Перехід до вмісту

Фотографія

Гінекологиня. До кого ходимо і чому?

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
3670 відповідей у цій темі

#3601 Fabulous

Fabulous

Немовля

• Новачки
  • Зернятко
  • 3 повідомлення
  • Ім'я:Vita

Опубліковано 01 червень 2023 - 17:04

Дякую Вам за відповідь! Якщо не секрет, який тип кісти був? І гормонами не намагалися лікувати? Деякі лікарі кажуть – оперувати, деякі – пробувати гормони. Боюся, щоб не нашкодити організму

Дуже дякую Вам за відповідь!

#3602 Juliett

Juliett

♥ люблю Женюльку ♥

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 4 227 повідомлення
  • Місто:Полтава, Алмазный
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

Опубліковано 02 червень 2023 - 05:57

В мене була ендометріозна кіста і ендометріоз, оперував в Харкові Сафронов. Я не знаю чи зараз можна туди потрапити, але це лікар від Бога, при значних розмірах кіст мені залишили яєчники які функціонують
В Полтаві так не роблять, нажаль

#3603 Juli-27

Juli-27

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 434 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сады-2
  • Ім'я:Юльчик

Нагороди

Опубліковано 02 червень 2023 - 15:01

Я так само робила операцію у Сафронова. Дуже задоволена. І так,він зараз там же оперує.
До Бобрицької потрапила на прийом в Мій Лікар. Не раджу, мабуть я більше знаю що робить.
  • MaliStr це подобається

#3604 MaliStr

MaliStr

Крихітка

• Новачки
  • ЗерняткоЗернятко
  • 10 повідомлення

Опубліковано 02 червень 2023 - 18:41

В мене була ендометріозна кіста і ендометріоз, оперував в Харкові Сафронов. Я не знаю чи зараз можна туди потрапити, але це лікар від Бога, при значних розмірах кіст мені залишили яєчники які функціонують
В Полтаві так не роблять, нажаль

Дуже дякую! Якщо не секрет, який розмір кісти у Вас був? Дуже хвилююсь за яєчник, бо не народжувала.

А після операції Вам назначали гормони?

Я так само робила операцію у Сафронова. Дуже задоволена. І так,він зараз там же оперує.
До Бобрицької потрапила на прийом в Мій Лікар. Не раджу, мабуть я більше знаю що робить.

Дуже дякую за відповідь!

Підкажіть, а який тип кісти у Вас був/яких розмірів ? І чи не здавали на онкомаркери, до речі?

Після операці не назначали гормони? 

• Juli-27 це подобається

#3605 Juli-27

Juli-27

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 434 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сады-2
  • Ім'я:Юльчик

Нагороди

Опубліковано 02 червень 2023 - 22:00

На онкомаркер здавала,був завищений,але мені пояснили що при моїх ускладненнях це може бути. Кіста була велика,фіброма,то тільки операція. Гормон пила 6 місяців,вже рік як не приймаю. Дуже раджу Сафронова ( Харківська обл лікаря).
  • MaliStr це подобається

#3606 MaliStr

MaliStr

Крихітка

• Новачки
  • ЗерняткоЗернятко
  • 10 повідомлення

Опубліковано 03 червень 2023 - 16:03

На онкомаркер здавала,був завищений,але мені пояснили що при моїх ускладненнях це може бути. Кіста була велика,фіброма,то тільки операція. Гормон пила 6 місяців,вже рік як не приймаю. Дуже раджу Сафронова ( Харківська обл лікаря).

Дуже дякую Вам! Лікаря звуть Роман Анатолійович, так?

• mitera це подобається

#3607 Juliett

Juliett

♥ люблю Женюльку ♥

• Завсідники
  • 4 227 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 червень 2023 - 18:12

Лікар так, Роман Анатолійович, кіста була 5 см, і 3 см. Сусідці в палаті видаляли з матки 8 см, також всі органи зберегли
Гормони назначались на 6 міс, ніякого побічного ефекту від них не помітила. Після операцій їх мабуть всім призначають
  • MaliStr це подобається

#3608 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 05 червень 2023 - 05:48

Дякую Вам за відповідь! Якщо не секрет, який тип кісти був? І гормонами не намагалися лікувати? Деякі лікарі кажуть – оперувати, деякі – пробувати гормони. Боюся, щоб не нашкодити організму

Ендометріозні
Намагалися... Гормональне втручання як на мене ще більша шкода... жахливий загальний стан і ноль реакції від кіст... В мене супутня хвороба - варикоз, а тому слідкували за судинами, вони вже через 10 днів відреагували :( більше знущання над собою робити не захотіла...
Я консультувалася з різними фахівцями... Такі великі розміри лише марна трата грошей на препарати і все одно шлях на операційний стіл... Такі великі розмірі нікуди на таблетках не уходять, а от ризик розриву таких великих кіст є і тоді швидка з екстреною операцією...
Вирішила зробити це планово і контрольовано...

Після операції півроку гормональних препаратів на запобігання утворення нових... Але то інші препарати, на них загальний стан був кращий... Але все одно не дуже... Після їх відміни я ожила...

Лікар так, Роман Анатолійович, кіста була 5 см, і 3 см. Сусідці в палаті видаляли з матки 8 см, також всі органи зберегли
Гормони назначались на 6 міс, ніякого побічного ефекту від них не помітила. Після операцій їх мабуть всім призначають

Якщо не секрет, які тобі гормони призначали?

Відредаговано mitera, 05 червень 2023 - 05:50.

• MaliStr це подобається

#3609 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 05 червень 2023 - 05:59

Підкажіть, а який тип кісти у Вас був/яких розмірів ? І чи не здавали на онкомаркери, до речі?

Після операці не назначали гормони?

Напишу і я, думаю і до мене аналогічні питання, а я на форумі рідко...

5 см
Здавала на онкомаркери
Повне обстеження робила
Тому і писала вище, що вирішила це зробити планово і контрольовано...

Знаю декілька знайомих, в кого лопнула кіста і тоді вже нічого не поконтролюєш...
  • MaliStr це подобається

#3610 mismouse

mismouse

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 968 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Татьяна

Опубліковано 05 червень 2023 - 09:35

Всім добрий день! Пишу з такого питання.
У мене кіста яєчника великих розмірів (7 см). Хочу знайти хорошого гінеколога, який допоміг би розібратися з типом кісти та призначити правильне лікування. Може, хтось стикався з такою проблемою, поділіться своєю історією.
У кого на прикметі є хороший досвідчений гінеколог – напишіть, будь ласка!
Всім гарного дня!

Петрова Вікторія Ярославівна у 4 старій поліклініці дуже гарний спеціаліст.
  • MaliStr це подобається

#3611 MaliStr

MaliStr

Крихітка

• Новачки
  • ЗерняткоЗернятко
  • 10 повідомлення

Опубліковано 05 червень 2023 - 12:22

Підкажіть, будь ласка, а на онкомаркери не здавали? 
Які гормони після операції приймали, якщо не секрет?

#3612 MaliStr

MaliStr

Крихітка

• Новачки
  • ЗерняткоЗернятко
  • 10 повідомлення

Опубліковано 05 червень 2023 - 12:27

Ендометріозні
Намагалися... Гормональне втручання як на мене ще більша шкода... жахливий загальний стан і ноль реакції від кіст... В мене супутня хвороба - варикоз, а тому слідкували за судинами, вони вже через 10 днів відреагували :( більше знущання над собою робити не захотіла...
Я консультувалася з різними фахівцями... Такі великі розміри лише марна трата грошей на препарати і все одно шлях на операційний стіл... Такі великі розмірі нікуди на таблетках не уходять, а от ризик розриву таких великих кіст є і тоді швидка з екстреною операцією...
Вирішила зробити це планово і контрольовано...

Після операції півроку гормональних препаратів на запобігання утворення нових... Але то інші препарати, на них загальний стан був кращий... Але все одно не дуже... Після їх відміни я ожила...

Якщо не секрет, які тобі гормони призначали?

Дякую за Вашу історію. Підкажіть, а які гормони Вам виписували для лікування? Мені призначили Примолют-нор та Регулон. Але ніколи не приймала гормони, тому думаю, чи варто воно цього. До того ж підвищенний D-дімер, початкова стадія варикозу і ще знайшли невеликі кісти у щитовидці... От і думаю, що робити...

#3613 MaliStr

MaliStr

Крихітка

• Новачки
  • ЗерняткоЗернятко
  • 10 повідомлення

Опубліковано 05 червень 2023 - 12:30

Напишу і я, думаю і до мене аналогічні питання, а я на форумі рідко...

5 см
Здавала на онкомаркери
Повне обстеження робила
Тому і писала вище, що вирішила це зробити планово і контрольовано...

Знаю декілька знайомих, в кого лопнула кіста і тоді вже нічого не поконтролюєш...

Дякую Вам. Підкажіть, у Вас показники онкомаркеів були в нормі? 

#3614 MaliStr

MaliStr

Крихітка

• Новачки
  • ЗерняткоЗернятко
  • 10 повідомлення

Опубліковано 05 червень 2023 - 12:37

Петрова Вікторія Ярославівна у 4 старій поліклініці дуже гарний спеціаліст.

Дуже Вам дякую! Підкажіть, будь ласка, чи проходили лікування у Вікторії Ярославівни ?

#3615 mismouse

mismouse

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 968 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Татьяна

Опубліковано 11 червень 2023 - 16:43

Дуже Вам дякую! Підкажіть, будь ласка, чи проходили лікування у Вікторії Ярославівни ?

Я у неї спостерігалась при вагітності.І зверталась з приводу різних захворювань, типу анемії при вагітності, ерозії, фіброаденоми.

#3616 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 11 червень 2023 - 22:30

Дякую Вам. Підкажіть, у Вас показники онкомаркеів були в нормі?

Один трошки вищий, ніж норма, але заспокоїли, що при наявності кіст то в межах норми...

Гістологія кіст після операції обов'язково робиться

Дякую за Вашу історію. Підкажіть, а які гормони Вам виписували для лікування? Мені призначили Примолют-нор та Регулон. Але ніколи не приймала гормони, тому думаю, чи варто воно цього. До того ж підвищенний D-дімер, початкова стадія варикозу і ще знайшли невеликі кісти у щитовидці... От і думаю, що робити...

Сходити, для початку, до іншого лікаря і послухати думку двох-трьох спеціалістів

Відредаговано mitera, 11 червень 2023 - 22:31.

#3617 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 11 червень 2023 - 22:37

Дякую за Вашу історію. Підкажіть, а які гормони Вам виписували для лікування? Мені призначили Примолют-нор та Регулон. Але ніколи не приймала гормони, тому думаю, чи варто воно цього. До того ж підвищенний D-дімер, початкова стадія варикозу і ще знайшли невеликі кісти у щитовидці... От і думаю, що робити...

регулон - звичайні протизаплідні гормональні таблетки
І це лотарея, як організм на них відреагує...

І при варикозі їх приймати не варто - знаю, бо маю аналогічний діагноз... Подібні препарати погіршують ситуацію...

Відредаговано mitera, 11 червень 2023 - 22:45.

#3618 Juliett

Juliett

♥ люблю Женюльку ♥

• Завсідники
  • 4 227 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 13 червень 2023 - 17:08

Показник онкомаркеріа був завищений, але лікар казав при ендометріоз.кістах пк буває, плюс там якось правильно його здавати треба, я здавала спонтанно
Показник був здається 129 при нормі 40-60, ні до ні після я його більше не здавала
Пила мітрен, назначали на 6 міс, по місцю гінеколог продовжила до року
Пройшло після операції 2, через повнгмасш вторгнення, не з'явилась через рік на огляд, тому проходила в цьому році, то на узі гінеколог дуже хвалила роботу хірурга

#3619 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 24 червень 2023 - 21:44

Показник онкомаркеріа був завищений, але лікар казав при ендометріоз.кістах пк буває, плюс там якось правильно його здавати треба, я здавала спонтанно
Показник був здається 129 при нормі 40-60, ні до ні після я його більше не здавала
Пила мітрен, назначали на 6 міс, по місцю гінеколог продовжила до року
Пройшло після операції 2, через повнгмасш вторгнення, не з'явилась через рік на огляд, тому проходила в цьому році, то на узі гінеколог дуже хвалила роботу хірурга

Підкажіть будь ласка якого гінеколога відвідуєте?

#3620 Juliett

Juliett

♥ люблю Женюльку ♥

• Завсідники
  • 4 227 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 25 червень 2023 - 17:15

Сова Т.А.
  • mitera це подобається