Перехід до вмісту

Фотографія

Полтавські школи, ліцеї, гімназії

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
6051 відповідей у цій темі

#4501 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 6 539 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Олена

Нагороди

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 07:14

В 31 пока дистационка не предвидится?

На понеділок стоять заміни уроків.. два аркуші розписано, про якість замін взагалі мовчу..

#4502 lisica

lisica

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 368 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 08:09

Вчера в телеграмм написал Шамота
"Ще одна "геніальна" ідея з Києва. По інсайду з МОН зараз розроблено пакет документів, за яким школярі підуть на канікули раніше - у передвиборний тиждень. І з канікул до березня вже не вийдуть. Аналогічно на повну дистанційку після виборів хочуть перевести й усі виші.

Відредаговано lisica, 10 жовтень 2020 - 08:10.

#4503 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 08:18

На мой взгляд стоило бы вместо закрытия школ на карантин еще пару недель назад отправить всех учителей старше скажем 45-50 лет в оплачиваемый отпуск. Да, возможно возросла бы нагрузка на других, возможно стоило бы частично пожертвовать некоторыми "часами", но это был бы наилучший выход + вероятность распространения вируса снизилась бы. А учебный процесс продолжился пусть даже и возможно несколько в усеченном режиме.

Видно, как вы "прекрасно" знаете преподавательскую и образовательную кухню.

Відредаговано Мама Лена, 10 жовтень 2020 - 10:41.

#4504 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 09:04

Видно, как вы "прекрасно" знаете преподавательскую и образовательных кухню.

А еще и политическую, и медицинскую...

#4505 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 09:49

І з канікул до березня вже не вийдуть.

боже, тільки не це. 

#4506 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 10:03

боже, тільки не це.

Света, які варіанти запропонуєш?
У мене зараз поруч моя дитина, в якої незрозумілі скачки температури, якій при першому зверненню до педіатра міряють відразу сатурацію, але на тестування не направляють - чекайте... Чого?...
І чекаємо. Всією сім'єю сидимо вдома на дистанційні.
Звичайно, що віруси і банальне орві нікуди не поділися, але з такою "самоізоляцією", з такою самосвідомістю громадян...
Я, як мама, прагну захистити власну дитину

#4507 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 10:42

Света, які варіанти запропонуєш?
У мене зараз поруч моя дитина, в якої незрозумілі скачки температури, якій при першому зверненню до педіатра міряють відразу сатурацію, але на тестування не направляють - чекайте... Чого?...
І чекаємо. Всією сім'єю сидимо вдома на дистанційні.
Звичайно, що віруси і банальне орві нікуди не поділися, але з такою "самоізоляцією", з такою самосвідомістю громадян...
Я, як мама, прагну захистити власну дитину

які варіанти ти запропонуєш мені? у моєї дитини труднощі в навчанні і ми вже втратили час навесні, коли вона не могла повноцінно займатися з вчителями і логопедами. а те, що зараз можна скорегувати з мінімальними зусиллями, через півроку-рік-два вже так просто не вдаться змінити.

тому так, для мене це "боже, тільки не це", тому що я не вчилася на вчителя і не можу повноцінно і правильно пояснити дитині зі своїми особливостями матеріал. тому що в мене є робота, яку мені доводиться відсовувати на задній план, бо я витрачаю півдня на уроки зі старшою. тому що в мене ще є менша дитина, якій теж потрібна увага. 

це не значить, що мені наплювати на здоров'я моїх дітей. але в будь-який період життя треба визначати пріоритети. і зараз це "ризикуємо захворіти, але ставимо в пріоритет навчання, бо, якщо не так, то далі буде гірше".

#4508 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення
  • Місто:г.Полтава,Центр
  • Ім'я:олюсенок

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 11:17

Кто говорил ,чтоб дети по максимуму занимались на улице,если урок позволяет. И тем более позволяет погода в стране,два месяца почти можно позволить.и кто то занимается,никто,даже физра иногда в помещении...но в придачу еще нужно приходить раньше на занятия  и полчаса еще сидеть в кабинете,чтоб дети теснее контактировали,вместо того чтоб лишние полчаса бегали на улице.

Младший не сможет сам дойти до класса,а старшая в 4 ом запросто,поэтому специально привожу за 5 мин.до начала урока.

Кто пел,чтоб дети по максимуму занимались в одном кабинете,не ходили по школе,так  в этом году сделали еще хуже,началка каждый урок в разных кабинетах,есть исключения может один день.

Сентябрь- октябрь днем теплый,а ночью уже холодно,поэтому в помещениях уже  не прогревается и реально холодно сидеть...А учителям и детям полдня надо там сидеть,еще и на переменах бегать не разрешают...

Понятно,что кардинально все это не поменяло бы, но лучше ,чем как есть..но нам проще заставить сидеть или передвигаться в масках по школе,вместо  провести время на улице ,соблюсти дистанцию...

#4509 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 11:24

и кто то занимается,никто,даже физра иногда в помещении...

до речі, так. нам у вересні сказали, що фізкультура буде на вулиці. по факту на вулиці вони займались 1-2 уроки, а так - у спортзалі. діти півдня не виходять на вулицю. 

#4510 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 11:25

Свєта, відповідати на питання новим питанням неконструктивно.
У всіх власні фломастери, але... У вашому випадку ну не загальноосвітня школа вирішує ваші проблеми, індивідуальні заняття- це не навчання в скупченні дітей...
Ну і якось вибір далеко не рівнозначний "бо далі буде гірше".. далі може і не бути взагалі ніяк, або напівовочем....
Ми нашій державі непотрібні, медицина тримається поки на ентузіазмі лікарів, це поки є ще на кому триматись. За 9 місяців ось цього сюрреалізму, як на мене,можна було зробити набагато більше.
Це стосується всіх сфер.
Навіть елементарна самодисципліна на 0.. ну невже корона спаде чи руки відсохнуть, якби одягали нормально маски, мили руки і застуджені сиділи вдома???
Можливо, і не довелося б страждати тим, кому потрібна спец.допомога...

Допоки конкретно для людини статистика залишатиметься лише цифрами, таке і буде відношення до ситуації... Нажаль, на цьому тижні саме для нашої родини сухі статистичні цифри перетворились в персоналії((( 3 смерті за 10 днів знайомих нам людей, яким до вікової групи ризику ще було жити і жити, якось не вписуються в моє розуміння..

#4511 Belyanochka

Belyanochka

мама чудо-мальчиков и маленькой девочки

• Завсідники
  • 4 157 повідомлення
  • Ім'я:Люда, со мной на ты))

Нагороди

2          2      

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 11:27

А в початковій школі взагалі відмінили фізру в зв'язку з карантином, старші лише на вулиці - навпакии через ковід занять в спортзалі зовсім не було

#4512 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення
  • Місто:Подол
  • Ім'я:Люда

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 11:29

до речі, так. нам у вересні сказали, що фізкультура буде на вулиці. по факту на вулиці вони займались 1-2 уроки, а так - у спортзалі. діти півдня не виходять на вулицю. 

Я тоже по этому поводу возмущалась. Хотя смотрю многие на улице занимаются. Почему не проводить всем классам занятия на улице, мне лично не понятно  :angry:

Мне кажется проблема не решиться сидением дома. Через время постоянная изоляция от контактов, и чрезмерная дезинфекция выльется во что-то ещё худшее.

Відредаговано ludmila_24, 10 жовтень 2020 - 11:31.

#4513 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 11:41

Свєта, відповідати на питання новим питанням неконструктивно.

неконструктивно відповідати на запитання запитанням? ви захворіли - сидіть вдома, ми не захворіли - можна походимо в школу? Така відповідь підходить? захворіли діти в класі - клас на карантин. а не "з канікул до березня вже не вийдуть". це не варіант. якщо коронавірус - це як грип, який нікуди не дінеться і в березні (а, скоріш за все, так і буде), то з березня вони сидітимуть вдома до літніх канікул. і так по колу?

У всіх власні фломастери, але... У вашому випадку ну не загальноосвітня школа вирішує ваші проблеми, індивідуальні заняття- це не навчання в скупченні дітей...

у моєї дитини - не індивідуальне навчання) вона ходить у звичайну школу. тому ні, її проблеми - це не "ваші проблеми". це проблеми і мої, і її вчителів - навчити і підготувати до середньої школи.

Ну і якось вибір далеко не рівнозначний "бо далі буде гірше".. далі може і не бути взагалі ніяк, або напівовочем....

може бути і ніяк, і напівовочем, а може бути - здоровим, але без нормального майбутнього. балансуємо як можемо. хрест на дитині не готова ставити.

#4514 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 11:53

неконструктивно відповідати на запитання запитанням? ви захворіли - сидіть вдома, ми не захворіли - можна походимо в школу? Така відповідь підходить? захворіли діти в класі - клас на карантин. а не "з канікул до березня вже не вийдуть". це не варіант. якщо коронавірус - це як грип, який нікуди не дінеться і в березні (а, скоріш за все, так і буде), то з березня вони сидітимуть вдома до літніх канікул. і так по колу?

у моєї дитини - не індивідуальне навчання) вона ходить у звичайну школу. тому ні, її проблеми - це не "ваші проблеми". це проблеми і мої, і її вчителів - навчити і підготувати до середньої школи.

може бути і ніяк, і напівовочем, а може бути - здоровим, але без нормального майбутнього. балансуємо як можемо. хрест на дитині не готова ставити.

Як ти знаєш, що в класі поруч з твоєю дитиною сидить здорова?
Як ти взнаєш, що в школу прийшла дитина,яка повинна сидіти на самоізоляції, а батьки відморозились і не сповістили школу, відправили дитя на навчання. Так, оповіщення в ВНЗ є через оф.джерела, але це час. Дитя ходе в школу 2-3 дні поки виявлять...
А як взнати, що дитя на самоізоляції ходе в двір гарцювати з друзями, бігає на гуртки і пр....
Про дорослих я просто мовчу(((

Відредаговано Marusja, 10 жовтень 2020 - 11:53.

#4515 Застенчивая

Застенчивая

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 934 повідомлення
  • Місто:Огнивка
  • Ім'я:Ириша

Нагороди

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 12:14

Вчера в телеграмм написал Шамота
"Ще одна "геніальна" ідея з Києва. По інсайду з МОН зараз розроблено пакет документів, за яким школярі підуть на канікули раніше - у передвиборний тиждень. І з канікул до березня вже не вийдуть. Аналогічно на повну дистанційку після виборів хочуть перевести й усі виші.

Так виші навчаються дистанційно вже з понеділка.

#4516 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 12:17

Мар'яна, якщо в тебе є можливість повністю ізолюватися від контактів з іншими людьми, я тобі заздрю. Я працюю не дистанцію, це неможливо в моїй сфері, користуюсь громадським транспортом - інші види поїздок мені недоступні. Тобто, навіть, якщо всі мої сидітимуть вдома, величезний шанс принести вірус саме мені. Якби я сиділа вдома і ніде не шарилася, то звичайно я б і дітей зараз би навчала дистанційно сама.
Єдиний вихід - це втокмачити в голови всім невіруючим, щоб менше шлялися без діла і хворими, носили маски в магазинах і транспорті, і мили руки.

#4517 Амура

Амура

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 094 повідомлення
  • Ім'я:Люба

Нагороди

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 12:17

У МОН закликали школи перейти на дистанційне навчання - http://osvita.ua/sch...7DTNYLkoWQjqOJo

#4518 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 12:21

Як ти знаєш, що в класі поруч з твоєю дитиною сидить здорова?
Як ти взнаєш, що в школу прийшла дитина,яка повинна сидіти на самоізоляції, а батьки відморозились і не сповістили школу, відправили дитя на навчання. Так, оповіщення в ВНЗ є через оф.джерела, але це час. Дитя ходе в школу 2-3 дні поки виявлять...
А як взнати, що дитя на самоізоляції ходе в двір гарцювати з друзями, бігає на гуртки і пр....
Про дорослих я просто мовчу(((

Марьяна, ну, так тоді вихід один - розпустити школи і перекласти всю відповідальність на батьків.

Хвороба нікуди не дінеться, треба пристосовуватися якось, а не запиратися на сто замків. 

#4519 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 12:34

Марьяна, ну, так тоді вихід один - розпустити школи і перекласти всю відповідальність на батьків.
Хвороба нікуди не дінеться, треба пристосовуватися якось, а не запиратися на сто замків.

я не кажу про записатись на сто замків...
Але і так "пристосовуватись" я не хочу!!!
Он вище "Шкарлет закликає...",він не знав, що буде дистанційна? Де адекватний контент, дистуроки? Що мон робило все літо...

Відредаговано Marusja, 10 жовтень 2020 - 12:34.

#4520 lisica

lisica

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 368 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

Опубліковано 10 жовтень 2020 - 12:34

Так виші навчаються дистанційно вже з понеділка.

Впервые об этом слышу, чтобы все высшие были на дистанционно.

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама