Перехід до вмісту

Фотографія

Про все 82

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
5794 відповідей у цій темі

#4161 Maximather

Maximather

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 6 431 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:оксана

Нагороди

Опубліковано 08 грудень 2022 - 16:43

Тут є дорослі))
Хто пам'ятає, а чому на початку 2000х відключали світло, яка тоді була причина?

#4162 Амброзия

Амброзия

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 029 повідомлення
  • Ім'я:Анн

Нагороди

3       2      

Опубліковано 08 грудень 2022 - 16:54

За що воюємо?!

Треба вигнати красівого і поступово витягувати місто з кризи.

#4163 Амброзия

Амброзия

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 029 повідомлення
  • Ім'я:Анн

Нагороди

3       2      

Опубліковано 08 грудень 2022 - 16:59

В мене був приватний будинок, світло не вимикали. Ну як в мене - в мами. Але в кінці 90-х могло просто пропасти світло і я вчила уроки з фонариком. Своїм дітям я такого не хочу. То був приватний сектор і там постійно були перебої з електричеством: то дерево впало у втряну погоду і пошкодило провода, то хтось вкрав кабель. Це район Подолу біля річки - не дуже благополучний, бо там і наркомани тусувалися, і хто хочеш на березі. І крали все, що хочеш. Зараз понастроювали будинків гарних, але проблема нааркоманів та алкашів особливо влітку залишилася. А мама розповідала, що вони взагалі уроки вчили з керосіново лампою і в неї дуже боліла голова від гарі.

Відредаговано Амброзия, 08 грудень 2022 - 17:00.

• Ipiha це подобається

#4164 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення
  • Місто:Розсошенці
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2               

Опубліковано 08 грудень 2022 - 18:15

Тут є дорослі))

Я не пам'ятаю чому відключали (гуглити не хочу, поганий інтернет), але мої батьки і досі згадують Ю.Тимошенко, завдяки якій ті відключення припинилися. Ніяких інших її заслуг не пам'ятають, тільки цю)))

#4165 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 08 грудень 2022 - 18:20

Тут є дорослі))

« У 1998-2000 роках віялові відключення проводили у всіх областях України. Головною причиною були бартерні розрахунки за електроенергію між обленерго та генерувальними компаніями (тільки близько 6% оплати були в грошовій формі), а також криза неплатежів через складну економічну ситуацію в країні.»
Я пам‘ятаю, як уроки робила при ліхтарику і вечори в темряві. Тепер у моїх дітей таке( тільки у нас не так довго було

#4166 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 08 грудень 2022 - 19:43

А влада ще збиралася ялинку встановлювати. Театр абсурду...

#4167 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 08 грудень 2022 - 19:48

А влада ще збиралася ялинку встановлювати. Театр абсурду...

ялинка тут ні при чому, в бюджеті міста купа неосвоїних грошей на кінець року залишається, які потім просто спишуться. Проте на фонтанах ми економимо, на ялинці економимо, і який в цьому сенс, якщо на елементарні генератори для критичної інфраструктури наявні кошти виділити не можуть.
Хоча для пунктів незламності читала генератори купують, за ціною вище вдвічі, ніж купує Київ

#4168 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення
  • Місто:Розсошенці
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2               

Опубліковано 08 грудень 2022 - 22:47

А скажіть, брудна вода з кранів після відсутності - це нормально чи ні? У нашому ОСББ дискусія, одні кажуть, що інакше і бути не може, інші кажуть, що знають будинки, в яких з водою все ок

#4169 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 08 грудень 2022 - 22:50

ялинка тут ні при чому, в бюджеті міста купа неосвоїних грошей на кінець року залишається, які потім просто спишуться. Проте на фонтанах ми економимо, на ялинці економимо, і який в цьому сенс, якщо на елементарні генератори для критичної інфраструктури наявні кошти виділити не можуть.
Хоча для пунктів незламності читала генератори купують, за ціною вище вдвічі, ніж купує Київ

Ялинка освітлюється як?

#4170 Доминика

Доминика

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 5 055 повідомлення
  • Ім'я:Доминика

Нагороди

Опубліковано 08 грудень 2022 - 22:53

З цим вимкненням світла в Полтаві повний провал нашого керівництва.
Знаю точно, що не вимикають половину будинків. Можу написати адреси.
Найбільше мене вразила ситуація на Боженко. Єдина котельня не працює без світла. Її вимикають на 4 години! Тобто, за 2 години тепло не доходить. У людей сьогодні +13 в квартирах! Це пез.ець! І це місто в тилу!
В нас індивідуалка, топимо на максимум 2 години, то температура нижче 19 не буває, терпимо..
Я не вірю, що неможливо більш організованіше і рівномірно за цей час навчитися вимикати. 2 години це дуже мало.. З урахуваннямм, що вмикають хвилин на 20 пізніше.. Вимикають чітко.
Води в нас на 8 майже не має(
Працюючи і навчаючись вдома інтернет потрібен, його немає. Купила всі можливі сімки ловлю по черзі, але як правило після години відключення не працює нічого, навіть зв'язок.
Я не скиглю, буває і гірше..

Як я вас розумію .води ,тепла немає.  та каналізація  не добре пахне  .

#4171 Амура

Амура

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 094 повідомлення
  • Ім'я:Люба

Нагороди

Опубліковано 08 грудень 2022 - 23:14

[quote name="Мрія" post="1761408" timestamp="1670516134"]
Я не пам'ятаю чому відключали (гуглити не хочу, поганий інтернет), але мої батьки і досі згадують Ю.Тимошенко, завдяки якій ті відключення припинилися. Ніяких інших її заслуг не пам'ятають, тільки цю)))[/quote

Так, припинення тих віялових відключень -то дійсно їв заслуга. Причинами тоді були в основному брак вугілля в генерації брак коштів в усій енергетичний сфері через погані платежі та через великий відсоток бартеру у розрахунках. Вона повністю заборонила бартер, ввела спецрахунки для розрахунків за електроенергію і все наладилось.

Відредаговано Амура, 08 грудень 2022 - 23:17.

#4172 Ленуха

Ленуха

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 989 повідомлення
  • Ім'я:Лена

Нагороди

2    2            

Опубліковано 08 грудень 2022 - 23:29

А у нас, окрім виключень, дві доби напруга вище 180 не піднімається. І той час, що світло є по факту використовується лише саме для освітлення лампочкою. Про ввімкнення пральної машини чи купання в теплій воді я взагалі мовчу. Тут би холодильник в розетку вставити та котел запустити, бо в хаті 12-14 градусів.

#4173 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 09 грудень 2022 - 00:19

А скажіть, брудна вода з кранів після відсутності - це нормально чи ні? У нашому ОСББ дискусія, одні кажуть, що інакше і бути не може, інші кажуть, що знають будинки, в яких з водою все ок

у нас не завжди брудна. Від чого залежить - я не встановила.

#4174 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 09 грудень 2022 - 00:23

ну, по-перше, ялинку збирались типу бізнесмени якісь за свій кошт робити. А по-друге, я прям так і бачу, коли люди сидять по 18 год на добу без світла, переважно без води і тепла- і думають «поїду-но я до ялинки в центр». Не знаю, кому вона треба, крім тих, хто гроші відмить хотів.

Окремо обурена тролейбусами. З 18 до 22 (чи скількох там) їздять майже порожні. Нахіба на них тратять е/е? Риторичне питання.

#4175 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 09 грудень 2022 - 06:32

Привіт ) хочу трохи вклинитися між світлом зі своїм питанням)))
Можливо хтось знає, чи ж в нас в місті людина, яка може навчити дитину грати на гітарі ?

Привіт
Написала у вайбері

#4176 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 09 грудень 2022 - 06:37

Тут є дорослі))

Я пам'ятаю у кінці 90-х. Тоді кінець 90-х був важкий для всіх, там були шалені борги в сфері енергетиці і через нестачу ресурсів та борги, почали економити. Потім провели реформу і все нормалізувалося до початку війни з РФ.
У 2000 була в Полтаві і не пам'ятаю, щоб наш гуртожиток виключали...

#4177 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 09 грудень 2022 - 06:57

Я мабуть живу в такому,,зачарованому,, місці де ні в 2000 не виключали , ні зараз.

#4178 Optimist

Optimist

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 372 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 09 грудень 2022 - 08:22

ну, по-перше, ялинку збирались типу бізнесмени якісь за свій кошт робити. А по-друге, я прям так і бачу, коли люди сидять по 18 год на добу без світла, переважно без води і тепла- і думають «поїду-но я до ялинки в центр». Не знаю, кому вона треба, крім тих, хто гроші відмить хотів.

Окремо обурена тролейбусами. З 18 до 22 (чи скількох там) їздять майже порожні. Нахіба на них тратять е/е? Риторичне питання.

Напевно, Ви не користуєтеся міським транспортом, раз тролейбуси вважаєте зайвими. А ось чим їхати з роботи, на гуртки та з гуртків із дітьми? У смердючих брудних маршрутках з гнилим салоном, де водій розмовляє телефоном всю дорогу? Де у часи пік всі набиваються міцно і стоять так, що пройти складно, а стояти незручно.Якщо є вибір, я обираю пішки йти або тролейбуси: відносно чисто, світло, розрахунок карткою. А зважаючи на манеру їзди маршрутчиків - то і безпечніше. На Леваду більшість маршруток такі, що гидко зайти. Може 1 з 10 буде відносно чиста і з нормальним водієм. Тому я рада, що є тролейбуси.

Відредаговано Optimist, 09 грудень 2022 - 08:23.

#4179 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 09 грудень 2022 - 08:49

Напевно, Ви не користуєтеся міським транспортом, раз тролейбуси вважаєте зайвими. А ось чим їхати з роботи, на гуртки та з гуртків із дітьми? У смердючих брудних маршрутках з гнилим салоном, де водій розмовляє телефоном всю дорогу? Де у часи пік всі набиваються міцно і стоять так, що пройти складно, а стояти незручно.Якщо є вибір, я обираю пішки йти або тролейбуси: відносно чисто, світло, розрахунок карткою. А зважаючи на манеру їзди маршрутчиків - то і безпечніше. На Леваду більшість маршруток такі, що гидко зайти. Може 1 з 10 буде відносно чиста і з нормальним водієм. Тому я рада, що є тролейбуси.

Підтримую
Крім того, впевнена, що тролейбуси не є основним навантаженням на електромережі Полтави.
Я вважаю, що бізнес (я про виробництва) порєшалі з красівим і мають повні потужності за рахунок населення...

Відредаговано mitera, 09 грудень 2022 - 08:49.

#4180 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 09 грудень 2022 - 09:27

Ялинка освітлюється як?

освітлювати її не збиралися

0 користувачів читають цю тему