Перехід до вмісту

Фотографія

Про все 82

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
5794 відповідей у цій темі

#4181 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 09 грудень 2022 - 09:34

ну, по-перше, ялинку збирались типу бізнесмени якісь за свій кошт робити. А по-друге, я прям так і бачу, коли люди сидять по 18 год на добу без світла, переважно без води і тепла- і думають «поїду-но я до ялинки в центр». Не знаю, кому вона треба, крім тих, хто гроші відмить хотів.

Окремо обурена тролейбусами. З 18 до 22 (чи скількох там) їздять майже порожні. Нахіба на них тратять е/е? Риторичне питання.

мабуть ви рідко буваєте в центрі, народу тут гуляє достатньо, кафешки переповнені, і, до речі, через відсутність світла/води в тому числі. Вдома нема, а в кафе є.

#4182 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 09 грудень 2022 - 09:50

Напевно, Ви не користуєтеся міським транспортом, раз тролейбуси вважаєте зайвими. А ось чим їхати з роботи, на гуртки та з гуртків із дітьми? У смердючих брудних маршрутках з гнилим салоном, де водій розмовляє телефоном всю дорогу? Де у часи пік всі набиваються міцно і стоять так, що пройти складно, а стояти незручно.Якщо є вибір, я обираю пішки йти або тролейбуси: відносно чисто, світло, розрахунок карткою. А зважаючи на манеру їзди маршрутчиків - то і безпечніше. На Леваду більшість маршруток такі, що гидко зайти. Може 1 з 10 буде відносно чиста і з нормальним водієм. Тому я рада, що є тролейбуси.

мій чоловік регулярно їздить на роботу і з роботи тролейбусом, майже порожнім, тому я так і кажу. І з вікна постійно спостерігаю порожні тролейбуси у вечірній час.

мабуть ви рідко буваєте в центрі, народу тут гуляє достатньо, кафешки переповнені, і, до речі, через відсутність світла/води в тому числі. Вдома нема, а в кафе є.

ок, не буваю там взагалі.

#4183 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 09 грудень 2022 - 10:00

А скажіть, брудна вода з кранів після відсутності - це нормально чи ні? У нашому ОСББ дискусія, одні кажуть, що інакше і бути не може, інші кажуть, що знають будинки, в яких з водою все ок

у нас завжди чиста після включення води

#4184 Амброзия

Амброзия

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 029 повідомлення
  • Ім'я:Анн

Нагороди

3       2      

Опубліковано 09 грудень 2022 - 10:03

в маршрутках є термінали і вони чисті. чи може я так попала, треба було з подолу піднятися в центр кілька зупинок. класна сучасна машина, місця валом. більше для стоячих розрахована, для дитячого візочка місця багато, навіть не для одного. може то виключення з правил. довга біло-бузкова маршрутка, номер маршруту не пам'ятаю.

#4185 nadin

nadin

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 8 717 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Надежда

Нагороди

Опубліковано 09 грудень 2022 - 10:12

За останні 12 год світло було 2 рази по 1 годині. В будинку +11. І наруга не постійна((( добре, хоч вода є. Встигаємо за годину помитися. Дитина в коледжі гріється.
Не скаржуся, але хотілося б трішки тепліше.

#4186 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення
  • Місто:Подол
  • Ім'я:Люда

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 09 грудень 2022 - 11:50

це з близького оточення приклади. а коли ми волонтерили, якраз був набір на контракт. то з 10 заявок 7 відмовляти, бо люди банально не проходили комісію, не отримували сертифікати або не проходили подальшу перевірку. це статистика командира, а не взята з потолка. не хочу в відкритому розділі більше говорити, але на 0 з офісу нікого не хапають.

Люди, ви напевне в якомусь своєму світі живете, і робите висновки з якихось своїх припущень, або я незнаю! Хочеться розсміятися вголос!
Було б смішно, якби не було так гірко!

#4187 Амброзия

Амброзия

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 029 повідомлення

Нагороди

3       2      

Опубліковано 09 грудень 2022 - 12:46

Люди, ви напевне в якомусь своєму світі живете, і робите висновки з якихось своїх припущень, або я незнаю! Хочеться розсміятися вголос!

З того, з чим ми стикалися в своїй діяльності.

#4188 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 09 грудень 2022 - 12:47

І не кажи....Мого колишнього чоловіка, який не служив , з поламаним пальцем в Житомир на ,,штурмовика,, відправляли.Коміся признала що може воювати (фізично)хоч жодних норм не здав..Але не пройшов психологічно, бо написав відмову.А потім приїзду в Полтаву прийшлося операцію робити на тому пальцю, бо все неправильно зрослося...

#4189 Annuska

Annuska

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 813 повідомлення

Опубліковано 09 грудень 2022 - 12:53

А скажіть, брудна вода з кранів після відсутності - це нормально чи ні? У нашому ОСББ дискусія, одні кажуть, що інакше і бути не може, інші кажуть, що знають будинки, в яких з водою все ок

зараз під час включень завжди чиста

#4190 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 09 грудень 2022 - 12:56

Брудна була лише після повного відключення на добу, після планових щоденних чиста, хоча вона повністю і не зникає під час планових, біжить тоненькою ниточкою.

#4191 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 09 грудень 2022 - 12:57

З того, з чим ми стикалися в своїй діяльності.

Якщо Ви не стикалися з іншими випадками, то це не значить що їх не буває.

#4192 Амброзия

Амброзия

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 029 повідомлення

Нагороди

3       2      

Опубліковано 09 грудень 2022 - 13:02

Якщо Ви не стикалися з іншими випадками, то це не значить що їх не буває.

Що ви хочете конкретно від мене?

#4193 Надя и Вера

Надя и Вера

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 184 повідомлення
  • Ім'я:Надежда

Нагороди

Опубліковано 09 грудень 2022 - 13:06

Я думаю Люду,як і мене, здивувало ваше ствердження, що там якісь супер люди, а у всіх інших лапки

#4194 Амброзия

Амброзия

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 029 повідомлення

Нагороди

3       2      

Опубліковано 09 грудень 2022 - 13:09

І не кажи....Мого колишнього чоловіка, який не служив , з поламаним пальцем в Житомир на ,,штурмовика,, відправляли.Коміся признала що може воювати (фізично)хоч жодних норм не здав..Але не пройшов психологічно, бо написав відмову.А потім приїзду в Полтаву прийшлося операцію робити на тому пальцю, бо все неправильно зрослося...

Тобто він все одно не попав на передову?

Я думаю Люду,як і мене, здивувало ваше ствердження, що там якісь супер люди, а у всіх інших лапки

У кого лапки, допомагають, як можуть. І так, я вважаю, що там таки супер-чоловіки, яким я безмежно вдячна за можливість жити в Україні.

#4195 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 09 грудень 2022 - 13:12

Тобто він все одно не попав на передову?

У кого лапки, допомагають, як можуть. І так, я вважаю, що там таки супер-чоловіки, яким я безмежно вдячна за можливість жити в Україні.

Звісно ні...бо написав відмову, з 37 що привезли з Полтави 6 лишилось.

#4196 ludmila_24

ludmila_24

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 757 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2   

Опубліковано 09 грудень 2022 - 13:56

Щоб Ви не розказували те, чого насправді немає. Конкретно мій чоловік із самого початку в самій жопі війни (вибачте за мій французький). В його підрозділі (як і у всій бригаді) немає жодного спеціально підготовленого військового. Жодного!
З 10 березня їх привезли на навчання. І з 1 квітня вони уже були у Сєвєродонецьку (на той момент найгарячіша точка в Україні). Потім Лисичанськ, Піски, Опитне і т.д. Хлопці вчилися на власному досвіді, іноді ціною власного життя. І я вам скажу що це ще не найгірший варіант (Слава Богу, їм попалися командири, які ще по людськи до них ставляться, хоча самі ще діти). По проходженню 8 місяців війни деяких людей кинули на нуль абсолютно без підготовки! 8 місяців! Невже не було часу підготувати людей, навчити, спорядити? А Ви розказуєте якусь єрєсь!
Можливо вийшло занадто емоційно, але це дуже болюча тема! І мене аж підкидає коли люди які особисто не зіткнулися ні з чим подібним, починають розсуждати.
P.S. І повірте, до 24 лютого вони були такими ж звичайними людьми як і всі. Сантехніки, механіки, будівельники, бізнесмени, яким довелося стати "супер-людьми" щоб вижити! Бо нікому вони, як виявилося, не потрібні!

Відредаговано ludmila_24, 09 грудень 2022 - 14:00.

#4197 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення
  • Місто:Розсошенці
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2               

Опубліковано 09 грудень 2022 - 13:59

Зайшла тільки що у "Рошен" біля "Ботаніка". Цікаво, де раніше люди купляли солодощі, якщо у цих магазинах завжди такі черги?)) займати треба зразу як зайшов. Уявляю, що там буде ближче до свят...

#4198 Annuska

Annuska

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 813 повідомлення

Опубліковано 09 грудень 2022 - 14:29

Зайшла тільки що у "Рошен" біля "Ботаніка". Цікаво, де раніше люди купляли солодощі, якщо у цих магазинах завжди такі черги?)) займати треба зразу як зайшов. Уявляю, що там буде ближче до свят...

І генератори, що освітлюють це, які б могли допомогти нашим воїнам мало кого бісить.. також кошти витрачені на відкриття цих магазинів..

#4199 Амброзия

Амброзия

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 029 повідомлення

Нагороди

3       2      

Опубліковано 09 грудень 2022 - 14:31

Невже не було часу підготувати людей, навчити, спорядити? А Ви розказуєте якусь єрєсь!

Ми не раша, де кидають людей без досвіду на передову. Якщо це так, чому всі мовчали? Мені це попахує дискредитацією влади і розкачуванням ситуації всередині країни.

Можливо вийшло занадто емоційно, але це дуже болюча тема! І мене аж підкидає коли люди які особисто не зіткнулися ні з чим подібним, починають розсуждати

Я багато з чим зіткнулася з березня по травень, але багато хто швидко вигорів саме через таке обезцінювання. Люди приходили самі, їм відмовляли, бо було вдосталь бажаючих.

Суть мого допису була в тому, що маніпуляція почуттям провини ні до чого хорошого не приведе. "Вони там, а ви тут", "сидіть без світла, бо там гинуть" і т.д. Це найпримітивніші приклади, але на культивуванні почуття провини далеко не підемо. Не буде ресурсного стану, не буде підтримки.

Сантехніки, механіки, будівельники, бізнесмени, яким довелося стати "супер-людьми" щоб вижити!

Ви перечислили робочі спеціальності, це і є люди з фізпідготовкою, а не ті, що тяжче ложки та ручки нічого в руках не тримали. окрім "бізнесмена", але я не знаю, хто в вашому понятті бізнесмен).

Добре, не хочу витрачати енергію, щоб доводити, що ми не ерефія і у нас не хапають людей без досвіду на убой. Може зараз вже змінилося, бо я відійшла від теми поки що.

І генератори, що освітлюють це, які б могли допомогти нашим воїнам мало кого бісить.. також кошти витрачені на відкриття цих магазинів..

Ми замовляли один час генератори через П-шу, зараз їх вже менше і менше. Одна справа, що ціни злетіли, зараз хочеш, та не купив в тій кількості, що треба.

• Ipiha це подобається

#4200 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 09 грудень 2022 - 14:47

Тільки біля Рошена бісять генератори чи біля кожного магазину, салону, кафе, офісу? Людям потрібно десь працювати, виробництвам збувати продукцію, адже багато магазинів опинилися на постраждалих/окупованих територіях. Потреби військових закривають, в тому числі і бізнеси донатять чималі кошти. Чи це просто розмова в стилі "краще б зробили [підставити довільну ідею]"?

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама