Перехід до вмісту

Фотографія

Коронавірус COVID19

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
5929 відповідей у цій темі

#321 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 2 594 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Надя

Нагороди

Опубліковано 03 квітень 2020 - 19:55

Сегодня по телевизору был сюжет за Испанию,ее медицину.Там все бесплатно,включая химии для онкобольных,препараты для диабетиков...но есть одно но -чтоб попасть к врачу,нужно записываться за несколько месяцев,а то и больше((((Если платить страховку,то можно быстрее попасть к врачу,какая то женщина говорила,что платит за семью из 4 человек,200евро в месяц.

#322 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 03 квітень 2020 - 19:57

А я з одного боку розумію.. моя невістка (дружина мого брата) працює медсестрою в дитячому відділенні лікарні в райцентрі. На все про все їм видали 5 масок на одного, не кажучи вже ні про який інший захист. У відділенні 12 ліжок, а коли дітям не вистачає ліжок (буває, що вночі привозять), вони кладуть куди зможуть - і на свої розкладачки, і в ординаторські. Дякувати Богу, що поки у них ще не зареєстровані випадки корони (хоча б офіційно), але коли і в них все почнеться - це буде катастрофа!
І в таких умовах за 3,5 тис. ризикувати життям і здоров’ям своїм та своєї сім’ї... Не знаю, не всі на такий героїзм готові

Так эти аргументы есть у многих сейчас. Ведь немало людей, которые сейчас работают - мусор вывозят, пожары тушат, банковские операции проводят, везут людей на работу, хлеб пекут, везут его в магазины и т.д, и т.п.
Никому маски не выдают.
Много профессий, которые обязаны идти на работу. Рискуют все!
Можно сказать "мне ничего не выдают", а можно пошить несколько марлевых многоразовых повязок и менять их каждые три часа и исполнять свой долг, в данном случае спасать людей. Как не печально, сделать щитки на лицо из баклашки, но спасать.

Вот честно, не понимаю как, например, за 3500 в отделении инфекционки рисковали при кори, ротавирусе и т.д., а при короне развернулись и ушли. Если не готовы рисковать, не идите в принципе.
Ведь была б не хватка в более спокойное время, гляди и пересмотрели бы ставки...

Правильно выше писали, что это как "буду пожарным, но чтоб пожары не тушить!"

Проведу еще аналогию с бухгалтером - он тоже рискует собой, большая ответственность. Ведёт учёт, платежи - приезжает проверка, а он говорит "ну его нафиг, чего рисковать, пошёл я и пофиг, что людям зарплату не посчитал и не выплатил?"... Понятно, что здесь вопрос не о людских жизнях, но всё равно зависят другие люди и их семьи.
Ну а более ближе пример медсестры на войне - миллионы получали? А лезли на поле боя и наших дедов доставали...

Простите, что сумбурно, но думаю поняли о чём я ...

Відредаговано mitera, 03 квітень 2020 - 20:02.

#323 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 594 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 03 квітень 2020 - 19:59

Вчера разговаривала с подружкой,она в Ирландии. Говорит,что маски в аптеках отсутствуют. Если и появляются,то цена 20евро(заоблачная),учитывая,что она одноразовая....Говорит,хожу пока в магазин без маски(((на свой страх и риск,если не будут пускать,то придется из чего то соорудить (((
  • mitera це подобається

#324 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 03 квітень 2020 - 20:03

Ну а более ближе пример медсестры на войне - миллионы получали? А лезли на поле боя и наших дедов доставали...

Чому ж так далеко? Уже 7 рік у нас війна і люди віддають життя за Україну, а медсестри рятуючи поранених, волонтери доставляючи допомогу...

#325 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 03 квітень 2020 - 20:06

Чому ж так далеко? Уже 7 рік у нас війна і люди віддають життя за Україну, а медсестри рятуючи поранених, волонтери доставляючи допомогу...

Влучне зауваження.
Згодна, що це гiдний приклад, як медики рятують наших хлопцiв в спартанських умовах в окопах, залишивши рiдних.

Ну а армiя наша, особливо тoдi у 2014, мене до слiз доводила своїм станом та героїзмом

Відредаговано mitera, 03 квітень 2020 - 20:11.

#326 Eлeна

Eлeна

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 17 977 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 03 квітень 2020 - 20:10

Из этих 40, остаюсться единицы. Они потом уходят из гос больниц ( в частные кабинеты, идут в косметологию, фармпредставительство). Это реалии нашей медицины. И лучше не будет.

Практически все мои знакомые врачи работают одновременно и в государственной больнице и в частной клинике. Наверное есть выгода не оставлять работу в госучреждении (стаж может или что-то держит).

#327 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 03 квітень 2020 - 20:13

Практически все мои знакомые врачи работают одновременно и в государственной больнице и в частной клинике. Наверное есть выгода не оставлять работу в госучреждении (стаж может или что-то держит).

Думаю, в первую очередь, возможность за счёт государства повышать квалификацию и ездить на курсы.

#328 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення
  • Ім'я:Олена

Нагороди

Опубліковано 03 квітень 2020 - 20:14

Як гарно філософствувати, коли не треба самому щодня напряму контактувати з хворими..

#329 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 594 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 03 квітень 2020 - 20:16

Девочки,это единицы!!!которые готовы рисковать собой и своей семьёй,помогая/спасая других. Ну не заложили в мозг,что если ты медработник,то ты ДОЛЖЕН! Как сейчас предоставляют первую помощь? Пока денег нет-нет помощи....(((А о том сколько разворовывается теми же медработниками(кто у "руля") и говорить не надо((

А раньше?Раньше люди могли на энтузиазме работать!И деньги у людей не были на первом плане,как сейчас.

#330 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 03 квітень 2020 - 20:18

Як гарно філософствувати, коли не треба самому щодня напряму контактувати з хворими..

Согласна.
Потому и говорю, что это призвание.
Иначе там работать не стоит. И не ждать короны, чтоб уйти.
Медперсонал ведь контактирует с больными всегда...

Я когда лежала в инфекционке 3 недели с сыном, поражалась выдержке медсестер и санитарочек, врачей и интернов. Это сумасшедший труд.
Одну расспрашивала помню о прививках ихних и не боятся ли. Мы например лежали в боксе с сальмонеллой и это очень страшный диагноз, но к нам они приходили в полном спокойствии. Тогда же наше отделение заполнялось больными на корь...

P.s. наверное, кто сейчас уйдет, реально не готов работать в этой сфере, не имеет призвания. Имхо

Відредаговано mitera, 03 квітень 2020 - 20:22.

#331 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 340 повідомлення
  • Місто:Полтава -Paris, France
  • Ім'я:Olga

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 03 квітень 2020 - 20:19

А надзвичайний стан не передбачає хіба якісь обмеження по лікарняним і тд? Вчора дивилася дивилася передачу, про те як французькі госпіталі працюють в теперішніх умовах і там сказали персоналу, що навіть якщо персонал з симптомами, але легкими і може працювати, то на лікарняний ніхто не іде. Також наша сімейна сказала, що мобілізували лікарів-пенсіонерів і багато волонтерів було серед ліберальних.

#332 Милла

Милла

Остановись Земля.....

• Завсідники
  • 2 569 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 03 квітень 2020 - 20:26

Заборонили? Цікаво як?

Розпорядженнями керівників.
Мої знайомі, які працюють в екстренних службах говорили, що керівництво заборонило їм йти у відпустки, і багатьох відкликали з відпусток.
Рс відпустки тарифні

Відредаговано Милла, 03 квітень 2020 - 21:15.

#333 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення
  • Ім'я:Mommy

Опубліковано 03 квітень 2020 - 20:29

Девочки,это единицы!!!которые готовы рисковать собой и своей семьёй,помогая/спасая других. Ну не заложили в мозг,что если ты медработник,то ты ДОЛЖЕН! Как сейчас предоставляют первую помощь? Пока денег нет-нет помощи....(((А о том сколько разворовывается теми же медработниками(кто у "руля") и говорить не надо((

А раньше?Раньше люди могли на энтузиазме работать!И деньги у людей не были на первом плане,как сейчас.

И подальше от руля так же. Все люди одинаковые и все хотят кушать, желательно хорошо. Даже без опасности многие не пукнут , пардон, даром. Информация- это деньги. Учится дорого. Один так однажды и сказал: " Вот меня при СССР даром выучили, а сейчас ОТБИТЬ димплом надо".

Не очень в теме, но, наверное, и рыбное место тоже отработать надо. Или мне кажется  ?

Читала, что в некоторых странах ввели для медиков повинность.

Відредаговано Cu-jo, 03 квітень 2020 - 20:31.

#334 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 03 квітень 2020 - 20:42

А надзвичайний стан не передбачає хіба якісь обмеження по лікарняним і тд? Вчора дивилася дивилася передачу, про те як французькі госпіталі працюють в теперішніх умовах і там сказали персоналу, що навіть якщо персонал з симптомами, але легкими і може працювати, то на лікарняний ніхто не іде. Також наша сімейна сказала, що мобілізували лікарів-пенсіонерів і багато волонтерів було серед ліберальних.

А у нас так і не ввели надзвичайний стан
  • mitera це подобається

#335 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 03 квітень 2020 - 20:51

⚡️На Полтавщині вже 8 офіційно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Кременчук – 5 (новий випадок: 69-річний чоловік), Горішні Плавні – 2 (жінка 28 років і чоловік 63 років), Машівка – 1 (43-річний чоловік).

#336 paprika

paprika

Абітурієнтка

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 381 повідомлення
  • Ім'я:alla

Опубліковано 03 квітень 2020 - 21:08

А у нас так і не ввели надзвичайний стан

У нас ввели «незвичайний стан»: не працюйте, але йти на роботу треба; у транспорті по 10 чоловік, але робіть довідку, що ви «необхідні» державі; йдіть у відпустку, але за власний рахунок; заборонено все, крім аптек, продуктів, миючих засобів, банків, але кожен день спостерігаю відкриття пекарень, кави, перукарень, ломбардів і т. д. ( розумію це як платні виключення); діти вчіться дистанційно, але скажіть, яка школа це забезпечила в 100 % значенні цього слова. А маски і дезінфекція окрема тема... Вважаю, що кожне підприємство повинно цим забезпечити працівників, якщо вони працюють. На крайній випадок профсоюз ще існує і кошти справно отримує з людей...
А стосовно «долгу» медпрацівників і інших спеціалістів- важка тема, особливо коли громадянин не потрібен своїй державі.
Це так... емоції...

#337 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 03 квітень 2020 - 21:17

https://tsn.ua/ukray...ya-1520961.html
1072(((

#338 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 03 квітень 2020 - 21:18

У нас ввели «незвичайний стан»: не працюйте, але йти на роботу треба; у транспорті по 10 чоловік, але робіть довідку, що ви «необхідні» державі; йдіть у відпустку, але за власний рахунок; заборонено все, крім аптек, продуктів, миючих засобів, банків, але кожен день спостерігаю відкриття пекарень, кави, перукарень, ломбардів і т. д. ( розумію це як платні виключення); діти вчіться дистанційно, але скажіть, яка школа це забезпечила в 100 % значенні цього слова. А маски і дезінфекція окрема тема... Вважаю, що кожне підприємство повинно цим забезпечити працівників, якщо вони працюють. На крайній випадок профсоюз ще існує і кошти справно отримує з людей...
А стосовно «долгу» медпрацівників і інших спеціалістів- важка тема, особливо коли громадянин не потрібен своїй державі.
Це так... емоції...

тут не про обов'язок державі, а про суспільний договір, скажімо так. Лікар має лікувати пожежника, щоб пожежник міг рятувати з вогню вчителя, який вчитиме дітей, з яких виростуть фармацевти, продавці, науковці і тд. Без цього всім треба повертатись на власне домогосподарство і виживать самим.

#339 paprika

paprika

Абітурієнтка

• Активістки
  • 381 повідомлення
  • Ім'я:alla

Опубліковано 03 квітень 2020 - 21:34

тут не про обов'язок державі, а про суспільний договір, скажімо так. Лікар має лікувати пожежника, щоб пожежник міг рятувати з вогню вчителя, який вчитиме дітей, з яких виростуть фармацевти, продавці, науковці і тд. Без цього всім треба повертатись на власне домогосподарство і виживать самим.

Обов’язок державі і обов’язки держави... теж два протирічливих питання... Треба, щоб між ними був знак рівності, а не виживайте, як зможете!!! Для простого прикладу: атб забезпечило рукавички і дезінфектори, а медсестри - шийте маски самі і з пляшок пластикових робіть екрани...

Відредаговано paprika, 03 квітень 2020 - 21:36.

#340 Веселый папа

Веселый папа

Студентка

• Наша пісочниця
  • 566 повідомлення

Опубліковано 03 квітень 2020 - 22:09

Всяческих вирусных инфекций даже за последние 20 лет уже прошло множество и не раз отмечалось - никогда это не вызывало паники, подобно нынешней. А ведь смертность от некоторых превышала смертность от короновируса.

Почему так ? А посмотрите перевод статьи Всемирной организации здравоохранения о ходе т.н. "реформ" по очень многим странам - https://gateway.euro...19532&tab=graph

Кому лень смотреть проясню: под видом "медицинских реформ" шло планомерное уничтожение массово доступной медицины (посмотрите на количественное сокращение числа больничных коек практически по всем странам). Итог этих "рехформ" - неспособность нынешней медицины бороться с распространением болезни.

P.S. Привет почитателям Супрун, которая активно продвигала в Украине этот фактически развал медицинской системы (но это уже в другую ветку).

• lenny це подобається

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама