Десерты
Розпочатий з чонка, 20 тра 2009 05:39
273 відповідей у цій темі
s_krivoruchko
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Светлана
Опубліковано 06 травень 2019 - 13:36
Гарбузове желе.
У мене заморожений гарбуз, скільки хочете або скільки є. Відварюєте на плиті чи у мікрохвильовці. Я на плиті, додала трішки води, можн і не додавати, гарбуз буде поступово розмерзатися і йому буде в чому варитися. Коли готово - дивитеся чи не забагато рідини, зайве - зливаєте. Робите пюре блендером, додаєте цукор (пудру) на свій смак, можна згущене молоко. Якщо є - сік, цедра якогось цитрусу.
Бажано знати вагу ємкості, в якій робите суміш, щоб потім розрахувати желатин. на 400 гр пюре - 15 гр желатину (або столова ложка без верху), залити водою 1:6, дати набухнути, розпустити і додати в суміш. Старанно перемішати і розлити по формочках.
А в каком виде вы тыкву замораживаете?
Мрія
-
Місто:Розсошенці
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 06 травень 2019 - 14:04
А в каком виде вы тыкву замораживаете?
Невеликими шматочками, щоб менше місця займалося. Пакети зручною доя мене вагою - по 500 грам.
А потім на кашу чи на випічку. Якщо не вистачає по рецепту, то такі "грудки" з невеликих шматочків легко ламаються.
Belyanochka
-
-
Ім'я:Люда, со мной на ты))
Опубліковано 06 травень 2019 - 14:53
Гарбузове желе
окрім уміння створювати гарні десерти, у Вас талант їх сфотографувати.
Мрія
-
-
Опубліковано 06 травень 2019 - 15:11
Спасибі. Я стараюсь. Бо сама часто "клюю" на рецепти, які гарно виглядають.
Опубліковано 06 травень 2019 - 15:37
100%, не їм гарбуз в жодному вигляді, а тут прям слина тече)
Мрія
-
-
Опубліковано 06 травень 2019 - 18:57
100%, не їм гарбуз в жодному вигляді, а тут прям слина тече)
Скажу вам по секрету, я теж не їм))) але він же корисний, хай діткам більше буде)))))
Мама Юры
-
Місто:ПОЛТАВА
-
Ім'я:Наталия Ивановна
Опубліковано 07 травень 2019 - 12:27
МАРМЕЛАД ИЗ ТЫКВЫ
Ингредиенты:
300 грамм пюре тыквы
цедра половины лимона или целого апельсина
(делала и так и так - вкусны оба варианта)
1 стакан сахара - заменила 1 столовой ложкой молотой стевии
0,5 чайной ложки лимонной кислоты - заменила на сок с половины лимона (лимон был средний)
20 грамм желатина - можно и 30, твёрже будет
Какао/тёртый шоколад/крахмал смешанный с сахарной пудрой/кокосовая стружка - для обсыпки.
Приготовление.
В тыквенное пюре добавить стевию, цедру и прогреть смесь. Погружным блендером ещё раз измельчить массу - для контроля и дополнительного измельчения цедры.
Желатин замочить по инструкции.
Добавить желатин растворённый, сок лимона, смешать, разлить по формочкам и поставить на остывание.
Готовый мармелад обкачать в обсыпке.
Тыквенное пюре замороженное с осени.
Тыкву разрезаю, мою, удаляю семена, режу на большие куски и запекаю в духовке до готовности.
После остывания (немного) ложкой отделяю запечённую мякоть и блендером измельчаю (очень мелко).
Раскладываю по пакетам/стаканчикам/контейнерам и замораживаю.
Зимой использую везде - тыквенные блины/запеканка/каша/Каша/мармелад.
Очень удобно - мало места занимает в морозильной камере и уже готово к использованию.
Разморозка - на столе или на полке холодильника.
Опубліковано 09 травень 2019 - 14:25
Пирожное картошка.
Делала по рецепту с Ютуба Ольги Матвей. Сухари были с пасхи.
Опубліковано 14 травень 2019 - 08:55
Зробила на вихідних халву, мені і чоловікові дуже сподобалася)
250г соняшникового насіння
15ог арахісу
2-3ст.л меду
Насіння і арахіс висушити, подрібнити гарно блендером(я пропускала 3 рази через м'ясорубку), Додати мед, гарно вимісити, скачати ковбаскою та замотати в плівку, відправити в холодильник на 2-3 години. Я ще додавала насіння кунжута (трішки).
Мрія
-
-
Опубліковано 14 травень 2019 - 11:06
15ог арахісу
2-3ст.л меду
Насіння і арахіс висушити, подрібнити гарно блендером(я пропускала 3 рази через м'ясорубку), Додати мед, гарно вимісити, скачати ковбаскою та замотати в плівку, відправити в холодильник на 2-3 години. Я ще додавала насіння кунжута (трішки).
О, я люблю халву (хоч постійно переконую себе, що це тільки жир, цукор, карценогени в насінні і мені все те не треба), але ніколи не вникала що її так просто робити.
Опубліковано 14 травень 2019 - 11:13
15ог арахісу
2-3ст.л меду
А насіння і арахіс сирі чи смажені?
Опубліковано 14 травень 2019 - 12:18
А насіння і арахіс сирі чи смажені?
я на сковорідці не смажила, але гарно підсушила. Все брала почищене)
Відредаговано mnadiyka2009, 14 травень 2019 - 12:19.
Sailor Moon
-
-
Ім'я:Альона
Опубліковано 14 травень 2019 - 12:18
Насіння смажене. Робила халву, але по іншому рецепту.
Мрія
-
-
Опубліковано 24 червень 2019 - 11:01
сумніваюся в яку тему викласти рецепт. У "випічку" не підходить, бо не випікається, у "торти"... на торт не тягне. Ну хай буде як у автора - десерт, тому в темі "десертів". Дуже-дуже хотіла в ягідний сезон зробити щось дуже ягідне. Сам десерт робиться досить швидко, за основу можна взяти як бісквіт (у автора), або крихту з печива. Про неї я написала ось тут https://mama.pl.ua/i...=2024&p=1653330 Крихта купи не тримається, ріжеться погано. При всьому багатстві ягід, я все таки наступного разу буду робити з чимось одним - або малиною, або полуницею, у них ніжніший смак, а порічка і вишня своєю кислинкою збивали цей смак. Я не проти кислинки, але тут вона мені не сподобалася. І вишня теж погано ріжеться, швидше давиться під ножем, тому акуратний шматочок відрізати важко. Желе рекомендую заливати коли воно уже почне загустівати, у мене багато витекло, тобто шар желе мав би бути вищим. Молока для желатину брати трохи більше, не 100 млт як у автора, а все таки 1до 6, бо желатин погано розпускався, не було куди. Йогурт я брала з нейтральним смаком, 3% жирності, але бачила у продажу турецький 10%, він буде ще краще. Хто любить солодше, у йогуртову основу можна збільшити кількість пудри грам до 150 Ну а так, взагалі рекомендую. Рецепт звідси https://picantecooki...tnimi-yagodami/
0 користувачів читають цю тему
0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|