Перехід до вмісту

Фотографія

Дислексія, дисграфія

Дислексія дисграфія дислекс

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
46 відповідей у цій темі

#21 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 7 229 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 24 листопад 2019 - 22:32

Они просто не знают,главное что бы учитель контактный,не давила на ребенка,дала вам возможность заниматься самим и пока не демонстрировала классу что ребенок не успевает,не снижала оценки за почерк и т.д
Где - то у меня была рекомендация для учителей начальных классов от логопеда,но там не методики,а содействие учителя,по методикам интернет в помощь и логопед,почитайте про метод Дейвиса,целиком его конечно нет,но некоторые упражнения можно найти на форумах

Ні, вчителька у нас нормальна, в плані того, що цькувати дитину вона точно не буде. Але мені хотілося, щоб вона ще й допомогала їй якось.) Мабуть, багато хочу.)

Логопеда ми вже знайшли. Заняття починаються у грудні. Чи буде якийсь результат, покаже час, але вона мене вже попередила, що це займе не один місяць.(

#22 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 229 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 24 листопад 2019 - 22:36

Про метод Дейвіса почула на днях. Видавництво "Ранок" проводило прямий ефір в інстаграмі на тему дислексії. Вони презентували свої книги про це і паралельно розказували, як вчити читати дислектиків. Для мене було багато корисної інформації, бо, в принципі, я ще не дуже обізнана в цьому питанні.

#23 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 229 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 24 листопад 2019 - 22:41

за границей это частоте явление,там есть особые условия для дислексика ,например они не читают вслух перед классом и многое другое,что направлено на то чтобы не занизить самооценку ребенка,у нас же существование этих детей игнорят,большая половина " двоюшников" дислексики...но школа делает вид что их нет( короче все как всегда ,помоги себе сам)

Сестра каже, що у Франції ще в дитсадку діти обов'язково проходять тести на дислексію. У нас про таке взагалі не чули.

#24 HAPPY15

HAPPY15

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 444 повідомлення
  • Місто:FRANCE - ПОЛТАВА
  • Ім'я:Тетяна

Нагороди

Опубліковано 25 листопад 2019 - 10:20

Cвета, а які починалися ознаки цієї особливості? як виявили цю особливість?

#25 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 229 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 25 листопад 2019 - 10:34

Cвета, а які починалися ознаки цієї особливості? як виявили цю особливість?

Труднощі з вивченням букв, читанням. Я марно намагалася навчити її читати ще до школи. В 1-й клас йшли, не читаючи, навіть букви не всі могла назвати. Десь у листопаді я зрозуміла, що у школі діла не буде) і відвела її на індивідуальні заняття. Мені пощастило з репетитором, вона перша звернула мою увагу на те, що дочці важко концентруватися на чомусь довгий час, вона не може всидіти, у неї погана пам'ять. Тоді ми вперше пішли до невролога, яка мене вислухала, призначила ноотропи і вітаміни. І на цьому все.)
На інд.заняття проходили близько 5 місяців, прогрес був, але повноцінно вона так і не почала читати. За літо намітився регрес. У жовтні я почала шукати, до кого звернутися зі скаргами на погану пам'ять. І знайшла в Полтаві нейропсихолога. Ось так ми до цього і прийшли.

#26 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

мечты сбываются, я это точно знаю)))

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення
  • Місто:Полтава, центр
  • Ім'я:Наташа

Нагороди

Опубліковано 25 листопад 2019 - 10:56

Труднощі з вивченням букв, читанням. Я марно намагалася навчити її читати ще до школи. В 1-й клас йшли, не читаючи, навіть букви не всі могла назвати. Десь у листопаді я зрозуміла, що у школі діла не буде) і відвела її на індивідуальні заняття. Мені пощастило з репетитором, вона перша звернула мою увагу на те, що дочці важко концентруватися на чомусь довгий час, вона не може всидіти, у неї погана пам'ять. Тоді ми вперше пішли до невролога, яка мене вислухала, призначила ноотропи і вітаміни. І на цьому все.)
На інд.заняття проходили близько 5 місяців, прогрес був, але повноцінно вона так і не почала читати. За літо намітився регрес. У жовтні я почала шукати, до кого звернутися зі скаргами на погану пам'ять. І знайшла в Полтаві нейропсихолога. Ось так ми до цього і прийшли.

Я не могу сказать что у моего ребенка плохая память,скарее она избирательная))) он прекрасно помнит то что ему интересно)) в силу того что много слушает ,а не читает слуховая память развита лучше,но даже ,например ,дорогу он запоминает лучше чем я,но параграф в учебнике прочитанный самостоятельно запомнит хуже чем если на слух.С возрастом концентрироваться легче,вообще дислексики изобретательны,каждый из них со временем находит способы удерживать внимание,читать и т.д ,им просто надо помощь и поддержку в начале пути,ну и выдохнуть и согласиться с мыслью что в систему они не впишутся и оценки будут так себе. В методике Дейвиса есть упражнения на удерживание внимания,снятие перенапряжения,мы делали пока маленький был,работало

Відредаговано мягкопушистая мама, 25 листопад 2019 - 10:58.

#27 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 25 листопад 2019 - 11:02

Ні, вчителька у нас нормальна, в плані того, що цькувати дитину вона точно не буде. Але мені хотілося, щоб вона ще й допомогала їй якось.) Мабуть, багато хочу.)

Логопеда ми вже знайшли. Заняття починаються у грудні. Чи буде якийсь результат, покаже час, але вона мене вже попередила, що це займе не один місяць.(

Мы ходили 10 месяцев

#28 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 25 листопад 2019 - 11:21

Я оптимистка и надеюсь что цивилизация дойдет и до нас когда- то,и с дислексией будет как с левшами,я ещё помню как их гнобили учителя в советской школе,заставляли писать правой рукой,занижали оценки,в какой-то старой книге по педагогике я прочитала рекомендацию привязывать левую руку во время письма,ужасть...
А сейчас все спокойно с этим живут ,ручки есть специальные,усаживают за парту чтоб удобно и другим не мешать,ни для кого это не проблема) надеюсь дойдет и до дислексики ,только наши дети вырастут уже))
У меня последнее время очень много знакомых за границей,скоро больше чем тут будет) и я всегда тех у кого есть дети спрашиваю про дислексию,там все вкурсе что это,всем проводят тесты,выявляют перед школой или вначале,потом курсы трёх месячные и назад в обычную школу,если не запущено ( чем меньше ребенок Лем проще),то обычно проблем нет,учитель выполняет рекомендации,оценки не занижают,скарее наоборот,мне говорили есть шкала оценивания зависимо от особенностей ребенка,за один и тот же уровень выполнения задания обычный ребенок,дислексик,гиперактивный ребенок и др. Получают разные отметки,с учётом своих особенностей.Ну и никто и никогда не заставит вслух читать дислексика технику чтения перед всем классом( или занижать оценки за зеркальные буквы или почерк некрасивый

#29 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 229 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 25 листопад 2019 - 12:06

Я не могу сказать что у моего ребенка плохая память,скарее она избирательная)))

ну да, те, що їй цікаво, вона запам'ятає)) назви лол, імена мульт.персонажів і т. ін.) 

#30 Лариса111

Лариса111

Немовля

• Новачки
  • Зернятко
  • 3 повідомлення
  • Ім'я:Larisa

Опубліковано 20 січень 2020 - 00:25

Привіт!
Перший раз я почула страхітливе слово "дисграфія" майже 10 років тому, коли моя молодша дитина навчалась у другому класі.

Навала дивних помилок у її зошитах, недолугість стандартних порад фахівців, змусили мене самотужки шукати спосіб боротьби з ознаками дисграфії та дислексії,які дуже ускладнювали сину навчання у школі.

Корисні коригувальні вправи, дивовижні "дрібниці", які допомагають дитині-дислексику навчитися читати та списувати тексти без помилок, та набутий за цей час досвід, я описала у Е-книзі.

Книга є на рос. та українській мові.

Фрагмент на укр.мові
https://docs.google....it?usp=drivesdk

Фрагмент на рос.мові
https://docs.google....it?usp=drivesdk

Відредаговано Лариса111, 20 січень 2020 - 00:34.

#31 Maximather

Maximather

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 431 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:оксана

Нагороди

Опубліковано 08 квітень 2020 - 14:17

https://www.facebook...745386/?app=fbl

#32 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 671 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 11 квітень 2020 - 21:24

Ось яку книгу побачила - можливо комусь буде цікаво чи корисно Еріксон. Історії про видатних людей з дислексією

#33 JKZ

JKZ

Студентка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 751 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 01 жовтень 2020 - 05:56

Це ж не хвороба, значить, діагноз ставити некоректно, я так думаю.
Я зверталася до нейропсихолога через погану пам'ять у старшої, від неї і дізналася про нашу дислексію і дисграфію.
Невролог була налаштована скептично на прийомі, коли я просила направлення на ЕЕГ, але потім результати побачила і констатувала, що вони погані. І призначила ноотропи (але це вже окрема тема).

здравствуйте,Света! Можно мне контакты нейропсихолога? Буду очень благодарна!

#34 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 229 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 01 жовтень 2020 - 07:05

здравствуйте,Света! Можно мне контакты нейропсихолога? Буду очень благодарна!

Зараз напишу в ПП
  • JKZ це подобається

#35 JKZ

JKZ

Студентка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 751 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 01 жовтень 2020 - 08:13

Зараз напишу в ПП

спасибо большое!

#36 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 12 січень 2021 - 17:20

https://drive.google...8&gcmlg=3054641

Может кому-то пригодятс 10 упражнений для коррекции при трудностях письма и чтения

Відредаговано мягкопушистая мама, 12 січень 2021 - 17:21.

#37 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 12 січень 2021 - 17:25

https://proshkola18....j5wZuCRGmx02m5Eможет быть интересно мамам дислексиков ну спецам по коррекции,хотя у нас мамы ими и являются обычно)))

#38 Maximather

Maximather

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 431 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 12 січень 2021 - 17:27

Погано, що на російській (

#39 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 12 січень 2021 - 18:44

Ну на укр как-то не встречаю ничего,мне для понимания русский даже лучше и ребенок мой одинаково читает на укр. И рус.языке и одинаково коряво пишет ))) а вообще упражнения ж можно адаптировать на укр. Главное понять суть. Я подвисаю на инсте,там все на русс.языке с укр. Ресурсами не знакома) Если б я достаточно хорошо понимала другие языки ,я б и на китайском читала лишь бы по теме

Відредаговано мягкопушистая мама, 12 січень 2021 - 18:47.

#40 Maximather

Maximather

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 431 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 12 січень 2021 - 19:07

Це понятно. Я для сина, намагаюся говорити на щирій українській)) бо коли в сім'ї говоримо на суржику-наприклад це машина красного цвета) то слова "червоний колір," він не розумів
Хоть кольори і знав добре.
Так що учимся всією сім'єю))
  • mitera це подобається

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама