Перехід до вмісту

Фотографія

Львів

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
416 відповідей у цій темі

#261 Милочка

Милочка

Мурррличний настрій!Помріємо?

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 7 112 повідомлення
  • Місто:м.Львів
  • Ім'я:Люда

Нагороди

2            

Опубліковано 10 травень 2018 - 11:11

Львівська цитадель #стежинами_львова

Потрапила на неї перебуваючи на 8 місяці вагітності.Пам"ятаю як чоловік завів за гараж і говорить,що потрібно підійматись різко вгору.Я не я була б якщо її не осилила.Потім йдеш стежинками,а навкруги ряст,ряст,багато рясту і дерева. Неймовірна тиша і спів пташок.Вона і досі мені здається найтихішим,найспокійнішим місцем Львова.Прийшовши додому,перерила весь інтернет з історичними фактами і була в шоці до до мурах по шкірі. Найдивніше мені було те,що вона маловідома для туриста,не входить до числа екскурсій.Тому для вас відкрию її я.

До Цитаделі ведуть три вулиці: Коцюбинського (від вулиці Драгоманова), Грабовського (від вулиці Коперника) та Калича Гора. Йдіть до упора по одній з них – й ви на Цитаделі. Звідси до серця Львова – проспекту Свободи всього близько кілометра (це по Грабовського і Коперніка, а якщо ничками, то й взагалі 850 м). Тому це майже центр. Тут можна було б зробити ох-яку зону відпочинку, із парком, видовими майданчиками, розважальними закладами, але зараз тут царство складів. А одна із башт взагалі стоїть напівзруйнованою.

Будували Цитадель на узгір’ї із трьох гір: Шембека (Вроновських), Познанської (Пелчинської) і Жебрацької (Калічою). Ці гори прикривали південно-східні підступи до міста. Будівництво тривало протягом 1850-1856 рр. В цей час австрійцям необхідно укріпити свою владу у регіонах імперії, тому що революційні події 1848-1849 рр. значно похитнули її. Одним із способів укріплення влади стало будівництво потужних цитаделей у столичних містах імперії.

У 1848 році революційні заворушення відбулися й у Львові. Щоб придушити повстанців, австрійці розташували артилерію на горі Шембека й почали обстріл центральних районів міста. Стратегічна висота давала можливість контролю майже над усім містом (тоді його площа була значно менша), тому, коли виникло питання, де будувати Цитадель, відразу знайшлася й відповідь.

Цитадель складалася із великого казематованого будинку казарм та шести башт – двох квадратних та чотирьох круглих. Триповерхові квадратні башти фланкували корпус казарм. На північному та північно-східному краях Цитаделі стояли дві двоповерхові круглі башти із внутрішнім діаметром 36 метрів (башти №1 та №2). На південному-заході та півдні – дві круглі двоповерхові башти із внутрішнім діаметром 18 метрів (башти №4 та №3). Всі круглі башти були гарматними й зводились за системою, запропонованою австрійським генералом Максиміліаном-Йосифом д’Есте (такі будівлі замінили традиційні бастіони й отримали назву башт Максиміліана). Оточувались башти сухим забетонованим ровом-пасткою, з якого вибратись живим було дуже проблематично. Навколо Цитаделі спорудили систему шанців та викопали глибокі рови.

Далі ...http://ukrainaincogn...vivska-tsytadel

Коли підніматись по Коцюбинського(від вулиці Драгоманова) ви проходите через такі ворота і виходите позаду казарм і квадратних веж.

thumb_pre_1525942993__dsc_3522.jpg

Звертаєте ліворуч і йдете по стежині.Перше,що ви помітите це цитадель №3,яка знаходиться зруйнована ще з часів захоплення поляками українського гарнізону під час україно-польської війни. Раніше туди в середину можна було зайти,але із-за аварійності входи закрили.При бажанні все ж таки потрапити туди можна

thumb_pre_1525943031__dsc_3521.jpgthumb_pre_1525943293__dsc_3499.jpg thumb_pre_1525943293__dsc_3501.jpg thumb_pre_1525943293__dsc_3504.jpgthumb_pre_1525943335__dsc_3505.jpg thumb_pre_1525943336__dsc_3510.jpgthumb_pre_1525943362__dsc_3513.jpg thumb_pre_1525943362__dsc_3515.jpg thumb_pre_1525943362__dsc_3518.jpg 

Потім від цієї вежі ми звертаємо праворуч.перше,що ми бачимо,то це вхід до іднієї з потерн

thumb_pre_1525943398__dsc_3498.jpg

Далі ми проходимо автомонтаж і потрапляємо до реставрованої,але закритої з 2007 року вежі №4

thumb_pre_1525943424__dsc_3488.jpgthumb_pre_1525943446__dsc_3492.jpg thumb_pre_1525943446__dsc_3493.jpg thumb_pre_1525943446__dsc_3495.jpg 

Далі можна піти ще праворуч і вийти до лівого крила казарм.Пройти мимо них. Ви там побачите V-подібну казарму з"єднану побокам з квадратними вежами.наразі там знаходяться відділення банків. 

thumb_pre_1525943248__electron.jpg thumb_pre_1525943248__lviv_tsytadel_kaza 

Відредаговано Милочка, 10 травень 2018 - 12:02.

#262 Милочка

Милочка

• Довгожителі
  • 7 112 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 10 травень 2018 - 12:01

Обійшовши казарми ми звертаємо ліворуч і потрапляємо до готелю "Цитадель Інн".Це реставрована цитадель №2. Яка раніше була "баштою смерті".Наразі це гарний готель, а раніше тут навіть табличка весіла "Звідси тільки один шлян - на цвинтар". Саме в цій вежі знаходився концтабір німців Stalag-328 «Tsutadell»

Фото раніше 

thumb_pre_1525943744__lviv_tsytadel_old2

Фото на даний момент

thumb_pre_1525943793__dsc_3525.jpg thumb_pre_1525943793__dsc_3529.jpg thumb_pre_1525943793__dsc_3530.jpg 

Далі ми знову йдемо по дорозі ліворуч Перед крутим поворотом звертаємо тепер праворуч і виходимо на стежинку,яка веде до башти №1.Перше,що ми бачимо - викладену бруківкою стежину до маленкого монументу загиблим, а згодом і сам хрест.

thumb_pre_1525944525__dsc_3532.jpg thumb_pre_1525944525__dsc_3537.jpgthumb_pre_1525944550__dsc_3539.jpg thumb_pre_1525944550__dsc_3541.jpg 

А далі найтихіше місце,яке я зустріла два роки тому. Перед нами постає Цитадель №1.Наразі це книгосховище бібліотеки Стефаника.Тут зберігаються найстаріші книги. Колись мені вдалась нагода поспілкуватись з охоронцем цієї споруди.Саме він мені розповів про ще дві маленькі  цитаделі, трішки історії.Він більше 20 років працює  тут і весь час боявся знаходитись сам в цьому приміщенні.Там хтось ходив і грюкав.Тільки після освячення батюшкою все заспокоїлось.Мені це віриться.Багато чого бачила ця споруда.Бо вона була головною оборонною.Адже,саме з неї найвидніше все місце і тільки тут німці побудували на схилах доти.

Вентиляційні шахти бомбосховища

thumb_pre_1525945622__dsc_3545.jpg thumb_pre_1525945623__dsc_3548.jpg 

Цитадель навколо

thumb_pre_1525945678__dsc_3546.jpg thumb_pre_1525945678__dsc_3551.jpg thumb_pre_1525945731__dsc_3554.jpg thumb_pre_1525945731__dsc_3559.jpg thumb_pre_1525945731__dsc_3563.jpg thumb_pre_1525945777__dsc_3569.jpg thumb_pre_1525945778__dsc_3572.jpg thumb_pre_1525945778__dsc_3580.jpg 

#263 Милочка

Милочка

• Довгожителі
  • 7 112 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 10 травень 2018 - 12:04

Побита війною сторона

thumb_pre_1525945831__dsc_3576.jpg thumb_pre_1525945832__dsc_3579.jpg thumb_pre_1525945871__dsc_3582.jpg thumb_pre_1525945872__dsc_3584.jpg thumb_pre_1525945872__dsc_3586.jpg 

2 доти

thumb_pre_1525945916__dsc_3564.jpg thumb_pre_1525945916__dsc_3574.jpg 

Вид на місто біля першого дота

thumb_pre_1525945983__dsc_3566.jpg

Щоб найшвидше повернутись в центр.

Вертаємось до меморіала.Щоб пройти до цитаделі ми звертали ліворуч. Тепер нам праворуч. Мандруємо по стежині вниз до сходів. Спускаємось і виходимо на Чайковського. Звертаємо на Словацьку вулицю ліворуч. Там ми побачимо бібліотеку ім.Стефаника. Вийшовши на Дорошенка,ми потрапляємо прямо в центр міста.

thumb_pre_1525946306__dsc_3588.jpg thumb_pre_1525946306__dsc_3591.jpg thumb_pre_1525946307__dsc_3592.jpg 

Близько і неймовірно красиво!

#264 Swan_25

Swan_25

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 869 повідомлення
  • Місто:Львів
  • Ім'я:Лиля

Нагороди

Опубліковано 17 травень 2018 - 07:34

Даш,там велосипеди не великі.Вони низькі. І да,велодоріжок багато. Наразі велосипедисти аже трішки напрягають,бо їх ну дуууууже багато

Речі можна в камеру схову і зовсім на легку піти.

Кумпель не варіант,бо щодо поїсти,то там не великий вибір.А з дороги і в дорогу треба нормально поїсти.Особливо мені в кумпелі було толком і нічим Сашку погодувати.За Аню взагалі мовчу

І я їх розумію, містом дуже важко пересуватися машиною(( майже всюди пробки і якість доріг залишає бажати кращого((

#265 Аделаида

Аделаида

Рано или поздно.. так или иначе ;)

• Довгожителі
  • 11 705 повідомлення
  • Місто:Интернет
  • Ім'я:Дарья

Нагороди

Опубліковано 17 травень 2018 - 08:35

І я їх розумію, містом дуже важко пересуватися машиною(( майже всюди пробки і якість доріг залишає бажати кращого((

о даааааа)
зато какие дороги в близлежащих селах! Я в Киеве таких не видела :)
  • Swan_25 це подобається

#266 Милочка

Милочка

• Довгожителі
  • 7 112 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 18 травень 2018 - 18:43

о даааааа)
зато какие дороги в близлежащих селах! Я в Киеве таких не видела :)

В мене чоловік часто за містом їздить, то говорить,що дороги кайф. Відремонтовані , а більшість,навіть,повністю замінені. 

#267 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення
  • Місто:г.Полтава,Центр
  • Ім'я:олюсенок

Опубліковано 29 травень 2018 - 18:01

Если во Львове настигает дождь,то как можно провести время с пользой,ну так не хочется приехать на отдых и сидеть в квартире,может кто то попадал ,что вот такая неожиданность.

#268 Yadik

Yadik

Україна переможе!

• Модератори
  • 6 089 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Яна

Нагороди

2          2      

Опубліковано 29 травень 2018 - 18:11

Если во Львове настигает дождь,то как можно провести время с пользой,ну так не хочется приехать на отдых и сидеть в квартире,может кто то попадал ,что вот такая неожиданность.

Гулять под дождем, дождевик в помощь)

#269 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення

Опубліковано 29 травень 2018 - 22:46

Гулять под дождем, дождевик в помощь)

Спасибо.

Автобусные экскурсии кто то заказывал,или это необязательно,можно и самим,если да,то где или в принципе можно в любом турагенстве?

#270 Swan_25

Swan_25

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 869 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 30 травень 2018 - 17:30

Музеи, их очень много, интересные, разнообразные, цены на посещение вменяемые

#271 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення
  • Місто:Полтава

Нагороди

2             2   

Опубліковано 30 травень 2018 - 18:49

Львов и дождь -это ж почти знак равенства!там дождь за 10 минут прекращается и можно дальше гулять.

#272 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення

Опубліковано 30 травень 2018 - 21:53

Львов и дождь -это ж почти знак равенства!там дождь за 10 минут прекращается и можно дальше гулять.

Смотрю прогнозы каждый день,и каждый день все меняется, но это не важно,главное просто отдохнуть ...Полтава,как оказалось там частый гость.

#273 Swan_25

Swan_25

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 869 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 01 червень 2018 - 07:13

Не буду оригинальной в своем впечатлении о Львове: город прекрасен!
Впечатлений много и сложно начать, хочется писать о всем сразу. 
Это, наверное, первый город в нашей стране, где я наконец увидела, что водители авто прижимаются к краю дороги, пропуская машину скорой помощи.
И только по дороге домой, попав в Киев, я заметила то, на что не обращала внимания раньше. Львов очень чистый! 
Напишу свой список рекомендаций к посещению)
Мы не могли не сходить на Замковую гору и Ратушу. Город как на ладони. Подъем и туда, и туда был непростым. По дороге на Высокий замок от усталости нас отвлекали белки и пение птиц.
При подъеме на Ратушу понимаешь, как необходимы занятия спортом)) при выходе из нее в дверях столкнулись с мэром города) 
Музей оружия "Арсенал". я даже представить не могла такого разнообразия колюще-режущего оружия. А как рыцари сражались в этих доспехах я до сих пор не понимаю. Музей небольшой, но интересный.
Доминиканский собор хорош, но меня больше впечатлил Костел иезуитов.
Шевченковский гай. Красивейшее место! Туда можно ехать на весь день и просто гулять, наслаждаясь природой и рассматривая деревянные церкви, дома и хозяйственные постройки украинских сел. Нашли там родник, вода настолько прозрачная, что не сразу поняли, то она там вообще есть.
По дороге в гай есть веревочный парк Лазанка. Есть 3 маршрута: один для деток от 3-х лет и два для подростков и взрослых (универсал и экстрим). Цена 30-60 грн.
Дворец Потоцких. Впервые столкнулась с тем, что билеты в музее отдельно продавались на первый и второй этаж. Второй этаж - картинная галерея. Я никогда не увлекалась живописью, техниками рисования, но были картины, которые меня поразили, насколько воздушными и детальными были нарисованы детали одежды того времени. Первый этаж - больше интерьеры. На меня особо впечатления не произвел, так как есть с чем сравнить. Неприятный осадок для меня как для посетителя был в том, что отдельные залы могут сдаваться в аренду для проведения свадебных фотосъемок и т.п. мероприятий и эти комнаты для посетителей музея становятся временно недоступными((
Музей стекла. Даже не знаю, что меня больше впечатлило: представленные работы или возраст авторов работ. Есть повод для гордости за нашу молодежь. Экспозиции в музее периодически меняются.
Цитадель. Ну тут я полностью поддержу Люду. Тихое, красивое, спокойное место. Если честно, то я даже порадовалась, что это место мало популярно и нет толп людей. 
На счет майстерни шоколада: это ж жесть! Слишком много людей, что-то посмотреть, выбрать очень сложно. Позже случайно нашли их же магазин в здании львовского аэропорта. Ассортимент может несколько меньше, но людей нет) 
Обязательно рекомендую сходить в природничий музей. Выставка «Искусство выживания». Как разные виды животных приспосабливаются к своей среде обитания. Нам было очень интересно. Цена 30 грн
Парки. Я их даже перечислять не буду. Во-первых, их много. Во-вторых, каждый парк достоин внимания. Просто гуляйте и наслаждайтесь аллеями, белками, влюбленными парочками на скамейках в укромных уголках, пением птиц. В городе очень много зелени. И это не может не радовать.
И я под огромным впечатлением от уличных музыкантов. Особенно в конце поездки. Ребята играют качественную музыку. Местами я просто залипала и не могла идти дальше.
Львов не сразу меня покорил, но не полюбить его я не смогла)) обязательно вернусь еще!

Відредаговано Swan_25, 01 червень 2018 - 07:40.

#274 Милочка

Милочка

• Довгожителі
  • 7 112 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 01 червень 2018 - 10:40

Смотрю прогнозы каждый день,и каждый день все меняется, но это не важно,главное просто отдохнуть ...Полтава,как оказалось там частый гость.

Не бійтеся доща у Львові. Це релакс,це натхнення,це чарівність. особливо в таку пору року.Нагрянула хмара,пройшов теплий дощ,а за ним відразу вийшло сонце.А яке блаженство гуляти в Львові під дощем. Місто відкривається по новому. Ще мене захоплює,що тут навіть під дощем ніхто нікуди не поспішає.Люди гуляють і насолоджуються.Це не стосується туристів(по типу "заплатив гроші-мусиш вигуляти").Тут навіть на райончиках в дощ гуляють з дітьми(в візочка,гумаках і дощовиках). 

• Yadik це подобається

#275 Милочка

Милочка

• Довгожителі
  • 7 112 повідомлення

Нагороди

2            

Опубліковано 01 червень 2018 - 10:43

Не буду оригинальной в своем впечатлении о Львове: город прекрасен!
Впечатлений много и сложно начать, хочется писать о всем сразу. 
Это, наверное, первый город в нашей стране, где я наконец увидела, что водители авто прижимаются к краю дороги, пропуская машину скорой помощи.
И только по дороге домой, попав в Киев, я заметила то, на что не обращала внимания раньше. Львов очень чистый! 
Напишу свой список рекомендаций к посещению)
Мы не могли не сходить на Замковую гору и Ратушу. Город как на ладони. Подъем и туда, и туда был непростым. По дороге на Высокий замок от усталости нас отвлекали белки и пение птиц.
При подъеме на Ратушу понимаешь, как необходимы занятия спортом)) при выходе из нее в дверях столкнулись с мэром города) 
Музей оружия "Арсенал". я даже представить не могла такого разнообразия колюще-режущего оружия. А как рыцари сражались в этих доспехах я до сих пор не понимаю. Музей небольшой, но интересный.
Доминиканский собор хорош, но меня больше впечатлил Костел иезуитов.
Шевченковский гай. Красивейшее место! Туда можно ехать на весь день и просто гулять, наслаждаясь природой и рассматривая деревянные церкви, дома и хозяйственные постройки украинских сел. Нашли там родник, вода настолько прозрачная, что не сразу поняли, то она там вообще есть.
По дороге в гай есть веревочный парк Лазанка. Есть 3 маршрута: один для деток от 3-х лет и два для подростков и взрослых (универсал и экстрим). Цена 30-60 грн.
Дворец Потоцких. Впервые столкнулась с тем, что билеты в музее отдельно продавались на первый и второй этаж. Второй этаж - картинная галерея. Я никогда не увлекалась живописью, техниками рисования, но были картины, которые меня поразили, насколько воздушными и детальными были нарисованы детали одежды того времени. Первый этаж - больше интерьеры. На меня особо впечатления не произвел, так как есть с чем сравнить. Неприятный осадок для меня как для посетителя был в том, что отдельные залы могут сдаваться в аренду для проведения свадебных фотосъемок и т.п. мероприятий и эти комнаты для посетителей музея становятся временно недоступными((
Музей стекла. Даже не знаю, что меня больше впечатлило: представленные работы или возраст авторов работ. Есть повод для гордости за нашу молодежь. Экспозиции в музее периодически меняются.
Цитадель. Ну тут я полностью поддержу Люду. Тихое, красивое, спокойное место. Если честно, то я даже порадовалась, что это место мало популярно и нет толп людей. 
На счет майстерни шоколада: это ж жесть! Слишком много людей, что-то посмотреть, выбрать очень сложно. Позже случайно нашли их же магазин в здании львовского аэропорта. Ассортимент может несколько меньше, но людей нет) 
Обязательно рекомендую сходить в природничий музей. Выставка «Искусство выживания». Как разные виды животных приспосабливаются к своей среде обитания. Нам было очень интересно. Цена 30 грн
Парки. Я их даже перечислять не буду. Во-первых, их много. Во-вторых, каждый парк достоин внимания. Просто гуляйте и наслаждайтесь аллеями, белками, влюбленными парочками на скамейках в укромных уголках, пением птиц. В городе очень много зелени. И это не может не радовать.
И я под огромным впечатлением от уличных музыкантов. Особенно в конце поездки. Ребята играют качественную музыку. Местами я просто залипала и не могла идти дальше.
Львов не сразу меня покорил, но не полюбить его я не смогла)) обязательно вернусь еще!

Рада,що сподобалось!Як ви провели залишок гостювання?

За палац Потоцьких. Недавно говорили з Сашиною вчителькою.Вона сама в шоці в що його перетворили.В якийсь балаган. Говорить,що раніше тут був РАГС, де врочисто проводили церимонії, а потім побудували палац мистецтва і він перетворився в посміховисько з фаст-фудом під боком.Говорить,що красивий парк був,який просто знесли.Шкода...

• Swan_25 це подобається

#276 Swan_25

Swan_25

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 869 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 01 червень 2018 - 19:41

Рада,що сподобалось!Як ви провели залишок гостювання?

За палац Потоцьких. Недавно говорили з Сашиною вчителькою.Вона сама в шоці в що його перетворили.В якийсь балаган. Говорить,що раніше тут був РАГС, де врочисто проводили церимонії, а потім побудували палац мистецтва і він перетворився в посміховисько з фаст-фудом під боком.Говорить,що красивий парк був,який просто знесли.Шкода...

Просто гуляли, ездили по городу, дворики. Итальянский дворик, тоже кстати, не произвёл особо впечатления. За город проехались.

А, ещё ходили в кукольный театр. Честно, обнять и плакать(( это было для меня неожиданно. Полное разочарование. Полтава своим кукольным театром может гордиться)

Книжным магазинам и их количеству вообще могу долго петь дифирамбы)) у Максима даже любимый магазин к концу поездки нарисовался) ну и наша библиотека, естественно, пополнилась)

я вот думаю, почему мы хоть одно фото не сделали?)

Відредаговано Swan_25, 01 червень 2018 - 19:51.

• Yadik це подобається

#277 Anutka

Anutka

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 824 повідомлення
  • Місто:Полтава, Юровка
  • Ім'я:Аня

Нагороди

Опубліковано 11 червень 2018 - 12:31

Девочки, кто недавно ездил, поделитесь контактами квартир посуточно. Или посоветуйте гостиницу

#278 Сана

Сана

Вообще-то я ангел, просто на метле быстрее...)))

• Завсідники
  • 2 836 повідомлення
  • Ім'я:Оксана

Нагороди

3         

Опубліковано 11 червень 2018 - 13:52

Ми арендували цю квартиру https://www.dobovo.c...удия-38599.html. Вона на три кімнати, бо нас було дві сім'ї. Якщо треба, буду шукати номер телефону хазяїна.
  • Anutka це подобається

#279 Anutka

Anutka

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 824 повідомлення
  • Місто:Полтава, Юровка
  • Ім'я:Аня

Нагороди

Опубліковано 11 червень 2018 - 14:07

Ми арендували цю квартиру https://www.dobovo.c...удия-38599.html. Вона на три кімнати, бо нас було дві сім'ї. Якщо треба, буду шукати номер телефону хазяїна.

Спасибо, нам на 3 нужно. А вы на этом сайте нашли, цены актуальные?

#280 Сана

Сана

Вообще-то я ангел, просто на метле быстрее...)))

• Завсідники
  • 2 836 повідомлення
  • Ім'я:Оксана

Нагороди

3         

Опубліковано 11 червень 2018 - 14:10

Спасибо, нам на 3 нужно. А вы на этом сайте нашли, цены актуальные?

Ціни актуальні були. Ця квартира була доступна для онлайн бронювання. Частіше було,що оформляєш заявку,а тобі передзвонюють і кажуть,що на наші дати квартира вже зайнята. Але це були травневі вихідні,коли наплив туристів більший.
  • Anutka це подобається

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама