Полтавські школи, ліцеї, гімназії
Розпочатий з чубаська, 15 кві 2009 10:14
6051 відповідей у цій темі
vicf
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Виктория
Опубліковано 01 листопад 2020 - 21:24
Як у вас у школах? Розклад дзвінків у 6 школі. Уроки по 35 хвилин і 5 хвилин перерва між уроками. 6 уроків з 8.30 до 12.30. Без перерви. 5 хвилин не рахую, так як це час, щоб вийти з одного додатка і завантажити інший. Це знущання. 4 години перед екраном без перерви.
У нас пока непонятно)). Меньшая 5класс завтра с 8,00 Zoom, по сколько минут будут уроки/перемены не знаю, т.к. есть пробелы - в 8, потом в 11, след. в 11,55.
У старшего в этой же школе 7 класс завтра пока еще никакого Zoom, в Classroom должны написать задание.
Опубліковано 01 листопад 2020 - 21:27
Як у вас у школах? Розклад дзвінків у 6 школі. Уроки по 35 хвилин і 5 хвилин перерва між уроками. 6 уроків з 8.30 до 12.30. Без перерви. 5 хвилин не рахую, так як це час, щоб вийти з одного додатка і завантажити інший. Це знущання. 4 години перед екраном без перерви.
У нас в групі батьки незадоволені таким розкладом: для дорослої людини завелике навантаження, а що тоді про дітей говорити.
Класний керівник говорила, що не всі уроки будуть онлайн, по деяким просто скидатимуть д/з.
Опубліковано 01 листопад 2020 - 21:40
Завтра збирають середню і старшу школу на нараду, тоді точно буде ясно що і як. Якщо цікаво, можу сказати як я буду організовувати свою роботу на дистанційному навчанні
Очень интересно!
Хотя, зная твой уровень, как учителя, понимаю, что классно.
Відредаговано mitera, 01 листопад 2020 - 21:40.
nadin
-
-
Ім'я:Надежда
Опубліковано 01 листопад 2020 - 22:01
Нам тогда вообще повезло)))
С 9 утра, уроки по 40 мин. И на завтра пока только 4 утра. Дальше видно будет.
Опубліковано 01 листопад 2020 - 22:01
Очень интересно!
Хотя, зная твой уровень, как учителя, понимаю, что классно.
Ой, мені, звичайно дуже приємно, але ти ж не знаєш мене як вчителя)))
Розказую)) Я переконана, що неможливо офф-уроки переносити в онлайн формат в тому ж вигляді і обсязі. Тому для себе я вирішила, що буду обов’язково дотримуватися кількох моментів:
- записувати невеликі відео з поясненням теоретичного матеріалу та розбором типових вправ
- проводити онлайн-зустрічі з учнями з розрахунку на 2 офф-уроки одна онлайн-зустріч (наприклад, якщо в мене 4 уроки математики на тиждень, то обов’язково 2 онлайна повинно бути).
- онлайн-зустріч - це не пояснення теоретичного матеріалу, бо діти вже його зможуть побачити на відео. Це більше консультація, відповіді на запитання учнів, пояснення незрозумілих моментів. Але, як показує досвід, діти на онлайні соромляться ставити запитання, тому паралельно готую типові вправи для розбору і пояснення онлайн, щоб не вийшло типу "Діти, які запитання?" - "Ніяких" - "Ну то й до побачення!". Важливий момент: онлайн-зустріч - це не є урок на 45 хвилин, максимум 25-30, більше ніхто слухати не буде і працювати не буде.
- ну і обов’язково наприкінці тижня невеликий контроль (можливо тест, можливо самостійна, залежить від класу і матеріалу).
І, якщо дозволите, ідея, яку я дуже хочу "проштовхнути" у моїй школі: альтернативний розклад для дистанційного навчання. Маю на увазі саме розклад онлайн-занять і саме з такого розрахунку, як я вище сказала (на 2 години повинен бути 1 онлайн). Але щоб це було в обов’язковому порядку і не довше 30 хв заняття.
Чесно кажучи, дуже образливо було читати після весняного карантину "вчителі отримували зарплату за те, що просто сиділи вдома". Так, згодна, багато хто просто сиділи, але ж багато хто й проводив заняття на повну... І, повірте, підготовка до уроків під час дистанційки у мене особисто займала набагато більше часу, ніж до звичайних уроків
І ще, багатьом вчителям зручно просто відбутися завданнями у вайбері, багатьом батькам не зручно/не хочеться/"хай хтось інший" вимагати від адміністрації онлайн-уроків. Але ж без такого батьківського "пинка под зад" адміністрації й далі будуть вважати, що всіх все влаштовує.
Ну і разом з тим я вважаю повною дурнею проводити всі уроки онлайн за звичайним розкладом. Якщо, наприклад, я на звичайному уроці 15 хвилин пояснюю матеріал, а потім даю практичне завдання, то який глибинний сенс мені 30 хвилин дивитися онлайн як діти роблять це завдання??
Відредаговано Гелла, 01 листопад 2020 - 22:04.
Опубліковано 01 листопад 2020 - 22:39
Но я читала об успехах твоих учеников!
А это о многом говорит
Со всем написанным об онлайн обучении согласна.
Крайности - поминутно расписание в зуме или наоборот вся домашка в эдмодо - не годятся.
Именно золотую середину надо найти в этом процессе.
А родителям терпимости побольше нужно
Відредаговано mitera, 01 листопад 2020 - 22:40.
Опубліковано 01 листопад 2020 - 23:09
Розказую)) Я переконана, що неможливо офф-уроки переносити в онлайн формат в тому ж вигляді і обсязі. Тому для себе я вирішила, що буду обов’язково дотримуватися кількох моментів:
- записувати невеликі відео з поясненням теоретичного матеріалу та розбором типових вправ
- проводити онлайн-зустрічі з учнями з розрахунку на 2 офф-уроки одна онлайн-зустріч (наприклад, якщо в мене 4 уроки математики на тиждень, то обов’язково 2 онлайна повинно бути).
- онлайн-зустріч - це не пояснення теоретичного матеріалу, бо діти вже його зможуть побачити на відео. Це більше консультація, відповіді на запитання учнів, пояснення незрозумілих моментів. Але, як показує досвід, діти на онлайні соромляться ставити запитання, тому паралельно готую типові вправи для розбору і пояснення онлайн, щоб не вийшло типу "Діти, які запитання?" - "Ніяких" - "Ну то й до побачення!". Важливий момент: онлайн-зустріч - це не є урок на 45 хвилин, максимум 25-30, більше ніхто слухати не буде і працювати не буде.
- ну і обов’язково наприкінці тижня невеликий контроль (можливо тест, можливо самостійна, залежить від класу і матеріалу).
І, якщо дозволите, ідея, яку я дуже хочу "проштовхнути" у моїй школі: альтернативний розклад для дистанційного навчання. Маю на увазі саме розклад онлайн-занять і саме з такого розрахунку, як я вище сказала (на 2 години повинен бути 1 онлайн). Але щоб це було в обов’язковому порядку і не довше 30 хв заняття.
Чесно кажучи, дуже образливо було читати після весняного карантину "вчителі отримували зарплату за те, що просто сиділи вдома". Так, згодна, багато хто просто сиділи, але ж багато хто й проводив заняття на повну... І, повірте, підготовка до уроків під час дистанційки у мене особисто займала набагато більше часу, ніж до звичайних уроків
І ще, багатьом вчителям зручно просто відбутися завданнями у вайбері, багатьом батькам не зручно/не хочеться/"хай хтось інший" вимагати від адміністрації онлайн-уроків. Але ж без такого батьківського "пинка под зад" адміністрації й далі будуть вважати, що всіх все влаштовує.
Ну і разом з тим я вважаю повною дурнею проводити всі уроки онлайн за звичайним розкладом. Якщо, наприклад, я на звичайному уроці 15 хвилин пояснюю матеріал, а потім даю практичне завдання, то який глибинний сенс мені 30 хвилин дивитися онлайн як діти роблять це завдання??
У сина так було поставлено дистанційне навчання з двох предметів.Дуже зручно і майже не треба було контролювати,бо знав,що наступна зустріч тоді-то і до неї потрібно підготуватися(виконати домашнє завдання і т.д). І так як ви пишите,скидала своє відео з поясненням матеріалу.Може не всім це вдавалося,але син вирішував на ура і чекали наступної зустрічі,і це було дійсно цікаво.Контрольну роботу писали таким же чином.Дає завдання,дає час на вирішення,всі онлайн пишуть,потім наступне...
Вважаю,що така система цікава і дитині,і вчитель зможе більш-менш адекватно оцінити знання учня.А не опиратися на вирішені завдання ,скинуті в вайбер,або на пройдений тест "На урок".
Опубліковано 01 листопад 2020 - 23:42
Но я читала об успехах твоих учеников!
А это о многом говорит
Со всем написанным об онлайн обучении согласна.
Крайности - поминутно расписание в зуме или наоборот вся домашка в эдмодо - не годятся.
Именно золотую середину надо найти в этом процессе.
А родителям терпимости побольше нужно
Все одно перший тиждень досить напружений і важкий. Після канікул багато нових тем і майже всі вчителі хочуть (я про тих вчителів, хто реально працює) проговорити, що саме відмагатиметься від дітей.
Опубліковано 02 листопад 2020 - 04:26
У нас пока планируют по обычному расписанию. Но онлайн по 2 в день , остальные будут задавать для самостоятельно работы , т.к. по 6-7 часов перед экраном находиться нельзя.
И то это много потому что я с раньше только читала как там у других занимаются. На прошлых карантинах у нас было всего 3-4 урока , которые в общем провели два учителя. И это уроками назвать нельзя , если посмотреть что там происходило.
Відредаговано Cu-jo, 02 листопад 2020 - 04:29.
Natalina
-
Місто:Полтава, Левада
-
Ім'я:Наталья
Опубліковано 02 листопад 2020 - 08:53
это супер подход! Если бы все уроки математического профиля (в т.ч. физика, химия) проходили в таком формате было бы очень здорово! Одно дело сбросить в вайбере задания по гуманитарным предметам, где можно просто почитать учебник, интернет и что-то да и останется в голове. Другое дело, алгебра, например, если тема 6-7 класса не 'уляжется в голове ' и не 'нарешать' определённое количество примеров или задач, то в дальнейшем будут проблемы не только с алгеброй, но и с физикой, химией, т.к. вся программа дальнейшая построена на базовых знаниях алгебры 6-7 (дроби, пропорции, уравнения и т.д.)
Опубліковано 04 листопад 2020 - 08:08
У сына 7 класс ежедневно 3-4 урока онлайн.
Приятно удивлена. В эдмодо всё вовремя заранее пишется, как расписание онлайн-конференций так и ДЗ.
Учители явно настроены работать иначе, чем весной.
Детей привлекают к работе онлайн, спрашивают, ставят оценки за работу, не просто тарабанят материал...
Посмотрим на знания, которые будут на выходе, но пока "полёт нормальный"...
Відредаговано mitera, 04 листопад 2020 - 08:09.
Опубліковано 04 листопад 2020 - 09:04
У меня дочка жалуется уже на усталость в глазах: 3-4 урока онлайн в Зуме. Их тоже опрашивают, ставят оценки. Но компетентность некоторых учителей желает лучшего((
А ещё у меня кругом голова от количества заданий - часть уроков задают в зуме, часть - в эдмодо, часть - в группе Вайбера. Попробуй все запомнить
ZirkA-83
-
Місто:Полтава. Левада
-
Ім'я:Лена
Опубліковано 04 листопад 2020 - 09:09
А у нас учитель английского на уроке с нашими детьми параллельно приводит онлайн занятие с другим классом..вот так вот..а мама потом репетитору платит..чтоб у дочки были знания,
Ксаночка
-
-
Ім'я:Оксана
Опубліковано 04 листопад 2020 - 09:44
У меня дочка жалуется уже на усталость в глазах: 3-4 урока онлайн в Зуме. Их тоже опрашивают, ставят оценки. Но компетентность некоторых учителей желает лучшего((
А ещё у меня кругом голова от количества заданий - часть уроков задают в зуме, часть - в эдмодо, часть - в группе Вайбера. Попробуй все запомнить
Странно, почему учителя не могут ДЗ задавать на одной платформе?
У наших 11- классников 3-4 занятия в зуме, все ДЗ - в классруме.
Опубліковано 04 листопад 2020 - 10:00
А у нас учитель английского на уроке с нашими детьми параллельно приводит онлайн занятие с другим классом..вот так вот..а мама потом репетитору платит..чтоб у дочки были знания,
Лена,а кто у вас учитель? У нас Безсмертный,это тихий ужас.
Лавина
-
-
Ім'я:Татьяна
Опубліковано 04 листопад 2020 - 10:11
Леонідович?
ZirkA-83
-
Місто:Полтава. Левада
-
Ім'я:Лена
Опубліковано 04 листопад 2020 - 11:18
В личку
bonya
-
Місто:Полтава-Левада
-
Ім'я:Яна
Опубліковано 04 листопад 2020 - 12:32
У сына (5 класс) сегодня по расписанию 7 уроков, из которых 5 онлайн. Правда сегодня что-то говорили на 1 уроке, что длительность онлайн-урока будет 20 минут и онлайн будут чередоваться.
Опубліковано 04 листопад 2020 - 12:49
11 класс. Понедельник 2 урока, вторник 3 урока, сегодня 0...
Sailor Moon
-
-
Ім'я:Альона
Опубліковано 04 листопад 2020 - 12:51
11 класс. Понедельник 2 урока, вторник 3 урока, сегодня 0...
Чим старше діти, тим меньше уроків. У 8 класі 7-8 уроків, інстітут- 1-2 пари.
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|