Мене цікавить, а чому всі, кого не влаштовують побори в освітніх закладах, обурюються і нікуди не звертаються зі скаргами???!!!
![]() Детский сад № 85 Лебедушка
Розпочатий з bonysj, 17 бер 2010 17:32
417 відповідей у цій темі
Опубліковано 08 жовтень 2017 - 23:11
Здесь если собираются деньги,то на конкретные цели и видно,что это действительно для детей. - хочу прокоментувати дане висловлювання. Вам давали "списочок"? В нашому було від туалетного паперу до миючих, ганчірок, канцелярії. Так, звичайно, персонал садочка в один голос говорять, що держава і цим також не забезпечує. Але, якщо скористатись своїм правом платника податків (з яких забезпечуються всі комунальні установи та зар.плати їх працівників) і зайти в міськраду і офіційно запросити звіт про виділені кошти, в нашому випадку, для садочка, то, ви будете приємно здивовані, що їм на ці списки немало дали!!!!!! Ой!!! А куди ж вони гроші діли??? А ми раз дали, у вигляді податків з зарплат, доходів, і, дайте, будбласка ще???? Знаєте, одного разу, під час моєї дискусії з вихователем про незрозумілі мені суми внесків, вона сказала: Я на півтори ставки працюю, щоб хоч якось вижити. Тобто, ми, батьки, кожен другий - олігархи, з мішками грошей, і тому, повинні, все, що лишнє нести їм. Більшість... Ні, не так. БІЛЬШІСТЬ з нас паше не менше, а то й більше, ЗА ЗАРПЛАТУ. Це безкінечна тема... Це все складно і старе як історія України, але, поки даємо, доти будуть вимагати.
Опубліковано 08 жовтень 2017 - 23:35
Я вважаю, що в групах для найменших, де більшість дітей або не говорять або погано говорять, камери - просто життєва необхіднісь. Було б чудово, щоб це було обов'язковим на законному равні
Опубліковано 08 жовтень 2017 - 23:43
Звикли, що їм все з рук сходе. Більшість батьків двічі подумають перш ніж сваритись з вихователем, бо потім дитину з нею лишать...
Опубліковано 08 жовтень 2017 - 23:50
Дуже цікаво, в яку групу ви ходити? А взагалі, моя думка, не ми їх боятися маємо, а вони нас. Поки ми поодинці жаліємось тихенько, нічого не змінеться... Всі знають: "Гуртом і батька легше бити" Там, на мою думку, в першу чергу, завідуючу міняти треба. Нормальна завідуюча таких вихователів швиденько проведе далеко і надовго.
Опубліковано 09 жовтень 2017 - 00:04
На перших батьківських зборах, коли я запропонувала завідуючій відкрити рахунок на конкретну группу, аби всі рухи коштів були прозорими, вона в тому ж тоні досвідченого працівника держзакладу, м'яко але рішуче, пояснювала, що це так складно, це такі складні схеми і що купувати все доведеться лише по безналу, бо ж швабра на лотку буде дешевше коштувати ніж наприкл.в епіцентрі, вже через кілька тижнів голова звітувала, серед решти переліку - ''метла - 300грн''.
Опубліковано 09 жовтень 2017 - 00:10
і тут знову можна підняти питання камери... Це єдиний варіант - бути спокійним за свою дитину.
Опубліковано 09 жовтень 2017 - 00:20
финансирования от государства нету Люди, фінансування є, на необхідне (харчування, меблі, ремонт, канцтовари, хімія...) виділяють достатньо. Нам так часто повторюють, що держава не виділяє, що ми не задумуючись несемо гроші....
Опубліковано 09 жовтень 2017 - 00:28
Чому ви нікуди не звернулись з скаргами? Хоча б анонімно. Правда, думаю не в міськраду і не в відділ освіти, не на цьому рівні.
Опубліковано 09 жовтень 2017 - 07:02 Мы тоже сравнивали одинаковые года и у обоих дети были в яслях.Наверное все таки разные суммы в садиках.
Опубліковано 09 жовтень 2017 - 13:56
По поводу поборов тут одна форумчанка написала что мне не жалко денег сдать, єто же уважение к садику. О чем можно дальше говорить если єтот человек не поймет, что у всех бывають разные ситуации и доходы. И еше раз хочу сказать, родители все выделяется с государства, мы платим налоги нужно только идти и просить, а ну да я забыла проще взять с родителей, чем идти к вышестоящему начальству и просить.
Опубліковано 10 жовтень 2017 - 23:23 Доброго дня, стала цікавитися цим садком так як ми живемо поблизу.чула гарні відгуки,але казалі що садок дорогий(проте колі читаю ваши записи- 300)це не так багато.Садок який знаходится поряд- просили більше. Я хочу спитати- так ви Ніна не здавали кошти взагали?и як всі відреагували.І взагалі цікаво- на що збирають кошти.Чи е у вас список цього.
Опубліковано 11 жовтень 2017 - 23:05
Вы столько всего написали,всем ответили........... даже мне, по поводу камер...... Вы лично, сколько денег готовы сдать на это, или тоже скажете государство Вам должно Скажите,а Вы куда обращались? Почему не пишите?? Ваш ребенок,я так поняла в саду месяц, ? И скажите Вы и правда верите,что НА ВСЕ выделяют деньги? а вся страна идиотов,сдает и в сад,и в школу и в больницу...... А Вы все бесплатно получаете? А я знаете,не верю, что из моих налогов можно покрыть все расходы. по саду в том числе. и меня устраивает,если мы сдаем на моющие или канцтовары. Так как я хочу что бы мой ребенок,и лепил,и рисовал и тд...... и простите что б нянечка унитаз доместосом мыла пару раз в день......и чтобы,та же нянечка губку для мытья посуды меняла два раза в неделю. А не елозила год одной мочалкойи тд., и я не верю, что государство на это на все даст денег. На крышу например,думаю да. но там и мы особо не сдавали. на отопление тоже да. А за питание кстати,я плачу, в большей доле. А Вы говорите тоже оплачено государством..... Просто Вы как то так набросились, и все у Вас не такие. Одна Вы все понимаете, а простите сколько человек Вас поддержало,в идее сдачи денег не налом а на счет группы?? почему Вы с этим вопросом не пришли к заведующей в составе большинства родителей?? Кстати,вот эта идея наверное имеет смысл, но! Вы дальше пишите вже через кілька тижнів голова звітувала, серед решти переліку - ''метла - 300грн''. Голова,я так понимаю родительского комитета?? Так они что в доле с садом? с Ваших слов, или Вы с родителями не можете договорится по чем купить метлы? А знаете как будет в итоге, я примерно понимаю,обьем финансирования государства, и что доходит на последний этап, и я не говорю, что не воруют, воруют,наверное. Но по итогу,саду достается мизер. а нужно и то,и это,и по ходу,такие родители как я,будут сдавать,а Вы бесплатно будете ходить на все готовое. Так как если в общей куче закупят,то и Вашему ребенку тоже дадут. не оставят же его без красок или пластилина. И не вымоют руки не пойми каким мылом,а вымоют хорошим,детским,нами купленным и тд,и так по всем пунктам. Поэтому простите,но такой совет со стороны, договаривайтесь в группе с родителями, сколько сдаете,на что пойдут. И сколько стоят вещи,которыми по итогу пользуются все детки. И я не поверю, что если Вы в большинстве скажете,не сдадим по 500 а сдадим,например по 300 то Вас заставят сдать или что??Только решайте именно большинством. а не устраивает комитет........... Себя предложите,в комитет. И будет все понятно и прозрачно. Это в тех вопросах,которые касаются,всего коллектива и всех деток. А если коснется лично Вас, то Вы уверена всегда сможете отказаться. Вот я например знаю, что в выпускной группе,иногда делают альбом выпускной по цене 400-500 грн. Вот для меня,например это абсурд,простите……. То я когда предложат,хочу делаю,хочу отказалась…… и тд. От себя добавлю, меня устраивает финансовая сторона. У нас комитет прозрачно,отчитывается за все. Воспитатель постоянно отчитывается о деньгах на нужды,и за эти смешные 50грн в мес.делается столько,что язык не повернется сказать что то. Простите,случайно,увидела,что Вы уже собираетесь в другой садик. Я искренне Вам желаю,(без сарказма сейчас!) найти такой вариант,как Вы описали.Где ВСЕ будет оплачено государством........ Если Вас не затруднит,поделитесь с нами пожалуйста,где в нашем городе есть такой чудо-сад.??........
Опубліковано 13 жовтень 2017 - 00:36
Один вопрос,почему кто-то должен думать за других родителей?!я уверенна что если бы человек сказал что не может сдать,может например помоч чем то ,например в жизни садика..его бы поддержали....но читая Нину,я удивляюсь как ее ещё кто-то поддерживает!эй ребята,люди едут в АТО,им форму государство не даёт,да посути ничего не даёт.А вы думаете что лишний рулон бумаги вам купят?Один вопрос,почему ваш ребёнок должен пользоваться тем ,на что другие сдали деньги!!!!!
Опубліковано 31 жовтень 2017 - 07:29
Ростислава, а хтось з близьких вам чоловіків був в АТО? Безумовно Ви права щодо забезпечення хлопців в АТО. Але ж треба розуміти різницю. Туди волонтери везуть, не чекаючи дій від держави, бо там кожна хвилина на рахунку. Тут є хлопчина, а через хвилину вже нема. Але і в цьому питанні, небайдужі люди не мовчать, викривають розкрадання і т.д і т.п. в цій системі крутяться мільярди і відповідний опір. А в садочках і школах, якщо всі або хочаб більшісь не даватимуть, то силою не витрусять. А ще, як сказав мені один депутат міськради - так, система у них закручена і схеми відпрацьовані роками, не кожен зможе розібратись. Але все ж є методи. НАЙБІЛЬШЕ КЕРІВНИКИ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ БОЯТЬСЯ РОЗГОЛОСУ. Тому, дорогі мої батьки, давайте не мовчати. Хто заловолений освітнім закладом - пишіть відгуки, хто - ні, не мовчіть. Я не мовчу і піду далі і вище. Як ви вже зрозуміли - розмова з депутатом була не пррсто так.
Опубліковано 25 листопад 2017 - 22:11 . Відредаговано Евгения93, 27 листопад 2017 - 19:43.
Опубліковано 23 серпень 2021 - 04:18
Всем привет)
Кто-то подскажет, в данном садике заведующая поменялась с 2017 года? и какие есть свежие отзывы? скоро туда идем) 1 користувачів читають цю тему0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |