Перехід до вмісту

Фотографія

ОСББ

ОСББ создание

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
297 відповідей у цій темі

#261 katiappc

katiappc

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 1 186 повідомлення
  • Місто:Полтава, Подол
  • Ім'я:Katerinka

Нагороди

Опубліковано 11 квітень 2019 - 22:08

Если эти качели подлежат ремонту, то можно и отремонтировать. Чаще всего бывает так, что купить и поставить новое будет дешевле, нежели отремонтировать то, что есть в наличии. Из этого и надо исходить.

Нет, нельзя отремонтировать покосившиеся турники и гнилые качели. Нужно убрать лом, чтобы дети не травмировались, но есть люди, кто хочет это красить...
  • mitera це подобається

#262 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 11 квітень 2019 - 22:20

Подскажите, как быть, если во дворе есть старые качели, металлолом больше, но осбб настаивает на ремонте, правление, а есть и люди, которые предлагают срезать?! Как рассудить спор?

Все, що стосуэться спiльного майна спiвласникiв ОСББ, розглядаэться на загальних зборах. Зазвичай питання такого плану вирiшуються бiльшiстю 50%+1
Якщо у вас iншого не прописано в статутi.

Щодо майданчику - маю великi сумнiви щодо належного оформлення прибудинковоi територii, а значить й майданчик навряд пiдпадаэ пiд поняття "спiльне майно".
Ну а право вирiшувати щодо проведення тих чи iнших робiт/заходiв в ОСББ вирiшуэ зазвичай правлiння, що оформлюэться протоколом. Тому думаю право на рiшення про демонтаж/ремонт вони мають. Саме для поточних питань правлiння й обирають.
Але у вас завжди э право на офiцiйне звернення до голови правлiння з вимогою/пропозицiэю переглянути це питання та запросити на збори правлiння вас чи iнших. На вiдповiть у правлiння э мiсяць. Якщо такi збори правлiння будуть проведенi, то у зацiкавлених буде можливiсть переконати правлiння. Це належним чином маэ бути оформлено протоколом.

P.s. рекомендую лист-звернення оформлювати в двух екземплярах й на вашому просити голову поставили дату та пiдпис про отримання.
P.s.2 порада бiльш жорстка ;) попросiть у голови протокол засiдання правлiння iз пiдписами членiв. Без нього нiчого не може робитися. Думаю навряд вiн э. А значить пригальмуэться ремонт, поки не переконаэте на демонтаж. ;)

Відредаговано mitera, 11 квітень 2019 - 22:25.

#263 katiappc

katiappc

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 186 повідомлення
  • Місто:Полтава, Подол
  • Ім'я:Katerinka

Нагороди

Опубліковано 11 квітень 2019 - 22:26

Все, що стосуэться спiльного майна спiвласникiв ОСББ, розглядаэться на загальних зборах. Зазвичай питання такого плану вирiшуються бiльшiстю 50%+1
Якщо у вас iншого не прописано в статутi.

Щодо майданчику - маю великi сумнiви щодо належного оформлення прибудинковоi територii, а значить й майданчик навряд пiдпадаэ пiд поняття "спiльне майно".
Ну а право вирiшувати щодо проведення тих чи iнших робiт/заходiв в ОСББ вирiшуэ зазвичай правлiння, що оформлюэться протоколом. Тому думаю право на рiшення про демонтаж/ремонт вони мають. Саме для поточних питань правлiння й обирають.
Але у вас завжди э право на офiцiйне звернення до голови правлiння з вимогою/пропозицiэю переглянути це питання та запросити на збори правлiння вас чи iнших. На вiдповiть у правлiння э мiсяць. Якщо такi збори правлiння будуть проведенi, то у зацiкавлених буде можливiсть переконати правлiння. Це належним чином маэ бути оформлено протоколом.

P.s. рекомендую лист-звернення оформлювати в двух екземплярах й на вашому просити голову поставили дату та пiдпис про отримання.
P.s.2 порада бiльш жорстка ;) попросiть у голови протокол засiдання правлiння iз пiдписами членiв. Без нього нiчого не може робитися. Думаю навряд вiн э. А значить пригальмуэться ремонт, поки не переконаэте на демонтаж. ;)

Мирослава, большое спасибо!!!
  • mitera це подобається

#264 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення
  • Місто:Розсошенці
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2               

Опубліковано 03 травень 2019 - 08:24

у нас в ОСББ іде жваве обговорення пропозиції Водафону поставити вишку на даху нашого будинку. Обіцяють 4 тис грн на місяць, що зовсім не буде зайвим для нашого бюджету.
Одні постять у групу вайбера статті про шкоду, інші - про недоведеність такої шкоди і срач триває уже тижнів три.

Моя думка, що від прогресу нікуди не дінешся, ніхто уже не відмовиться від мобільних телефонів, роутерів, станцій і т.д., вишка все одно буде. Не на нашому будинку, так на іншому, а значить свою дозу "вредності" ми все таки отримаємо, то чому не зробити це хоч за гроші?
Тим більше, кажуть, що сигнал іде в бік, а не вниз, а значить ми більше постраждаємо від вишки на сусідніх будинках.
Одна із противниць, інтелігентна жіночка, викладач в університеті, тобто не зовсім темна, закриває свій роутер кришечкою від алюмінієвої каструльки і спить спокійно))). і інших закликає. а вишку ж не накриєш...

#265 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення
  • Місто:Полтава

Нагороди

2             2   

Опубліковано 03 травень 2019 - 09:40

у нас в ОСББ іде жваве обговорення пропозиції Водафону поставити вишку на даху нашого будинку. Обіцяють 4 тис грн на місяць, що зовсім не буде зайвим для нашого бюджету.
Одні постять у групу вайбера статті про шкоду, інші - про недоведеність такої шкоди і срач триває уже тижнів три.

Моя думка, що від прогресу нікуди не дінешся, ніхто уже не відмовиться від мобільних телефонів, роутерів, станцій і т.д., вишка все одно буде. Не на нашому будинку, так на іншому, а значить свою дозу "вредності" ми все таки отримаємо, то чому не зробити це хоч за гроші?
Тим більше, кажуть, що сигнал іде в бік, а не вниз, а значить ми більше постраждаємо від вишки на сусідніх будинках.
Одна із противниць, інтелігентна жіночка, викладач в університеті, тобто не зовсім темна, закриває свій роутер кришечкою від алюмінієвої каструльки і спить спокійно))). і інших закликає. а вишку ж не накриєш...

Хде нужній смайл?))))

#266 Фрекен Бок

Фрекен Бок

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 514 повідомлення
  • Місто:Полтава, Зыгина, 5-я школа
  • Ім'я:Рита

Нагороди

Опубліковано 03 травень 2019 - 10:14

:pod_stolom:  :pod_stolom:  :pod_stolom: Наталя. ви зробили мій день!!!! Кришечка від алюмінієвої каструлькі- ето весчь!

#267 Katrusja

Katrusja

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 921 повідомлення
  • Місто:Россошенцы
  • Ім'я:Katerina

Нагороди

2            

Опубліковано 03 травень 2019 - 10:16

:pod_stolom:  :pod_stolom:  :pod_stolom: Наталя. ви зробили мій день!!!! Кришечка від алюмінієвої каструлькі- ето весчь!

а у меня вопрос - почему не кастрюлей? или кастрюля на голове для лучшего приема сигнала?))

#268 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 03 травень 2019 - 10:27

а у меня вопрос - почему не кастрюлей? или кастрюля на голове для лучшего приема сигнала?))

каструля, мабуть, ще і для готування потрібна))) а без кришки якось можна обійтися.

так це їй порадив друг сім'ї, який працював в Кабміні. Ви ж розумієте, що така інформація не для кожного, тільки між своїм поширюється))

#269 Фрекен Бок

Фрекен Бок

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 514 повідомлення
  • Місто:Полтава, Зыгина, 5-я школа
  • Ім'я:Рита

Нагороди

Опубліковано 03 травень 2019 - 10:38

до мене у кабінет  вже з цікавістю заглядають колеги)))

big_smiles_115.gif

Відредаговано Фрекен Бок, 03 травень 2019 - 10:44.

#270 Светлана

Светлана

Чудеса случаются!

• Довгожителі
  • 5 807 повідомлення

Нагороди

3    2    4    2    2   

Опубліковано 03 травень 2019 - 13:48

Що робить? Я викинула всі алюмінієві каструлі!!! Як тепер жити???

#271 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 03 травень 2019 - 13:51

Що робить? Я викинула всі алюмінієві каструлі!!! Як тепер жити???

за її словами, пластина із алюмінію або сталі. Так що у вас ще є шанс врятуватися)

#272 s_krivoruchko

s_krivoruchko

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 895 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Светлана

Нагороди

Опубліковано 03 травень 2019 - 14:16

Шапочку из фольги ещё можно))

#273 Dobraya Ole4ka

Dobraya Ole4ka

В ритме мамы..

• Довгожителі
  • 7 654 повідомлення
  • Місто:Полтава, Петровского

Нагороди

Опубліковано 03 травень 2019 - 15:26

Боже, какой бред! Тьма! В каком она универе? Копер, аграрка? Да, там спецы в радиоэлектронике...

#274 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 03 травень 2019 - 20:51

Боже, какой бред! Тьма! В каком она универе? Копер, аграрка? Да, там спецы в радиоэлектронике...

Строяк. Правда, не знаю з якого вона факультету.

#275 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення
  • Ім'я:Mommy

Опубліковано 04 травень 2019 - 06:12

Наш знакмый оканчивал какой-то выш, связанный с радиоэлектроникой. Как бы он еще и что-то вроде програмиста. Работал во всяких структурах, о которых не говорят. Именно он большой противник роутеров и моб.телефонов. Роутер совсем не ставит. Интернет только проводный. Ибо облучает, с его слов. А мобильный не носят в той семье и с ним не спят. Пользуются по минимуму при необходимости.

#276 Dobraya Ole4ka

Dobraya Ole4ka

В ритме мамы..

• Довгожителі
  • 7 654 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 06:30

Строяк. Правда, не знаю з якого вона факультету.

Да, я его забыла. Это ещё один профильный)

#277 Dobraya Ole4ka

Dobraya Ole4ka

В ритме мамы..

• Довгожителі
  • 7 654 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 04 травень 2019 - 06:36

Наш знакмый оканчивал какой-то выш, связанный с радиоэлектроникой. Как бы он еще и что-то вроде програмиста. Работал во всяких структурах, о которых не говорят. Именно он большой противник роутеров и моб.телефонов. Роутер совсем не ставит. Интернет только проводный. Ибо облучает, с его слов. А мобильный не носят в той семье и с ним не спят. Пользуются по минимуму при необходимости.

А чего у него ещё нет?)
Микроволновка в сто раз вреднее вайфая. 3дж вреднее вайфая. И еще много других бытовых приборов. Вы, передайте ему, вдруг не всё выбросил..

#278 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 04 травень 2019 - 07:03

)))Як жити тепер...

#279 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 04 травень 2019 - 09:55

я вірю, що усе шкідливе - роутер, мікрохвильовка, вібрації пральної машини.....але куди від цього сховатися.
Ну толку, що у когось провідний інтернет? У нього ж у квартирі десяток вайфаїв сусідів!
Ну толку, що ми не поставимо вишку у себе на даху? Вона стоятиме на сусідньому і ми своє отримаємо.
Жити і дихати теж шкідливо...

#280 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 04 травень 2019 - 10:37

а як він рятується від вайфаю сусідів?

2 користувачів читають цю тему

0 учасників, 2 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама