це про військових, а не про мобілізованих. призивали людей з досвідом. серед моїх знайомих, яких немало в різних містах країни не призвали жодного з такого як ми офісного планктону. у всіх був певний досвід!Мені дивно таке читати. Там такі самі люди,як і всюди навколо. Двотижнева підготовка- це ні про що. До 24-го лютого більшість з них ходили на роботу і вечеряли вдома з дружиною і дітьми. Такі самі в них хвороби як у всіх.
Про все 82
Розпочатий з nadin, 01 жов 2021 09:44
5794 відповідей у цій темі
#4121Опубліковано 07 грудень 2022 - 08:49 #4122Опубліковано 07 грудень 2022 - 08:59
приведу ще приклад. моєї кращої подруги син вчився з хлопцем, який служив у військовому училищі, пішов зі школи в 8 чи 9 класі. він загинув весною, не доживши кілька днів до 19 років. він брав участь в боях. Брата хресної мого сина призвали відразу, в нього був досвід бойових дій в Донецьку з 2014 і відмінне здоров'я для його 40 років.
а хто йшов сам, багатьом відмовили, бо є кому воювати. #4123Опубліковано 07 грудень 2022 - 09:04
це з близького оточення приклади. а коли ми волонтерили, якраз був набір на контракт. то з 10 заявок 7 відмовляти, бо люди банально не проходили комісію, не отримували сертифікати або не проходили подальшу перевірку. це статистика командира, а не взята з потолка. не хочу в відкритому розділі більше говорити, але на 0 з офісу нікого не хапають.
#4124Опубліковано 07 грудень 2022 - 11:04 Досвід строкової військової служби колись- це ніщо. І точно не робить людину здоровішою і витривалішаю. Плюс багато хто пішов сам. Плюс там багато жінок. Я сперечатись про це не збираюсь бо точно знаю про що кажу. #4125Опубліковано 07 грудень 2022 - 11:29 Ви правильно пишете - нема вибору. Але ця війна не має бути настільки різною для всіх. В когось нема вибору крім в окопі мерзнути чи втрачати життя, а більшість валає, що замало світла чи, що найстрашніше, в сусіда більше #4126Опубліковано 07 грудень 2022 - 11:59 я не сперечаюсь, а відповідаю на ваше процитоване мною повідомлення. дійсно, багато хто сам хотів потрапити, вони були до цього готові, люди зважували свої сили, анвлізували можливості, вони апріорі більш витривалі у всіх аспектах. тому такі порівняння - звичайна маніпуляція із розряду 'не пий каву, віддай гроші на ЗСУ', 'не радій', 'куди ти народжуєш, війна і т.д. #4127Опубліковано 07 грудень 2022 - 12:07 ото ж і я пишу, що я б загинула від загострення хронічних хвороб. а ці люди - витривалі кіборги, тому вони захищають країну. і коли я (або хтось) 'ниє', що нема світла, то для мене це рівноцінно нема прибутку. а це допомога їм же. а не тому, що в когось джакузі не працює. із дівчат моя знайома пішла медиком, була косметологом. інша працює у відділі кадрів - забула як воно точно називається. багато хто віднісся з нерозумінням, бо в них є діти. дівчата займалися в тренажерній залі, тобто це не 'восставші з дивану", теж є певна фізпідготовка і психологічна, і спортивна. #4128Опубліковано 07 грудень 2022 - 12:26 Скарги на відсутність світла викликані недолугістю влади і лінню їх же, а не бажанням пересічного громадянина влупити всі гаджети вдома просто так
#4130Опубліковано 07 грудень 2022 - 12:50
Дівчата, та чхати та влада хотіла на відключення.У їх будинках генератори такі , що весь мікрорайон хватило б освітити
Вони зараз носяться з тими наметами , не уявляючи яка може бути катастрофа у квартирах.Бо один дядечко з ЖЕД не встигне воду злити (а це прийдеться робити в ручну, бо генератори відсутні). Вчора один мужчина давав посилання на зарубіжний сайт, скільки енергії йде в Румунію..погодинно ..Скажу так, цифри вищі чим нам на добу на все місто дають. #4131Опубліковано 07 грудень 2022 - 13:11 добре, що ви це озвучили, бо я не хотіла писати, скільки енергії зараз йде на експорт. до 24.02 країна поставляла енергію частині Європи. у нас і землі, і вугілля дофіга, ми могли б бути найбагатшою країною в Європі. зараз теж йде на експорт, а ви сидіть без світла. терпіть.
#4132Опубліковано 07 грудень 2022 - 13:21 Ну звикли тільки що, кричати що зрадники!!! А ми ..ну якось соромно бо війна.Так і користуються... А ще бачила , як один мужчина схематично розклав як можна робити ,, заміщення,, зруйнованих трансформаторів, як ,,випало,, вже купа підприємств які не споживають енергію, як АЄС її виробляють і її все одно потрібно,,скидати,,. Просто багатьом не хочеться чути, о ти ,,зрадник,, раз в такий час такі питання підіймаєш... #4133Опубліковано 07 грудень 2022 - 13:30
А скільки енергії йде на експорт?
#4134Опубліковано 07 грудень 2022 - 13:34
Пересічні громадяни теж докладають зусиль. Недавно були у друзів, наче адекватні люди, квартира з індивідуальним електричним опаленням. В квартирі жарко в майці - переживають, раптом відключать, щоб було натоплено з запасом. При чому у них світло відключалось тільки раз, коли все місто було відключене. Що тут скажеш, не дивно, що у нас нестача е/е. #4135Опубліковано 07 грудень 2022 - 13:41 Натопити з запасом - це прикольно) охолоне квартира на годину пізніше, сильно їм це допоможе. #4136Опубліковано 07 грудень 2022 - 13:54 Вчора один мужчина давав посилання на зарубіжний сайт, скільки енергії йде в Румунію..погодинно ..Скажу так, цифри вищі чим нам на добу на все місто дають.
Вже пояснювали не раз, що не можна перекинути з будь-якої АЕС будь-куди по Україні в необмеженій кількості, коли багато де порушені розподільчі системи. І якщо є вибір, зупиняти реактори або постачати на експорт, то вибір очевидний. #4137Опубліковано 07 грудень 2022 - 14:18 А я, дура, навіть бойлер вимкнула
#4138Опубліковано 07 грудень 2022 - 14:22 А я все повимикала з розеток... #4139Опубліковано 07 грудень 2022 - 16:08 те, що йде на експорт, це інше. В мене є знайомі з цієї галузі- у нас нестача не електроенергії, а трансформаторів по всій країні. Виробляється більше, ніж достатньо, ще й зупиняють блоки. Тому ця історія про експорт - то тільки фішка рос іпсо.
#4140Опубліковано 07 грудень 2022 - 16:57
Звідки ж тоді ліміти електроенергії на область? Якщо її достатньо?
Якщо на якійсь ділянці згорів трансформатор, там електроенергії не буде зовсім, а не 6 годин на добу. Які розумні люди які вчасно виїхали з дітьми ( 0 користувачів читають цю тему0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |