтавагаззбут, а рахунок за це виставив Нафтогаз за вересень. Як тепер довести, маючи на руках квитанції з вказаними початковими і кінцевими показниками за ці періоди, щоб Полтавагаз скоригували подані дані за вересень? Телефонні розмови нічого не дали. Відредаговано Alice_88, 26 липень 2022 - 14:32.
Опубліковано 26 липень 2022 - 15:21 Скоригувати дані вони могли до 5 числа місяця наступного за розрахунковим. Саме тому я і говорю, що треба передавати показники. Бо це визначено законом і потім нічого не доведеш. Показники в платіжках - це не аргумент. По закону саме оператору, а це у нас Полтавагаз, мають бути передані показники. Оператор потім передає постачальнику. Нафтогаз не сам ці цифри бере. Тому ви спокійно могли не платити Полтавагаззбуту, а от Нафтогазу тепер зобов'язані. Звичайно проміжні (контрольні) зняття показників працівники Полтавагазу роблять, але якщо вони у вас не були і показники не знімали, то підстав для перерахунку немає. Відредаговано mitera, 26 липень 2022 - 15:23.
Опубліковано 26 липень 2022 - 15:25 а як бути з тим, що у них написано на сайті, що у разі неподання показників вони подають прогнозні? Чому вони не подавали прогнозні у Полтавагаззбут (а подавали нулі) , а потім подали б у Нафтогаз ту цифру, яка вийшла з прогнозними? І підкажи, в якому законі написано про обов‘язок подавать, бо на сайті посилаються на закор Про природний газ, а у ньому я не знайшла в переліку зобов‘язань такого. Відредаговано Alice_88, 26 липень 2022 - 15:27.
Опубліковано 26 липень 2022 - 15:32 Так званий Газовий кодекс https://zakon.rada.g...w/z1379-15#Text Зокрема, розділ 9 підрозділ 4 п.4 Відредаговано mitera, 02 серпень 2022 - 06:09.
Опубліковано 27 липень 2022 - 06:12 Точна така історія була у знайомої. Писали листи, 100 раз говорили з диспечерами, ходили в Полтавагаз... Але нічого не добилися - просто повернулися до полтавагаззбуту поки не використали всю переплату, а нафтогазу виплатили той борг... Маразм.
Опубліковано 27 липень 2022 - 12:29 маразм точно. Бо ніякої переплати в Полтавагаззбуту немає, ми ж використовували і платили за це. Як і роками раніше, нікуди не подавали дані, вказували тільки в платіжці і періодично контролер перевіряв. А вони такі умнічки, вказували 4 місяці травнені показники (з якого дива, якщо самі пишуть, що у разі неподання вказують прогнозні показники), а потім їх же і Нафтогазу передали разом з новими поданими.
Опубліковано 27 липень 2022 - 12:35 Ну, наказали вони самі себе.
Опубліковано 27 липень 2022 - 13:05 ну не зовсім, бо тепер ми повинні платити Нафтогазу набагато більшу суму. А якби вони подавали прогнозні показники, то на момент переходу і подання показників нами не зійшлося б, і треба було б з‘ясовувати. Бо використовувать ми стали в три рази менше. Я розумію, що наша вина є у тому, що ми не подавали показники, так склались обставини тоді, але і Полтавагаз винен у тому, що подавали нулі по суті. А тепер Полтавагаззбут каже - ваш рахунок закритий, нічого не глянеш, Полтавагаз відправляє до них, а Нафтогаз виставляє борг.
Опубліковано 27 липень 2022 - 13:12
Так в газзбуті ж переплата, якщо вони ставили 0, а ви все одно платили. На цю суму в Нафтогазі повинен бути борг. Тобто, якщо перейти до газбуту назад, то їм можна деякий час не платити, поки не вийде сума переплати, а в нафтогаз заплатити борг. Ну або вимагати повернення коштів, якщо не хочуть робити корегування показників.
Опубліковано 27 липень 2022 - 13:20 Газзбут по телефону каже, що рахунок закритий і нічого не видно, треба особисто йти з квитанціями за три роки. А це йти треба моїй мамі, що складно для неї( і запис на час на сайті не працює, все для людей) ну їх всіх в болото. І там все одно буде менша сума переплати, бо нафтогаз по 12 нарахував. Відредаговано Alice_88, 27 липень 2022 - 13:21.
Опубліковано 27 липень 2022 - 13:31
А чого мамі особисто? Може хтось інший?
Опубліковано 27 липень 2022 - 14:01 на кому рахунок сказали.
Опубліковано 27 липень 2022 - 14:44 В нас всі рахунки на мамі, але вона вже 8 років як ,,все мені вручила, то проблем не було.Це видно щось новеньке.(Правда я ще співвласник)може тому
Опубліковано 27 липень 2022 - 15:24
Юридично повинен все вирішувати той, на кого відкритий рахунок. Якщо співвласників кілька, то рахунок все одно на комусь одному
Опубліковано 27 липень 2022 - 15:37 Пропоную спробувати як платнику, який сплатив останні платежі, звернутися за проверненням помилково сплачених коштів. Саме останні три платежі від коли рахунок закритий. Тобто це так звані нез'ясовані платежі. Саме тому і переплати не має по особовому рахунку. До речі, це можна зробити через ПриватБанк, якщо платила через них. В мене так буває по ОСББ, коли по назві не на те ОСББ загнали кошти. Процедура така Іде в банк той, хто заплатив, говорить, що помилково перерахував не туди кошти і просить вернути. ПриватБанк надає паперове підтвердження про перерахунок коштів. Потім пишеться офіційний лист установі (в даному випадку Полтавагаззбуту) "прошу повернути помилково перераховані кошти на рахунок такий і лист від Приватбанку до нього." Зареєструвати обов'язково як вхідний (копію собі зробити і на ньому номер вхідний від секретаря) Суть - мороз, помилилася і перерахувала не туди кошти. Про маму і відкритий на неї рахунок не згадувати. Лише лист від платника. Поверніть мол і все Відредаговано mitera, 27 липень 2022 - 21:31.
Опубліковано 01 серпень 2022 - 21:08
Зіткнулась з ситуацією, що показники передаються в Нафтогаз значно завищені. Як у більшості(стала в інтернеті) вказано, що це середні показники, виходячи з норми на рік. Хоча дані передавала. Отже борг набіг. А тепер щось не можу знайти навіть сайт, куди вносити дані.
Куди ви передаєте? 0 користувачів читають цю тему0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |