Перехід до вмісту

Фотографія

Государственная помощь при рождении ребенка

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
844 відповідей у цій темі

#501 Дашустик

Дашустик

Мамочка очаровательной крошки

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 1 874 повідомлення
  • Місто:Полтава, Алмазный
  • Ім'я:Дарья

Нагороди

Опубліковано 25 грудень 2011 - 00:07

Все помощи то политический ход, то ещё какая-нибудь ерунда, а нам что раскидали эту помощь так, что пока её всю получишь гривна обесценится ещё больше а инфляция последние копейки заставит считать(( Ребенок – это не сосуд, который нужно заполнить, а огонь, который нужно зажечь

#502 Вика22

Вика22

Крихітка

• Новачки
  • ЗерняткоЗернятко
  • 11 повідомлення
  • Ім'я:Вика

Опубліковано 09 січень 2012 - 23:13

Подскажите пожалуйста, а если я до беремености не работала, но получаю пенсию по инвалидности 800 грн. и муж получает 1200 зарплату, можно ли получать помощь на ребенка как малоимущие. Ощий доход получается 2000 грн в месяц. И когда можно будет ее оформлять. И еще одно, все пишут о 130 грн. помощи. Я что-то не пойму, вроде мне сказали до родов, как безработней 900 грн., потом около 8 000 грн., и потом 2 года по 800 грн. +130 грн. если работать не буду. Тогда почему же платят только 130, где же 800 грн???? Бррр, совсем запуталась.... =(

#503 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 10 січень 2012 - 13:54

Подскажите пожалуйста, а если я до беремености не работала, но получаю пенсию по инвалидности 800 грн. и муж получает 1200 зарплату, можно ли получать помощь на ребенка как малоимущие. Ощий доход получается 2000 грн в месяц. И когда можно будет ее оформлять.

И еще одно, все пишут о 130 грн. помощи. Я что-то не пойму, вроде мне сказали до родов, как безработней 900 грн., потом около 8 000 грн., и потом 2 года по 800 грн. +130 грн. если работать не буду. Тогда почему же платят только 130, где же 800 грн???? Бррр, совсем запуталась.... =(

130 грн - це стандартна (непідвищена) допомога по догляду за дитиною до 3-х років, а 800 грн - це щомісячна допомога по народженню дитини. Так що платять і те, і те. Може дівчатам вже закінчили виплачувати по народженню, адже раніше вона вся за рік виплачувалась, і тепер вони пишуть тільки про 130 грн. Надіюсь, не заплутала))).

#504 Вика22

Вика22

Крихітка

• Новачки
  • ЗерняткоЗернятко
  • 11 повідомлення
  • Ім'я:Вика

Опубліковано 10 січень 2012 - 19:43

130 грн - це стандартна (непідвищена) допомога по догляду за дитиною до 3-х років, а 800 грн - це щомісячна допомога по народженню дитини. Так що платять і те, і те. Може дівчатам вже закінчили виплачувати по народженню, адже раніше вона вся за рік виплачувалась, і тепер вони пишуть тільки про 130 грн. Надіюсь, не заплутала))).

Спасибо за ответ! Наконец-то все понятно стало! А то одни так, другие эдак получают!

Можете меня поздравить - сегодня документи все сдала на получение декретных в соцзащите! На радостях даже папку свою там забыла! Пришлось возвращаться! ))))))))))))

#505 Виолетта

Виолетта

Дітлашня

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 113 повідомлення
  • Місто:полтава

Опубліковано 11 січень 2012 - 18:21

Девченки,сколько сейчас получают за первого ребенка,и какой период времени выплачиваются деньги(как раньше 12 месяцев или уже больше)?Я уже подала на дородовую помощь,но через сколько будет выплата в Собезе не сказали.И еще один вопрос,с Нового года не повысили выплату по уходу за ребенком(130 гр.)? :noviygod6:

#506 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 11 січень 2012 - 18:39

Подскажите, а если переоформлять помощь до 3-х лет нужно опять брать справку о составе семьи?

#507 ТАНИКА

ТАНИКА

Мышулькина Мамулька

• Завсідники
  • 3 825 повідомлення
  • Місто:Гадяч
  • Ім'я:Таня

Нагороди

2    2       2   

Опубліковано 11 січень 2012 - 18:42

Подскажите, а если переоформлять помощь до 3-х лет нужно опять брать справку о составе семьи?

Я недавно узнавала, для повышенной помощи по доходам надо справку про состав семьи и про доходы

#508 Счастливая

Счастливая

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 755 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Люда , ко мне-на "ты"

Нагороди

Опубліковано 11 січень 2012 - 18:46

надо, мы без Полтавской приписки, так кучу всего собираем каждые полгода.

#509 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 11 січень 2012 - 18:59

а я так надеялась что одного раза хватит((((( прошлый раз 2 недели за ней ходили, не успевали за 2 часа что работает жек попасть. Очередь сумасшедшая

#510 ТАНИКА

ТАНИКА

Мышулькина Мамулька

• Завсідники
  • 3 825 повідомлення
  • Місто:Гадяч
  • Ім'я:Таня

Нагороди

2    2       2   

Опубліковано 11 січень 2012 - 19:03

А я прописана у бабушки в частном доме, так мне чтобы получить эту справочку, надо было идти в горсовет с техпаспортом, домовой книгой, и ещё какими-то документами, ну и + паспорт :crazy: , а мужу только паспорт в ЖЕК.

#511 bonysj

bonysj

Творческая личность - то творю, то вытворяю)))

• Завсідники
  • 5 633 повідомлення
  • Ім'я:Оксана

Нагороди

Опубліковано 11 січень 2012 - 19:05

Девченки,сколько сейчас получают за первого ребенка,и какой период времени выплачиваются деньги(как раньше 12 месяцев или уже больше)?Я уже подала на дородовую помощь,но через сколько будет выплата в Собезе не сказали.И еще один вопрос,с Нового года не повысили выплату по уходу за ребенком(130 гр.)? :noviygod6:

Відповідно до ст. 12 ЗУ "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" допомога при народженні дитини нараховується виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, установленого на день народження дитини.

Допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму, - на першу дитину; кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму, - на другу дитину; кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму, - на третю і кожну наступну дитину.
Виплата допомоги здійснюється одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачується протягом наступних 24 місяців, на другу дитину - 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину - 72 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Згідно до ст. 15 зазначеного вище Закону з 2006 року і по сьогодні встановлено допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку у розмірі, що дорівнює різниці між відсотками прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 90 гривень, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається у розмірі, що дорівнює різниці між прожитковим мінімумом, встановленим для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 130 гривень.

#512 Виолетта

Виолетта

Дітлашня

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 113 повідомлення
  • Місто:полтава

Опубліковано 12 січень 2012 - 08:15

Спасибо за ответ

#513 oka

oka

Студентка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 583 повідомлення
  • Місто:Полтава, Огнівка

Нагороди

2               

Опубліковано 16 січень 2012 - 21:27

а какие документы нужны для того, чтобы пересчитали пособие до 3-х лет по доходам семьи?

#514 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 січень 2012 - 23:20

а какие документы нужны для того, чтобы пересчитали пособие до 3-х лет по доходам семьи?

Я недавно узнавала, для повышенной помощи по доходам надо справку про состав семьи и про доходы

#515 slm

slm

Стремлюсь к совершенству

• Модератори
  • 3 614 повідомлення
  • Місто:Полтава, пл.Зыгина
  • Ім'я:Ирина

Нагороди

Опубліковано 17 січень 2012 - 02:14

Там их много и для каждого случая индивидуально список оговаривается, так что лучше перезвоните в свой собез и они вам пусть конкретно весь список перечисляют.

#516 bonysj

bonysj

Творческая личность - то творю, то вытворяю)))

• Завсідники
  • 5 633 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 17 січень 2012 - 06:35

згідно з п. 22 Постанови КМУ від 27.12.2001 року № 1751 "Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми" для призначення допомоги у розмірі, що перевищує мінімальний, подається в установленому порядку довідка про склад сім'ї та декларація про доходи та майновий стан (запонюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім'ї).
До складу сім'ї особи, що звернулася за призначенням допомоги, включаються чоловік (дружина); рідні, усиновлені та
підопічні діти зазначених осіб віком до 18 років, а також діти віком до 23 років, які навчаються за денною формою у вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації та професійно-технічних навчальних закладах і не мають власних сімей, незалежно від місця проживання або реєстрації місця проживання; неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства I і II групи або інвалідами I групи і проживають разом з батьками; непрацездатні батьки чоловіка та дружини, які проживають разом з ними і перебувають на їх утриманні у зв'язку з відсутністю власних доходів; жінка та чоловік, які проживають однією сім'єю, не перебувають у шлюбі, але мають спільних дітей. До складу сім'ї баби, діда або іншого родича, що фактично здійснює догляд за дитиною, не є усиновлювачем або опікуном дитини і звертається за призначенням допомоги, не включається дитина, на догляд за якою призначається допомога.

Згідно п. 5 "Методики обчислення сукупного доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги" вказано, що входить до сукупного доходу сімей (одержувачів).
Отже, окрім
- Копії трудової книжки (для непрацюючих осіб);
- Довідки з місця навчання – для тих хто вчиться;
- Довідки з центру зайнятості про те, що допомога по безробіттю або матеріальна допомога по безробіттю не надається – для непрацюючих осіб, які знаходяться на обліку у центрі зайнятості (у випадку якщо безробітний не знаходиться на такому обліку, йому необхідно взяти довідку про це);
- Копії свідоцтва про державну реєстрацію – для підприємців;
- Довідки про склад сім’ї з ЖЕКу
треба подавати ще і декларацію про доходи та майновий стан (заповнюють на місці на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї). Таким чином, Вам необхідно зібрати довідки про доходи кожного члена сім’ї.

Додатково, можете почитати цю тему.

#517 svetlana

svetlana

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 047 повідомлення
  • Ім'я:Svetlana

Нагороди

2               

Опубліковано 23 січень 2012 - 10:31

Девченки,а кто получает помощь через ПОЛТАВА БАНК?Правда,что снимают процент за обналичку?

#518 nepi84

nepi84

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 103 повідомлення

Нагороди

5          3    2   

Опубліковано 23 січень 2012 - 13:50

Девченки,а кто получает помощь через ПОЛТАВА БАНК?Правда,что снимают процент за обналичку?

Я получаю, ничего не снимают. Может смотря какая карточка.

#519 Mali

Mali

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 589 повідомлення

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 23 січень 2012 - 15:24

Для помощи карта одна - социальная. С нее % не снимаются

#520 svetlana

svetlana

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 047 повідомлення
  • Ім'я:Svetlana

Нагороди

2               

Опубліковано 23 січень 2012 - 15:34

Спасибо девченки,а то я открыла карту,уже собрала документы,а мне тут такие чудеса нарасказывали,я уже собиралась в банк звонить

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама