Перехід до вмісту

Фотографія

"Суржик"

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
438 відповідей у цій темі

#421 Амброзия

Амброзия

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 2 029 повідомлення
  • Ім'я:Анн

Нагороди

3       2      

Опубліковано 05 липень 2020 - 15:46

Зачем приходили?)не поняла цель визита.Обучить грамоте? выпендриться?

Написать о суржике. Не я ее создавала. 

#422 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 05 липень 2020 - 15:51

Зачем приходили?)не поняла цель визита.Обучить грамоте? выпендриться?

та все ж очевидно) від міста і суржика можна втекти, а від комплексів своїх - ні) Не дарма ексгібіціонізм згадали, оцей випендрьож перед сторонніми. Ну аби допомогло, психологи нині не всім по кишені після елітних комплексів Бердянська :)

#423 Ксаночка

Ксаночка

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 620 повідомлення
  • Ім'я:Оксана

Опубліковано 05 липень 2020 - 15:58

Это еще раз подтверждает, что люди, которые не умеют грамотно писать, имеют бардак в мыслях, не умеют выражать их. При приеме на работу пункт грамотная речь - в списке первых. Это азы! Некоторых внешность спасает, но не всех).

Если это обращение конкретно ко мне, то у меня печалей нет). Раз вы переходите на личности, позвольте и Вам дать совет. Ищите другого психолога. В Ваших постах сквозит неуверенность в себе, чувство вины, возможно вы не состоялись как женщина, не представляете социальной ценности, живете так, что Вас это не устраивает. Если бы "дошли", не было бы необходимости оправдываться на форуме и писать людям.

Некоторые уж чересчур простые. Впечатление, что на айфон текст надиктовываете для голосового набора. Эксгибиционисты наверное тоже не думают, что о них подумает другой человек. В одном Вы правы: психически здоровый человек не думает, что он нем говорят другие. Я к таким и отношусь, так что Тhe dog barks the caravan goes).

Я свободно говорю на русском, на английском, арабском и украинском и таких ошибок не допускаю. Всего вам доброго! Можете не отвечать, не мучьте клавиатуру).

Всем добра :).

"И мы не пьем если что."
"Ну так езжайте за чем дело стало."
"Или у людей может быть масса других причин тот же гриф секретности всвязи с работой."

Рукоплещу))))))это ж какой уровень самомнения надо иметь, чтоб высокомерно указывать оппоненту на орфографические ошибки, при этом допуская их же в своих комментариях)))))
Фиии, ну как то некомильфо игнорировать знаки препинания владеющему четырьмя языками представителю грамар- наци).

Відредаговано Ксаночка, 05 липень 2020 - 16:03.

#424 Милла

Милла

Остановись Земля.....

• Завсідники
  • 2 569 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 05 липень 2020 - 16:53

Госпади, шо с людями киевская экология и загазованость, дела!

#425 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 05 липень 2020 - 17:19

Госпади, шо с людями киевская экология и загазованость, дела!

то ще грловська ртуть, віддалені наслідки

#426 Аделаида

Аделаида

Рано или поздно.. так или иначе ;)

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення
  • Місто:Интернет
  • Ім'я:Дарья

Нагороди

Опубліковано 05 липень 2020 - 20:21

Даша, ти не вживаєш суржик зовсім? І йдеш така по вулиці, і тільки й чуєш, які скрізь неграмотні).
Я проти неграмотності, але проти таких от висловів, з якого все почалося.

То что я использую суржик не меняет того, что это неграмотно. Но вообще меня бесит безграмотная речь, это одна из причин почему я говорю на русском в основном - собственная безграмотность и суржик в украинском меня раздражают.

#427 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 05 липень 2020 - 20:38

То что я использую суржик не меняет того, что это неграмотно. Но вообще меня бесит безграмотная речь, это одна из причин почему я говорю на русском в основном - собственная безграмотность и суржик в украинском меня раздражают.

А меня раздражают примитвные речевые клише. Например, "безумно красиво". Это как?) Особенно часто у блоггеров можно услышать, могу даже отписаться), но я и так мало на кого подписываюсь из "селебретис".

#428 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 05 липень 2020 - 20:42

А меня раздражают примитвные речевые клише. Например, "безумно красиво". Это как?) Особенно часто у блоггеров можно услышать, могу даже отписаться), но я и так мало на кого подписываюсь из "селебретис".

Ну зачем же дискредитировать речевые клише?) интернет ведь помнит все

#429 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 05 липень 2020 - 23:39

Ну зачем же дискредитировать речевые клише?) интернет ведь помнит все

оруууууу)))

#430 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 06 липень 2020 - 06:22

Недавно згадувала блогера, то вона пише прямо суржиком. Так відразу не згадаю, але якщо зайти, то не помилишся: обов'язково буде жахіття. А "реклама" - то взагалі шедевр: з постійно незадоволеним обличчям, затравлений погляд, дефекти мовлення, чоловік на задньому плані матюкається. І внизу текст "дєвачкі крута шампунь виравніваєт волоси". Недавно люди почали писати, чому вона така безграмотна, відповіла, бо вона з Західної України).

Печально це. Мені колись треба було зробити маркетинговий проект, в рамках якого були тексти на сайт та лозунги для флаєрів. І керівник забракував з ремаркою "пишите проще, сейчас люди тупые". Тоді в глибині душі образилась за людей і що він так говорить про потенціальних покупців послуг. Недавно теж стикалася з таким формулюванням. Добре, тупі, але якщо підстроюватися під люмпенів, щоб вони купували, хіба то не деградація? Особисто мені сумно з цього приводу. Було до минулорічних виборів. Потім взагалі пропав дар мови(.

А ще начальника запитала,чи не огидно йому працювати з людьми, яких він вважає неосвіченими, то сказав щось на кшталт "мені головне, щоб купляли".

Відредаговано Eлeна, 06 липень 2020 - 06:23.

#431 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 06 липень 2020 - 06:49

І ще про намагання підстроюватися під клієнтів. В одному закладі люди (жіночої статі) дуже голосно спілкуються з застосуванням нецензурних слів. Я говорила "Дівчата,ви тут не одні", вони на якийсь час взагалі замовкали, бо не розуміли свого хабальства, іншого разу знову. Буває "сядуть" навушники і все: ти свідок розмов двох подружок. Морально це пригнічує. Поскаржилася засновнику, на що він сказав "у нас такой контингент" і перерахував "маникюрши, педикюрши, парикмахерши". Сказав що я їм зроблю, можете переодягатися в мене в кабінеті. Але об'яву почепили з закликом не матюкатися, бо це заборонено правилами відвідування. Думаєте, саме на тих людей воно вплинуло? Та вони навіть не звернули увагу! Зараз згадала про ефект Данінга-Крюгера...
І ще, що у нас всі люди такі, інтелігенція не прийшла, а ніхто, крім вас не скаржиться.
Дивно, але в моєму колі спілкування таких нема.
Щоб в рамках одного речення п'ять матюків говорили, а про суржик взагалі мовчу.

#432 Аделаида

Аделаида

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 06 липень 2020 - 07:50

Недавно згадувала блогера, то вона пише прямо суржиком. Так відразу не згадаю, але якщо зайти, то не помилишся: обов'язково буде жахіття. А "реклама" - то взагалі шедевр: з постійно незадоволеним обличчям, затравлений погляд, дефекти мовлення, чоловік на задньому плані матюкається. І внизу текст "дєвачкі крута шампунь виравніваєт волоси". Недавно люди почали писати, чому вона така безграмотна, відповіла, бо вона з Західної України).

Печально це. Мені колись треба було зробити маркетинговий проект, в рамках якого були тексти на сайт та лозунги для флаєрів. І керівник забракував з ремаркою "пишите проще, сейчас люди тупые". Тоді в глибині душі образилась за людей і що він так говорить про потенціальних покупців послуг. Недавно теж стикалася з таким формулюванням. Добре, тупі, але якщо підстроюватися під люмпенів, щоб вони купували, хіба то не деградація? Особисто мені сумно з цього приводу. Було до минулорічних виборів. Потім взагалі пропав дар мови(.

А ще начальника запитала,чи не огидно йому працювати з людьми, яких він вважає неосвіченими, то сказав щось на кшталт "мені головне, щоб купляли".

Ты ж знаешь что "недавно" и "печально" - это суржик, в украинском языке таких слов нет?))

#433 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 06 липень 2020 - 07:59

Ты ж знаешь что "недавно" и "печально" - это суржик, в украинском языке таких слов нет?))

Я тільки тиждень, як перейшла на укр. моу. Не збивай мені налаштування. Вір в мене)).

Одна з причин, чому я користуюся російською, то недосконале володіння українською, але якщо нею не говорити, прогресу не буде. 

Нещодавно й сумно? "садісь, два"  :pod_stolom:

Коли я те писала о 7 ранку, мені було печально))

#434 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 06 липень 2020 - 08:02

Слово «недавно» в українській мові є.

#435 Аделаида

Аделаида

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 06 липень 2020 - 08:05

Я тільки тиждень, як перейшла на укр. моу. Не збивай мені налаштування. Вір в мене)).

Одна з причин, чому я користуюся російською, то недосконале володіння українською, але якщо нею не говорити, прогресу не буде.

Нещодавно й сумно? "садісь, два" :pod_stolom:

Коли я те писала о 7 ранку, мені було печально))

Ахаха, я просто уточнила, все норм)))))

#436 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 06 липень 2020 - 08:11

В дні, прожиті ПЕЧАЛЬНО і просто,
все було як незайманий сніг.
Темнооким чудесним гостем
я чекала тебе з доріг.
Ліна Костенко)

#437 Аделаида

Аделаида

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 06 липень 2020 - 09:01

В дні, прожиті ПЕЧАЛЬНО і просто,
все було як незайманий сніг.
Темнооким чудесним гостем
я чекала тебе з доріг.
Ліна Костенко)

Говорю ж - неграмотная и бесит ) 

#438 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 06 липень 2020 - 11:11

І ще про намагання підстроюватися під клієнтів. В одному закладі люди (жіночої статі) дуже голосно спілкуються з застосуванням нецензурних слів. Я говорила "Дівчата,ви тут не одні", вони на якийсь час взагалі замовкали, бо не розуміли свого хабальства, іншого разу знову. Буває "сядуть" навушники і все: ти свідок розмов двох подружок. Морально це пригнічує. Поскаржилася засновнику, на що він сказав "у нас такой контингент" і перерахував "маникюрши, педикюрши, парикмахерши". Сказав що я їм зроблю, можете переодягатися в мене в кабінеті. Але об'яву почепили з закликом не матюкатися, бо це заборонено правилами відвідування. Думаєте, саме на тих людей воно вплинуло? Та вони навіть не звернули увагу! Зараз згадала про ефект Данінга-Крюгера...
І ще, що у нас всі люди такі, інтелігенція не прийшла, а ніхто, крім вас не скаржиться.
Дивно, але в моєму колі спілкування таких нема.
Щоб в рамках одного речення п'ять матюків говорили, а про суржик взагалі мовчу.

я правильно розумію, краще матюкаться, ніж суржиком?)
  • Yrinka це подобається

#439 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 06 липень 2020 - 16:12

я правильно розумію, краще матюкаться, ніж суржиком?)

Ні

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама