Про все 82
Розпочатий з nadin, 01 жов 2021 09:44
5794 відповідей у цій темі
#2562Опубліковано 23 травень 2022 - 06:35 Ми повернулися позавчора з Закарпаття. Довга розлука з домом затьмарює усі страхи і тривоги, поки що) Коли повернулися, то побачила двох знайомих, які повернулися з за кордону. Ще одна повертається через декілька днів. По дорозі їхало багато авто з речами під дах) Особливо в Київ. Кожен вирішує сам, як і де йому краще.
#2563Опубліковано 23 травень 2022 - 06:56 А як реагували? В мене був хронічний недосып, бо після коронавірусу дуже сторожкий сон став. Ви про бомбосховища чи про стрес від звуку? #2564Опубліковано 23 травень 2022 - 07:18 Я жила в кількох країнах. Не зараз, а протягом життя. Найкраще мені в Україні. І не тому, що менталітет, незнання мови і що там ще пишуть люди, які повертаються. У нас багато чого швидше робиться, якщо я хочу зробити якусь операцію наприклад, мені не треба чекати 3 роки черги. Якщо в мене болить зуб, то я можу його швидко полікувати, а не чекати запису до стоматолога через півроку, поки той зуб зовсім зруйнується. Але в США мені подобається свобода, а також те, що тут багато різних національностей, що поважають всі професії. А також те, що на моїх дітей не тикають пальцем та не озираються, що вони якісь трохи не такі, як інші). Хоча в Полтаві це робили переважно люди 40+, молодь, яку всі хають, більш толерантна та вихована в Полтаві. Про переїзд до Харкова я навіть і не думала, хоча чоловік цю тему піднімав. Він для мене надто метушливий. Я вже хочу спокою. Старію мабуть. Коли ми вперше тікали від війни спочатку до Кременчука, потім до Полтави, мені було тут сумно після великого міста, але з часом почала бачити переваги тихого та спокійного життя. Для мене найкращий варіант, то зимувати в теплих країнах, теплий сезон в Україні. Але постійно жити за кордоном не хотіла б напевне. Єдине, чого мені не вистачає в Україні, так це усміхнених привітних людей. У нас і до війни з цим було туго, а тепер я уявляю моральний стан українців, їм вже точно не до оптимізму та посмішок. А наших в Європі видно було ще до війни по їх постійно незадоволеним обличчям). А ще я можу визначити наших по шрамах від щеплення на руці, але до певного віку, потім же перестали ті потворні відмітки людям робити. І по накладним віям та яскравим нігтям, бо в багатьох країнах так виглядають особи з низькою соціальною відповідальністю (повії ж не можна писати на дитячому форумі?). Корочтше, я хочу в Україну жити. І мені соромно, що війна змусила мене вчити мову. Але розмовляю я як Азаров, над яким всі сміялися. От як так: англійською в мене менший акцент, ніж рідною...
#2565Опубліковано 23 травень 2022 - 07:22 Мінімальний платіж був і так, його ніхто не відміняв. Один місяць тільки не знімали в Приват (квітень). Були відмінені штрафи за несвоєчасну сплату кредитів. Вичитала що військові звільнені і від штрафів, і від відсотків по кредиту. Тільки офіційної інформації не знайду. Відредаговано ludmila_24, 23 травень 2022 - 07:24. #2566Опубліковано 23 травень 2022 - 07:33 Трошки не так, процент у березні за лютий зняли, у квітні за березень - ні, у травні за квітень була знижена ставка, обов'язклвих платежі з березня по сьогодні не вимагали, за можливості. Я не платила в березні, ніяких штрафів не отримала. Оплата частинами списалася останнього разу у лютому, з 1.06 списання буде відновлено. Це досить непогані умови від Приват, наприклад у Моно таких можливостей не було так тривало..
#2567Опубліковано 23 травень 2022 - 07:41 Так, все вірно. Написала квітень, бо зняли 1 квітня. Просто у чоловіка була погашена певна сума, і знімали кошти автоматично. Якщо військовим можна платити відсотки по кредиту, то чому б не скористатися. Бо побачивши з/п, яку йому начислили трішки була шокована. #2568Опубліковано 23 травень 2022 - 07:43 Дуже гарне рішення, немає чого соромитись - шлях долає людина яка йде. Люди які переходили радять починати з переведення гаджетів і читання книг. Відредаговано Kalinna, 23 травень 2022 - 11:08.
#2569Опубліковано 23 травень 2022 - 07:54 Зараз всі майже шоковані. Зп знизили спочатку до 60 відсотків, потім ще й звільнили велику кількість людей, офіційно чи ні, не важливо. Думаю вартість бензину, проїзду, продуктів не дає гарантії спокійного мирного життя, як і ракети над головою. Просто до всього звикаєш, але це не значить, що так повинно бути. Чи підуть діти в школи і садки? Якщо там до л сих пір живуть і обживаються далі в класах люди.. Нас чекає жахлива економічна ситуація. Вже роблять вкиди чини, що платити пенсії не має чим.. Але надіємся на краще, нехай я буду не права... Відредаговано Dobraya Ole4ka, 23 травень 2022 - 07:56.
#2570Опубліковано 23 травень 2022 - 08:14 Я все розумію, але заплатити три копійки людям, які кожного дня ризикують своїм життям, це як на мене перебор. Що саме парадоксальне вони чекали ці гроші щоб додати суму, якої не вистачає і купити авто, на яке я збираю кошти.
#2571Опубліковано 23 травень 2022 - 08:31
Я ні в якому разі не порівнюю! Це навіть не обговорюється.. Кожен про своє наболіле пише. Тобто анонсовані 100 000 не платять?? Я думаю до кінця цього феєричного періоду буде ще багато відкриттів
#2573Опубліковано 23 травень 2022 - 08:49
Поки що не буду говорити, Чекаю на цьому тижні другу частину з/п. Бо отримали тільки за березень (а в березні були на навчаннях), та частину за квітень. Чекаємо на цьому тижні решту. Насправді, дівчата, це все такі дрібниці! Просто була така надія що нарешті закриємо цей збір на машину, та й хлопці хотіли скидатися на ще одне авто, а отримали дулю з маком. А так всі ті проблеми, які були, все відійшло на другий план. Ми незадовго до війни набралися кредитів на розвиток бізнесу, тепер можна сказати, ні бізнесу, ні грошей. І купа боргів. Але я навіть не розпиляюся. Все вирішиться потім, тільки б всі були живі. #2574Опубліковано 23 травень 2022 - 10:39
Я ще забула написати, що в нас тут мав'пяча віспа назріває. По місцевим новинам випадки були в Іспанії та Португалії, а Нідерланди наче ввели карантин, якщо я правильно зрозуміла диктора.
В Україну треба повертатися, поки нас ще випускають).
#2575Опубліковано 23 травень 2022 - 12:11 у мене повернулися всі знайомі, які виїздили на захід країни, а з-за кордону - ніхто, але я не впевнена, що звідти взагалі повернуться, принаймні поки дають житло і допомогу. Туди їхали ті, в кого робота тут накрилася, і нічого і ніхто не тримає Відредаговано Ipiha, 23 травень 2022 - 12:12.
#2576Опубліковано 23 травень 2022 - 15:14 Люда нарахували чи заплатили? Бо саме з останнім на тому тижні були проблеми, не проходили платежі. Нараховано може бути нормально, виплатити не могли, бо казна не все одразу пропускала... Є певні нюанси в проведенні бюджетних платежів, бо немає достатнього наповнення державного бюджету... Відредаговано mitera, 23 травень 2022 - 15:16.
#2577Опубліковано 23 травень 2022 - 15:18
Платять, не один знайомий із ЗСУ отримували... Нараховується пропорційно кількості днів, проведених на передовій..
#2578Опубліковано 23 травень 2022 - 15:48 Якщо і не платять, то це махінації командирів, наскільки мені відомо. Я цього сказати не можу, тому що немає з чоловіком зв'язку вже тиждень. Бачу тільки те, що заходить на карту. Я просто не уявляю як би я жила на ті гроші, що отримали протягом майже трьох місяців, якби не було з ким залишити дітей. #2579Опубліковано 24 травень 2022 - 07:51 Моя колега повернулася в Запоріжжя. Просиділа з дітьми в Польщі з початку березня, дочекались тимчасового захисту, роботу їм дали. Прибиральницями правда, в тут вона була заввідділенням банку. Я тільки не зрозуміла, чи повернеться вона знову до Польщі, бо побачила її фото на ФБ без дітей. В коментарях запитали, чи вона вже в Україні. Я в одній групі "Українці в ..." диву даюсь хитрості людей. Одна дама жила в європейській країні 2 роки я так зрозуміла як нелегал. Почалася війна, вона з мамою перетнула кордон, потім повернулася назад і почала по групам просити допомоги грошима, житло і т.д. Її впізнали люди і постали говорити, що ти ж давно тут живеш, нащо брешеш? Дівчина підчистила профіль, а судячи з нього, жили вони досить непогано. Тобто вона була сама, а потім під час війни поїхала в Україну, привезла з Закарпаття маму свою та песика і почала прикидатися бідною-нещасною, подала на тимчасовий захист та внж. Я це пишу до того, що повертаються люди, розчаровані тим, що в Європі все по правилам. Жаліється на сусідів-стукачів, які повідомляють поліцію про порушення. Найсмішніша скарга, яку я чула, це що чоловікові довелося стояти в черзі "только спросить". Як це так: працівниця фінустанови провгнорувала його та продовжила спілкування з клієнтом, який був за чергою. "Постраждалий" навіть на ФБ залив відео з обуреннями, як все хреново в тій країні. Отакі й повертаються, які звикли до барадака, всьо порєшать за бабкі і т.д. та не готові жити в цивілізованому суспільстві. Відредаговано Антуанетта, 24 травень 2022 - 07:53. #2580Опубліковано 24 травень 2022 - 08:03
Взагалі менталітет має велике значення. Коли ми перетинали кордон з США, пройшли перевірку, прикордонник почав бігти за мною, вигукуючи моє ім'я та призвіще. В мене душа в п'яти впала, думала, зараз завернуть. А чоловік так спокійно "Що ти знову загубила"?. Тобто його мозок не генерує такі ситуації, що людину пустили, а потім передумали і забрали до буцигарні або в фільтраційний табір, як в деяких країнах. Бо він жив в цивілізованій країні, в нього геть інший менталітет. А я просто залишила гаманець з картками і мені його хотіли повернути.
P.S. Ми в Європі допомогу не оформляли, були як туристи. А в сша в мене віза CR1 вже була, тому лякатися не варто було)). P.P.S. На українців тут більшість злі, бо бензин дорожчає, ціни дуже виросли, уряд гроші видяліє на допомогу. Хоча за статистикою наших більше в Європі, ніж тут. Відредаговано Антуанетта, 24 травень 2022 - 08:06.
0 користувачів читають цю тему0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |