Рожа-а-а-а-а-ю!
Розпочатий з янгол, 10 кві 2009 15:30
1076 відповідей у цій темі
#501Опубліковано 03 березень 2012 - 11:10
Я и не слышала о таком мифе(миф №1) Я на 39 родила и это первый ребенок Не, ну сумки собирать после 30 недель советуют...
#502Опубліковано 03 березень 2012 - 11:19
Міф 3
Негайно потрібно викликати швидку
Реальність
Приїхали якісь люди з хамуватою жіночкою, яка почала на нас орать, що ми безвідповідальні і не зібрані. Цим лише заважала збиратися. В результаті забрали дружину, а тато в тиші і спокої зібрав сумку і через 10 хвилин на таксі приїхав в роддом.
Висновок
Наступного разу повезу сам. Є не великий відсоток жінок, у яких перший період родів дуже короткий, а під час потуг краще бути поряд з медиком. Але такий відсоток дуже не великий. Як правило перший період родів 8-12 годин. Достатньо щоб зібратися в спокої і доїхати до роддому.
#503Опубліковано 03 березень 2012 - 11:22
Міф 4
В роддом потрібно збирати Сумку.
Реальність
В роддом з сумками не пускають. Лише чисті целофанові пакети.
Висновок
В декого бачив великий "пакет для пакетів". Мабуть з ковдри. Мабуть зручно
#504Опубліковано 03 березень 2012 - 11:25
Наташа (nana), спасибо за такой душевный рассказ. Я аж прослезилась.
#505Опубліковано 03 березень 2012 - 11:34
Міф 5
Все, що в списку, необхідно віддати в приймальному відділенні (стериліум, полотенця і т. д.)
Реальність
З 4 рулонів полотенець зданих в приймальному відділенні потім принесли початий руллон в родільну залу. В палату купував сам на другий день. Стериліум через два дні принесли пів бутилки в палату після розмови батька з медперсоналом.
Висновок (редакція друга)
Через деякий час розібрався що куди дівається. Мабуть, краще віддати стериліум, мило і полотенця в приймальному відділенні. З собою краще взяти додатково: полотенця (4 в приймальне і 2 рулони в палату), дитяче мило (1 в приймальне і 1 в палату), стериліум (1 флакон 50 млл в приймальне і 1 (також 50 млл) в палату)
#506Опубліковано 03 березень 2012 - 11:38
Міф 6
В Полтавському пологовому будинку №1 хороші родільні зали.
Реальність
Це не міф. Зали дійсно хороші
#507Опубліковано 03 березень 2012 - 11:41
С некоторыми мифами, кидайте хоть тапками, не соглашусь...
#508Опубліковано 03 березень 2012 - 11:55
Міф 7
Окситоцин не потрібен. Жінка може народити і без нього.
Реальність
Якщо перший період родів буде продовжуватись більше 10 годин, то на другий може просто не вистачить сил.
Висновок
Пройшло 10 годин а схватки слабкі і розкриття мале, а медики рекомендують окситоцин, то мабуть до них треба прислухатися. Застереження: потрібно прослідкувати щоб правильно виставили швидкість капельниці (краще повільно, ніж швидко). Окситоцин введений швидко викликає сильні потуги, а розкриття не встигає. від цього можуть бути розриви.
#509Опубліковано 03 березень 2012 - 11:57
На самом деле, отошедшие воды в начале родов ещё не повод стремглав бежать в роддом, время спокойно собраться и успокоиться ещё точно есть))) У меня была первая беременность, отходила ровно 40 недель, сумки не собирала, конечно, все было куплено и лежало в шкафу отдельно, но, лично для меня вариант сидеть и ждать не подходит, специально оставляла сборы напоследок, привычные действия очень успокаивают и организовывают. Воды отошли ночью, мы с мужем собрали сумки, легли спать, мне, конечно, уже не очень спалось, понемногу начались схватки, утром приняла душ, как всегда, завтрак - зелёный чай с медом, собрались, заказали такси, и к обеду были в роддоме. Схватки, само собой, нарастают, но мириться с ними в роддоме мне было бы гораздо труднее, чем в домашней обстановке. Конечно, все очень индивидуально и делаю поправку на то, что муж у меня - врач, но тем не менее, торопиться, если все идет нормально, не стоит.
Владимир, пускай ваш ребеночек растет здоровым и счастливым!!!
#510Опубліковано 03 березень 2012 - 11:57
Милочка, а можна конкретніше. Для того й пишу - хочу почути чужу думку
#511Опубліковано 03 березень 2012 - 12:01
Julija, Вдячний за Ваш коментар і побажання. Вам пощастило із знаючим чоловіком.
#512Опубліковано 03 березень 2012 - 12:09
Міф 8
Відволікати медиків не потрібно. Папа - мовчи!
Реальність
Папа повинен бути в курсі того, що відбувається. Дружина зараз в такому стані, що постояти за себе не може. Папа повинен дізнатися що роблять медики і навіщо. Медики повинні знати що Вам не всерівно, тоді і їм буде не всерівно. По можливості запитувати в доброзичливій формі, в крайньому випадку: що Вам важливіше: здоров'я мами і дитини чи добрі стосунки з врачами?
Врач намагалась давити на живіт дружини ліктем взявшись за край рубашки дружини. Я не дав. За це на мене образився медперсонал. Я правильно зробив?
#513Опубліковано 03 березень 2012 - 12:16 Я переносила свою дитину. Обидві сестри теж переносили Але це ще нічого не означає, з 38 тижня вагітність вважається доношеною, роди можуть настати в будь-який момент. А ще бувають передчасні пологи. Так що це не міф, а, скоріше статистика.
Ось тут треба обережніше Моя знайома дізнавшись, що у неї відійшли води, спокііііійно пішла в душ, спокііійно почала збиратись, не поспішаючи приїхала до роддому. Там виявилось, що у неї випадіння пуповини і дитина просто задихається. Малюк народився з асфіксією при терміновому КР. Тому я вважаю за краще довіритись в кури лікарям відразу, при відчутті, що ПОЧАЛОСЬ #514Опубліковано 03 березень 2012 - 12:18
Міф 9
Роди коштують 500 грн.
Реальність
Прийшла незрозуміла тітонька, представилась менеджером лікарні і сказала що роди коштують 500 грн. Сюди входить вартість всіх медикаментів на роди і післяродовий період. Тільки гроші потрібні негайно, а то вона сьогодні лише до 12.00 на роботі.
Висновок
Роди в Україні є безкоштовними. Всі медикаменти необхідні для родів і післяродового періоду Вам доведеться купувати самостійно. А зараз Вам пропонують стати добровільним спонсором (чи правильніше меценатом). Якщо у Вас є бажання зайнятися благодійністю - віддайте гроші, ні - женіть її (по можливості без рукоприкладства).
#515Опубліковано 03 березень 2012 - 12:23
И так пишу(у меня первая беременность и роды):
Никогда этого не слышала.Уже после 35 недели мне мой акушер-гинеколог сказал, что еще дней 5 и можете быть на чеку каждый день.Здесь не нужно читать никакую статистику.В каждого организм разный.Природой дано, что женщина может родить с 36 недели(за исключением преждевременных родов) Сумку как правило советуют собирать не за 2-3 недели до родов, а приблизительно с 30 недели. В ЖК мне говорили, что можно купить все только став на учет, но до 30 недели можно не спешить.Не зря они дают списки не за 2-3 недели до родов, а сразу - только дав обменку в руки. Тоже не слышала такого.Посетив "Школу відповідального батьківства" я подробно узнала, что здесь нужно смотреть на состояние роженицы и считать промежуток между схватками.У меня в 1 ночи отошли воды(я проснулась от того, что мне мокро), немного полежала, потом сходила в душ, в 2.30 разбудила мужа, что нужно потихоньку собираться. Не спеша(!!!) склались, я попила чаю.Когда схватки стали с промежутком минут 10 вызвали скорую(это где-то в 5 с копейками)В 6.15 я поступила в приемную.В 6.45 - в родзал, а в 7.20 - малявочка лежала у меня на животе.Вывод такой - нужно чувствовать себя, а не впадать в панику.На меня наорали в скорой - почему мы не позвонили как только отошли воды.В ответ я накричала на них, что я себя чувствую и еще ближайший час рожать не собираюсь, и просто так в родзале мне делать нечего. Стерилиум, пачку полотенец и жидкое мыло я тоже отдавала.Никто мне ничего не возвращал.Внимательно посмотрев куда оно идет - у меня не возникло вопросов. Стерилиум использовался при всех осмотрах меня и малышки.В санузле стоял дозатор со стерилиумом(интересно от куда он там брался )В течении 3 дней после выписки я узнала куда деваются мыло и полотенца. Поехала снимать швы. Там где приемник размещена смотровая, где в экстренных случаях принимают роды и проводят осмотр.Там мне снимали швы.Так вот к чему я это :Пришла девушка снимать швы.Она мыла руки и использовала одноразовые полотенца.Они тоже там где-то взялись. Я извиняюсь если кого-то обидела, но у меня вот такие несогласия появились
#516Опубліковано 03 березень 2012 - 12:26
Міф 10
В Полтаві практикують раннє прикладання до грудей
Реальність
Врач нас приклав до грудей через 6 годин після родів. Ми самі приклали дитину після огляду педіатром (хвилин через 30).
Висновок
Якщо врачі забули про раннє прикладання, Ви забувати не повинні.
#517Опубліковано 03 березень 2012 - 12:34 У меня муж не знающий, командовала я ним и говорила, что делать. Благотворительный взнос - так его называют.Его просят оплатить еще только став на учет в ЖК.У акушера-гинеколога я спрашивала зачем он, мне ответили, что ели вдруг чего медперсонал мог взять медикаменты(они у них не бесплатные).Если все в родах прошло нормально, то этот взнос остается брыгаде, что принимала роды.При выписке мы ничего никому не платили, только подарили коробку конфет, цветы и шампанское.У меня в родзале еще попросили подарить пеленку, я была не против, видела куда они идут. Значит вам не повезло и с медперсонала кто-то прозевал.Мне медсестра прикладала через час.Прибежала, положила и убежала.. #518Опубліковано 03 березень 2012 - 12:35
Милочка, дякую за Ваш коментар. Ми зараз на тому етапі, що в нас забрали, а куди воно дівається ми ще не з'ясували. От і виникли непорозуміння. Найбільше засмутило, що перші два дні в палаті не було стериліуму і врачі, що приходили на огляд вимагали його придбати. Лише після неприємної розмови з медперсоналом і запитання: куди дівся стериліум що здали в приймальному відділенні нам принесли пів бутилки. Дякуючи Вашому коментарю буду знати про долю полотенець і мила. Заспокоїли.
#519Опубліковано 03 березень 2012 - 12:40 Ко мне пришли на осмотр в палату.Спросили не забрали у меня его на приемнике, говорю, что да.Тогда из кармана быстро досталась бутылочка. #520Опубліковано 03 березень 2012 - 12:45
Про "Благотворительный взнос"
Спробую пояснити що мене засмутило. Якщо це благодійність - називайте її благодійністю, а не платою за роди. Благодійність просять, а не вимагають і точно не в тій формі і інтонаціях. Я за освітою економіст і можу пояснити, що гроші, що не пройшли через банківський рахунок можуть бути попросту не олікованими. Запас медикаментів на критичний випадок закуповується за кошт міністерства охорони здоров'я і по бугалтерії провести оплату цих медикаментів з іншого джерела грошей просто неможливо.
0 користувачів читають цю тему0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |