4221 відповідей у цій темі
Опубліковано 27 березень 2015 - 23:09
А от цвітна капуста,мене навіть від аромату відверта,але ж даю,бг треба якось урізноманітнювати раціон. Сьогодні варила,старалася,а Нікуся 5 ложечок і все,давай сісю,теж не дуже любить цвітну капусту.
я вибачаюсь, але урізноманітнювати раціон для мене - це коли в день дитина отримує овоч, фрукт, кашу, м'ясо, кисло-молочку, молоко, оливкову олію, вершкове масло. При цьому овочі і фрукти даю винятково сезонні (картопля, морква, буряк) і власноруч заморожені (кабачок, солодкий перець). Як закінчаться в морозильці, баночні купувати не побіжу. Старший виріс на нашому сезонному меню і менший із задоволенням росте на ньому ж.
Навіщо мучати дитину несезонним овочем - цвітною капустою, яка йому не довподоби.
Имхо
Відредаговано mitera, 27 березень 2015 - 23:10.
Опубліковано 28 березень 2015 - 10:10
я вибачаюсь, але урізноманітнювати раціон для мене - це коли в день дитина отримує овоч, фрукт, кашу, м'ясо, кисло-молочку, молоко, оливкову олію, вершкове масло. При цьому овочі і фрукти даю винятково сезонні (картопля, морква, буряк) і власноруч заморожені (кабачок, солодкий перець). Як закінчаться в морозильці, баночні купувати не побіжу. Старший виріс на нашому сезонному меню і менший із задоволенням росте на ньому ж.
Навіщо мучати дитину несезонним овочем - цвітною капустою, яка йому не довподоби.
Имхо
Справа в тому, що від картоплі у нас запор, буряк ще не куштували( будем з 9-10 міс), кабачки в нас закінчилися! Залишається гарбуз,але ж я не буду його давати щодня?! От і викручуюсь, змішую цвітну кап, трохи зел горошку, моркви і чередую з гарбузом, ще будем броколі пробувати, я правда уявляю яке "смачне" буде пюре, але будем пробувати. І хочу ще зауважити, що цв капусту я в чистому вигляді не даю, та і якщо доня не ість я не запихаю
Tash
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:наТаша
Опубліковано 28 березень 2015 - 11:04
Справа в тому, що від картоплі у нас запор, буряк ще не куштували( будем з 9-10 міс), кабачки в нас закінчилися! Залишається гарбуз,але ж я не буду його давати щодня?! От і викручуюсь, змішую цвітну кап, трохи зел горошку, моркви і чередую з гарбузом, ще будем броколі пробувати, я правда уявляю яке "смачне" буде пюре, але будем пробувати. І хочу ще зауважити, що цв капусту я в чистому вигляді не даю, та і якщо доня не ість я не запихаю
нє, буряк ще рано, а горошок уже в самий раз?!
Опубліковано 28 березень 2015 - 11:22
буряк ще не куштували( будем з 9-10 міс)
А почему бы не попробовать буряк? Если нету аллергии, то почему-бы и нет. Я тоже планирую давать то что есть - морковку, свеклу, сельдерей, картошку. С фруктами конечно сложнее. Хотя у меня есть мороженные фрукты, и яблочки еще остались, может и дотянем до сезона.
Відредаговано ludmila_24, 28 березень 2015 - 11:22.
Опубліковано 28 березень 2015 - 11:26
А что такого в баночной цветной капусте? Чем отличается баночный кабачок от замороженного в плане сезонности? Я замораживала цветную капусту и кабачок, но они закончились давно. Так что теперь, давать одну картошку и морковку? Я обязательно добавляю в обед брокколи, цв.капусту или кабачок из баночки и не вижу в этом ничего неправильного.
Опубліковано 28 березень 2015 - 11:58
Справа в тому, що від картоплі у нас запор, буряк ще не куштували( будем з 9-10 міс)
не знаю, і старший, і менший до 6 місяців мали проблеми із животами, але після введення картопля+морква+буряк одразу стало легше, на горшок стали ходити регулярно. Буряк має послаблюючу дію, морква також позитивно впливає на перестатику кишковика.
А что такого в баночной цветной капусте? Чем отличается баночный кабачок от замороженного в плане сезонности? Я замораживала цветную капусту и кабачок, но они закончились давно. Так что теперь, давать одну картошку и морковку? Я обязательно добавляю в обед брокколи, цв.капусту или кабачок из баночки и не вижу в этом ничего неправильного.
Ніхто не каже про неправильно.
Просто мене здивувало бажання давати дитині хоть щось для урізноманітнення меню.
В мене в обід овощне пюре із м'ясом. Там картопля, морква, буряк, кролик чи телятина обов'язково, солодкий перець (як закінчиться в морозилці просто будемо без нього), клала кабачок (вже закінчився, бо із нього починали), прямо у тарілку добавляю 2/3 ч.л олівкової олії. Ви вважаєте, що це погано? Так їмо в обід це овощне пюре кожного дня. Старший їв його в обід аж до 1,5 роки, бо вважала, що в його тарілці більше користі, ніж в тарілці мого супу (я собі стільки всього в суп не накладу - дорогувато буде :-) ). Потім сам відмовився і перейшов на наш. По сезону добавлялись в цей базовий набір - зелень, кабачок, цвітна капуста домашня. На смак - і я б його їла, хоча і без солі. На вікні підростає зелена цибулька, введу ще і її скоро.
І до речі старший і в майже 7 років знає, що суп/борщ обов'язковий в обід і без варіантів. Я вважаю, що це навіть як звичку формує. Имхо
Відредаговано mitera, 28 березень 2015 - 12:02.
Katrusja
-
Місто:Россошенцы
-
Ім'я:Katerina
Опубліковано 28 березень 2015 - 11:59
Залишається гарбуз,але ж я не буду його давати щодня?!
А что не так с тыквой? Мы например едим ее каждый день
Опубліковано 28 березень 2015 - 12:07
А что не так с тыквой? Мы например едим ее каждый день
І у мене старший на полуденок навесні кожного дня їв солодке пюре - печений гарбуз + яблуко+0,5 ч.л цукру в мікроволновку на 3 хвилини, в блендер і веселе золотаве пюре готове. А яке ж воно корисне!
Старший і зараз його їсть.
Близько року стала варити гарбузову кашу на пшоні, як свекруха навчила (настоящу :-) ) - ішла на ура!
Опубліковано 28 березень 2015 - 12:09
Я вовсе не считаю, что все перечисленные вами продукты в пюре - это плохо. Это отлично! Меня зацепила фраза про "навіщо мучити дитину несезонними овочами". От того, что цветную капусту достать из морозилки, а не из баночки, она не становится сезонным овощем.
Опубліковано 28 березень 2015 - 12:25
Я вовсе не считаю, что все перечисленные вами продукты в пюре - это плохо. Это отлично! Меня зацепила фраза про "навіщо мучити дитину несезонними овочами". От того, что цветную капусту достать из морозилки, а не из баночки, она не становится сезонным овощем.
Не можу не погодитися. Я цв. капусту не морожу, її не напасешся, дуже не зручно. Тому і їмо її тільки в сезон.
Ну а проти баночок нічого немаю, просто це не моя історія - жодної банки овочей не купувала ні старшому, ні меншому і не хочу.
katiappc
-
Місто:Полтава, Подол
-
Ім'я:Katerinka
Опубліковано 28 березень 2015 - 12:38
Мне говорила педиатр, что свекла начинает нормально перевариваться у деток после года.. Сейчас по-другому как-то? А картошка каждый день-не слишком много крахмала?
Опубліковано 28 березень 2015 - 12:56
Мне говорила педиатр, что свекла начинает нормально перевариваться у деток после года.. Сейчас по-другому как-то? А картошка каждый день-не слишком много крахмала?
Буряк вводиться з 8-9 місяців, принаймні не в одному джерелі знаходила таку інформацію і наш педіатр не заперечувала. Але він алергічний, тому треба обережно з ним і вводити мікродозами.
З приводу картоплі - то ви ж не даєте 200 гр. картопляного пюре, а пюре із вмістом гр.50-70 картоплі, гр. 50 м'яса, і ще гр. 80-100 інших овочей. У мене сьогодні на обід було пюре, де морква-м'ясо-солодкий перець-картопля приблизно в однакових пропорціях - всього 180 гр.
А ще я розділяю таку думку, що ми з вами виросли на картоплі і всі здорові. Це наш основний продукт. В картоплі дуже багато корисних речовин, скільки богатерів на нашій землі виросли на картоплі! ;-)
Опубліковано 28 березень 2015 - 13:28
Ну,як на мене, то картопля чи гарбуз чи будь що давати кожного дня це перебор. Ти більше,що м'яса ми не імо, страшенний запор, творог ще теж не пробували через те що може кріпити, інколи даю жовток, з фруктів у нас тільки яблуко, яблуко-чорнослив,яблуко-лісові ягоди, тому що і банан і груша все призводить у нас до запору! Персик ще треба спробувати, він наче як слабить. От через те що в нас такий мізерний раціон, ще раз, намагаюся урізноманітнити. З каш у нас йде гречана, а кукурудзяна і вівсяна не дуже, рисову, я думаю, ви розумієте я не даю.
Це дуже добре,mitera,що у вас іде картопля, про нас такого не скажеш. І в решті решт я ж не намагаюся давати дитині щось шкідливе, а лише намагаюся потихеньку пррвчати до нових смаків. А якщо давати кожного дня гарбуз це не занадто? Хто що думає про це?
Katrusja
-
Місто:Россошенцы
-
Ім'я:Katerina
Опубліковано 28 березень 2015 - 13:41
А якщо давати кожного дня гарбуз це не занадто? Хто що думає про це?
Из Ваших слов выходит, что я плохая мать, которая особо не заморачивается над рационом своего ребенка и не пытается его чем-либо разнообразить? Так вот, тыква -это у нас основа, и действительно присутствует в нашем рационе каждый день. к ней добавояю перчик, лук, морковь, раз в три дня картофель. Раньше добавляла еще кабачок, но увы закончился. Периодически покупаю пюре цв.капусты, но сказать, что ребенок в восторге от него не могу, поэтому не считаю нужным пичкать тем, что не нравиться. А если то, что предлагаю нравится, то не вижу ничего ужасного в том, что в нашем рационе ежедневно присутствует тыква.
Відредаговано Katrusja, 28 березень 2015 - 13:50.
Опубліковано 28 березень 2015 - 13:42
Ну,як на мене, то картопля чи гарбуз чи будь що давати кожного дня це перебор. Ти більше,що м'яса ми не імо, страшенний запор, творог ще теж не пробували через те що може кріпити, інколи даю жовток, з фруктів у нас тільки яблуко, яблуко-чорнослив,яблуко-лісові ягоди, тому що і банан і груша все призводить у нас до запору! Персик ще треба спробувати, він наче як слабить. От через те що в нас такий мізерний раціон, ще раз, намагаюся урізноманітнити. З каш у нас йде гречана, а кукурудзяна і вівсяна не дуже, рисову, я думаю, ви розумієте я не даю.
Це дуже добре,mitera,що у вас іде картопля, про нас такого не скажеш. І в решті решт я ж не намагаюся давати дитині щось шкідливе, а лише намагаюся потихеньку пррвчати до нових смаків. А якщо давати кожного дня гарбуз це не занадто? Хто що думає про це?
звичайно потрібно орієнтуватися лише на свою дитину. До речі ні творога, ні рису я також не даю - кріпило якщо я їла, не те щоб йому давати. А от біфідойогурт зранку (роблю сама в мультиварці з 7 місяців) дуже нам подобається і їмо його поки що без нічого - одразу покращився стул і проблеми із животиком стали відступати.
У старшого запори були від самого народження - я не почуткам знайома з цим, тому і підбирала додаткові продукти, що послаблюють. Доречі нам ще покращувало травлення ківі (також на весні було 7-8 місяців) - довела до 1 шт. і давала кожного дня, доречі окрім послаблюючого ефету, там море вітамінів.
Опубліковано 28 березень 2015 - 13:45
Доречі нам ще покращувало травлення ківі (також на весні було 7-8 місяців) - довела до 1 шт. і давала кожного дня, доречі окрім послаблюючого ефету, там море вітамінів.
а сейчас сезон киви?
Опубліковано 28 березень 2015 - 13:47
Ну взагалі-то вважається, що в наших широтах на банани, ківі і цитрусові сезон зима-весна. Осінню все зелене, а літом гниле.
Відредаговано mitera, 28 березень 2015 - 13:55.
katiappc
-
Місто:Полтава, Подол
-
Ім'я:Katerinka
Опубліковано 28 березень 2015 - 14:13
Про свеклу понятно, спасибо. В картошке ничего полезного не вижу, поэтому едим ее все мы довольно редко. Покупаю баночную брокколи, цв.капусту, и шпинат замороженый покупаю, вижу в этом только +. Согласна с mitera насчет киви! Очень много витаминов и слабительный эффект есть.
Опубліковано 28 березень 2015 - 14:15
Мы киви тоже кушаем время от времени, цена, правда, на него сейчас зашкаливает. Вот только не много ребенку целое киви каждый день?
А еще у нас в почете лимон. Кусает его, как яблоко. Ужас! А вчера съел дольку вместе со шкуркой, я и пискнуть не успела.
Опубліковано 28 березень 2015 - 16:59
Из Ваших слов выходит, что я плохая мать, которая особо не заморачивается над рационом своего ребенка и не пытается его чем-либо разнообразить? Так вот, тыква -это у нас основа, и действительно присутствует в нашем рационе каждый день. к ней добавояю перчик, лук, морковь, раз в три дня картофель. Раньше добавляла еще кабачок, но увы закончился. Периодически покупаю пюре цв.капусты, но сказать, что ребенок в восторге от него не могу, поэтому не считаю нужным пичкать тем, что не нравиться. А если то, что предлагаю нравится, то не вижу ничего ужасного в том, что в нашем рационе ежедневно присутствует тыква.
У вас слалося хибне враження, я просто апріорі не можу вважати вас поганою мамою, грунтуючись на одному таердженні, адже я вас зовсім не знаю.Мене просто цікавить думка форумчан з цього приводу, якщо чесно я б сама давала гарбуз кожного дня, його готувати на багато простіше і пюре з нього теж робити швидко і без проблем(на відміну від цвітноі капусти і горошку), але чомусь мені здається що це не правильно, це чисто інтуітивно і моя думка. От я і питаю думку інших, хто як вважає, чи хто як урізноманітнює раціон дитини, чи навпаки не потрібно з цього приводу перейматися? У мене перша дитина і досвіду не маю,лише інтернет, інші моі знайомі дають все підряд і не переймаються( пощастило, в плані відсутності проблем з животиком і стулом).
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|