привіт, я вже декілька разів зверталася на Пушкіна (навпроти 11 відділення укрпошти), то наче непогано робить, кілька разів ремонт і один раз розтягував в підйомі.
Дуже дякую!
Про все 82
Розпочатий з nadin, 01 жов 2021 09:44
5794 відповідей у цій темі
#4001Опубліковано 22 листопад 2022 - 09:10
Дуже дякую! #4003Опубліковано 22 листопад 2022 - 22:06 Підійде Напиши будь ласка Відредаговано mitera, 24 листопад 2022 - 11:46. #4004Опубліковано 22 листопад 2022 - 22:29 А можна і мені контакт? #4005Опубліковано 22 листопад 2022 - 23:18
Мій син (7 років) прийшов сьогодні і спитав, чого переважна більшість навколо розмовляє російською, більшість дітей у школі, на гуртку. І він сказав слова, які я не можу забути: «мама, а може якщо вони всі говорять російською, то може ми вже давно живем у росії, просто не знаємо цього?». І дехто з цих дітей дозволяє собі сміятись з україномовних, поєднуючи це в такі образливі конструкції, що уявити важко.
Дитині зрозуміло, що мова визначає те, ким ми є і в якій країні живемо. А дорослим, виходить, і у війну незрозуміло. І це ж з сімей йде, бо не може дитина 7 років додуматься, що у спілкуванні українською є щось таке, за що можна висміяти. Словами «класика»- думайте, какая разніца…
#4006Опубліковано 23 листопад 2022 - 07:09
Правильні думки і зауваження..
Я також помічала ще раніше,, що багато дітей, навчаючись у школі на українській мові у простому спілкуванні переходять на російську. Бо батьки так говорять. Моя дитина підхоплює, переходить на російську, хоча чула її лише з екрану телевізора вдома.
#4007Опубліковано 23 листопад 2022 - 08:54
я вчора зайшла в аптеку, звертаюся українською, а мені у відповідь російською. та ще й з таким акцентом, наче дівчина щойно зі Львову переїхала, тобто чути по вимові, що в житті вона не розмовляє російською. от нащо вимахуватися?
і в Конкорді таке саме в одному магазині: ти українською, вона російською, але ця хоч без дикого акценту. до речі, вимова - то наживне. я спочатку теж акала весь час, от пройшов майже рік війни і я нормально розмовляю.
#4008Опубліковано 23 листопад 2022 - 09:31 а ще смішно чути, коли однолітки моїх хлопців (7-10 років) говорять ламаною російською (за принципом - аби не українською?), тоді як у них ніякого зв'язку з російськомовним середовищем немає - виросли в сусідньому будинку, село селом, школа україномовна, батьки такі ж селюки (тут без образ, сама така сільська), але і досі з комплексами меншовартості...
#4009Опубліковано 23 листопад 2022 - 11:11
Тут ,,комплексуєш,, бо все життя суржик.Важко розмовляти ,коли люди в твоєму оточенні теж , такі як і я..але більшість дійсно намагається на українську переходити.
#4010Опубліковано 23 листопад 2022 - 12:08 у мене чоловік російськомовний полтавець, намагається розмовляти українською, із останнього почутого в розмовах з дітьми "Наклійка", "налипка"))) або "вимкни світ"))
#4011Опубліковано 23 листопад 2022 - 21:22 мені теж сумно, що російську зі школи приносить і з однолітками говорить російською, хоча до школи її не знала і не чула, я принципово мультики і фільми тільки українською вмикала. А ще дивує, що її російськомовні подружки спілкуючись зі мною переходять на українську, а вона навпаки - на російську
#4012Опубліковано 24 листопад 2022 - 18:03
Когда ребенок пошёл в сад она знала российскую в основном, с нее смеялись и исправляли на украинскую...Потихоньку к школе подтянули украинский...Но в школе было два языка,к великому разочарованию,несмотря на то ,что я россиянка,я не считала ,что русский нужно было изучать в школе,его можно и так ,и тратить часы нет необходимости...И это сыграло свою роль ,почему русский язык вытеснил вне школы... Я про своего ребенка...Украинский язык ,если начинают переписываться,то тихий ужас ,но есть у кого и на русском ошибок море. У моей русский без ошибок ,то пусть уж лучше на нем...А в целом дети свободно переходят с одного языка на другой... Я смотрю все на украинском, я понимаю ,что говорят,но с письмом сложнее,чтоб без ошибок,даже ответить еще могу ,но собеседнику нужно подождать пока я сформулирую мысль .Поэтому и дети,не общаются на чистом украинском,я б сказала суржик ..Но у меня ж в России мама,а с бабушкой общаться ж нужно... Муж учился в русской школе ,параллельно изучал украинский...И дети также знают оба,а на каком разговаривать пусть сами решают ,хоть на китайском... #4013Опубліковано 25 листопад 2022 - 09:57 судячи з допису з російською у вас теж "с письмом сложнее" особливо в першому абзаці((. Саме тому я раніше не переходила на українську мову, бо вважала, що краще знати одну, але ідеально. Аналогічно було з арабською, краще англійська, ніж бекати, хоча всі ж розуміють, що я приїжджа. Але з початком війни мене як переклинило, почала говорити українською. Ні, спочатку я просто мовчала, бо не дуже виходило і мене це дратувало. Але місяці тренувань і все ок. Я до сих пір не знаю, як буде "челка". Чоловік й досі російською зі мною переписується в месінджерах, а розмовляє суржиком. Це він так перейшов на українську в його розумінні. Зі своїми друзями чую, що говорить російською. Відредаговано Амброзия, 25 листопад 2022 - 09:58. #4014Опубліковано 25 листопад 2022 - 12:41 що значить краще російською без помилок? Краще вивчити мову країни, де живуть, і писати нею грамотно. І не знаю, які такі діти переходять. Мій син не переходить. І не розуміє свинособачу. І не буде розуміти. І я мрію, що настануть такі часи, коли ту мову ніхто не розумітиме, а говорити нею буде соромно. #4015Опубліковано 25 листопад 2022 - 13:02
Учат и выучат,естественно,на то они и ходят в школу... Нет проблем... #4017Опубліковано 25 листопад 2022 - 17:03
Звичайно,і вдома,хто ж сперечається,разом з дитиною і вчимо. У нас по будь-якому діти чують дві мови, тому і переходять з однієї на іншу. Якби обоє батьки спілкувалися тільки однією мовою, тоді б і дитина теж, як наприклад у вашій сім'ї. #4018Опубліковано 25 листопад 2022 - 18:49
Дівчата, може хтось купував портативну газову плитку, поділіться контактами, треба купити, але хочеться перевіреного продавця)
#4019Опубліковано 25 листопад 2022 - 19:14
Доброго всім вечора.
Підскажіть, чи можуть бути проблеми з жалобами сусідів на шум генератора? Сусідка вже підходила, говорила, що їм шумно. Так, шумно, але що нам робити, у нас котел від електрики працює, мерзнуть не хочеться. А прийдуть морози, прийдеться і вночі включати, бо навіщо ми його купляли? Знайшла в неті статтю за 2019 там пишуть про рівень шуму, вночі особливо. А як зараз? #4020Опубліковано 25 листопад 2022 - 19:48 Та, яка туристична. Купувала в інстаграм. Правда за останній місяць ціни виросли у 2 рази. Там відправляють відразу в той самий день. Якщо потрібно буде, дам посилання. Я купувала у кейсі + 4 балона. Вартість близько 1500 грн. 1 користувачів читають цю тему0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |