Перехід до вмісту

Фотографія

Книги

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
2692 відповідей у цій темі

#2521 Yadik

Yadik

Україна переможе!

• Модератори
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 6 090 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Яна

Нагороди

2          2      

Опубліковано 14 серпень 2019 - 14:14

Кларисса Пинкола Эстесс "Бегущая с волками. Женский архетип в мифах и сказаниях" - той рідкісний випадок, коли осиливши третину книги, вирішуєш припинити це читання))) Автор радить читачам знайти і пробудити в собі "дику", первісну жінку, і буде вам щастя. Багато роздумів про первісне у нашій свідомості. А сама книга - збірник звичних нам казок, наприклад, "Синя борода", "Василіса Премудра", "Гидке каченя" та ін. І коли сама казка займає кілька сторінок, то психологічний опис кожного кроку героя чи події займає 50-100 сторінок, то читати це, як на мене, просто втрачати час. Хоча на фб були супер-пупер відгуки. Можливо, дана тема мені просто не цікава, бо для мене казка - це щось добре, мудре і світле, а не перевернуте з ніг на голову.

#2522 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення
  • Місто:Розсошенці
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2               

Опубліковано 14 серпень 2019 - 17:10

Приємно, коли книги, які радиш, подобаються і іншим.)

Я тут періодично надихаюсь)), але не завжди приношу дяку)

#2523 Orille

Orille

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 326 повідомлення
  • Ім'я:Катерина

Нагороди

Опубліковано 15 серпень 2019 - 18:51

Кларисса Пинкола Эстесс "Бегущая с волками. Женский архетип в мифах и сказаниях" - той рідкісний випадок, коли осиливши третину книги, вирішуєш припинити це читання))) Автор радить читачам знайти і пробудити в собі "дику", первісну жінку, і буде вам щастя. Багато роздумів про первісне у нашій свідомості. А сама книга - збірник звичних нам казок, наприклад, "Синя борода", "Василіса Премудра", "Гидке каченя" та ін. І коли сама казка займає кілька сторінок, то психологічний опис кожного кроку героя чи події займає 50-100 сторінок, то читати це, як на мене, просто втрачати час. Хоча на фб були супер-пупер відгуки. Можливо, дана тема мені просто не цікава, бо для мене казка - це щось добре, мудре і світле, а не перевернуте з ніг на голову.

Яна, в мене враження аналогічні.. Не дочитала, фігня повна)))

Приємно, коли книги, які радиш, подобаються і іншим.)

Свєта, мені твої книжки завжди "заходять". Дякую!

#2524 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 15 серпень 2019 - 20:44

Свєта, мені твої книжки завжди "заходять". Дякую!

Дякую, Кать!)
  • Orille це подобається

#2525 Sailor Moon

Sailor Moon

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 667 повідомлення
  • Ім'я:Альона

Нагороди

2            

Опубліковано 18 серпень 2019 - 16:36

Я почала читати "Гру пристолів". Серіал не дивилася (тільки перші дві серії першого сезону). 

Вчора дочитала останю сторінку. Дуже сподобалася серія. В останій книжці дуже багато героїв, і іноді я губилась про кого читаю. Продовження, я так міркую, чекати ще довго, але хочеться прочитати так що буду чекати.

#2526 Swan_25

Swan_25

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 869 повідомлення
  • Місто:Львів
  • Ім'я:Лиля

Нагороди

Опубліковано 19 серпень 2019 - 09:47

"Стая" Франка Шетцинга.

Спасибо за рекомендацию книги, она великолепна. Читается легко, но впечатление остаётся надолго. Читая, ловила себя на мысли, что, возможно, реальность не так далека от событий, описанных в книге...

#2527 Beznika

Beznika

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 617 повідомлення
  • Місто:Полтава/Левада
  • Ім'я:Таня

Нагороди

Опубліковано 21 серпень 2019 - 10:44

Ой, ще одну забула супер-книжку.

"Дом на краю ночи" Кэтрин Бэннер
Оля, мабуть, про неї вже писала. Сага, яка залишає про себе лише теплі спогади, незважаючи на те, що є в ній і трагічні події. У мене цей острів, на якому вони всі жили, і досі чітко вимальовується в голові. Усім раджу побувати віртуально в барі під назвою "Дом на краю ночи". Десь читала рецензію, то оця фраза ідеально підходить - "Прекрасное чтение для магических летних вечеров". Я її якраз літніми вечорами і читала.

Не подскажете, где можно скачать полную версию? А то я только фрагменты нахожу.

#2528 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 340 повідомлення
  • Місто:Полтава -Paris, France
  • Ім'я:Olga

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 21 серпень 2019 - 10:48

Не подскажете, где можно скачать полную версию? А то я только фрагменты нахожу.

На флібусті є

#2529 Beznika

Beznika

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 617 повідомлення
  • Місто:Полтава/Левада
  • Ім'я:Таня

Нагороди

Опубліковано 21 серпень 2019 - 11:13

На флібусті є

Вроде оттуда и скачивала, но оказался фрагмент. Сейчас заново скачала - вроде полная версия. Туплю, что-ли? :)
Спасибо.

#2530 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 340 повідомлення

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 21 серпень 2019 - 11:17

Вроде оттуда и скачивала, но оказался фрагмент. Сейчас заново скачала - вроде полная версия. Туплю, что-ли? :)
Спасибо.

Не знаю) але я звідти брала повну)
  • Beznika це подобається

#2531 Yadik

Yadik

Україна переможе!

• Модератори
  • 6 090 повідомлення
  • Ім'я:Яна

Нагороди

2          2      

Опубліковано 27 серпень 2019 - 07:29

Наринэ Абгарян "С неба упало три яблока" - книга про жінку у солідному віці, яка зібралася вмирати. Книга, де одна сімейна історія плавно переплітається з іншою. Книга про невелике гірське селище і його мудрих жителів неповторних і самобутніх, з їх печалями і радощами. Плюс кілька коротких оповідань. Цікаво, самобутньо, інша культура, традиції, імена, страви...

#2532 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 28 серпень 2019 - 11:56

Як давно я так захопливо не читала книг.Доїдаю Оруела 1984.І все це за добу.Дівчата хочу ще щось подібне.Порадьте?

#2533 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

мечты сбываются, я это точно знаю)))

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення
  • Місто:Полтава, центр
  • Ім'я:Наташа

Нагороди

Опубліковано 29 серпень 2019 - 17:56

Як давно я так захопливо не читала книг.Доїдаю Оруела 1984.І все це за добу.Дівчата хочу ще щось подібне.Порадьте?

Хаксли "О дивный новый мир"

#2534 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення

Нагороди

2         

Опубліковано 30 серпень 2019 - 08:00

Хаксли "О дивный новый мир"

Про нього теж чула вже.Дякую.

#2535 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 08 вересень 2019 - 16:09

В детской библиотеке попалась в руки весьма занятная книга 2018 года
Прочитала с лёгкостью. Нашла что почерпнуть. Рекомендую
thumb_pre_1567951662__img_20190908_17002thumb_pre_1567951779__img_20190908_16575

Відредаговано mitera, 08 вересень 2019 - 16:10.

#2536 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення

Нагороди

2         

Опубліковано 11 вересень 2019 - 18:40

мені не зайшов, а ось її «Джерело» прочитала на одному диханні

Дуже дякую за Источник.Читаю на російській мові,мені так краще засвоюється.Книга дійсно йде на одному диханні.Цвкаві повороти сюжету.

#2537 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

мечты сбываются, я это точно знаю)))

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення
  • Місто:Полтава, центр
  • Ім'я:Наташа

Нагороди

Опубліковано 13 вересень 2019 - 07:08

Прочитала Манюню ,понравилась,но сто раз словила себя на мысли,что многие ситуации и особенно методы воспитания детей с позиции сегодняшних реалий не кажутся такими уж забавными,тоны прочитанных книг по психологии и воспитанию детей плотными штабелями улеглись в моей голове)) читая же книгу с позиции моего советского детства ,было смешно и немножко ностальгично за тем беззаботным временем детства

#2538 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 594 повідомлення
  • Ім'я:Надя

Нагороди

Опубліковано 13 вересень 2019 - 08:22

Прочитала Манюню ,понравилась,но сто раз словила себя на мысли,что многие ситуации и особенно методы воспитания детей с позиции сегодняшних реалий не кажутся такими уж забавными,тоны прочитанных книг по психологии и воспитанию детей плотными штабелями улеглись в моей голове)) читая же книгу с позиции моего советского детства ,было смешно и немножко ностальгично за тем беззаботным временем детства

у мене донька зараз читає

#2539 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 340 повідомлення

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 17 вересень 2019 - 13:08

Цей рік подарував мені багато чудових книг, одна із них - «Таємний щоденник Хендріка Груна віком 83 1/4 роки». Це щоденник, написаний мешканцем будинку престарілих, дідусем-бешкетником Хендріком Груном.
В цій книзі розповідається про старість без прикрас, про проблеми які виникають в такому віці, але Хендрік сприймає це як належне, він розуміє, що це незворотня реальність.
Не можна сказати, що ця історія просякнута якимось надмірним оптимізмом, що логічно, адже в такому віці це було б дивно, але дідусь сприймає свій стан таким яким він є і намагається кожен день прожити як останній. Так, деякі мешканці, які не хочуть доживати свій вік, сидячи в кріслі і обговорюючи хвороби, створюють клуб «Старих, але ще не мертвих» і організовують своє дозвілля з відчайдушністю молодих. Старий - не означає поважний і смиренний, тому ми стаємо свідками інколи неймовірних витівок і емоцій, бо ж навіть якщо тобі за 80 і ти живеш в державному притулку, то маєш право мати бажання (інколи божевільні з точки зору здорового глузду), можеш зашарітися від поцілунку в щоку, та і власне, коли, як не зараз, ламати стереотипи і порушувати правила?:)
Чи легка ця книга? Не сказала б,а ще вона водночас весела і сумна. На побачення можна ходити навіть в памперсі, тому що в 83 багато чого можна собі дозволити і зробити вперше те, на що у тебе не вистачало часу раніше.

Днями закінчила читати ще один щоденник, цього разу справжній, «Щоденник книгаря», написаний букіністом з Шотландії Шоном Байзеллом. Тут немає ніякої особливої інтриги, любовної драми і тд, адже це просто нотатки професіонала, а не розважальний твір. Книга відкрила мені очі на багато речей, тепер навіть не знаю, чи купуватиму книги на амазоні:)).
Признаюсь чесно, я колись мріяла про власну книгарню, з цією книгою я ще раз переконалася, наскільки ми можемо романтизувати те, що нас захоплює, насправді реальність зовсім інша - як стверджує Шон, більшість відвідувачів його магазинчику - скупі невігласи і так, після цієї книги я з ним згодна.
Ця книга по відчуттям мені нагадала трохи «Маленьку паризьку книгарню» і ще раз переконала мене в тому, що я люблю читати книги про книги. Шон веде сторінку книгарні в фейсбуці, цікаво було знайти її і порівняти образи, які виникли після прочитання, з реальністю. Мені не хотілося, щоб ця книга закінчувалася, вона повністю виправдала мої очікування, але якщо ви вирішили її читати - не чекайте сильних емоцій, пам‘ятайте, що це просто мемуари.

Відредаговано Polinka78, 17 вересень 2019 - 13:10.

#2540 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 06 жовтень 2019 - 13:13

Недавно дочитала нову книгу Лиса "В'язні зеленої дачі". Мабуть, давно треба припинити порівнювати кожну його нову книгу з Яковом і Соломією, але воно якось автоматично виходить.) Сюжет непоганий, але немає все-таки оцього "вау", не зачіпає так. Хоча книга на "подумать" - у що виливаються помилки молодості, про матеріальне і духовне, про нерозділене кохання. Чи раджу? Прочитати можна, але не чекати від книги надто багато.

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама