Перехід до вмісту

Фотографія

Прививки: робити чи ні?

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
9534 відповідей у цій темі

#2861 Artulina

Artulina

Невидимка

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 3 892 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2    2            

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 15:21

Это наверное за Вас заведующая говорила нам, что мама не против водить ребёнка, но она не согласна,что бы такой ребёнок ходил
Мы тоже ходим во 2-й,тоже отказались от этой прививки, только отказались пока на словах, выслушали лекцию медсестры в саду и нам запретили его посещать 60 дней

Может и за меня, а может и нет)) Если я правильно услышала заведующую, то в нашем саду 16 непривитых. Интересно, все не будут водить 60 дней или кто-то начнет колоть?((( Не у всех же есть возможность сидеть дома.

#2862 tatyana27

tatyana27

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 088 повідомлення
  • Ім'я:Таня

Нагороди

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 15:22

Может и за меня, а может и нет)) Если я правильно услышала заведующую, то в нашем саду 16 непривитых. Интересно, все не будут водить 60 дней или кто-то начнет колоть?((( Не у всех же есть возможность сидеть дома.

)))нам говорила 19

#2863 Artulina

Artulina

Невидимка

• Завсідники
  • 3 892 повідомлення

Нагороди

2    2            

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 15:23

Где Вы писали отказ? В поликлинике или в садике?

В садике. В четверг мне заведующая и медсестра лекцию прочитали. Сказали, идите думайте, а потом скажете. В пятницу я пришла, сказала, что не будем ходить, так мне сразу кипу бумажек уже готовых на подпись дали.

Да и предыдущие разы всегда в саду бланки отказов давали. В поликлинике писала только когда в сад оформлялись.

#2864 tatyana27

tatyana27

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 088 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 15:28

В садике. В четверг мне заведующая и медсестра лекцию прочитали. Сказали, идите думайте, а потом скажете. В пятницу я пришла, сказала, что не будем ходить, так мне сразу кипу бумажек уже готовых на подпись дали.
Да и предыдущие разы всегда в саду бланки отказов давали. В поликлинике писала только когда в сад оформлялись.

Вот же ж...нет слов просто
Нам сказали идите в поликлинику к участковому врачу и пишите там, а медсестра участковая говорит, что пиши в садике)

#2865 Artulina

Artulina

Невидимка

• Завсідники
  • 3 892 повідомлення

Нагороди

2    2            

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 15:30

Вот же ж...нет слов просто
Нам сказали идите в поликлинику к участковому врачу и пишите там, а медсестра участковая говорит, что пиши в садике)

хм, странно. Может, ещё надеются, что на вас повлияет лекция участкового и вы сделаете?

#2866 tatyana27

tatyana27

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 088 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 15:33

хм, странно. Может, ещё надеются, что на вас повлияет лекция участкового и вы сделаете?

Может)
А вы будете водить ребёнка в сад или все таки они категорично не разрешают?

#2867 Artulina

Artulina

Невидимка

• Завсідники
  • 3 892 повідомлення

Нагороди

2    2            

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 15:37

Может)
А вы будете водить ребёнка в сад или все таки они категорично не разрешают?

Я уже написала писюльку, что не буду. Может, если бы я им те вопросы, о которых я здесь писала, задала, то их категоричность была бы не столь категоричной)))) Но я не стала. Если начну, то уже ж бодаться до конца, а это столько нервов... Проще пересидеть.

Кстати, девочки, а кому-нибудь говорили, что эта вакцинация будет в три этапа? Т.е. каждому ребенку по три раза за эти 60 дней капать будут. А то, смотрю, эту информацию никто не обсуждает.

Відредаговано Artulina, 24 жовтень 2015 - 15:37.

#2868 tatyana27

tatyana27

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 088 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 15:39

Три этапа это поделили детей по возрасту, если не ошибаюсь, то первые дети до 6 лет, а потом и в школах начнут давать
как то так

#2869 Artulina

Artulina

Невидимка

• Завсідники
  • 3 892 повідомлення

Нагороди

2    2            

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 15:48

Три этапа это поделили детей по возрасту, если не ошибаюсь, то первые дети до 6 лет, а потом и в школах начнут давать
как то так

Згідно наказу МОЗ України від 09.10.2015  №671 «Про затвердження плану заходів Міністерства охорони здоров’я України щодо імунізації населення від поліомієліту на 2015 рік» в Україні розпочинається турова імунізація дітей проти поліомієліту.

Вакцинації підлягають

Контингенети на 1-й тур імунізації 

1. Діти віком від 2-х місяців до 5 років 11 місяців 29 днів, що не вакциновані проти поліомієліту –

Підлягають на введення ІПВ  (поліо1)

Через 2 тижні  ОПВ – 2 краплі (поліо2)

2. Діти віком від 2-х місяців до 5 років 11 місяців 29 днів, які отримали ІПВ  (поліо1 понад 2 тижні від початку турової імунізації) та незалежно від кількості одержаних доз ОПВ.

Перший тур триватиме 3 тижні. Другий тур розпочнеться через 30 днів, третій через 60 днів.

Всі діти під час турової імунізації одержать 3 дози вакцини проти поліомієліту, що забезпечить  локалізацію спалаху в Україні!!!

Конкретно написано вообще только об одном туре. Что во втором и третьем - непонятно. Полный текст же не найти. Но последняя фраза насторожила.

#2870 lidlekcc

lidlekcc

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 420 повідомлення
  • Місто:полтава

Нагороди

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 16:00

Згідно наказу МОЗ України від 09.10.2015  №671 «Про затвердження плану заходів Міністерства охорони здоров’я України щодо імунізації населення від поліомієліту на 2015 рік» в Україні розпочинається турова імунізація дітей проти поліомієліту.

Вакцинації підлягають

Контингенети на 1-й тур імунізації 

1. Діти віком від 2-х місяців до 5 років 11 місяців 29 днів, що не вакциновані проти поліомієліту –

Підлягають на введення ІПВ  (поліо1)

Через 2 тижні  ОПВ – 2 краплі (поліо2)

2. Діти віком від 2-х місяців до 5 років 11 місяців 29 днів, які отримали ІПВ  (поліо1 понад 2 тижні від початку турової імунізації) та незалежно від кількості одержаних доз ОПВ.

Перший тур триватиме 3 тижні. Другий тур розпочнеться через 30 днів, третій через 60 днів.

Всі діти під час турової імунізації одержать 3 дози вакцини проти поліомієліту, що забезпечить  локалізацію спалаху в Україні!!!

Конкретно написано вообще только об одном туре. Что во втором и третьем - непонятно. Полный текст же не найти. Но последняя фраза насторожила.

но при этом в первом пункте вроде четко написано "Діти віком від 2-х місяців до 5 років 11 місяців 29 днів, що не вакциновані проти поліомієліту "

тоесть, все эти мероприятия вроде как распространяются на деток, которые не были вакцинированы???
и , допустим, привитых 4-х леток трогать типа не будут???

#2871 Artulina

Artulina

Невидимка

• Завсідники
  • 3 892 повідомлення

Нагороди

2    2            

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 16:03

но при этом в первом пункте вроде четко написано "Діти віком від 2-х місяців до 5 років 11 місяців 29 днів, що не вакциновані проти поліомієліту "

тоесть, все эти мероприятия вроде как распространяются на деток, которые не были вакцинированы???
и , допустим, привитых 4-х леток трогать типа не будут???

Будут. В пункте два по поводу привитых написано.

#2872 Optimist

Optimist

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 372 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 16:06

В Україні розпочався перший тур обов`язкової додаткової імунізації

проти поліомієліту!

28 серпня Україна дізналася, що в Україні оголошено спалах поліомієліту, тому що у хворих на в`ялий параліч дітей на Закарпатті виявлений циркулюючий дериват вакцинального штаму поліовірусу 1 типу.

Це означає, що вірус живої вакцини пройшов через багато організмів нещеплених дітей, здійснив безліч мутацій (до 26) і набув патогенних властивостей, тобто здатний викликати захворювання. Дослідження підтверджують, що вірус циркулює на Закарпатті не менше одного року.

Інформаційна довідка

Поліомієліт - це інфекційне захворювання, яке викликається вірусом. Існує вірус поліомієліту 1, 2 і 3 типу. Зазвичай вірус передається фекально-оральним шляхом (через заражену воду, харчові продукти, іграшки, предмети побуту), але  можливий повітряно-краплинний шлях зараження (як при грипі). Вірус є стійким в зовнішньому середовищі.

Найбільш уразливою групою є діти до 5 років.

Існує декілька форм прояву захворювання:

непаралітичні форми:

-       вісцеральна ( 80% від всіх захворювань на поліомієліт) – наявні неспецифічні ознаки застуди, пронос, тошнота, блювота;

-       серозний менінгіт ( 15% );

-       паралітична форма (1-5 % від всіх захворювань на поліомієліт) – перебігає у вигляді невриту лицьового нерва, в`ялих парезів та паралічів (втрата рухової функції рук або ніг, як правило, асиметрична).

Після перенесеної паралітичної форми поліомієліту 60 % дітей залишається інвалідами на все життя.

В 40-ві роки в Україні хворіли на поліомієліт щороку 2-3 тисячі людей. З 1959 року почали робити щеплення живою оральною вакциною (в драже),  і це звело випадки захворювання до поодиноких. Останній випадок захворювання на поліомієліт в Україні був зареєстрований у 1993 році.

Згідно рекомендацій ВООЗ для локалізації спалаху слід зробити щеплення дітям до 5 років 3 рази з інтервалом не менше 28 днів живою оральною поліомієлітною вакциною і дітям від 6 до 10 років 1 раз турову імунізацію. Тому що лише жива вакцина виробляє не лише загальний (гуморальний імунітет), а і створює місцевий захист в кишківнику дитини, що є дуже важливо під час спалаху, так як вірус спершу потрапляє в кишківник.

Згідно наказу МОЗ України від 09.10.2015 № 671 «Про затвердження плану заходів Міністерства охорони здоров’я України щодо імунізації населення від поліомієліту на 2015 рік» з 20 жовтня 2015 року в Україні розпочався перший тур  обов`язкової додаткової імунізації дітей проти поліомієліту.

Перший тур триватиме 3 тижні – з 20 жовтня по 10 листопада 2015 року. Обов`язковій вакцинації проти поліомієліту в першому турі підлягають всі діти віком від 2 місяців до 5 років 11 місяців 29 днів, незалежно від того, вакциновані вони за графіком вакцинації в повному обсязі або не вакциновані взагалі.

Другий тур розпочнеться через 30 днів, третій - через 60 днів. Всі діти під час турової імунізації одержать 3 дози вакцини проти поліомієліту.

#2873 Artulina

Artulina

Невидимка

• Завсідники
  • 3 892 повідомлення

Нагороди

2    2            

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 16:08

Мама, ну вот... здесь тоже не написано, ЧТО конкретно будет во втором и третьем турах. Только сроки. Я уже кучу подобных текстов перерыла, везде одно и то же, без конкретики((

• Malinka це подобається

#2874 Optimist

Optimist

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 372 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 16:12

Почему, написано. С интервалом в 30 дней три раза будут капать вакцину оральную всем до 6 лет, независимо от того, как привиты до этого.

#2875 Artulina

Artulina

Невидимка

• Завсідники
  • 3 892 повідомлення

Нагороди

2    2            

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 16:18

Как-то размыто. В третьем туре школьникам делать будут. Я так понимаю, что и детям до 6 лет тоже. В общем, умеют у нас написать)))

А сад нельзя посещать 60 дней с момента, когда привили последнего ребенка. Это, получается, после третьего тура ещё 60 дней дома сидеть, что ли? Дурдом

#2876 Optimist

Optimist

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 372 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 16:19

Будет три раунда. Те, кто привиты хоть раз до 6 лет (5 лет 11 мес и 29 дней) пройдут три раза ОПВ с интервалом в 30 дней. От 6 до 10 - в последний тур/раунд получат один раз ОПВ. Те, кто вообще ни разу не прививался, получат первую дозу ИПВ, затем не раньше, чем через 14 дней - первую ОПВ,

Вот еще цитата с тем же, что я написала.

- проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей віком від 2 місяців до 6 років. У третій раунд буде включено дітей віком до 10 років.

- діти, які не отримали жодної дози вакцини проти поліомієліту до моменту проведення додаткової вакцинації, отримують першу дозу ІПВ, та можуть бути далі вакциновані ОПВ не раніше ніж через 14 днів після отримання ІПВ.

- діти, які раніше отримали щонайменше одну дозу інактивованої поліомієлітної вакцини (ІПВ окремо чи в складі комбінованих вакцин або ОПВ) більше ніж 14 днів тому, повинні отримати ОПВ в рамках раундів вакцинації ОПВ незалежно від часу отримання останньої дози.

- тривалість першого раунду вакцинації ОПВ складає 3 тижні, наступних раундів вакцинації (другого та третього) – 2 тижні. Інтервал між раундами вакцинації ОПВ складає один місяць (30 діб). Відрахування інтервалу між раундами відбувається від останнього дня попереднього раунду вакцинації ОПВ.

#2877 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 17:02

документ сам себе противоречит: 

В Україні розпочався перший тур обов`язкової додаткової імунізації

проти поліомієліту!

...

Згідно рекомендацій ВООЗ для локалізації спалаху слід зробити щеплення дітям до 5 років 3 рази з інтервалом не менше 28 днів живою оральною поліомієлітною вакциною і дітям від 6 до 10 років 1 раз турову імунізацію. Тому що лише жива вакцина виробляє не лише загальний (гуморальний імунітет), а і створює місцевий захист в кишківнику дитини, що є дуже важливо під час спалаху, так як вірус спершу потрапляє в кишківник.

Згідно наказу МОЗ України від 09.10.2015 № 671 «Про затвердження плану заходів Міністерства охорони здоров’я України щодо імунізації населення від поліомієліту на 2015 рік» з 20 жовтня 2015 року в Україні розпочався перший тур  обов`язкової додаткової імунізації дітей проти поліомієліту.

Перший тур триватиме 3 тижні – з 20 жовтня по 10 листопада 2015 року. Обов`язковій вакцинації проти поліомієліту в першому турі підлягають всі діти віком від 2 місяців до 5 років 11 місяців 29 днів, незалежно від того, вакциновані вони за графіком вакцинації в повному обсязі або не вакциновані взагалі.

Другий тур розпочнеться через 30 днів, третій - через 60 днів. Всі діти під час турової імунізації одержать 3 дози вакцини проти поліомієліту.

что за страна такая?...

вопрос риторический...

Відредаговано mitera, 24 жовтень 2015 - 17:03.

#2878 lidlekcc

lidlekcc

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 420 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 17:03

тоесть отказы нет смысла писать((( полгода дома с ребенком в квартире высидеть нереально((( и это при том, что в окружении около 90% детей будут заразными. при таких условиях незаразиться непривитому будет практически невозможно...

#2879 lidlekcc

lidlekcc

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 420 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 17:18

Это, получается, после третьего тура ещё 60 дней дома сидеть, что ли? Дурдом

неа... видимо 60 дней с первого дня первого тура.

#2880 Berezka

Berezka

Малеча

• Постоялець
  • ЗерняткоЗернятко
  • 53 повідомлення
  • Місто:Миргород
  • Ім'я:Юля

Опубліковано 24 жовтень 2015 - 17:18

Да уж, буквально вынуждают делать, ведь не у многих есть возможность сидеть дома с ребёнком ... Мне интересно, если вакцинация будет в три этапа, что займёт не меньше трёх месяцев, откуда взялись эти 60 дней, которые нужно находиться дома? Ведь получается, что в сад ходить нельзя будет 60 дней с момента последней вакцинации...

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама