Перехід до вмісту

Фотографія

Коли колоти вушка?

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
536 відповідей у цій темі

#21 NatalkaP

NatalkaP

Наталка-Полтавка

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 3 445 повідомлення
  • Місто:Совхоз Шевченка
  • Ім'я:Наталя

Нагороди

Опубліковано 08 жовтень 2009 - 19:33

Проколюємо вушка маленьким принцесам

Мотиви для проколу вушок своїм дочкам у всіх батьків різні: для когось - це дотримання культурних і релігійних традицій, як, наприклад, в Індії і в Туреччині, де проколювання вух новонародженим або дітям в перші роки життя є особливим таїнством, ритуалом посвячення в нове життя. Хтось надягає сережки зовсім маленькій дитині ще в пологовому будинку, особливо це поширено в США.

Більшість «наших» батьків, чиї дочки в найніжнішому віці вже красуються в сережках, пояснюють своє рішення просто - красиво. А часто дорослі просто не витримують під психологічним натиском дівчаток. Молоду модницю теж можна зрозуміти: у Машки, Наташки і Дашки сережки вже є, а у неї ще немає. Ось тут-то мама з татом і «ламаються».

У якому віці проколювати вушка дитині?
Думки з цього приводу розходяться. Офіційна медицина не рекомендує проколювати вуха до трьох років. У той же час останні дослідження показують, що проколи мочок пізніше 11 років збільшують ризик розвитку келоїдних рубців на місці проколів. Окрім цього, лікарі попереджають: на мочці вуха знаходиться безліч точок, пов'язаних з очима, зубами, язиком, м'язами обличчя і внутрішнім вухом. Тому, як затверджують медики, прокол - справа не така вже безпечна. Невдала спроба може викликати хворобливе роздратування точки і пов'язаного з нею органу.

У свою чергу, дитячі психологи наполягають на тому, що вставляти сережки краще до 1,5 років, коли дитина ще не відчуває страху і швидко забуває про біль. Коли дочка підросте, буде складніше - капризи, істерики, сльози. І тоді доведеться чекати, поки дитина сама усвідомлено цього захоче, знаючи і розуміючи, що буде боляче. Багато мам керуються власним досвідом із цього питання. Вони ще пам'ятають про піонерські табори і про подружок, які проколювали мочку змоченою в духах голкою. А замість сережок в дірки вставляли нитки. Доглядати ж за такими проколами було дуже складно. Аргументація таких мам гранично проста - вже краще я простежу за цим процесом, ніж одного разу моя дочка порадує мене заявою, що сусідка проколола їй вушка тією самою горезвісною голкою.

Де і хто повинен це робити?
У даний час проколоти дівчинці мочки можна практично в будь-якому салоні краси. У цьому випадку використовуються так звані «пістолети» - це швидко, гігієнічно і безболісно. У «пістолет» заправляються медичні сережки - гвоздики, зроблені із спеціальної хірургічної сталі. Займає ця процедура буквально декілька хвилин.

Але є мами, які не довіряють професіоналізму косметологів у салонах. Тоді можна звернутися до фахівця, добре знайомого з рефлексотерапією (рефлексотерапія - група методів лікування, заснованих на роздратуванні біологічно активних точок поверхні тіла, дія на які обумовлює рефлекторні реакції різних органів і систем організму). Знайти такого фахівця можна, як правило, в комерційних медичних центрах.

Як доглядати проколоті вушка?
Робити це потрібно щодня, і тут існує два варіанти:

- заклеїти місце проколу медичним клеєм, закріпивши таким чином сережки, і не чіпати, не прокручувати (особливо це стосується зовсім маленьких дівчаток), поки клей поступово не зійде сам. Після цього щодня протирати мочки однопроцентним розчином саліцилового спирту або будь-яким спиртним розчином до повного загоєння.

- після проколу щодня рясно промивати мочки трипроцентним перекисом водню, потім спиртом. Якщо з'явилися хворобливість, почервоніння, припухлість, робити примочки зі слабкого розчину марганцівки до повного загоєння. При тривалому запаленні слід звернутися до лікаря.

Усім сестрам - по сережках
Сережки, для маленької модниці, повинні бути легенькими, без підвісок, бажано золотими, з круглою дужкою. Це можуть бути також «гвоздики», що надягають при проколі «пістолетом». Фахівці рекомендують проколювати вуха взимку, оскільки в цей період року зменшується ризик занесення інфекції. Але у свою чергу треба бути дуже обережними з надяганням шапок і светрів.

Безумовно, батьки вибирають самі, коли і де проколювати вушка своїй красуні. Але все таки радимо почекати, поки дівчинка підросте і сама висловить бажання носити сережки - для неї це буде великий подарунок, вона відчує себе дорослою і красивою, а це дуже важливо. Можливо, не варто поспішати, тоді ваша дочка відчує радість від нової прикраси повною мірою.

За матеріалами malecha.org.ua

#22 Joli

Joli

папина гордость и мамина любовь! )

• Завсідники
  • 8 043 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Таня-Joli :)

Нагороди

2    2       3   

Опубліковано 08 жовтень 2009 - 21:14

У свою чергу, дитячі психологи наполягають на тому, що вставляти сережки краще до 1,5 років, коли дитина ще не відчуває страху і швидко забуває про біль. Коли дочка підросте, буде складніше - капризи, істерики, сльози.

во-во, будем следовать их рекккккомендациям и советам :)

#23 Бельченок

Бельченок

Дошкільня

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 174 повідомлення
  • Місто:Полтава-родная

Опубліковано 06 листопад 2009 - 02:10

Мы своей доце прокололи ушки в годик. До этого я перечитала кучу литературы и решила,что это самый лучший возраст,да и весна на улице была,апрель,и не холоно уже ,и не жарко еще было,ушки были прикрыты тоненькой шапочкой,что не давало пыли оседать на них. Кололи в "Центре здоровья" на Мотеле,стоило это 50грн.Через месяц одели золотые,все отлично прошло. Настюша очень любит теперь похвастать своими сережками,уже вторые поменяли.

#24 Joli

Joli

• Завсідники
  • 8 043 повідомлення

Нагороди

2    2       3   

Опубліковано 15 грудень 2009 - 19:52

УРРРРЯЯЯЯ!!!! Мы сегодня ЭТО сделали :noviygod1: теперь наша красавица стала еще более краше!!! :Mauridia_34:

#25 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 15 грудень 2009 - 19:56

Поздравляем!!!!!
Как Надюшка перенесла? Где кололи?
Фотки красотки в студию)))

#26 Joli

Joli

• Завсідники
  • 8 043 повідомлення

Нагороди

2    2       3   

Опубліковано 15 грудень 2009 - 21:44

Спасибо) Кололи в Шаленой там где и собиралась. Перенесла достаточно мужественно, чуть всплакнула и забыла об этом вообще. Каждый раз когда муж говорит ей сегодня какая она красивая, она бежит к зеркалу и смотрит на сережки)) А мне она аж взрослее кажется теперь :unsure: Фотку може завтра попробую сделать, а то сегодня не удалось запечатлеть сей момент)

#27 NatalkaP

NatalkaP

Наталка-Полтавка

• Завсідники
  • 3 445 повідомлення
  • Місто:Совхоз Шевченка
  • Ім'я:Наталя

Нагороди

Опубліковано 15 грудень 2009 - 22:43

Вітаємо Надюшку! Дуже хочем побачити фото :sneginka:

#28 Мама Полинки

Мама Полинки

Сатилинка

• Завсідники
  • 2 115 повідомлення
  • Ім'я:Таня

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2009 - 00:10

Проколоть что ли своей доче ушки...я давно решила, что сделаю это только тогда, когда она сама попросит. В последнее время стали поступать просьбы. Но пока еще не настойчиво. Да и в зиму не хочу, холодно ушкам будет от метала.

#29 Joli

Joli

• Завсідники
  • 8 043 повідомлення

Нагороди

2    2       3   

Опубліковано 16 грудень 2009 - 00:15

Да и в зиму не хочу, холодно ушкам будет от метала.

такого еще не слышала, гы))
наоборот, советуют колоть зимой, быстрее заживают, меньше грязи и заразы всякой! а гвоздики особо ушам мороза не придадут))

#30 iriha_ko

iriha_ko

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 058 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

2    2         

Опубліковано 16 грудень 2009 - 10:20

Танюш, я вас с Надюшкой поздравляю с вашей новой изюминкой :) Умнички, что решились. А по поводу того, что зимой колоту лучше - это точно. Я и себе колола уши уже лет в 11 или 12 (у меня в семье никто не носит серьги, а мне очень хотелось) как раз перед новым годом. Очень быстро все это дело позаживало. А подружка моя, посмотрев на меня, решила летом себе проколоть - не очень удачное было решение, то ли потому, что жара, то ли так прокололи, но заживало очень долго и мучительно...
А про то, что от метала, якобы, уши мерзнут, так это касается тех, кто нисит головные уборы, которые не закрывают мочки ушей. На себе испытала - действительно холодит :)

#31 Ann

Ann

Очень добрая :)

• Завсідники
  • 3 562 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2009 - 10:51

Я тоже очень хочу проколоть ушки своей доце, а муж против....да мне и самой как-то жалко ее, что она плакать будет и боюсь еще начнет докторов в белых халатах бояться..... Как думаете, реально этим ребенка испугать, чтобы он врачей начал бояться?

#32 Мама Полинки

Мама Полинки

Сатилинка

• Завсідники
  • 2 115 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2009 - 11:28

Joli Правда? Может и правда зимой...
Спросила дочу, а она говорит: "Хорошо, может быть завтра или послезавтра..."
короче все ясно... :sarcastic: трусишка

Ann Не думаю, что этим можно напугать, слишком быстрая процедура.

#33 Ann

Ann

• Завсідники
  • 3 562 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2009 - 12:36

Ann Не думаю, что этим можно напугать, слишком быстрая процедура.

Вот если бы сразу два уха прокалывали, то я согласна. А так - представляю ужас ребенка от ожидания второго прокола. Joli, расскажите как проходил процесс.

#34 Joli

Joli

• Завсідники
  • 8 043 повідомлення

Нагороди

2    2       3   

Опубліковано 16 грудень 2009 - 15:35

Ann, не переживайте! Процедура очень быстрая и не очень то и болезненая! Мы даже такси не отпускали, все прошло за 5 мин. Нас посадили на кушетку (я держала Надюшу). Спиртом протерли мочки, наметили точечки ручкой, согласовали. И пистолетом клацнули в одном ушке, сразу в другом и все. Плакать она начала не от боли, а от того, что чужая тетя ей что-то начала делать)) Когда нас отпустили она сразу же успокоилась и даже на прощанье уже ручкой махала! И все.. сегодня протираю, то вижу, что ее это даже не беспокоит СБ! ДБ, чтоб быстро все позаживало)
Но красоткааааа... не описуемая! с блеском не только в глазах, но и в ушах, как говорит мой сентиментальный муж :wub: когда речь заходит о ребенке, он аж превращается в какого-то романтика :sarcastic: с таким трепетом о ней говорит, ттт

#35 Мама Полинки

Мама Полинки

Сатилинка

• Завсідники
  • 2 115 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2009 - 16:06

Но красоткааааа... не описуемая! с блеском не только в глазах, но и в ушах, как говорит мой сентиментальный муж :wub: когда речь заходит о ребенке, он аж превращается в какого-то романтика :sarcastic: с таким трепетом о ней говорит, ттт

Супер! :wub:

#36 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2009 - 18:01

Мой тоже балдеет от Саниных проколотых ушек, а если кто-то начинает возмущаться, типа, что вы над ребенком издеваетесь, рано прокололи... так бесится)))

#37 Sailor Moon

Sailor Moon

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 667 повідомлення
  • Ім'я:Альона

Нагороди

2            

Опубліковано 16 грудень 2009 - 21:11

А наша красавица уже в 6 месяцев обзавелась такой красотой , как сережки. А моя подруга проколола малой ушки еще в 5 месяцев.

#38 Ann

Ann

• Завсідники
  • 3 562 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2009 - 22:07

И я хочу!!!!! Тоже мечтаю как будет с сережками ходить..... Я над собой поработаю и над мужем тоже :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic: . Думаю и мы скоро обзаведемся такой красотой!

#39 Joli

Joli

• Завсідники
  • 8 043 повідомлення

Нагороди

2    2       3   

Опубліковано 16 грудень 2009 - 22:44

Ann, я когда поехала колоть мужу не сказала, а то он когда-то возмущался, что не позволит делать девочке больно, типа выростет тогда, ну я тихонечко записалась чтоб он не знал и погнала. Позвонила уже когда гуляли и сказала прийти домой с подарком, потому что девочка мужественно перенесла прокол ушек... Он сказал, СБ что я ничего не знал и не нервничал, а теперь радуется.... :lol:

#40 Ann

Ann

• Завсідники
  • 3 562 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 16 грудень 2009 - 23:07

Ann, я когда поехала колоть мужу не сказала, а то он когда-то возмущался, что не позволит делать девочке больно, типа выростет тогда, ну я тихонечко записалась чтоб он не знал и погнала. Позвонила уже когда гуляли и сказала прийти домой с подарком, потому что девочка мужественно перенесла прокол ушек... Он сказал, СБ что я ничего не знал и не нервничал, а теперь радуется.... :lol:

:)
Это идея, я подумаю....
Может подарочек на Новый год сделать?..... :sarcastic:

А подскажите телефончик салона...

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама