Перехід до вмісту

Фотографія

Про все 82

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
5794 відповідей у цій темі

#3421 Sunny3011

Sunny3011

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 2 553 повідомлення
  • Ім'я:Елена

Нагороди

2    2         

Опубліковано 28 серпень 2022 - 20:48

можна детальніше?

Є спеціальні бактерії для вигрібних ям. Вони є помічником для того, щоб яма не замулювалася швидко. Також від неприємних запахів і т.д

Відредаговано Sunny3011, 28 серпень 2022 - 20:50.

#3422 HelenaMart81

HelenaMart81

Дітлашня

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 140 повідомлення
  • Місто:Полтава Сады 2
  • Ім'я:Лена

Нагороди

Опубліковано 28 серпень 2022 - 23:10

Скільки коштує пошити постіль?

На центральному ринку в магазині тканин 50 грн

#3423 Феникс

Феникс

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 341 повідомлення
  • Ім'я:Виктория

Нагороди

Опубліковано 29 серпень 2022 - 00:10

На центральному ринку в магазині тканин 50 грн

а де саме?
і це ж мабуть треба купляти в них тканину?

#3424 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 29 серпень 2022 - 05:32

Є спеціальні бактерії для вигрібних ям. Вони є помічником для того, щоб яма не замулювалася швидко. Також від неприємних запахів і т.д

Ну з запахом нам на пару днів допомога...але в нас для туалету.Порадь якісь якісні, бо ті що купила не допомагають

#3425 Sunny3011

Sunny3011

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 553 повідомлення
  • Ім'я:Елена

Нагороди

2    2         

Опубліковано 29 серпень 2022 - 09:06

Ну з запахом нам на пару днів допомога...але в нас для туалету.Порадь якісь якісні, бо ті що купила не допомагають

Беру ось ці останній час https://rozetka.com....ASABEgJWqfD_BwE

Є такі і для унітазу
Користуюся круглий рік, також і взимку

Взагалі за більше ніж 5 років яму не викачували. І якщо користуватися цими бактеріями, дуже бажано перейти на безфосфатні засоби

#3426 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення

Нагороди

2         

Опубліковано 29 серпень 2022 - 11:46

Беру ось ці останній час https://rozetka.com....ASABEgJWqfD_BwE

Є такі і для унітазу
Користуюся круглий рік, також і взимку

Взагалі за більше ніж 5 років яму не викачували. І якщо користуватися цими бактеріями, дуже бажано перейти на безфосфатні засоби

У нас у вуличний туалет потрібно...Там без ,,хімії,,

#3427 Luise Buffon

Luise Buffon

Говорят, я рыжая, говорят, бесстыжая...

• Завсідники
  • 3 614 повідомлення
  • Місто:Полтава, Центр
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2               

Опубліковано 29 серпень 2022 - 14:39

Користуєтеся бактеріями для ям?

Так. Але ефект не настільки наскільки хотілося б. Чула, що якось чистять кислотами і чимось там ще. Подумалось може є люди, які розуміються на цьому і надають таку послугу.

#3428 Luise Buffon

Luise Buffon

• Завсідники
  • 3 614 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 29 серпень 2022 - 14:42

Нашій ямі вже більше 10 років. Років 8 не викачували. Потім почали вивозити...з різним успіхом...то раз на півроку, то кожен місяць... Чесно не знаю з чим пов'язано. А тут 23-го серпня вивезли і знову яма повна...

#3429 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення
  • Місто:Полтава

Нагороди

2             2   

Опубліковано 29 серпень 2022 - 16:29

Нашій ямі вже більше 10 років. Років 8 не викачували. Потім почали вивозити...з різним успіхом...то раз на півроку, то кожен місяць... Чесно не знаю з чим пов'язано. А тут 23-го серпня вивезли і знову яма повна...

Забиті дренажні канали (пори).
До речі, коли користуєтесь бактеріями можливий такий "побічний" ефект(
Є спец машини, які вимикають мул під тиском і викачують прям все-все, але ціна їх космос + на Полтавський район я знайшла аж одну ще до війни і з чергою в два місяці.

Відредаговано Marusja, 29 серпень 2022 - 16:29.

#3430 Dobraya Ole4ka

Dobraya Ole4ka

В ритме мамы..

• Довгожителі
  • 7 654 повідомлення
  • Місто:Полтава, Петровского

Нагороди

Опубліковано 29 серпень 2022 - 16:38

Мій чоловік копав ще одну яму поруч, в першу йде все в іншу перетікає лише вода. Вона теж наповнюється, але викачуємо насосом на свою землю. І економимо воду.

#3431 Антуанетта

Антуанетта

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 876 повідомлення
  • Ім'я:Антуанетта

Нагороди

Опубліковано 29 серпень 2022 - 16:42

це щось з міркувань безпеки, закрили в перші дні війни, до цього дорога була користуванні.

Дистанційний - це ви про підготовку документів чи вже фактичне підписання договору купівлі-продажу у нотаріуса? Зараз, під час воєнного стану, є нюанси в цьому.

Щоб продати нерухомість, наприклад, за довіреністю, та не витрачати час на дорогу в Україну та назад.

#3432 Ann_23

Ann_23

Малеча

• Постоялець
  • ЗерняткоЗернятко
  • 85 повідомлення
  • Ім'я:Ann

Опубліковано 29 серпень 2022 - 23:19

Дівчата , підскажіть ,будь ласка ,бо я вже не знаю,що краще зробити .
Сходила я на обстеження зору у IRIS, дали мені рецепт на окуляри, я хотіла у них зробити , але нарахували за окуляри  5 тис,я фінансово не потягнула просто   і  пішла  у оптику неподалік ,там вже на  пару тис вийшло дешевше . Коли одягнула готові окуляри все поїхало , всі лінії рівні стали криві ,двері , кути  і т.д. Мені сказали,що потрібен час ,щоб очі і мозок звикли до них , потрібно два тижні .Пройшов місяць  і майже нічого не змінилось. Я зверталась в іншу оптику ,щоб перевірити сходяться діоптрії з рецептом, сказали так. Пройшов час і  так і залишилось ,що кути і двері округлі , стовпи клоняться , ноги я свої не бачу  коли йду по сходах, ще помітила ,що кругле все  в окулярах овальної форми. Я до цього носила окуляри -1 ,але вони затерлися .  Після ковіду зір погіршився і став -3,5, ще на діагностиці виявили астематизм , але лікар сумнівалась є він чи не , потім сказала ,що є  і виписала астегматичні окуляри -2.   То ,що я бачу в окуляра як в біноклях це добре , а те ,що форма  предметів не відповідає дійсності це дуже бісить  і окуляри просто майже лежать тепер  і ношу їх  за потребою.
У кого така проблема була ,що Ви робили ?  Може таке бути,що лікар  в чомусь помилився чи в окулярах якісь осі не відповідають ? В окулярах старих не астегматичних такої проблеми не було і всі предмети були рівні , але вони вже зіпсувались. Я вже думаю,що може лінзи потрібно розглянути , але які і де їх підібрати краще я не знаю. 

#3433 YR-Ma

YR-Ma

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 057 повідомлення
  • Місто:Полтава, Конкорд, Подол
  • Ім'я:Marina, ко мне на "ты"

Нагороди

2       2         

Опубліковано 30 серпень 2022 - 05:46

А мене такі ж були відчуття, коли в перше в цьому році одягла окуляри. Але десь і правді тижнів через два, біль меньше стало нормально. Але все одно в лінзах все природньо виглядає, в окулярах по іншому і не зручно. В мене ще і діоптрій вдвічі більше від ваших, лінзи в окулярах по краях такі товстеньки, я думала ще із за його такий ефект. Я свої купляла в оптіці на "Оптіке" за 600 грн, самі прості мені потрібні були, щоб тиждень без лінз походити, поки лікую очі.

#3434 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення

Нагороди

2         

Опубліковано 30 серпень 2022 - 07:59

А мене такі ж були відчуття, коли в перше в цьому році одягла окуляри. Але десь і правді тижнів через два, біль меньше стало нормально. Але все одно в лінзах все природньо виглядає, в окулярах по іншому і не зручно. В мене ще і діоптрій вдвічі більше від ваших, лінзи в окулярах по краях такі товстеньки, я думала ще із за його такий ефект. Я свої купляла в оптіці на "Оптіке" за 600 грн, самі прості мені потрібні були, щоб тиждень без лінз походити, поки лікую очі.

А де зір перевіряла щоб підібрати окуляри..Бо відчуваю що вже потрібні.Особлтво на роботі, щось маленьке ну зовсім ,,пливе,,.

#3435 Luise Buffon

Luise Buffon

• Завсідники
  • 3 614 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 30 серпень 2022 - 08:14

Забиті дренажні канали (пори).
До речі, коли користуєтесь бактеріями можливий такий "побічний" ефект(
Є спец машини, які вимикають мул під тиском і викачують прям все-все, але ціна їх космос + на Полтавський район я знайшла аж одну ще до війни і з чергою в два місяці.

А можно контакт цієї машини. Готова стати в чергу якщо космос досяжний))

#3436 Elena Libra

Elena Libra

Докторка мамських наук

• Модератори
  • 2 376 повідомлення
  • Ім'я:Лена

Нагороди

Опубліковано 30 серпень 2022 - 08:17

В мене після вагітності (я так думаю) теж впав зір з -1,5 до -3,25. Спочатку не повірила - перевіряла в трьох оптиках. В Октарі замовила і лінзи, і окуляри. В лінзах бачу чудово (шкодую, що раніше не зважилася на них), а в окулярах - все, як Ви кажете: розмиті края, овали і т.ін. Я їх використовую рідко - коли не можна в лінзах, а треба щось бачити. Тому, думаю, що проблема не в самих окулярах.
  • Ann_23 це подобається

#3437 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення
  • Місто:Розсошенці
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2               

Опубліковано 30 серпень 2022 - 09:03

Щоб продати нерухомість, наприклад, за довіреністю, та не витрачати час на дорогу в Україну та назад.

під час воєнного стану довіреність на розпорядження майном діє один місяць, потім потрібно підтверджувати її дійсність окремою заявою (процедура така ж як видача довіреності - або через Консульство України або через нотаріуса країни перебування з подальшою легалізацією).
в загальному відповідь на ваше питання - так, продати майно дистанційно можна. нелегко, але можна)

#3438 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

мечты сбываются, я это точно знаю)))

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення
  • Місто:Полтава, центр
  • Ім'я:Наташа

Нагороди

Опубліковано 30 серпень 2022 - 10:11

Дівчата , підскажіть ,будь ласка ,бо я вже не знаю,що краще зробити .
Сходила я на обстеження зору у IRIS, дали мені рецепт на окуляри, я хотіла у них зробити , але нарахували за окуляри 5 тис,я фінансово не потягнула просто і пішла у оптику неподалік ,там вже на пару тис вийшло дешевше . Коли одягнула готові окуляри все поїхало , всі лінії рівні стали криві ,двері , кути і т.д. Мені сказали,що потрібен час ,щоб очі і мозок звикли до них , потрібно два тижні .Пройшов місяць і майже нічого не змінилось. Я зверталась в іншу оптику ,щоб перевірити сходяться діоптрії з рецептом, сказали так. Пройшов час і так і залишилось ,що кути і двері округлі , стовпи клоняться , ноги я свої не бачу коли йду по сходах, ще помітила ,що кругле все в окулярах овальної форми. Я до цього носила окуляри -1 ,але вони затерлися . Після ковіду зір погіршився і став -3,5, ще на діагностиці виявили астематизм , але лікар сумнівалась є він чи не , потім сказала ,що є і виписала астегматичні окуляри -2. То ,що я бачу в окуляра як в біноклях це добре , а те ,що форма предметів не відповідає дійсності це дуже бісить і окуляри просто майже лежать тепер і ношу їх за потребою.
У кого така проблема була ,що Ви робили ? Може таке бути,що лікар в чомусь помилився чи в окулярах якісь осі не відповідають ? В окулярах старих не астегматичних такої проблеми не було і всі предмети були рівні , але вони вже зіпсувались. Я вже думаю,що може лінзи потрібно розглянути , але які і де їх підібрати краще я не знаю.

Я так поняла астигматику вы не носили раньше хоть она и была,какие там цылиндры? А лучше весь рецепт и сколько вам лет?
Скорее всего с рецептом там все ок,сейчас же смотрят на аппаратах а там четко видно есть астигматика или нет,в какой оптике вы все же сделали очки ? Как вариант мог мастер линзу не под тем углом поставить,редко но бывает если мастер не опытный,но скорее всего это привыкание и да в контактных вам бы легче было,опять же как вариант повышать диоптрии постепенно и каждых два месяца менять очки на сильнее,ставить дешёвые китайские линзы их на пару месяцев хватит ,и так выйти плавно на свой рецепт.Когда носите слабые очки не по своему рецепту зрение садится быстрее и хуже поддается потом коррекции.

Відредаговано мягкопушистая мама, 30 серпень 2022 - 10:13.

• Ann_23 це подобається

#3439 Антуанетта

Антуанетта

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 876 повідомлення
  • Ім'я:Антуанетта

Нагороди

Опубліковано 30 серпень 2022 - 12:15

під час воєнного стану довіреність на розпорядження майном діє один місяць, потім потрібно підтверджувати її дійсність окремою заявою (процедура така ж як видача довіреності - або через Консульство України або через нотаріуса країни перебування з подальшою легалізацією).
в загальному відповідь на ваше питання - так, продати майно дистанційно можна. нелегко, але можна)

Дякую дуже. 

#3440 natochka85

natochka85

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 651 повідомлення
  • Ім'я:Наташа

Нагороди

Опубліковано 30 серпень 2022 - 15:51

Хто знає, де, окрім дитячої обласної, приймає дерматолог Білаш? Не можу її знайти
  • marink@ це подобається

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама