Перехід до вмісту

Фотографія

Книги

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
2692 відповідей у цій темі

#2401 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 05 грудень 2018 - 13:32

"Таємна опора. Емоційний зв'язок у житті дитини" Л. Петрановська
Прочиталася на одному диханні. Особливо сподобалася початком, де розказується про ще малявок, може, тому що в мене така під боком.) Цікава книга і багато чого пояснює. Причому я, наприклад, дещо і про себе і своїх батьків змогла зрозуміти, а не тільки про себе і моїх дітей.
Чекаю інші книги з циклу. Петрановську люблю, читається легко і просто пояснюються складні речі.

И я сейчас читаю ) Вообще люблю Петрановскую, у нее сейчас хороший цикл передач выходит на Ютубе

#2402 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 594 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Надя

Нагороди

Опубліковано 05 грудень 2018 - 22:26

Мирослава, читала книгу в электронном виде.

а вы скачивали или читали онлайн? не могу найти целиком, только фрагменты(((

#2403 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 05 грудень 2018 - 23:13

а вы скачивали или читали онлайн? не могу найти целиком, только фрагменты(((

на Флібусті дивились? я, здається, там шукала.

на Флібусті дивились? я, здається, там шукала.

ось http://flibusta.site/a/170486

#2404 Rusja

Rusja

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 992 повідомлення
  • Ім'я:иРуся

Нагороди

3    2    3      

Опубліковано 06 грудень 2018 - 08:31

Спасибо за ссылку. Скачала там себе и Петрановскую за одно.

#2405 Застенчивая

Застенчивая

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • 934 повідомлення
  • Місто:Огнивка
  • Ім'я:Ириша

Нагороди

Опубліковано 07 грудень 2018 - 17:31

Слушаю аудиокнигу Французские дети не плюются едой. Как для меня спорная, но настроение повышает. Рекомендую.

#2406 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення
  • Ім'я:Mommy

Опубліковано 08 грудень 2018 - 18:35

Писала о "Черновике" Лукьяненко. Оказывается есть и "Чистовик". В планах прочесь и его.

#2407 Sailor Moon

Sailor Moon

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 667 повідомлення
  • Ім'я:Альона

Нагороди

2            

Опубліковано 08 грудень 2018 - 19:08

Мне понравился и "Чистовик" и "Черновик". Ещё у Лукяненка мне нравится "Лабиринты отражений".
Ещё знаю что по "Чистовик" снят фильм. Половина фильма нормальная, я даже обрадовалась, а потом все испортили. Фильм предполагает продолжение, но не уверена что снимут.
Совершено случайно обнаружила что читаю три книги Кинга: в бумажном варианте " Мизери", на телефоне "Извлечение троих",с електроной книги "Оно".
  • Cu-jo це подобається

#2408 Ksun

Ksun

Абітурієнтка

• Активістки
  • 311 повідомлення
  • Ім'я:Ксения

Опубліковано 09 грудень 2018 - 19:56

Я купила Пикуля "Честь имею".Издевалась над собой неделю,заставляла читать.Нет,не могу!

#2409 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 11 грудень 2018 - 12:43

Дочитала вчера "Ініціація" Дашвар. У меня и раньше после ее книг было угнетающее чувство и желание вымыть руки с мылом, но все равно цепляло. Эта же - последняя капля. Дочитала в 2 ночи и еще долго не могла уснуть. Чернуха ради чернухи, эти все ужасные истории и психически нездоровые люди... Если раньше были хоть какие-то намеки на мораль в рассказанной истории, то в этой книге я не обнаружила ничего, кроме упивания автора своей манерой письма и "необычностью". И даже название книги, это слово "инициация" будто в спешке вписывалось поверх сюжета, чтобы как-то привязать, объяснить. Получилось плохо. Плюс я не фанат лгтб, но фраза "сука схотіла суку" - это прям ту мач.
На этой книге Дашвар для меня закончилась. А книга попала в топ книг этого года, после прочтения которых чувствуешь невероятную жалость по потерянному времени и не покидает ощущение стыда за автора. В этом же топе "Щегол" Тартт, если что.

#2410 mnadiyka2009

mnadiyka2009

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 594 повідомлення
  • Ім'я:Надя

Нагороди

Опубліковано 11 грудень 2018 - 13:50

Дочитала вчера "Ініціація" Дашвар. У меня и раньше после ее книг было угнетающее чувство и желание вымыть руки с мылом, но все равно цепляло. Эта же - последняя капля. Дочитала в 2 ночи и еще долго не могла уснуть. Чернуха ради чернухи, эти все ужасные истории и психически нездоровые люди... Если раньше были хоть какие-то намеки на мораль в рассказанной истории, то в этой книге я не обнаружила ничего, кроме упивания автора своей манерой письма и "необычностью". И даже название книги, это слово "инициация" будто в спешке вписывалось поверх сюжета, чтобы как-то привязать, объяснить. Получилось плохо. Плюс я не фанат лгтб, но фраза "сука схотіла суку" - это прям ту мач.
На этой книге Дашвар для меня закончилась. А книга попала в топ книг этого года, после прочтения которых чувствуешь невероятную жалость по потерянному времени и не покидает ощущение стыда за автора. В этом же топе "Щегол" Тартт, если что.

я начинала читать, но не потянула, хотя предыдущие читала

#2411 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 11 грудень 2018 - 14:41

О, дякую за відгук, бо я планувала купити.)

#2412 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 11 грудень 2018 - 14:57

О, дякую за відгук, бо я планувала купити.)

на флибусте есть элекронный вариант. Я тоже думала покупать. Хорошо, что не купила.

#2413 Yadik

Yadik

Україна переможе!

• Модератори
  • 6 090 повідомлення
  • Ім'я:Яна

Нагороди

2          2      

Опубліковано 11 грудень 2018 - 16:56

Отже, Людмила Петрановська "Таємна опора.Емоційний зв'язок у житті дитини" - читати варто, однозначно, думаю, кожен зможе знайти щось своє.Найкраще, як на мене, описано період від народження до року, який є фундаментом подальшого розвитку, ну і про школу і підлітковий вік.Доступно, з гумором, деякі моменти брали за живе.Хочеться прочитати й інші анонсовані книги автора.
У процесі читання згадалася книга Брюс Перрі і Майя Славіц "Мальчик, которого растили как собаку", до речі, теж радила Юля, jabka.Там здебільшого про розвиток мозку, психологію травми і взаємозв'язок етапу доношування новонародженої дитини і процесу формування мови, ходи, емоційного і психічного розвитку.Крута книга, але жорстока, бо описує реальні випадки травм дитинства і можливості чи неможливості виходу з них.

#2414 nana

nana

мама Наташа, мамуличка, а иногда, просто - Туся)

• Завсідники
  • 3 634 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:Наталья

Нагороди

3             3   

Опубліковано 11 грудень 2018 - 20:04

прочитала книгу Міли Яніної"У Вас будет двойня"-вона мене зачепила.Легко читається, написано з гумором, є дієві поради. Автор -сама мама двійнят, це в неї "проба пера", як на мене дуже вдала, читала як про себе, жаль що про цю книгу я не дізналася на початку вагітності, або в перенатальному.Це зовсім не комаровський , а мама,яка пройшла через все, з чим стикається жінка, яка дізналася, що чекає на двійню: починаючи від приголомшливого результату УЗД, зберігання вагітності, всі страхи на цьому етапі, причуди лікарів в жіночій консультації, передчасні пологи, наладжування життя з маленькими двійнятами, як морально вистояти, боротьба з недоліками тіла,яке потерпіло після такої вагітності ну і.т.

#2415 мягкопушистая мама

мягкопушистая мама

мечты сбываются, я это точно знаю)))

• Завсідники
  • 2 743 повідомлення
  • Місто:Полтава, центр
  • Ім'я:Наташа

Нагороди

Опубліковано 14 грудень 2018 - 16:11

«Предшественница» Дж. П. Делейни.
Триллер. Рассказывается паралельно две истории девушек живших в доме #1 по Фогейл стритт с разницей в год.Предшественница Эмма погибает при таинственных обстоятельствах. Интересно, запутанно и до самого конца непонятно кто убийца и у кого какие планы. Если начинать вдаваться в сюжет, то сразу будут и спойлеры. Кто любит триллеры рекомендую, сюжет не затянут и напряжение соблюдается на протяжении всего повествования

спасибо за рекомендацию)) "Предшественница" понравилась, прочиталась быстро за один заход, почти до конца  не поняла кто главный злодей))) легкая, читаешь как будто фильм смотришь, хорошая отдыхалочка

интересный подход -паралельно идут две истории двух разных женщин , в которых принимают участие одни и те же люди, но при этом совсем не путаешься в событиях и хронологии, как бывает иногда

• Juliett це подобається

#2416 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 15 грудень 2018 - 13:53

"Бабушка велела кланяться и передать, что просит прощения" Фредрік Бакман

"Если у тебя есть бабушка, считай, что за тобой целая армия. Право внуков - знать, что есть человек, который всегда на твоей стороне. Независимо от обстоятельств. Даже если ты ошибаешься. Особенно если ты ошибаешься".

Тепла, незвична, неймовірна, чуднА в позитивному сенсі цього слова книга.) Здається, нічого схожого я раніше не читала. Про любов дівчинки до своєї бабусі, і любов бабусі (зовсім нестандартної бабусі!) до своєї онуки (зовсім нестандартної онуки!). Тут не варто чекати рафінованого сюжету, в'язаних носків і серветок, смачних пиріжків і мудрості років, які виникають асоціаціями при слові "бабуся". Навзамін тут бабуся, яка рознесе пів-школи, коли образять її онуку, полізе заради неї серед ночі в зоопарк і кидатиме землею в поліцейських, створить для неї паралельний світ Просоння зі своїми королівствами, розказуватиме неймовірні казки, буде дозволяти те, що забороняє мама, і стане найріднішою людиною на світі.

Був час у дитинстві, коли бабуся для нас із сестрою теж була ріднішою за маму. Бо постійно була поряд.) З часом усе змінилося, подорослішали, поїхали з дому і все таке, але ж спогади залишилися... Хоча бабусі вже немає.

Відредаговано smakovska, 15 грудень 2018 - 17:08.

#2417 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення

Нагороди

2          2   

Опубліковано 15 грудень 2018 - 14:48

"Бабушка велела кланяться и передать, что просит прощения" Фредрік Бакман

Тепла, незвична, неймовірна, чуднА в позитивному сенсі цього слова книга.) Здається, нічого схожого я раніше не читала. Про любов дівчинки до своєї бабусі, і любов бабусі (зовсім нестандартної бабусі!) до своєї онуки (зовсім нестандартної онуки!). Тут не варто чекати рафінованого сюжету, в'язаних носків і серветок, смачних пиріжків і мудрості років, які виникають асоціаціями при слові "бабуся". Навзамін тут бабуся, яка рознесе пів-школи, коли образять її онуку, полізе заради неї серед ночі в зоопарк і кидатиме землею в поліцейських, створить для неї паралельний світ Просоння зі своїми королівствами, розказуватиме неймовірні казки, буде дозволяти те, що забороняє мама, і стане найріднішою людиною на світі.
Був час у дитинстві, коли бабуся для нас із сестрою теж була ріднішою за маму. Бо постійно була поряд.) З часом усе змінилося, подорослішали, поїхали з дому і все таке, але ж спогади залишилися... Хоча бабусі вже немає.

у меня эта книга в списке на прочтение, а еще очень советовала мне подруга этого же автора "Вторая жизнь Уве".

#2418 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 15 грудень 2018 - 15:39

у меня эта книга в списке на прочтение, а еще очень советовала мне подруга этого же автора "Вторая жизнь Уве".

"Уве" в мене наступна на черзі)

#2419 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 26 грудень 2018 - 19:39

"Здесь была Бритт-Мари" Фредрік Бакман

"Некоторые люди не понимают важности списков, но Бог свидетель, Бритт-Мари не из таких. У нее столько списков, что пришлось завести список списков. Иначе может случиться что угодно. Она умрет. Или забудет купить соду."

Відклала книгу про Уве, щоб спочатку прочитати цю. Це не продовження "Бабушки...", а просто описується подальше життя однієї з героїнь. Якщо у "Бабушка велела кланяться и передать, что просит прощения" Бріт-Марі викликала переважно негативні емоції (от справжня "старая перечница" і "мымра")), то в цій книзі відношення до неї змінюється. Я думаю, автору вдалося показати образ класичної зануди (вона навіть список справ пише олівцем, а не ручкою) зовсім із протилежної сторони, коли розумієш, чому вона такою стала, які події вплинули на її життя і зробили саме таким і що насправді вона яскрава й неординарна особистість.

Спочатку книга була не такою цікавою, як я очікувала, але потім події стали більш динамічними і кінцем я задоволена на 100%. Поки що вона в мене на 2-му місці після "Бабушки", але почитати все одно раджу. Цікаво, яке місце буде у "Другого життя Уве".) Уже почала читати. Бакмана однозначно записала до своїх улюблених авторів.

Відредаговано smakovska, 26 грудень 2018 - 19:41.

#2420 Polinka78

Polinka78

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 340 повідомлення
  • Місто:Полтава -Paris, France
  • Ім'я:Olga

Нагороди

2    2    2         

Опубліковано 26 грудень 2018 - 19:43

В українському перекладі «Чоловік на ім‘я Уве»)

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама