Наші домашні рослини
Розпочатий з ллла, 21 чер 2010 15:49
3520 відповідей у цій темі
vivita
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Вікторія
Опубліковано 08 вересень 2017 - 08:57
Дівчата, допоможіть недосвідчяеному квіткарю. На фуксії вчора ввечері побачила малесеньких(десь 1-2 мм) метеликів і під листочками їх яйця.Що це? Чим вивести?
ПС: обдивилась інші квіти, то не має. Наразі вона ізольована на балконі від інших.
Скорее всего, на фуксию напала белокрылка. Она фуксии любит. Помниться, что надо обрабатывать актарой, актелликом. Но надо почитать, насколько они токсичны, как их правильно применять. Актеллик особо токсичный и запах у него нехилый.
Опубліковано 08 вересень 2017 - 09:01
Скорее всего, на фуксию напала белокрылка. Она фуксии любит. Помниться, что надо обрабатывать актарой, актелликом. Но надо почитать, насколько они токсичны, как их правильно применять. Актеллик особо токсичный и запах у него нехилый.
Новини невтішні((((Недарма ізолювала...
Опубліковано 08 вересень 2017 - 09:07
Інтернет порадував тим, що хім.препарати на личинки не діють((( Капець... Буду пробувати мити
Опубліковано 08 вересень 2017 - 09:48
Зробила фукції обрізання. Промила розчином госп.мила, а потім водою і йде вона ночувати на вулиці. Їй якраз обрізання не помішало для формування куща. Стримувало цвітіння. А тепер довелось... Будем боротись... Я тільки хотіла собі махрові сорти замовити, а тут карантин... Щей бальзамін з бегонією також схильні до цієї зарази... Ну щож "Хочеш ботанічний сад - умій боротись".
vivita
-
-
Опубліковано 08 вересень 2017 - 11:17
Зробила фукції обрізання. Промила розчином госп.мила, а потім водою і йде вона ночувати на вулиці. Їй якраз обрізання не помішало для формування куща. Стримувало цвітіння. А тепер довелось... Будем боротись... Я тільки хотіла собі махрові сорти замовити, а тут карантин... Щей бальзамін з бегонією також схильні до цієї зарази... Ну щож "Хочеш ботанічний сад - умій боротись".
Успехов вам в лечении фуксии! Конечно, очень жалко, когда на цветы нападает какая-то гадость. Боишься, чтобы не перешло на другие. Я для профилактики мыла с хозяйственным мылом, по возможности, листья всех растений, которые находились в одном помещении с зараженным цветком, протирала подоконники и мыла стекла в окнах, протирала горшки и поддоны/блюдечка под ними.
Опубліковано 08 вересень 2017 - 11:24
Успехов вам в лечении фуксии! Конечно, очень жалко, когда на цветы нападает какая-то гадость. Боишься, чтобы не перешло на другие. Я для профилактики мыла с хозяйственным мылом, по возможности, листья всех растений, которые находились в одном помещении с зараженным цветком, протирала подоконники и мыла стекла в окнах, протирала горшки и поддоны/блюдечка под ним
Прочитала, що білокрилка не виживає при температурах нижче +15 і протягах. Треба ловити момент і виносити квітку на вулицю на певний період.
Кожного дня оглядаю квіти.То з"явився тільки вчора метелик і яйця. Добре що квіти перенесла до Саші в кімнату ще тиждень тому.Буду обдивлятись. Де взялась - хз. Нових квітів не з"являлось. Через відчинене вікно?Так 5 поверх
vivita
-
-
Опубліковано 08 вересень 2017 - 11:51
Прочитала, що білокрилка не виживає при температурах нижче +15 і протягах. Треба ловити момент і виносити квітку на вулицю на певний період.
Кожного дня оглядаю квіти.То з"явився тільки вчора метелик і яйця. Добре що квіти перенесла до Саші в кімнату ще тиждень тому.Буду обдивлятись. Де взялась - хз. Нових квітів не з"являлось. Через відчинене вікно?Так 5 поверх
А срезанные цветы были? Могла белокрылка на них приехать)
Опубліковано 08 вересень 2017 - 14:05
А срезанные цветы были? Могла белокрылка на них приехать)
ні. зовсім нічого нового
Опубліковано 14 вересень 2017 - 15:36
Звітую за фуксію.5 днів не спостерігаю ні метеликів, ні яєць, нічого. Листя стало цупким, пішов ріст нових пагонів.Тепер чекаю тільки вкорінення зрізаних гілочок.
Зато купила нову бегонію з якої стало 4 маленьких. Так хочеться декоративно-листяних розвести. Подобаються мені. Тільки з вибором проблемка...
Осьминожка
-
-
Ім'я:Оксана
Опубліковано 14 вересень 2017 - 16:34
Люд від білокрилки і грунт обробити треба. Така "зараза" швидко не виводиться. Ще вона полюбляє герань чи як там пеларгонія
vivita
-
-
Опубліковано 15 вересень 2017 - 07:41
Звітую за фуксію.5 днів не спостерігаю ні метеликів, ні яєць, нічого. Листя стало цупким, пішов ріст нових пагонів.Тепер чекаю тільки вкорінення зрізаних гілочок.
Зато купила нову бегонію з якої стало 4 маленьких. Так хочеться декоративно-листяних розвести. Подобаються мені. Тільки з вибором проблемка...
У меня с бегониями не сложилось Особенно жалко бегонию грифон, она такая красивая была...
Если найду какой-нибудь интересный вид, попробую опять с ними подружиться.
Опубліковано 15 вересень 2017 - 09:11
Люд від білокрилки і грунт обробити треба. Така "зараза" швидко не виводиться. Ще вона полюбляє герань чи як там пеларгонія
Змінений. В мене вазон злетів з вікна був в перший же день виявлення білокрилки. Після того і обрізала фуксію. А посадила в новий грунт коли листки були чисті
Опубліковано 15 вересень 2017 - 09:23
У меня с бегониями не сложилось Особенно жалко бегонию грифон, она такая красивая была...
Если найду какой-нибудь интересный вид, попробую опять с ними подружиться.
Так, красива.
В мене наразі бегонія Фіста і Black Velvet.Остання новенька і маленька. Але які в неї красиві листки...
funia
-
Місто:Полтава,Центр
-
Ім'я:Татьяна
Опубліковано 15 вересень 2017 - 09:32
Девочки подскажите , подарили комнатную мяту , есть шанс что дома выживит ???
Руся
-
Місто:Браїлки
-
Ім'я:Руслана
Опубліковано 15 вересень 2017 - 12:24
Опубліковано 21 вересень 2017 - 08:49
Дівчата, яка нині ціна питання щодо фіалок? На що краще звертати увагу при покупці?
Лавина
-
-
Опубліковано 21 вересень 2017 - 09:58
Дождалась. наконец-то зацвела моя роза, которая отказывалась этого делать почти 2 года
Немного предыстории: когда укоренила черенок, будучи еще маленьким росточком роза выпустила из одного маленького побега 7!!! бутонов одновременно. Были и другие.
Мне стало страшно, что она не выдержит тяжести цветов (все таки цветы бахромчатые и довольно таки тяжелые). Поэтому я их обрезала.
После этого, гибискус видимо на меня обиделся, сбросил все оставшиеся бутоны и просто начал расти, наращивать листву...
Что я только не делала ему за это время (и обрезала, и удобряла, и поливала, и "засушивала" и просила - результата "0.00", только листву наращивает и все (листья как лопухи).
И вот долгожданный отпуск. Перед выездом из дома я просто все цветы обильно полила (уже не такая жара и 10 дней без полива могут смело все продержаться)
Все розы я полила конкретно (можно сказать залила) так как в самом горшке на грунте вода стояла довольно долго. По приезду грунт был слегка суховат.
И о чудо ))) именно эта роза выпустила 4 бутона (сегодня утром открылся первый)))) Вот он красавец
Опубліковано 21 вересень 2017 - 15:58
Дождалась. наконец-то зацвела моя роза, которая отказывалась этого делать почти 2 года
Немного предыстории: когда укоренила черенок, будучи еще маленьким росточком роза выпустила из одного маленького побега 7!!! бутонов одновременно. Были и другие.
Мне стало страшно, что она не выдержит тяжести цветов (все таки цветы бахромчатые и довольно таки тяжелые). Поэтому я их обрезала.
После этого, гибискус видимо на меня обиделся, сбросил все оставшиеся бутоны и просто начал расти, наращивать листву...
Что я только не делала ему за это время (и обрезала, и удобряла, и поливала, и "засушивала" и просила - результата "0.00", только листву наращивает и все (листья как лопухи).
И вот долгожданный отпуск. Перед выездом из дома я просто все цветы обильно полила (уже не такая жара и 10 дней без полива могут смело все продержаться)
Все розы я полила конкретно (можно сказать залила) так как в самом горшке на грунте вода стояла довольно долго. По приезду грунт был слегка суховат.
И о чудо ))) именно эта роза выпустила 4 бутона (сегодня утром открылся первый)))) Вот он красавец
За гібіскус. Він формує бутони взимку при температурі +15. ТОму на спокій його переносять в прохолодне приміщення. В теплі вони женуть тільки листя
Опубліковано 21 вересень 2017 - 16:10
Девочки подскажите , подарили комнатную мяту , есть шанс что дома выживит ???
У мене її знову огого скільки) Вона прекрасно росте в будь-яких умовах) А пахне як!
Лавина
-
-
Опубліковано 21 вересень 2017 - 16:16
За гібіскус. Він формує бутони взимку при температурі +15. ТОму на спокій його переносять в прохолодне приміщення. В теплі вони женуть тільки листя
Уже все так. Але, коли в одних і тих самих умовах стоїть 3 гібіскуса (до речі там де вони стоять (біля вікна) температура взимку для них ідеальна, як і волога бо немає опалення) , два з яких квітнуть з квітня по грудень постійно, а третій не хоче (образився), то по книжному вже не зовсім хочеться діяти.
І не обов'язково бутони взимку закладаються. Останній раз я його підстригала в травні місяці.
Квіти потрібно відчувати.
Вони в мене зовсім не по правилам живуть
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|