Перехід до вмісту

Фотографія

Про все 82

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
5794 відповідей у цій темі

#2581 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 20 412 повідомлення
  • Місто:Полтава

Нагороди

2            

Опубліковано 24 травень 2022 - 08:37

Я щось не зрозуміла, чого на українців, а не на агресорів

#2582 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 24 травень 2022 - 08:59

Отакі й повертаються, які звикли до барадака, всьо порєшать за бабкі і т.д. та не готові жити в цивілізованому суспільстві.

почитала це все, тобто висновок - що "нормальні" не повертаються в Україну. Який тоді сенс було питати, чи можна повертатися зараз в Полтаву....

#2583 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 24 травень 2022 - 09:03

Взагалі менталітет має велике значення. Коли ми перетинали кордон з США, пройшли перевірку, прикордонник почав бігти за мною, вигукуючи моє ім'я та призвіще. В мене душа в п'яти впала, думала, зараз завернуть. А чоловік так спокійно "Що ти знову загубила"?. Тобто його мозок не генерує такі ситуації, що людину пустили, а потім передумали і забрали до буцигарні або в фільтраційний табір, як в деяких країнах. Бо він жив в цивілізованій країні, в нього геть інший менталітет. А я просто залишила гаманець з картками і мені його хотіли повернути.

P.S. Ми в Європі допомогу не оформляли, були як туристи. А в сша в мене віза CR1 вже була, тому лякатися не варто було)).

P.P.S. На українців тут більшість злі, бо бензин дорожчає, ціни дуже виросли, уряд гроші видяліє на допомогу. Хоча за статистикою наших більше в Європі, ніж тут.

Цей висновок, що на українців всі злі, робить та сама ваша ментальність, що і боїться прикордонників.

#2584 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення
  • Місто:г.Полтава,Центр
  • Ім'я:олюсенок

Опубліковано 24 травень 2022 - 09:04

На агрессора может само собой,а на украинцев,слышала,потому что помогают бесплатно.,как вариант..Не нужно думать ,что если это Европа,значит есть финансы,при том их много..Не все кто уехал,потерял дом...

С класса у нас человека четыре наверное уехало,а может и больше.

Відредаговано kulolga, 24 травень 2022 - 09:05.

#2585 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення

Опубліковано 24 травень 2022 - 09:10

Моя колега повернулася в Запоріжжя. Просиділа з дітьми в Польщі з початку березня, дочекались тимчасового захисту, роботу їм дали. Прибиральницями правда, в тут вона була заввідділенням банку. Я тільки не зрозуміла, чи повернеться вона знову до Польщі, бо побачила її фото на ФБ без дітей. В коментарях запитали, чи вона вже в Україні.

Я в одній групі "Українці в ..." диву даюсь хитрості людей. Одна дама жила в європейській країні 2 роки я так зрозуміла як нелегал. Почалася війна, вона з мамою перетнула кордон, потім повернулася назад і почала по групам просити допомоги грошима, житло і т.д. Її впізнали люди і постали говорити, що ти ж давно тут живеш, нащо брешеш? Дівчина підчистила профіль, а судячи з нього, жили вони досить непогано. Тобто вона була сама, а потім під час війни поїхала в Україну, привезла з Закарпаття маму свою та песика і почала прикидатися бідною-нещасною, подала на тимчасовий захист та внж.

Я це пишу до того, що повертаються люди, розчаровані тим, що в Європі все по правилам. Жаліється на сусідів-стукачів, які повідомляють поліцію про порушення. Найсмішніша скарга, яку я чула, це що чоловікові довелося стояти в черзі "только спросить". Як це так: працівниця фінустанови провгнорувала його та продовжила спілкування з клієнтом, який був за чергою. "Постраждалий" навіть на ФБ залив відео з обуреннями, як все хреново в тій країні.

Отакі й повертаються, які звикли до барадака, всьо порєшать за бабкі і т.д. та не готові жити в цивілізованому суспільстві.

Печально все,не хотим жить цивилизованно,но хотим в Европу.... :strah:

С детства учат,учат правилам жизни.,дисциплине..А вырастаем и все забываем,или просто не хотим...

#2586 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 24 травень 2022 - 09:18

Печально все,не хотим жить цивилизованно,но хотим в Европу.... :strah:
С детства учат,учат правилам жизни.,дисциплине..А вырастаем и все забываем,или просто не хотим...

Кого вчать, той не забуває...
Не всіх вчать... Не всіх виховують...
І це реалії...
Чудова нація з принципами та героїзмом, але втручання радянського союзу, перемішування народів безслідно не пройшли...
Нам лишається починати з себе, змінюватися самому, виховувати дітей, і змінювати щось навколо, і, звичайно, вірити у краще світле майбутнє!

Відредаговано mitera, 24 травень 2022 - 09:19.

#2587 Maximather

Maximather

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 431 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:оксана

Нагороди

Опубліковано 24 травень 2022 - 09:22

Як я знаю /розумію, то злі тільки росіяни, які виїхали раніше, жопою живуть вже декілька років в Европі, а розумом залишились в рашці
От їх зависть душить, що українцям допомагають, а їм, в їх час ні

#2588 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 24 травень 2022 - 09:31

Не розумію, навіщо оці узагальнення "наші люди..", "а хочемо в Європу", "усі європейці в шоці", наші люди дуже різні, європейці тим більше, серед будь-якого народу є некультурні, шахраї і ватнікі. Не переживайте, що хтось вас там за кордоном ганьбить, ганебні випадки і привертають увагу, тому що вони поодинокі. І перш ніж переказувати ці історії, подумайте, кому перш за все вигідно розповсюджувати інформацію про "наглых хохлушек в европе" та чоловіків в багажнику.

#2589 Dobraya Ole4ka

Dobraya Ole4ka

В ритме мамы..

• Довгожителі
  • 7 654 повідомлення
  • Місто:Полтава, Петровского

Нагороди

Опубліковано 24 травень 2022 - 09:42

Так рашисты есть везде, вот они и недовольны, они только рашатв смотрят по спутнику, а Америка фсьо врёт

#2590 nadin

nadin

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 8 717 повідомлення
  • Ім'я:Надежда

Нагороди

Опубліковано 24 травень 2022 - 10:15

Дівчата, де на Подолі/Леваді є гарний/якісний ремонт одягу? Моя виїхала за кордон ((

#2591 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 24 травень 2022 - 10:16

Дівчата, де на Подолі/Леваді є гарний/якісний ремонт одягу? Моя виїхала за кордон ((

У вайбері написала
  • nadin це подобається

#2592 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 24 травень 2022 - 10:19

Була можливість виїхати , але я і слухати не хотіла чоловіка...максимум це в хуторі посиділи і все одно повернулись в Полтаву.
Іншу країну не розглядаю для життя зовсім .
Так в цьому році могли поїхати подивитись Прагу, але...
Я навіть не хотіла їхати до родичів на Захід України.
В Полтаві зараз тільки те погано, що купа людей без роботи, або за мізерні зарплати.Тільки це може спонукати скоро виїжджати.
  • Ipiha це подобається

#2593 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 24 травень 2022 - 10:32

Люди-гімно є скрізь. І серед тих, хто залишився в Україні. І серед тих, хто виїхав. І серед тих, хто просто змінив регіон...
Спостерігаю за двома сім'ями переселенців з Харкова. Одні - жорсткі, рвуть і мечуть за кожну допомогу: і ООН, і Червоний хрест, лиш наша, полтавська гуманітарка непотрібна - одна херня там. Не хочу нічого сказати, але люди заможні. І інші - не треба нічого, лиш постіль/полотенця взяли, посуд зібрали ми, хтось допоміг консервацією і овочами, в секонді самі купили літні речі, 100 раз перепитали чи справді можна м'ясо посмажити на вогнищі... І теж до війни в Харкові не жили бідно - мали все.

#2594 Антуанетта

Антуанетта

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 876 повідомлення
  • Ім'я:Антуанетта

Нагороди

Опубліковано 24 травень 2022 - 10:54

Сама дивуюся. Ми спілкуємося з місцевими сім'ями, сусідами, постійно чуємо одне і теж. Ось і мені дивно, чому не на країну-агресора...

#2595 Антуанетта

Антуанетта

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 876 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 24 травень 2022 - 10:59

В Полтаві зараз тільки те погано, що купа людей без роботи, або за мізерні зарплати.Тільки це може спонукати скоро виїжджати.

В родичів не кожен зможе жити(.

А про роботу що ви маєте на увазі? Читала в місцевому пабліку, що полтавчани не можуть зайти роботу, бо перевага надається переселенцям, за яких держава перші 2 місяці платить з/п. А ті ж внутрішньопереміщені особи пишуть, що їх нікуди не беруть, бо вони тут тимчасово і потім поїдуть.

#2596 Антуанетта

Антуанетта

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 876 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 24 травень 2022 - 11:07

почитала це все, тобто висновок - що "нормальні" не повертаються в Україну. Який тоді сенс було питати, чи можна повертатися зараз в Полтаву....

Я запитувала, чи спокійно, чи можна спокійно жити. Ви написали, що не повертаються ті, хто лишився роботи.

Питання було в безпеці. В цьому сенс. А навіщо ви написали, що залишаються там люди, яких нічого не тримає, то вже не до мене питання).

Я мала на увазі, чи не рано їхати назад. В мене робота дистанційна, аби інтернет був). Але дівчата відповіли по темі, я вдячна.

В Полтаві в мене небагато знайомих, які щось змінили в житті, тому тут запитала.

#2597 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення

Опубліковано 24 травень 2022 - 11:10

Була можливість виїхати , але я і слухати не хотіла чоловіка...максимум це в хуторі посиділи і все одно повернулись в Полтаву.
Іншу країну не розглядаю для життя зовсім .
Так в цьому році могли поїхати подивитись Прагу, але...

С работой везде в стране есть проблемы, плохо ,когда дома нет ,поэтому у нас я б сказала все прекрасно,а главное спокойно,плохого не вижу ничего,если сравнивать.

Нужно верить ,что все наладится.. Не было желания куда то ехать,во всяком случае пока,да и финансы нужны,чтоб ехать...Когда вся семья вместе, спокойнее...

• mitera це подобається

#2598 kulolga

kulolga

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 314 повідомлення

Опубліковано 24 травень 2022 - 11:15

Я запитувала, чи спокійно, чи можна спокійно жити. Ви написали, що не повертаються ті, хто лишився роботи.

Питання було в безпеці. В цьому сенс. А навіщо ви написали, що залишаються там люди, яких нічого не тримає, то вже не до мене питання).

Я мала на увазі, чи не рано їхати назад. В мене робота дистанційна, аби інтернет був). Але дівчата відповіли по темі, я вдячна.

В Полтаві в мене небагато знайомих, які щось змінили в житті, тому тут запитала.

В стране ,в целом, везде неспокойно,но есть ,где вообще кошмар,есть более менее ,есть и вовсе пока все хорошо...Смотря ,что в вашем понимании спокойно жить...Сирены ,то везде ,остальное по разному...

#2599 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 594 повідомлення
  • Ім'я:Надя

Нагороди

Опубліковано 24 травень 2022 - 11:25

Невже наше місто таке багате на філателістів?
Другий день черги біля відділень УП...

#2600 Антуанетта

Антуанетта

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 876 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 24 травень 2022 - 11:43

В стране ,в целом, везде неспокойно,но есть ,где вообще кошмар,есть более менее ,есть и вовсе пока все хорошо...Смотря ,что в вашем понимании спокойно жить...Сирены ,то везде ,остальное по разному...

Ох, про ті міста, де був жах, мені відомо. Мої родичі в 2014 переїхали до Київської області, потім купили будинок в Бучі. В ньому жили окупанти. Мені тітка скинула фото, в мене дар мови пропав. На стінах намалювали z, купалися засобами для розведення фарби для волосся чи може голову мили ними. Вони що, читати не вміють? І прострелили плазму. Духи покрали, старі смартфони. Верхній одяг дорогий чомусь не взяли, може через великий розмір, бо вона величенька.

Дякую, я зрозуміла. Насправді поняття спокою у кожного своє...

Відредаговано Антуанетта, 24 травень 2022 - 11:48.

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Google (1)

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама