Перехід до вмісту

Фотографія

Полтавські школи, ліцеї, гімназії

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
6051 відповідей у цій темі

#4421 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 20 843 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 14 вересень 2020 - 14:21

Про ДОВІДКИ і ЗАПИСКИ
Учасники освітнього процесу, запам’ятайте, будь ласка:
якщо дитина не відвідувала навчальний заклад і не хворіла, довідка від лікаря не потрібна! Не було хвороби – немає довідки. 1f642.png
Якщо хтось її вимагає, попросіть нехай вже покажуть той «секретний» нормативний акт, який передбачає надання довідок.
САДОЧКИ
Керуємось Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів, затвердженим Наказом Міністерства охорони здоров’я України 24.03.2016 № 234.
Пункт 2 розділу XII регламенту передбачає:
«Діти з ознаками інфекційного захворювання до дошкільного навчального закладу не приймаються. Після перенесеного ІНФЕКЦІЙНОГО ЗАХВОРЮВАННЯ приймання дітей до дошкільного навчального закладу дозволяється за наявності МЕДИЧНОЇ ДОВІДКИ закладу охорони здоров’я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом. У довідці лікарем-педіатром або лікарем загальної практики - сімейним лікарем вказуються рекомендації щодо індивідуальних особливостей режиму дитини-реконвалесцента на перші 10-14 днів.
Діти після тимчасової відсутності у дошкільному навчальному закладі з інших причин приймаються без медичних довідок за умови відсутності явних ознак захворювання.»
Тобто, медична довідка в садочок потрібна лише у разі перенесеного інфекційного захворювання!
ШКОЛИ
Керуємось Постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів». Пункт 13 якої передбачає таке:
«13. У разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин навчальний заклад невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти.
Причини відсутності учня на навчальних заняттях підтверджуються відповідною медичною довідкою закладу охорони здоров’я або письмовим поясненням батьків (одного з батьків) учня чи інших законних представників (для учнів, які не досягли повноліття) або учня (для повнолітніх учнів), що зберігаються в його особовій справі протягом поточного навчального року.»
Абзац перший пункту 13 простими словами - якщо у школі 10 днів не знають, де учень, адміністрація повідомляє про це поліцію і службу у справах дітей. Тому, якщо не любите непроханих гостей, попередьте школу про ваші плани щодо пропусків занять. 1f642.png
Абзац другий пункту 13 - відсутність підтверджується медичною довідкою або поясненням батьків. АБО!
Сподіваюсь, що у питанні з довідками можемо ставити жирну « . »
Нехай дітки будуть здорові!1f44d.png

#4422 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення
  • Ім'я:Виктория

Опубліковано 14 вересень 2020 - 16:55

Ну, что, походили у нас некоторые дети на прошлой неделе с кашлями и соплями, итог: сегодня у меньшей (5 клас) из 30 чел. пришло 16 из них четверо ушли в течение дня, у старшего (7 клас) из 29 чел. пришло 17(((

Моя меньшая утром уходила нормально, днем пришла нос течет, не дышит, кашель иногда лающий как при трахео-бронхите, темпы пока нет. На последних уроках труда (2 урока) она чихала и ее заставили сидеть в маске (тоже куча вопросов к учителю, какого черта ты ее не отправила домой, а заставила 1,5 часа сидеть в маске и что-то там шить).

И, таки да, злость берет по отношению к безответственным родителям, которые отправляли детей с сопляит и кашлями. Аргумент, а с кем я его оставлю - та мне плевать с кем, почему из-за этого потом мой и другие дети должны болеть, если в школу они шли полностью здоровы.

#4423 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 14 вересень 2020 - 17:04

5й і 7й можна спокійно вже залишать саму дитину.
А звідки ви знаєте, що інші діти з нежиттю ходять до школи? Я, наприклад, наших однокласників не бачу, тому неможу стверджувати, що в класі підхватили грві.

#4424 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення

Опубліковано 14 вересень 2020 - 17:08

А звідки ви знаєте, що інші діти з нежиттю ходять до школи? Я, наприклад, наших однокласників не бачу, тому неможу стверджувати, що в класі підхватили грві.

Я вообще-то написала сугубо про наш случай и нашу школу... 

#4425 Муська

Муська

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 156 повідомлення
  • Ім'я:Лера

Нагороди

Опубліковано 14 вересень 2020 - 17:10

У нас например, учительница после уроков сказала маме мальчика, что у него не было салфеток и некак было высморкаться. Я спросила у малого, он подтвердил, что у друга насморк. На следующий день друг уже не пришел.
  • vicf це подобається

#4426 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення

Опубліковано 14 вересень 2020 - 17:15

И, вообще, странный вопрос - откуда я могу знать, что другие ходят с насморком... Ребенок пришел и сказал: Там, к примеру, Соня всю природу так кашляла, а у Назара все время сопли мешали, а у Тимура и т.п. 

#4427 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 14 вересень 2020 - 17:43

У нас например, учительница после уроков сказала маме мальчика, что у него не было салфеток и некак было высморкаться. Я спросила у малого, он подтвердил, что у друга насморк. На следующий день друг уже не пришел.

Питання не до тебе) В 1-2 класі батьки ж приводять. А от вже в 5 самі ходять до школи.

#4428 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 14 вересень 2020 - 17:46

И, вообще, странный вопрос - откуда я могу знать, что другие ходят с насморком... Ребенок пришел и сказал: Там, к примеру, Соня всю природу так кашляла, а у Назара все время сопли мешали, а у Тимура и т.п.

))) От про батьків-діагностів я чула.
Ви ж всі знаєте, про алергічні кашлі і соплі? Ви можете точно відповісти, що нежить у когось не алергічний? І так, чхати можна почати і посеред дня, а не лише зранку.

#4429 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення
  • Місто:г.Полтава,Центр
  • Ім'я:олюсенок

Опубліковано 14 вересень 2020 - 17:49

Ну, что, походили у нас некоторые дети на прошлой неделе с кашлями и соплями, итог: сегодня у меньшей (5 клас) из 30 чел. пришло 16 из них четверо ушли в течение дня, у старшего (7 клас) из 29 чел. пришло 17(((

Моя меньшая утром уходила нормально, днем пришла нос течет, не дышит, кашель иногда лающий как при трахео-бронхите, темпы пока нет. На последних уроках труда (2 урока) она чихала и ее заставили сидеть в маске (тоже куча вопросов к учителю, какого черта ты ее не отправила домой, а заставила 1,5 часа сидеть в маске и что-то там шить).

И, таки да, злость берет по отношению к безответственным родителям, которые отправляли детей с сопляит и кашлями. Аргумент, а с кем я его оставлю - та мне плевать с кем, почему из-за этого потом мой и другие дети должны болеть, если в школу они шли полностью здоровы.

не зная причину ,и обвинять это глупо.как будто кашель и сопли это всегда следствие ОРВИ. 

Ну и Допустим мы ходим не только в школу,но и еще на площадки,в магазин,а многие начали ходить на кружки еще.поэтому подхватить что то можно где угодно. Так что не нужно постоянно делать школы,сады крайними. У многих сейчас слышала аллергия еще и неизвестного характера,поэтому на лицо все признаки простуды или ОРВИ.

Вот реально так обидно за школы,прям зло какое то.

Такое впечатление взрослые берут сразу больничный ,если вдруг начался насморк.да многие и с темпой ходят,либо сбивают и идут. 

Ну и с чего вы взяли ,что ваши дети шли здоровыми в школу,а потом вдруг резко....инкубационный период никто не отменял. 

#4430 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення

Опубліковано 14 вересень 2020 - 18:26

))) От про батьків-діагностів я чула.
Ви ж всі знаєте, про алергічні кашлі і соплі? Ви можете точно відповісти, що нежить у когось не алергічний? І так, чхати можна почати і посеред дня, а не лише зранку.

Про детей с нашего класса и половины с нашей школы - ДА. У нас в подъезде, доме только половина живет))

#4431 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення

Опубліковано 14 вересень 2020 - 18:30

не зная причину ,и обвинять это глупо.как будто кашель и сопли это всегда следствие ОРВИ. 

Ну и Допустим мы ходим не только в школу,но и еще на площадки,в магазин,а многие начали ходить на кружки еще.поэтому подхватить что то можно где угодно. Так что не нужно постоянно делать школы,сады крайними. У многих сейчас слышала аллергия еще и неизвестного характера,поэтому на лицо все признаки простуды или ОРВИ.

Вот реально так обидно за школы,прям зло какое то.

Такое впечатление взрослые берут сразу больничный ,если вдруг начался насморк.да многие и с темпой ходят,либо сбивают и идут. 

Ну и с чего вы взяли ,что ваши дети шли здоровыми в школу,а потом вдруг резко....инкубационный период никто не отменял. 

Конечно никто не отменял, только в пятницу не было одного ребенка, но были 6 с соплями/кашлями, а сегодня нет 12. Я никого не обвиняю, я написала как есть - в одних школах реально проверяют и темп. и т.п., и не хотят допустить заболеваемость, в других (в частности нашей) фиолетово, больной, сопли, кашель(( вот и все. Результат пофигизма, как со стороны родителей, так и со стороны школы налицо.

#4432 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення
  • Ім'я:Олена

Нагороди

Опубліковано 14 вересень 2020 - 19:30

Фігня ще в тому, що фіксувати і передавати "нагору" кількість відсутніх і за якою причиною почали тільки сьогодні...

P.S. про "сопливих" - я сама ще та "кадра".. варто проїхати в маршрутці поряд із тітонькою з термоядерними парфумами - капець! до кінця дня чхатиму і очі сльозитимуться(((

#4433 Yadik

Yadik

Україна переможе!

• Модератори
  • 6 090 повідомлення
  • Ім'я:Яна

Нагороди

2          2      

Опубліковано 16 вересень 2020 - 11:54

А є якісь норми, % відсутніх дітей, для закриття класу на карантин?
Із кожним днем все менше і менше дітей у класі(

#4434 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 вересень 2020 - 12:03

А є якісь норми, % відсутніх дітей, для закриття класу на карантин? Із кожним днем все менше і менше дітей у класі(

больше 20% 

#4435 Yadik

Yadik

Україна переможе!

• Модератори
  • 6 090 повідомлення
  • Ім'я:Яна

Нагороди

2          2      

Опубліковано 16 вересень 2020 - 12:10

больше 20%

Майя, а не підкажеш документ, який це регламентує?

#4436 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 вересень 2020 - 12:22

Майя, а не підкажеш документ, який це регламентує?

я так, по памяти сказала, с документом не подскажу

глянь, может тут есть http://search.ligaza...1/RE28245.html 

• Yadik це подобається

#4437 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення
  • Місто:Подол
  • Ім'я:Люда

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 16 вересень 2020 - 12:44

больше 20% 

Вряд-ли. Что-то это маловато, мне кажется. Получается с 30-ти человек 6 отсутствующих и на карантин? 

Если я не ошибаюсь, то весной говорили что 40% заболевших должно быть чтоб закрыли класс.

Відредаговано ludmila_24, 16 вересень 2020 - 12:45.

#4438 nadin

nadin

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 8 717 повідомлення
  • Ім'я:Надежда

Нагороди

Опубліковано 16 вересень 2020 - 12:48

Вряд-ли. Что-то это маловато, мне кажется. Получается с 30-ти человек 6 отсутствующих и на карантин?
Если я не ошибаюсь, то весной говорили что 40% заболевших должно быть чтоб закрыли класс.

А мне такое как больше половины если нет.

#4439 Надя и Вера

Надя и Вера

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 184 повідомлення
  • Ім'я:Надежда

Нагороди

Опубліковано 16 вересень 2020 - 13:15

У кого ещё в школе давали подписывать какой-то договор со школой? Вроде как один из пунктов про то, что школа не несёт ответственности за образование ребёнка в случае перехода на дистанционную форму обучения. Сама пока не видела и в руках не держала, у нас собрания не было ещё. Слышала от родителей,у которых собрание уже было

Відредаговано Надя и Вера, 16 вересень 2020 - 13:16.

#4440 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 594 повідомлення
  • Ім'я:Надя

Нагороди

Опубліковано 16 вересень 2020 - 13:21

У кого ещё в школе давали подписывать какой-то договор со школой? Вроде как один из пунктов про то, что школа не несёт ответственности за образование ребёнка в случае перехода на дистанционную форму обучения. Сама пока не видела и в руках не держала, у нас собрания не было ещё. Слышала от родителей,у которых собрание уже было

типа они до договора несли ответственность)))

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама