Про все 82
Розпочатий з nadin, 01 жов 2021 09:44
5794 відповідей у цій темі
#2642Опубліковано 27 травень 2022 - 11:45
Мені подобається виходити на балкон після 23-ї. Мріяла раніше, щоб у нас не вешталися всю ніч і не кричали, не включали колонки гуляки. Розуміла, що на центральній вулиці міста це неможливо. А зараз як у приказці "бійтеся мріяти, мрії збуваються", але якою ціною .... Вперше в центрі видно зорі вночі завдяки світломаскуванню, і тиша, лише віддалено чути шум машин - мабуть тероборона
Відредаговано Ipiha, 27 травень 2022 - 11:46.
#2643Опубліковано 27 травень 2022 - 17:11
Це мабуть тільки в мене графік як і раніше, встаю як на роботу о 5_40..І не можу заставити далі лягти.А от поки вляжусь, ще не звикла що у всіх сусідів собаки гавкають.Правда колись сусідський Баф нас ,,врятував,, о 3 почав гавкати, ми не можемо зрозуміти чому так голосно, а воно хтось двері не замкнув а киця всі повідкривала.
#2644Опубліковано 27 травень 2022 - 17:44 Якби ще сухий закон повернули - було б супер. Назавжди причому, щоб не було п'яних на вулиці вдень хоча б.
#2645Опубліковано 27 травень 2022 - 20:01
Не бачу жодного зв'язку між сухим законом і п'яними на вулиці. Ті, хто п'є серед білого дня до стану , коли вже видно , що людина вживала, купує алкоголь не в магазині. А такі точки працюють цілодобово і навіть ще й будуть в виграші, якщо не буде де взяти офіційно.
#2646Опубліковано 27 травень 2022 - 20:19
З перевізниками розірвано договір
Через шантаж влади та мешканців міста... Отак... https://poltavawave....iznikami-647180 В мене враження, що в нашому мікрорайоні на нашому маршруті тролейбусів стало більше, відсотків на 25% точно... І по місту стала бачити тролейбусів різних кольорів і різного стану... Але вони переповнені... Відредаговано mitera, 27 травень 2022 - 20:28. #2647Опубліковано 28 травень 2022 - 08:09 Я не знала, що алкоголь можна купити десь, крім магазину та ресторанів. Чоловік говорив, що люди з залежностями можуть скуповувати в аптеках різні спиртові настоянки та навіть етанол, щоб пити. Під час війни теж такі пункти продажу працювали? Те, що я спостерігала: нетверезих взагалі не бачила, ввечері спокійно, бо нікого нема. Якби закони працювали у звичайному житті безвідносно умов воєнного стану. Навіть не знаю, що гірше - п'яні, які лякають дітей чи люди зі зброєю. У нас тут майже в кожного є зброя, але нема такого контролю, як в Україні, реєстрації, довідок від психіатра та нарколога. Звісно, що їх можна купити, але сам процес придбання сопряжен (... пов'язаний?) з певним розтягнутим у часі процесом, плюс дозвіл. У нас не таке кримінальне місто, в Полтаві я небагатьох знаю, в кого зброя і переважно це мисливці. Але це теж дивна тема - вбивати тварин заради розваги. В Полтаві більше зло - п'яні люди. Особливо я боялася того чоловіка з сумкою, що до всіх чіплявся. Мені неприємно не те, що страшно, я не можу це описати. Наскільки я пам'ятаю, в першому читанні був підтриманий закон про володіння зброєю серед цивільного населення, а потім почалася війна і все заглохло. В Полтаві спокійніше і краще. Але із плюсів - тут працює поліція, тому ти можеш спокійно гуляти з дітьми, ходити без супроводу чоловіка або брата (як було в Полтаві). Довіра до української поліції підривалася роками, а на скарги на гадальника, що чіпляється до людей, вони нічого не могли зробити. І взагалі багато хто при виді поліції не почуває себе в безпеці, а навпаки. Я не вірю, що доживу до того часу, коли реформа реально запрацює і поліцейських будуть поважати, а не насміхатися над ними та сприймати як захисників, а не тих, хто хоче з тебе щось отримати. Але ці плюси мого нового життя не переважають мінуси. Так, безпека, так - інтелігентне виховане суспільство, повага до жінок, підтримка жінок самими жінками. То я вже хочу повернутися, хай навіть алкаші ходять і гадальщик. Я навіть не можу пояснити цей стан, бо в Полтаві я майже нікуди не ходила, "працювала" водієм у дітей, розвозила по басейнам, дзюдо, танцям, школам, садкам. Тут більш насичене та яскраве життя, але не моє. #2648Опубліковано 28 травень 2022 - 08:28
Алкоголізм звичайно зло.
І дивитися на п'яниць на вулиці звісно не приємно. Але більша проблема це так звані "розливайки" і не добросовісні підприємці. Оці всі столики біля кіосків посеред вулиць... Якщо в центрі міста це місце для кави і відпочинку, то в спальних районах це бруд, неприємний запах і сплячі люди за столом... Фу. А п'яниці є всюди, і психічно хворі люди (це прл дядька з сумкою) не лише в Україні. У нас поряд немає магазинів. Колись давно один житель у себе в дворі поставив кіоск, започаткував маленький бізнес. Всім було добре, адже можна було купити продукти першої необхідності швидко, а не їхати в місто. З часом підприємець почав продавати цигарки і слабоалкоголку. Так місцеві почали на нього скаржитися, сварилися, погрожували розправою. Бо чоловіки купляли там випити... Підприємець закрив кіоск, не захотів цих скандалів. А що чоловіки? А чоловіки і далі продувжують бухати, адже купляють самогонку у місцевої самогонщиці... З нею жінки не воюють, бо думають, що вона відьма... До чого це я. Алкоголізм це хвороба. В історії вже були спроби ввести сухий закон, який призвів тільки до того, що розвинувся нелегальний обіг спиртного. Так що заборонами нічого не доб'єшся. #2649Опубліковано 28 травень 2022 - 08:38 Я не знала про розливайки. В моєму районі їх не було. Або були, але замасковані). В парку люди зі слабоалкоголкою постійно сиділи, але вони попили та й пішли собі, громадський порядок не порушували. #2652Опубліковано 28 травень 2022 - 10:04 В городе Баффало (штат Нью-Йорк) #2653Опубліковано 28 травень 2022 - 10:22
І це непоодинокі випадки. Якщо врахувати, скільки тут людей з психічними розладами, дуже багато приймають різні препарати, палять всякий непотріб, то картина така собі вимальовується. #2654Опубліковано 28 травень 2022 - 12:30
Читаючи Ваші пости складається враження, що Ви в якомусь обмеженому колі проживаєте. Того не знали, того не чули) Ви реально в Полтаві без чоловіка не ходили по вулиці??
Кожен обирає собі де кращити жити, не треба перераховувати мінуси України, в кожної країни вони свої, але кожен і сприймає їх по-своєму.
П.С. Деякі знайомі хаяли нашу країну, розказуючи по гарне життя НА рАсії. Завжди запитуєш, а чого тут тоді живете, хто вас тримає?.. Зараз перевзулись, ще не всі правда, але деякі з них хоч задумались.
#2655Опубліковано 28 травень 2022 - 13:00 Я навпаки написала, що в Полтаві мені краще. Коло спілкування звісно що ти сам обираєш і це люди, з якими тобі комфортно. Без чоловіка їздила, але гуляти в парк не ходила сама, бігати не ходила сама. Максимум з братом, бо в парку всяке можна побачити. А я мала цікавитися тими точками продажу? Що тут дивного?)) Пішки з роботи й на роботу ходила іноді, а так, щоб саме йти гуляти одна, то ні. В мене про Полтаву гарне враження, правда не знала, що є якість підпільні пункти продажу, бо це не входить в сферу інтересів. Ще коли Jabka недпано написала, що в Х. наразі багато алкоголіків та наркоманів, подумала, як їх можна відрізнити і в П.я не бачила наркоманів або не знала, що то вони. А відпочивали ми теж сім'єю на приватних садибах та базах, там, звичайно, були різні люди, але всі адекватні. Тобто спеціально я пригод не шукала і де можливо, була з чоловіком. #2656Опубліковано 28 травень 2022 - 13:05 Я не знала. Після того, як перехворіла ковідом, то не бігала і його не бачила вже в парку. #2657Опубліковано 28 травень 2022 - 13:09
Нє, ну от ви серйозно? Тобто, якщо я знаю про їх існування (важко не помітити палатки "Чернігівське"), то це входить в сферу моїх інтересів?
Мені так набридло ваше "біле пальто". Мабуть у мене ПМС. Або Ретроградний Меркурій.
#2658Опубліковано 28 травень 2022 - 13:22
Я завжди себе питаю"а чому чужі слова /думки мене задівають, викликають якісь емоції? Це ж я сама собі придумала, як люди повинні реагувати, думати так само як і я). А у кожного ж своя правда і це нормально. Бо поняття нормальності також у кожного своє. #2660Опубліковано 28 травень 2022 - 13:51 Палатки бачила, я думала, що мова йде про якісь підпільні точки продажу саморобного алкоголю. Про пальто не зрозуміла до чого це. 0 користувачів читають цю тему0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |