Зачем приходили?)не поняла цель визита.Обучить грамоте? выпендриться?
Написать о суржике. Не я ее создавала.
"Суржик"
Розпочатий з Coffetka, 17 кві 2011 14:08
438 відповідей у цій темі
#421Опубліковано 05 липень 2020 - 15:46
Написать о суржике. Не я ее создавала. #422Опубліковано 05 липень 2020 - 15:51 та все ж очевидно) від міста і суржика можна втекти, а від комплексів своїх - ні) Не дарма ексгібіціонізм згадали, оцей випендрьож перед сторонніми. Ну аби допомогло, психологи нині не всім по кишені після елітних комплексів Бердянська #423Опубліковано 05 липень 2020 - 15:58 "И мы не пьем если что." "Ну так езжайте за чем дело стало." "Или у людей может быть масса других причин тот же гриф секретности всвязи с работой." Рукоплещу))))))это ж какой уровень самомнения надо иметь, чтоб высокомерно указывать оппоненту на орфографические ошибки, при этом допуская их же в своих комментариях))))) Фиии, ну как то некомильфо игнорировать знаки препинания владеющему четырьмя языками представителю грамар- наци). Відредаговано Ксаночка, 05 липень 2020 - 16:03. #424Опубліковано 05 липень 2020 - 16:53
Госпади, шо с людями киевская экология и загазованость, дела!
#425Опубліковано 05 липень 2020 - 17:19 то ще грловська ртуть, віддалені наслідки
#426Опубліковано 05 липень 2020 - 20:21 То что я использую суржик не меняет того, что это неграмотно. Но вообще меня бесит безграмотная речь, это одна из причин почему я говорю на русском в основном - собственная безграмотность и суржик в украинском меня раздражают. #427Опубліковано 05 липень 2020 - 20:38 А меня раздражают примитвные речевые клише. Например, "безумно красиво". Это как?) Особенно часто у блоггеров можно услышать, могу даже отписаться), но я и так мало на кого подписываюсь из "селебретис".
#428Опубліковано 05 липень 2020 - 20:42 Ну зачем же дискредитировать речевые клише?) интернет ведь помнит все
#430Опубліковано 06 липень 2020 - 06:22
Недавно згадувала блогера, то вона пише прямо суржиком. Так відразу не згадаю, але якщо зайти, то не помилишся: обов'язково буде жахіття. А "реклама" - то взагалі шедевр: з постійно незадоволеним обличчям, затравлений погляд, дефекти мовлення, чоловік на задньому плані матюкається. І внизу текст "дєвачкі крута шампунь виравніваєт волоси". Недавно люди почали писати, чому вона така безграмотна, відповіла, бо вона з Західної України).
Печально це. Мені колись треба було зробити маркетинговий проект, в рамках якого були тексти на сайт та лозунги для флаєрів. І керівник забракував з ремаркою "пишите проще, сейчас люди тупые". Тоді в глибині душі образилась за людей і що він так говорить про потенціальних покупців послуг. Недавно теж стикалася з таким формулюванням. Добре, тупі, але якщо підстроюватися під люмпенів, щоб вони купували, хіба то не деградація? Особисто мені сумно з цього приводу. Було до минулорічних виборів. Потім взагалі пропав дар мови(. А ще начальника запитала,чи не огидно йому працювати з людьми, яких він вважає неосвіченими, то сказав щось на кшталт "мені головне, щоб купляли". Відредаговано Eлeна, 06 липень 2020 - 06:23.
#431Опубліковано 06 липень 2020 - 06:49
І ще про намагання підстроюватися під клієнтів. В одному закладі люди (жіночої статі) дуже голосно спілкуються з застосуванням нецензурних слів. Я говорила "Дівчата,ви тут не одні", вони на якийсь час взагалі замовкали, бо не розуміли свого хабальства, іншого разу знову. Буває "сядуть" навушники і все: ти свідок розмов двох подружок. Морально це пригнічує. Поскаржилася засновнику, на що він сказав "у нас такой контингент" і перерахував "маникюрши, педикюрши, парикмахерши". Сказав що я їм зроблю, можете переодягатися в мене в кабінеті. Але об'яву почепили з закликом не матюкатися, бо це заборонено правилами відвідування. Думаєте, саме на тих людей воно вплинуло? Та вони навіть не звернули увагу! Зараз згадала про ефект Данінга-Крюгера...
І ще, що у нас всі люди такі, інтелігенція не прийшла, а ніхто, крім вас не скаржиться. Дивно, але в моєму колі спілкування таких нема. Щоб в рамках одного речення п'ять матюків говорили, а про суржик взагалі мовчу.
#432Опубліковано 06 липень 2020 - 07:50 Ты ж знаешь что "недавно" и "печально" - это суржик, в украинском языке таких слов нет?)) #433Опубліковано 06 липень 2020 - 07:59
Я тільки тиждень, як перейшла на укр. моу. Не збивай мені налаштування. Вір в мене)). Одна з причин, чому я користуюся російською, то недосконале володіння українською, але якщо нею не говорити, прогресу не буде. Нещодавно й сумно? "садісь, два" Коли я те писала о 7 ранку, мені було печально)) #435Опубліковано 06 липень 2020 - 08:05 Ахаха, я просто уточнила, все норм))))) #438Опубліковано 06 липень 2020 - 11:11 я правильно розумію, краще матюкаться, ніж суржиком?)
1 користувачів читають цю тему0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |