Перехід до вмісту

Фотографія

Полтавські школи, ліцеї, гімназії

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
6051 відповідей у цій темі

#4741 Антуанетта

Антуанетта

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 876 повідомлення
  • Ім'я:Антуанетта

Нагороди

Опубліковано 10 грудень 2020 - 21:27

У нас все ходят, никто не болеет (или ходят больные?). 21-го ведут 4-е классы в театр. Тогда непонятна логика: почему не учится старшая школа, если так все хорошо.

У меня брат студент. Учатся удаленно, но на сессию сказали ехать. Боюсь как бы ничего не привез. У меня один ребенок школьник, второй 2 года 3 месяца.

#4742 Ксаночка

Ксаночка

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 1 620 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Оксана

Опубліковано 15 грудень 2020 - 19:34

Через посилення протиепідемічних заходів учням заборонено 8-24 січня 2021 року
відвідувати заклади загальної середньої освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.
Водночас Міністерство рекомендує розглянути можливість, за потреби, оголосити на цей час канікули.
https://mon.gov.ua/u...TcDgbqP5Y-5Ag4M

#4743 Sailor Moon

Sailor Moon

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 667 повідомлення
  • Ім'я:Альона

Нагороди

2            

Опубліковано 16 грудень 2020 - 08:46

Вчимося до 31 грудня, але давайте потім продовжим канікули на весь січень.  :blink:

#4744 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення
  • Ім'я:Олена

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2020 - 10:06

Вчимося до 31 грудня, але давайте потім продовжим канікули на весь січень.  :blink:

до 31.12 вчиться тільки Полтава, область до 24.12.

І чула неофіційну інформацію, що з 11.01 до 24.01 буде дистанційка, це все поки що на рівні "обс"...

Хоча так, особисто я абсолютно згодна: дії нашої влади (як місцевої, так і загальноукраїнської) дуже важко назвати логічними..

#4745 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2020 - 10:10

11 грудня МОН спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Мінцифри запустили платформу для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн».

Головні переваги платформи:
▪️ уроки з 18 основних предметів для 5-11 класів
▪️ увесь контент пройшов експертизу, відповідає держстандартам та календарному плану
▪️ навчатися можна безкоштовно, потрібна тільки реєстрація: https://lms.e-school.net.ua
▪️ для учнів: відеоуроки, конспекти, тести та можливість відстежувати свій навчальний прогрес
▪️ для вчителів: необхідні методичні рекомендації та приклади застосування сучасних освітніх технологій

Зазначається, що платформа буде корисна не тільки в карантин: наприклад, діти зможуть користуватися платформою для ознайомлення з темою, яку пропустили в школі через хворобу або з інших причин.

#4746 шопик

шопик

Абітурієнтка

• Активістки
  • 320 повідомлення

Опубліковано 16 грудень 2020 - 10:37

І чула неофіційну інформацію, що з 11.01 до 24.01 буде дистанційка, це все поки що на рівні "обс"...

Хоча так, особисто я абсолютно згодна: дії нашої влади (як місцевої, так і загальноукраїнської) дуже важко назвати логічними..

на Вашу думку - як було б краще починаючи від жовтня і як мінімум закінчуючи 24.01?

Невже в Полтавському районі, до прикладу, менше хворіють у школі, ніж у м.Полтава, чи в інших населених пунктах (не беру до уваги села "по 20 дітей")?..

Я не знаю, не можу сказати, що зовсім проти дистанційки,  є свої плюси, але виходячи з того, що всі навчаються, окрім нас, оффлайн - мене бентежить.

#4747 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення
  • Ім'я:Mommy

Опубліковано 16 грудень 2020 - 10:59

Не знаю как у кого в других школах учились дети последние недели декабря, но в прошлые года я это время называла прожиганием жизни. То дискотека, то фокусник то просто "сидите тихо мне нужно заполнить журналы" и т.д. Редкая прица долетала до средины Днепра мало кто из преподавателей добросовестно в это время обучал деток, по моему мнению. То ли не имели возможности и хотели, то ли так хотели.

#4748 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення
  • Місто:г.Полтава,Центр
  • Ім'я:олюсенок

Опубліковано 16 грудень 2020 - 11:32

В Украине всегда зимние каникулы большие ,по три недели ,или больше,если не с 1 января не учится,и в этот раз практически также,почти те же три недели,можно сказать ничего и не поменялось. Просто преподнесли в духе нашего прав- ва, типа сделаем две недели на этот раз,а тут ,ну вроде ситуация не улучшается,поэтому добавим еще неделю...в итоге какая разница...А еще и совместили каникулы с этим локдауном,ну прям сделали что то хорошее...школы по любому отдыхают,а это ж немало народу...

#4749 natochka

natochka

Я женщина... И значит я прекрасна...

• Завсідники
  • 3 205 повідомлення
  • Ім'я:Наташа

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2020 - 12:25

11 грудня МОН спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Мінцифри запустили платформу для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн».

▪️ увесь контент пройшов експертизу, відповідає держстандартам та календарному плану
▪️ навчатися можна безкоштовно, потрібна тільки реєстрація: https://lms.e-school.net.ua
▪️ для учнів: відеоуроки, конспекти, тести та можливість відстежувати свій навчальний прогрес
▪️ для вчителів: необхідні методичні рекомендації та приклади застосування сучасних освітніх технологій

Зазначається, що платформа буде корисна не тільки в карантин: наприклад, діти зможуть користуватися платформою для ознайомлення з темою, яку пропустили в школі через хворобу або з інших причин.

Наших дітей вже попросили зареєструватися

Відредаговано natochka, 16 грудень 2020 - 12:26.

#4750 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2020 - 13:08

на Вашу думку - як було б краще починаючи від жовтня і як мінімум закінчуючи 24.01?

Я вже писала десь (можливо й тут) як би я зробила, якби мала достатні повноваження та достатню кількість коштів.

1) Протягом весни-літа обладнала б кожен навчальний кабінет веб-камерою з можливістю підключення до інтернету

2) З вересня  організувала навчання групами по півкласу через тиждень, але з обов’язковою трансляцією оффлайн-уроків тим учням, які знаходяться вдома.

3) Переглянути навчальні програми по предметам щодо того, щоб можливо якісь теми взагалі викинути з курсу.

Справа в тому, що у нашій школі у жовтні склалася ситуація, коли захворіло більше третини вчителів. І заміняти уроки стало просто нікому, діти просто якісь уроки відсиджували в класі "тихенько". І якби ми в листопаді вийшли у звичайному режимі, то знову через пару тижнів почалося б те саме..

З іншого боку, в мене є досвід такого "змішаного" навчання з листопада у одній зі шкіл в райцентрі. Так там більшість вчителів і майже всі учні сприймають той тиждень, коли вони сидять вдома саме як "о, класно, у нас канікули!". Хоч дітям ніби й дають завдання додому, але ж ніхто з учителів не буде після закінчення уроків у школі ще проводити онлайн-уроки чи консультації.

Наскільки я знаю, у Кременчуці з вересня навчалися тиждень/через тиждень, цікаво, що вони про цей досвід скажуть, бо я звідти деталей не знаю.

Ну і ще, якщо батьки думають, що на дистанційці учителі нічого не роблять, ви глибоко помиляєтеся! Повірте, урок математики, наприклад, дистанційно провести в рази складніше, ніж у класі. Я вже мовчу про академічну доброчесність (чи її відсутність) багатьох учнів. І той варіант, який зараз у Полтаві, далеко не найкращий, і від нього дуже мало хто в захваті. Але якщо у січні вийдемо у звичайний формат, я абсолютно не впевнена, що не буде знову сплеску захворюваності як серед дітей, так і серед вчителів, і тоді вже й дистанційно не буде кому навчати...

P.S. Називається, хотіла коротко відповісти)) Якщо у двох словах - я за те, щоб в січні виходили на "змішане навчання", але з хоча б якимось графіком онлайн-консультацій для тих, хто вдома, за окрему оплату з бюджету, звичайно.

#4751 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2020 - 13:17

Інформатики там немає  :angry:  :girl_cray2:  як і деяких інших предметів 

#4752 шопик

шопик

Абітурієнтка

• Активістки
  • 320 повідомлення

Опубліковано 16 грудень 2020 - 13:21

Я вже писала десь (можливо й тут) як би я зробила, якби мала достатні повноваження та достатню кількість коштів.

1) Протягом весни-літа обладнала б кожен навчальний кабінет веб-камерою з можливістю підключення до інтернету

2) З вересня  організувала навчання групами по півкласу через тиждень, але з обов’язковою трансляцією оффлайн-уроків тим учням, які знаходяться вдома.

3) Переглянути навчальні програми по предметам щодо того, щоб можливо якісь теми взагалі викинути з курсу.

Справа в тому, що у нашій школі у жовтні склалася ситуація, коли захворіло більше третини вчителів. І заміняти уроки стало просто нікому, діти просто якісь уроки відсиджували в класі "тихенько". І якби ми в листопаді вийшли у звичайному режимі, то знову через пару тижнів почалося б те саме..

З іншого боку, в мене є досвід такого "змішаного" навчання з листопада у одній зі шкіл в райцентрі. Так там більшість вчителів і майже всі учні сприймають той тиждень, коли вони сидять вдома саме як "о, класно, у нас канікули!". Хоч дітям ніби й дають завдання додому, але ж ніхто з учителів не буде після закінчення уроків у школі ще проводити онлайн-уроки чи консультації.

Наскільки я знаю, у Кременчуці з вересня навчалися тиждень/через тиждень, цікаво, що вони про цей досвід скажуть, бо я звідти деталей не знаю.

Ну і ще, якщо батьки думають, що на дистанційці учителі нічого не роблять, ви глибоко помиляєтеся! Повірте, урок математики, наприклад, дистанційно провести в рази складніше, ніж у класі. Я вже мовчу про академічну доброчесність (чи її відсутність) багатьох учнів. І той варіант, який зараз у Полтаві, далеко не найкращий, і від нього дуже мало хто в захваті. Але якщо у січні вийдемо у звичайний формат, я абсолютно не впевнена, що не буде знову сплеску захворюваності як серед дітей, так і серед вчителів, і тоді вже й дистанційно не буде кому навчати...

P.S. Називається, хотіла коротко відповісти)) Якщо у двох словах - я за те, щоб в січні виходили на "змішане навчання", але з хоча б якимось графіком онлайн-консультацій для тих, хто вдома, за окрему оплату з бюджету, звичайно.

згідна.

про наявність учнів на уроці - деякі діти гуляють "десь", не приховуючи навіть цього, не підбираючи слів у чаті між дітьми, де вони бачили ці уроки (там мої очі хочуть десь дітись, читаючи це лише пару разів). Тоді питання постає до батьків, чому не контролюють присутність дітей на уроках онлайн? Це ж елементарно, провіривши конспект чи тему хоч і серед уроку фото-відео доказом , благо цивилізації  :dances:)

Мене, чесно кажучи, дуже дивує, при чому діти доволі добротних сімей........ А потім пишуть ці батьки, що онлайн - це піпець, підбурюючи батьків та вчителів.

#4753 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 16 грудень 2020 - 13:32

Племянник в Кременчуге так учится, чередовались по пол класса, пока не заболело столько детей, что сказали ходить всему классу - как раз здорова была половина )

#4754 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2020 - 13:35

Племянник в Кременчуге так учится, чередовались по пол класса, пока не заболело столько детей, что сказали ходить всему классу - как раз здорова была половина )

Які у них враження? ті діти, які сиділи вдома, протягом свого тижня нічого не робили чи якісь завдання виконували?

#4755 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 16 грудень 2020 - 13:48

Які у них враження? ті діти, які сиділи вдома, протягом свого тижня нічого не робили чи якісь завдання виконували?

Он почти ничего не делал, но это у него не зависит от формы обучения ) Думаю, это всегда зависит от конкретного ребенка.

#4756 paprika

paprika

Абітурієнтка

• Активістки
  • 381 повідомлення
  • Ім'я:alla

Опубліковано 16 грудень 2020 - 14:31

Відповім за одну з шкіл Полтавського району, (приміську):
жодного дня учні не були на дистанційному навчанні або карантині,
по кількості захворюваності- менше ніж в минулому році ( найбільше хворіють в листопаді і лютому),максимум 20 % хворіють одночасно,
було декілька випадків самоізоляції по причині КОВІД в родині,
більшість батьків працюють в місті, вчителі навпаки їздять з міста, не ізольовані від вірусів.

Постає питання, навіщо масове дистанційне навчання? Ми всі вже стикнулися з вірусом і в кожного на нього своя реакція організму. Діти повинні ходити в школу, гуляти по вулиці, займатися розвитком своїх талантів. А не блідими тінями сидіти під моніторами чи екранами телефонів !!! Дистанційне навчання можна розглядати як епізодичне, на час хвороби вчителів або великої кількості учнів окремо в кожній школі.

Відредаговано paprika, 16 грудень 2020 - 14:35.

#4757 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення
  • Ім'я:Mommy

Опубліковано 16 грудень 2020 - 14:52

Мне посчастливилось присутствовать на дистанционных уроках разных преподвателей . Впечатление такое, что если педагог с талантом, то легко , просто и доступно организовывает обучение и по очень сложным темам. И, я так понимаю, что для  впечатления "легкости" нужен объем знаний  и талант педагога.

#4758 Stepashka

Stepashka

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 145 повідомлення
  • Ім'я:Eлена

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2020 - 16:39

4 клас. уроки будуть лише до 24, з 28 попросили вже не приходити так як уроків не буде.

#4759 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2020 - 19:36

4 клас. уроки будуть лише до 24, з 28 попросили вже не приходити так як уроків не буде.

Взагалі, об’єктивно кажучи, дійсно навчання останній тиждень перед Новим роком зовсім не ефективне, точніше виходить профанація якась, а не навчання.

Далі трошки зі шкільної кухні.. Щоб 30-31 грудня роздати дітям табелі, треба, щоб хоча б до 29 грудня вже були виставлені семестрові оцінки, а це значить, що до 23-24 грудня повинні бути написані всі контрольні роботи. Який сенс уроків 28-31 грудня?..

Але, здається, це я кажу про і так очевидні речі

Відредаговано Гелла, 16 грудень 2020 - 19:36.

#4760 Katrusja

Katrusja

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 921 повідомлення
  • Місто:Россошенцы
  • Ім'я:Katerina

Нагороди

2            

Опубліковано 22 грудень 2020 - 06:31

У нас, в Щербаневском лицее, с 28 по 31 дистанционно будут учится.
П.с. у нас первый класс

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама