Окуляри чи лінзи?
Розпочатий з Ленуха, 20 жов 2010 21:13
457 відповідей у цій темі
Koshka
-
Місто:Toronto, Canada
-
Ім'я:Koshka
Опубліковано 21 серпень 2016 - 19:11
Так а чего не линзы?
Жесть конечно, у меня -3 ,я когда линзы снимаю, то как будто ослепла.
А є ще такі, як я, безумці?
У мене -4 (мабуть, востаннє перед пологами перевірялася у лікаря). То окуляри не ношу.
Колись, ще давним-давно, у лікарні зустріла жінку, яка теж розказувала про компенсацію, що воно виправиться з віком. А якщо носити окуляри - то зовсім упаде зір.
Тепер так і ходжу. Уже ніби і звикла. Але незручно ж!
За малим, коли у дворі гуляє, нормально не подивишся. Бачу, що бігає, а що робить - хтозна. У магазинах - те ж саме. Тільки у супермаркети ходжу, бо іноді до прилавку далеко
Коротше, задумуюся про те, щоб вдягнути-таки окуляри. Так от ця компенсація засіла у голові...
Опубліковано 21 серпень 2016 - 19:21
А є ще такі, як я, безумці?
У мене -4 (мабуть, востаннє перед пологами перевірялася у лікаря). То окуляри не ношу.
Колись, ще давним-давно, у лікарні зустріла жінку, яка теж розказувала про компенсацію, що воно виправиться з віком. А якщо носити окуляри - то зовсім упаде зір.
Тепер так і ходжу. Уже ніби і звикла. Але незручно ж!
За малим, коли у дворі гуляє, нормально не подивишся. Бачу, що бігає, а що робить - хтозна. У магазинах - те ж саме. Тільки у супермаркети ходжу, бо іноді до прилавку далеко
Коротше, задумуюся про те, щоб вдягнути-таки окуляри. Так от ця компенсація засіла у голові...
Если компенсация будет, ее никакие очки не остановят. А жить до 50-55 лет в состоянии крота и в ожидании авось будет, мягко говоря ...
При -4 ходить без очков мало того, что опасно, есть большой риск, что зрение будет падать еще больше из-за перенапряжения мышцы. И еще, если очки подобраны правильно и нет проблем именно сос тороны глазной мышцы зрение падать никогда не будет. Хожу в очках 20 лет. Кошмар, уже 20! Лет. Так вот зрение с -2 до -4,5 упало за 9 месяцев "благодаря" врачу в поликлинике. Потом обратились во взрослую областную больницу, мне там подобрали корректно очки и 7 лет зрение не менялось. Потом на 1м курсе зрение немного упало из-за большой нагрузки и вот уже 12лет ттт стабильно. Последние 5 лет хожу только в очках. 2 беременности и роды не повлияли на зрение.
Kalinna
-
Місто:Полтава, Сади 2
-
Ім'я:Інна
Опубліковано 21 серпень 2016 - 19:47
Так а чего не линзы?
Жесть конечно, у меня -3 ,я когда линзы снимаю, то как будто ослепла.
У меня -2 и то не комфортно без линз дальше порога квартиры...
Sailor Moon
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Альона
Опубліковано 21 серпень 2016 - 21:01
У меня -5. Я без линз не вижу ничего. Очки за порогом квартиры я ношу очень редко (когда срок линз закончился, а я новые не купила) то чувствую себя кротом, не вижу даже в очках. Очки я ношу с седьмого класса постоянно, линзы с 18 лет.
Опубліковано 21 серпень 2016 - 21:15
Ох, у меня -7. и я не знаю, что бы делала без линз...
Мышутка
-
-
Ім'я:Женя, до мене на "ти"
Опубліковано 22 серпень 2016 - 10:34
А от де тоді справді можна підібрати окулряи нормально?
Бо був досвід окуліста з першої лікарні (за місцем проживання), яка щось такого наміряла, що сама злякалася.
І з її рекомендаціями зір стабільно падав на 1 діоптрію (з 0,5 на 1,5, а потім на 2,5) - це при тому, що окуляри одягала виключно на уроках, щоб дивитися на дошку.
А тоді почала підбирати безпосередньо у лікаря в оптиці (ходила в ту оптику, що коло стадіона, по Жовтневій).
Там наче краще виявилося. Але хтозна...
От тому і без окулярів ходжу - боюся, що буде падати на 1 діоптрію за рік, як після обстеження у першого окуліста
Лавина
-
-
Ім'я:Татьяна
Опубліковано 22 серпень 2016 - 11:12
А от де тоді справді можна підібрати окулряи нормально? Бо був досвід окуліста з першої лікарні (за місцем проживання), яка щось такого наміряла, що сама злякалася. І з її рекомендаціями зір стабільно падав на 1 діоптрію (з 0,5 на 1,5, а потім на 2,5) - це при тому, що окуляри одягала виключно на уроках, щоб дивитися на дошку. А тоді почала підбирати безпосередньо у лікаря в оптиці (ходила в ту оптику, що коло стадіона, по Жовтневій). Там наче краще виявилося. Але хтозна... От тому і без окулярів ходжу - боюся, що буде падати на 1 діоптрію за рік, як після обстеження у першого окуліста Я ходжу перевіряти зір в Оптику, що на Леніна (поки що нарікань не було). Підбирають ретельно, звертають увагу на все: чи видно далеко/близько однаково, чи не крутиться чи не болить голова і т.д...)
А зір від окулярів псуватися не може, цьому передують зовсім інші причини. Зате, коли підберете правильно лінзи, будете бачити все чітко (я коли вдягла окуляри перший раз, то ходила і роздивлялась листочки на деревах, так як до цього бачила лише зелену масу), а спонукало одягнути окуляри тоді, коли я не змогла побачити свого коханого на відстані десь біля 5 метрів.
Лінзи не ношу, мені вони протипоказані, але і окуляри теж непогано)))
Опубліковано 22 серпень 2016 - 11:55
Бо був досвід окуліста з першої лікарні (за місцем проживання), яка щось такого наміряла, що сама злякалася.
І з її рекомендаціями зір стабільно падав на 1 діоптрію (з 0,5 на 1,5, а потім на 2,5) - це при тому, що окуляри одягала виключно на уроках, щоб дивитися на дошку.
А тоді почала підбирати безпосередньо у лікаря в оптиці (ходила в ту оптику, що коло стадіона, по Жовтневій).
От тому і без окулярів ходжу - боюся, що буде падати на 1 діоптрію за рік, як після обстеження у першого окуліста
Сходіть в Октар, там якісно підбирають.
Опубліковано 22 серпень 2016 - 12:41
В Октар к Крючко запишитесь на прием.
Мышутка
-
-
Опубліковано 22 серпень 2016 - 13:40
Опубліковано 22 серпень 2016 - 22:31
Мышутка
-
-
Опубліковано 23 серпень 2016 - 17:29
о да!
Я вчора вконтакт свою фотку в окулярах виклала, то подруга (теж, до речі, окуляри носить - у неї астигматизм) - миттєво зреагувала - ці самі малюнки прислала!
І в магазин зайти можна, а не лише в супермаркет (у магазині-то полиці далеко, цінників не видно).
Коротше, одні плюси
Мышутка
-
-
Опубліковано 25 серпень 2016 - 19:42
Я знову зі своїми окулярами
Де ви "затарюєтеся"?
подруга порадила оптику в Метрополітені - там ціни на 1 лінзу - від 400 грн (хочу "хамелеони"). Оправи - від 450 грн
А зайшла в Оптику, що по Жовтневій - там ДВІ лінзи 170-630 грн. А оправи - па-пам! - з АліЕкспрес! Причому на Алі вони коштують по 40 грн, а в нас - 150!
От і думаю, чи варто економити на очах! Причому що окуляри будуть носитися постійно.
Тому схиляюся до "дорогої" оптики. Плюс наявність комп*ютерної діагностики у них же
Koshka
-
Місто:Toronto, Canada
-
Ім'я:Koshka
Опубліковано 25 серпень 2016 - 19:51
Сегодня у нас знаменательный день!))) поставили дочке (10лет) линзы.
Ну это нужно было снимать на камеру))) когда ей их одели и она начала все видеть))) радости нет предела!
Теперь предстоит освоить одевание/снимание )))
Опубліковано 25 серпень 2016 - 20:11
Я знову зі своїми окулярами
Де ви "затарюєтеся"?
подруга порадила оптику в Метрополітені - там ціни на 1 лінзу - від 400 грн (хочу "хамелеони"). Оправи - від 450 грн
А зайшла в Оптику, що по Жовтневій - там ДВІ лінзи 170-630 грн. А оправи - па-пам! - з АліЕкспрес! Причому на Алі вони коштують по 40 грн, а в нас - 150!
От і думаю, чи варто економити на очах! Причому що окуляри будуть носитися постійно.
Тому схиляюся до "дорогої" оптики. Плюс наявність комп*ютерної діагностики у них же
Оправу отдельно покупать не советую. При установки линз на чжую оправу мастер гарантии не бает и за целостность оправы ответственность не несет. По Октябрской (та что возле Петровича) неплохая оптика. По крайней мере мой сложный астигматизм ее одобрил) Цены адекватные, качество оправ среднее, но сами линзы ставят хорошо.
Оптика в Метрополитане - это "Люксоптика"? ИМХО, цены неадекватно завышены, мастера на месте нет, они говорят, что где-то, куда-то отвозят\забират, на мой рецепт смотрели переляканими очима. Оценили в просто астрономическую сумму.
Последние два раза делала в ОПтике на Степного фронта. Вот тут мастер реально ювелир и с золотыми руками. Смо все подогнать, подправить, очки не косит и сидят как влитые. (у меня сложный астигматизм, с разными линзами и разными осями. Не каждый мастер может делать такие очки). Более того, несколько раз была необходимость сделать мелкий ремонт не их очков моей маме, ни разу не отказали.
Категорически НЕ рекомендую оптику на 23-м сентября. Там шарлатаны еще те. В свое время мне сделали очки так, что я усомнилась в компетентности своего врача. СБ сделали экспертизу очков, и я выдавила с них деньги за это безобразие.
Сегодня у нас знаменательный день!))) поставили дочке (10лет) линзы.
Ну это нужно было снимать на камеру))) когда ей их одели и она начала все видеть))) радости нет предела!
Теперь предстоит освоить одевание/снимание )))
Поздравляю!! Сама помню это состояние, когда резко видишь ВСЕ)
Опубліковано 25 серпень 2016 - 21:26
Оправу отдельно покупать не советую. При установки линз на чжую оправу мастер гарантии не бает и за целостность оправы ответственность не несет. По Октябрской (та что возле Петровича) неплохая оптика. По крайней мере мой сложный астигматизм ее одобрил) Цены адекватные, качество оправ среднее, но сами линзы ставят хорошо.
Оптика в Метрополитане - это "Люксоптика"? ИМХО, цены неадекватно завышены, мастера на месте нет, они говорят, что где-то, куда-то отвозят\забират, на мой рецепт смотрели переляканими очима. Оценили в просто астрономическую сумму.
Последние два раза делала в ОПтике на Степного фронта. Вот тут мастер реально ювелир и с золотыми руками. Смо все подогнать, подправить, очки не косит и сидят как влитые. (у меня сложный астигматизм, с разными линзами и разными осями. Не каждый мастер может делать такие очки). Более того, несколько раз была необходимость сделать мелкий ремонт не их очков моей маме, ни разу не отказали.
Категорически НЕ рекомендую оптику на 23-м сентября. Там шарлатаны еще те. В свое время мне сделали очки так, что я усомнилась в компетентности своего врача. СБ сделали экспертизу очков, и я выдавила с них деньги за это безобразие.
Поздравляю!! Сама помню это состояние, когда резко видишь ВСЕ)
Линзы уже неоднократно брала в оптике на степового фронта. Но надо бы проверить зрение, чувствую, что ухудшилось. Как там врач в этой оптике?
спасибо за отзыв об очках и мастере, надо очки себе и маме поменять.
Лавина
-
-
Ім'я:Татьяна
Опубліковано 25 серпень 2016 - 21:32
Я сейчас оправу выбираю не по ценовой категории, а ту, что подходит мне по форме лица.
Ценовая политика - это относительный показатель. Когда-то (в 2006году) я повелась на дорогие, значит лучшие (итальянская оправа). В результате 800 грн за оправу + 400 за линзы, коту под хвост через 3 мес, сразу по окончанию гарантии... Сейчас у меня оправа за 200 грн (меняла линзы на посильнее весной), но она намного лучше той...Да и до этого получше были от самой первой.
Опубліковано 25 серпень 2016 - 21:37
Линзы уже неоднократно брала в оптике на степового фронта. Но надо бы проверить зрение, чувствую, что ухудшилось. Как там врач в этой оптике?
спасибо за отзыв об очках и мастере, надо очки себе и маме поменять.
Не знаю, я своего врача не меняю.))
Опубліковано 26 серпень 2016 - 07:01
Я за линзы, в них уже многие годы хожу. ( Танцы и радость в первый день знакома- у самой -6 и до линз жила без очков). Но понимаю надо сделать очки, где у нас хороший выбор пластиковых оправ? (хотелось синюю и прямоугольную, а Полтава как всегда радует выбором...)
Опубліковано 26 серпень 2016 - 08:41
Я за линзы, в них уже многие годы хожу. ( Танцы и радость в первый день знакома- у самой -6 и до линз жила без очков). Но понимаю надо сделать очки, где у нас хороший выбор пластиковых оправ? (хотелось синюю и прямоугольную, а Полтава как всегда радует выбором...)
А зачем вам очки, если есть линзы?
0 користувачів читають цю тему
0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|