5244 відповідей у цій темі
Ксаночка
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Оксана
Опубліковано 27 квітень 2021 - 16:04
Я в будь-якому випадку, при користуванні газом в обсягах більших, ніж для приготування їжі, наполегливо рекомендую фотографувати показники щомісячно.
Й чітко виконувати газовий кодекс (Кодекс газотранспортної системи, зокрема розділ ІХ ч.4).
До речі, там й про обов'язок зняття показників на 1 число та їх передачу до 5 числа. В п. 4 про те, як рахують, якщо показники не передано вчасно...
Договір розподілу типовий та публічний, розміщений на сайті (це згідно чинного законодавства). У розділі V п.5.5. та п.5.6. про передачу показників...
На жаль, давно закінчилися ті часи, коли все для людей... З 2015 року даний Кодекс діє й з кожним роком все більше імплементується...
А отже, потрібно розбиратися, подобається це чи ні... й рахувати кожну копійку, інакше обберуть...
До речі, договір постачання газу також типовий та публічний. Це для "збутів". Так от в розділі IV про порядок обліку та оплату природного газу. Зокрема там й про пеню 
На жаль, більшість звичайних людей ці договори навіть не бачили в очі... А недоброчесні організації цим користуються ...
Стосовно пені - наскільки я пом'ятаю, законом № 3219 від 17.03.2020 заборонено її стягування протягом карантину та 30- ти днів після його закінчення.
"3. На період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни забороняється:
....
**нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги;
припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі;
* примусове виселення із житла та примусове стягнення житла (житлових будинків, частин житлових будинків, квартир, кімнат у квартирах, кімнат, житлових секцій чи блоків у гуртожитках, інших жилих приміщень), що належить на праві приватної власності громадянам України під час примусового виконання рішень судів щодо стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги;
* примусове виселення громадян за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг із жилих приміщень у будинках державного, громадського житлового фонду та житлового фонду соціального призначення."
Опубліковано 27 квітень 2021 - 17:40
Стосовно пені - наскільки я пом'ятаю, законом № 3219 від 17.03.2020 заборонено її стягування протягом карантину та 30- ти днів після його закінчення.
"3. На період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни забороняється:
....
**нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги;
припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі;
* примусове виселення із житла та примусове стягнення житла (житлових будинків, частин житлових будинків, квартир, кімнат у квартирах, кімнат, житлових секцій чи блоків у гуртожитках, інших жилих приміщень), що належить на праві приватної власності громадянам України під час примусового виконання рішень судів щодо стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги;
* примусове виселення громадян за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг із жилих приміщень у будинках державного, громадського житлового фонду та житлового фонду соціального призначення."
Повністю згодна.
Але на сьогоднішній день карантин до 30 червня 2021 року...
Навіть, якщо будуть внесені зміни до цієї постанови та карантин продовжать, то колись він все одно завершиться...
Я про пеню написала, щоб й на це звернули увагу... про сам факт згідно чинного законодавства...
Відредаговано mitera, 27 квітень 2021 - 17:41.
Опубліковано 27 квітень 2021 - 21:02
Підкажіть будь ласка, для тих, хто не в темі. Якщо я на 1.05 не заключу договір ні з ким, автоматично я лишаюся з Нафтогаз???
І чи є у когось досвід по вирівнюванню суми за доставку газу до реальних показників за попередній рік, фактично спожитих???
Відредаговано Викусик, 27 квітень 2021 - 21:03.
Опубліковано 27 квітень 2021 - 21:42
Підкажіть будь ласка, для тих, хто не в темі. Якщо я на 1.05 не заключу договір ні з ким, автоматично я лишаюся з Нафтогаз???
Нет. Согласно законодательства формально вас имеют право отключить от газоснабжения.
Чтобы не писать много: в случае отказа поставщика газа по разным причинам (в вашем случае Полтавагаззбут) обязанность газоснабжения переходит к т.н. "поставщику последней надежды" - в нашем случае Нафтогаз на срок до 60 дней. .В течении этого срока потребитель обязан выбрать нового поставщика и заключить с ним договор. Этот срок (60 дней) начинался с 1 марта и заканчивается 29 апреля.
Как оно будет на практике - неизвестно. Но проверять думаю рисковать не стоит. 
Відредаговано Веселый папа, 27 квітень 2021 - 21:43.
Опубліковано 28 квітень 2021 - 05:48
Ні, ти залишишся без газу. Але швидше за все фактично ні, відключення побутових споживачів ще не налагоджено, але по правилам повинно бути попередження, що ти не визначилася з постачальником та вас буде відключено, але думаю навряд...
То ж газ в трубі буде, а отже буде несанкціонований відбір газу... А там інші тарифи...
До навфогаз приєднатися справа 5-10 хвилин через ПриватБанк
До речі, 60 днів спливають не 01.05, а раніше (порахуй з 1 березня).
Згадала, що на днях десь читала, що постанова щодо карантину поширюється й на газ - відключення газу після ПОН не буде поки карантин (не перевіряла інформацію), але тариф на ПОН з 1 травня 9,57 грн
Відредаговано mitera, 28 квітень 2021 - 05:50.
Katrusja
-
Місто:Россошенцы
-
Ім'я:Katerina
Опубліковано 28 квітень 2021 - 06:23
І чи є у когось досвід по вирівнюванню суми за доставку газу до реальних показників за попередній рік, фактично спожитих???
Выше сбрасывала скрины с ответами Нафтогаз, что в условиях карантина срок действия ПОН не ограничивается 60 днями, но при этом тариф у тебя будет 9.57, несмотря на то, что это всё тот же Нафтогаз....
Что касается выравнивания, тебе нужно обращаться в Полтавагаз с заявлением на перерасчёт, знаю несколько знакомых обращались, когда эту плату только ввели и им насчитали заоблачные суммы
Если верить им,то не отключат. Но при этом тариф ПОН отличается и составляет 9.57грн.

вот
Опубліковано 29 квітень 2021 - 00:07
 http://poltavagazzbut.com.ua

А как выбрать тариф у Нафтогаз? Приват 24 предлагает только месячный за 6,96, а фиксированного нет.
Katrusja
-
Місто:Россошенцы
-
Ім'я:Katerina
Опубліковано 29 квітень 2021 - 05:52
А как выбрать тариф у Нафтогаз? Приват 24 предлагает только месячный за 6,96, а фиксированного нет.
с 01.05. автоматически переведет на годовой тариф, а уже в июне Нафтогаз обещает ещё новые предложения
Опубліковано 29 квітень 2021 - 08:17
Может, кто-то знает. Владелец квартиры умер, время вступления в наследство ещё не пришло. При переходе на Нафтогаз требуют документ на право владения и/или письменное соглашение совладельцев/владельца.
Как???
funia
-
Місто:Полтава,Центр
-
Ім'я:Татьяна
Опубліковано 29 квітень 2021 - 08:20
Может, кто-то знает. Владелец квартиры умер, время вступления в наследство ещё не пришло. При переходе на Нафтогаз требуют документ на право владения и/или письменное соглашение совладельцев/владельца.
Как???
Все требуют и разрешение совладельцев и документы права собственности , у меня даже запросили фото техпаспорта и фото из личного кабинета полтавагаз о начислении за транспортировку газа за последний год , хотя задолженности у меня нет
Опубліковано 29 квітень 2021 - 08:25
Я им плачу деньги. На хрена, простите, мне этот геморрой?! Все эти переходы должны совершаться автоматически без моего участия. Только согласие. Остальное они должны сами находить и, максимум, прислать на подпись! Если я трачу свое рабочее время на эти бумажки, чем я буду платить за газ.
Т....ю мать...
Это у меня просто крик души, прошу прощения)
funia
-
-
Опубліковано 29 квітень 2021 - 08:44
Я им плачу деньги. На хрена, простите, мне этот геморрой?! Все эти переходы должны совершаться автоматически без моего участия. Только согласие. Остальное они должны сами находить и, максимум, прислать на подпись! Если я трачу свое рабочее время на эти бумажки, чем я буду платить за газ.
Т....ю мать...
Про прислать на подпись , тут тоже сами , вы когда заполняете заявку ее надо подписать , у меня нет эл подписи , я ее распечатала и подписала , потом мне прислали эл письмо что я должна отправить ее им по почте .... ну я пока даже не собираюсь ее отправлять ...
Опубліковано 29 квітень 2021 - 09:55
Т....ю мать...
Лена, а через приват 24 не дає під'єднатися?
Чоловік перейшов через Приват24, то нічого з доків не надсилав.
funia
-
-
Опубліковано 29 квітень 2021 - 10:23
Лена, а через приват 24 не дає під'єднатися?
Чоловік перейшов через Приват24, то нічого з доків не надсилав.
так модно если один собственник
Мрія
-
Місто:Розсошенці
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 29 квітень 2021 - 10:42
Как???
За Нафтогаз не скажу. Але для Полтавагаз Збуту у нас спадкоємці беруть довідку про те, що вони спадкоємці і цього достатньо для укладання договору.
Про прислать на подпись , тут тоже сами , вы когда заполняете заявку ее надо подписать , у меня нет эл подписи , я ее распечатала и подписала , потом мне прислали эл письмо что я должна отправить ее им по почте .... ну я пока даже не собираюсь ее отправлять ...
у мене є ЕЦП, але відправляла відскановану заяву з заповненою від руки заявою, відповідно і підпис власноручний.
Опубліковано 29 квітень 2021 - 11:15
так модно если один собственник
Також можна оформляти перехід у приват24, якщо Ви співвласник ( оформляла в грудні, питань не виникло, платіжки приходять в приват24 мені і батькові за адресою)
Опубліковано 29 квітень 2021 - 11:30
Також можна оформляти перехід у приват24, якщо Ви співвласник ( оформляла в грудні, питань не виникло, платіжки приходять в приват24 мені і батькові за адресою)
Власник і співвласник. І треш повний
Опубліковано 29 квітень 2021 - 11:38
Власник і співвласник. І треш повний
Не бачу треша, перехід зайняв 10 хвилин. ( економія з Нафтогазом - до 3000 тисяч гривень за опалювальний період). У будинка 4 співвласника- теж не бачу в цьому проблеми.
Відредаговано paprika, 29 квітень 2021 - 11:41.
Опубліковано 29 квітень 2021 - 11:47
Не бачу треша, перехід зайняв 10 хвилин. ( економія з Нафтогазом - до 3000 тисяч гривень за опалювальний період). У будинка 4 співвласника- теж не бачу в цьому проблеми.
Якби проблем не було, я б не питала
svexa
-
Місто:Центральный рынок-Конкорд
-
Ім'я:svexa
Опубліковано 29 квітень 2021 - 13:31
Якби проблем не було, я б не питала
А ви їм надішліть світотство про смерть...
В мене з мамою власність , то за неї вручну написала згоду і все пройшло.Надсилала Витяг що батькова частка перейшла мені .
0 користувачів читають цю тему
0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|