1334 відповідей у цій темі
Lili-Liliya
-
Місто:Полтава, Левада
-
Ім'я:Лилия
Опубліковано 19 квітень 2015 - 11:49
Милые ркодельницы!А какие у вас приметы и традиции, связанные с рукоделием? Озадачилась я вот такими вопросами: Когда лучше начинать новое изделие? Можно ли рукодельничать в воскресенье и церковные праздники?
Поделитесь своими секретами, пожалуйста.
Или сориентируйте, где почитать об этом.
На себе проверила примету с "Почти идеальным" - сработала!!!
Відредаговано Lili-Liliya, 19 квітень 2015 - 11:50.
*Ольчик*
-
-
Ім'я:Оля
Опубліковано 19 квітень 2015 - 12:54
@Lili-Liliya, знаю, что вот такую жабку вышивают к деньгам
Lili-Liliya
-
-
Опубліковано 19 квітень 2015 - 13:32
@Lili-Liliya, знаю, что вот такую жабку вышивают к деньгам
Спасибо! Надо поискать схему.
Опубліковано 19 квітень 2015 - 13:35
В марафоне по рукоделию обсуждали приметы и есть ссылка в первом посте http://vushuvaiemo.a...hivanni/1-1-0-3
Lili-Liliya
-
-
Опубліковано 19 квітень 2015 - 15:14
В марафоне по рукоделию обсуждали приметы и есть ссылка в первом посте http://vushuvaiemo.a...hivanni/1-1-0-3
Спасибо, я эти приметы знаю... Интересно, они у кого-то из форумчанок-рукодельниц сбывались?
А меня сейчас заинтересовали вопросы рукоделия в церковные праздники и по воскресеньям. В инете сведения разные... А вот как наши рукодельницы с форума к этому относятся?
Відредаговано Lili-Liliya, 19 квітень 2015 - 15:14.
Опубліковано 19 квітень 2015 - 19:35
Lili-Liliya
-
-
Опубліковано 19 квітень 2015 - 20:12
Lili-Liliya
-
-
Опубліковано 20 квітень 2015 - 12:01
Девочки, подскажите, пожалуйста. На Леваде-Подоле в каких маназинах есть глазки и носики для игрушек?
А в Аляприме есть глазки и носики?
НАСТоящаЯ мелодиЯ
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Анастасия
Опубліковано 20 квітень 2015 - 12:37
Я когда вышивала свадебеный рушник нашла следующие правила его вышивания
Перш ніж узятися за вишивання, дівчина має помолитися і вимити руки, тобто повністю очистити себе від негативної енергії (позбутися не лише фізичного бруду, а й негативної інформації на пальцях). І лише тоді майстриня починала творити на полотні узор, як своєрідну медитацію.
Починати рукоділля найкраще зранку в четвер. Цей день є жіночим і вважається енергетичною вершиною тижня.
У жодному разі під час роботи не можна думати про погане, сваритися, злитися на когось чи лаятися. Обрядовий рушник має зберігати в собі лише найкращі мрії, найсвітліші думки й почуття. Адже то закладається програма майбутнього подружнього життя. В подружнє життя потрібно нести лише світлі та радісні думки.
Для вишивання краще брати лляну тканину. Можна використовувати і спеціальне домоткане полотно для рушників (ширина всього 37 сантиметрів), що є у продажу. Весільний рушник має бути не вузьким (від 45 сантиметрів) та досить довгим на довге подружнє життя. Традиційно їх довжина сягає від трьох до п'яти метрів!
Важливо те, що рушник треба вишивати на цільному полотні і в жодному разі його не можна робити з двох зшитих частин, оскільки сім'я має бути єдиним цілим, а життєва дорога не повинна бути порізаною.
Для вишивання використовують одну голку і нею виконують весь рушник. Вважається поганою прикметою згубити чи зламати голку під час роботи.
Традиційно вишивають нитками червоного та чорного кольорів. Замість чорного можна використати синю барву. Якщо ви помічали, на бабусиних рушниках цей вицвівший колір виглядає майже блакитним. Позитивним змістом наділені й монохромні червоні рушники.
Вишивати весільного рушника потрібно охайно, не можна робити вузликів з виворітного боку, довгих протягувань нитки чи перехресних протягувань. Вважається, що лицьова сторона для людей, а виворітна - для Бога. Перша відображає те, що ми робимо, а друга - те, що ми думаємо. Тож якщо виворіт неохайний, то й життя подружньої пари буде лише на показ.
Дрібні огріхи не випорюють, оскільки життя не можна прожити без помилок. Життя тече не по шаблону, отже, не біда, якщо зірочка відхилиться убік чи хвилька вийде нерівномірною.
Рушник вишивають з двох сторін, залишаючи центр білим. Це, по-перше, символізує потік Божого благословення та чисте, світле життя, а по-друге, не можна ставати ногами на вишивку, особливо на райських птахів, якщо вони є на рушникові.
Сам візерунок треба продумати особливо ретельно, адже вишиваючи рушник - вишиваєш свою долю! Тут можна піти декількома шляхами: вишивати геометричні та флористичні орнаменти із зашифрованою символікою, берегинею роду та оберегами обох молодят, чи вишити дерево життя із символами предків роду, птахами та оберегами сімейного благополуччя нового подружжя.
Символіка дуже різноманітна, а візерунків існує безліч. Вишивати необхідно лише той, який справді припав до душі: його символізм буде найглибшим. Комусь до вподоби більш плавні хвилясті лінії, а комусь зубчасті гострі мотиви, хтось полюбляє великі орнаменти і пишні квіти, а іншим до вподоби мілкі візерунки і дрібні квіточки - вишивайте те, що подобається.
Слід лише звернути увагу, що над вишитими символами, що зображують самих молодят, нічого не вишивають, щоб не перекрити потік їх небесного благословення.
Першим вишивають правий кінець рушника. Це чоловіча сторона і вона має енергетичний заряд "плюс". На цю сторону в майбутньому має стати наречений. Відповідно протилежний кінець рушника - жіночий, вишивається останнім і носить знак "мінус". На нього стає наречена. Щоб не сплутати на яку сторону ставати, дівчата робили певні мітки на вишивці. Тобто обидві сторони рушника ніколи не були однакові, на них завжди можна було знайти декілька розбіжностей.
По закінченню вишивки готову роботу не прали, щоб зберегти енергетику рушника.
Ваш вишитий рушник - це особливе сакральне дійство, ваш власний внесок в майбутнє своєї сім'ї, оберіг вашого щасливого подружнього життя.
Погодимось з тим, що потрібно вкласти в цю справу любов та добрі думки, а останнє повинні зробити молодята - ставитись один до одного з повагою, любов'ю, терпінням, оберігати та бути по життю розумними та поблажливими.
Як бабусі кажуть, "дурня і вінець не вдерже", а не те що вишитий рушник.
Что я для себя взяла - начала вышивать в четверг, мыла руки, следила за изнанкой, вышивала только когда было вдохновение и окружала себя позитивом. Начала с мужской стороны, она у меня отличается от женской количеством ромбиков внизу. Мужская с красного ромбика начинается и красным заканчивается, женская красным начинается и зеленым заканчивается. Это получилось само собой, для ещё одного красного ромбка на женской стороне клеток было не достаточно)
Відредаговано НАСТоящаЯ мелодиЯ, 20 квітень 2015 - 12:37.
НАСТоящаЯ мелодиЯ
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Анастасия
Опубліковано 20 квітень 2015 - 12:42
С примет, что у меня сбылось - вышивание пары.
Відредаговано НАСТоящаЯ мелодиЯ, 31 січень 2017 - 00:17.
Опубліковано 20 квітень 2015 - 12:50
Девочки, подскажите, пожалуйста. На Леваде-Подоле в каких маназинах есть глазки и носики для игрушек?
На счет носиков не знаю, а глазки точно есть на подоле на базарчике в магазине где ткани продают, пуговички, ремонт одежды там еще есть.
Natalina
-
-
Ім'я:Наталья
Опубліковано 21 квітень 2015 - 21:08
наверное закрылись, если бы переехали написали бы обьявление. Жалко
Да, магазин был в проходе который ведет к магазину Лама. Но в воскресенье их уже не было.
И ткани для тильд там были классные.
Девочки, кто искал пропавший в ТЦ Киев магазин с тканями для тильд? Куда делся именно тот не знаю, но сегодня видела новый рукодельный магазинчик "Текстильная лавка" там очень много тканек. Не знаю как по качеству (далека я от тильд), но тильд на полочках сидит много
Магазинчик находится справа от Кукольного театра (если идти от центра к рынку). Хотела адрес найти в интернете, а у них, оказывается и сайт свой есть http://babydomik.com/forum.php
Может, там будут подходящие ткани
Девочки, это точно они, по крайней мере, продавец та же)
Поточнее где находятся - напротив кукольного был магазин детской одежды с очень красивым разрисованным фасадом (это теперь они), рядом магазин ткани.
Lili-Liliya
-
-
Опубліковано 22 квітень 2015 - 05:52
На счет носиков не знаю, а глазки точно есть на подоле на базарчике в магазине где ткани продают, пуговички, ремонт одежды там еще есть.
Спасибо за подсказку! Я совсем забыла за этот магазин. Вчера взяла у них глазки (есть разные размеры). Носики тоже есть)
Опубліковано 27 квітень 2015 - 15:06
Девочки, а кто-то покупает журнал "Вышиваю крестиком"? Просто нигде не могу найти новенькие выпуски. В центре видела, но очень старые выпуски .
Опубліковано 05 травень 2015 - 09:04
Добрые люди, подскажите, или направьте: хочу сделать открытку с сиренью из полимерной глины А опыта ну совсем нет Как сделать сирень - нашла в инете, а вот как прикрепить веточку сирени к открытке?
Фрекен Бок
-
Місто:Полтава, Зыгина, 5-я школа
-
Ім'я:Рита
Опубліковано 05 травень 2015 - 10:34
На Подоле по пер Кооперативный есть магазин канцтоваров "Клякса". видела там глазки. Про носики не помню)))
мягкопушистая мама
-
Місто:Полтава, центр
-
Ім'я:Наташа
Опубліковано 05 травень 2015 - 10:43
Добрые люди, подскажите, или направьте: хочу сделать открытку с сиренью из полимерной глины А опыта ну совсем нет Как сделать сирень - нашла в инете, а вот как прикрепить веточку сирени к открытке?
клей пистолет? я на него все клею))))
Опубліковано 05 травень 2015 - 11:03
Я вот тоже про него думаю) справится он с глиной и картоном?
мягкопушистая мама
-
Місто:Полтава, центр
-
Ім'я:Наташа
Опубліковано 05 травень 2015 - 11:09
ну я с ребенком всякие бусинки и мелкие фигурки клеила, мне кажется справится, ну и всегда можно попробовать на кусочке
Опубліковано 05 травень 2015 - 11:14
Спасибо, буду пробовать
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|