Перехід до вмісту

Фотографія

Вторые роды

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
248 відповідей у цій темі

#221 nana

nana

мама Наташа, мамуличка, а иногда, просто - Туся)

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 3 634 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:Наталья

Нагороди

3             3   

Опубліковано 08 травень 2018 - 08:34

Я наче й знала що мене чекає,але за другим КС  такі больові відчуття були і так довго(

#222 diduch_galina

diduch_galina

Дітлашня

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 126 повідомлення
  • Місто:Полтава, Воронино
  • Ім'я:Gala

Нагороди

Опубліковано 14 травень 2018 - 13:43

Галя вітаємо!!! Нехай донечка росте здоровою та щасливою! І взаєморозуміння їй з братиком ;) :)

Дякую за вітання!

p.s. братик гордиться сестричкою, наче рядовий військовий отримав звання генерала ))) намагається допомагати, а там час покаже.

#223 diduch_galina

diduch_galina

Дітлашня

• Активістки
  • 126 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 14 травень 2018 - 13:57

diduch_galina, вiтаю! Здоров'я малечi, самiй пошвидше вiдновитися! Спокiйних ночей та вдалого ГВ!

Дякую!!! особливо за ГВ бо якось тяжте розпочиналося, хоча попередній досвід (1,2 роки) допоміг. Якби була відсутня впевненість що молоко зявиться то "впали безповоротно на бутилочку"  ще в пологовому. Там зараз політика вигодовування змінилась (як на мене) : якщо за першим було - чекайте, робіть массажі, прикладайте, молоко буде, дитину не докормлюйте, то зараз - давайте ви його покорміть сумішшю бо хто-зна чи буде у вас молоко. Як результат з десяток бутилочок в стералізаіцній кімнаті. І вже про послугу масаж грудей (розціжування), силіконові накладки, розповідь як прикладати правильно -  навіть не йшла мова, лише плакати - самі почитаєте.

Відредаговано diduch_galina, 14 травень 2018 - 13:58.

#224 Викусик

Викусик

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 451 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 14 травень 2018 - 14:19

Дякую!!! особливо за ГВ бо якось тяжте розпочиналося, хоча попередній досвід (1,2 роки) допоміг. Якби була відсутня впевненість що молоко зявиться то "впали безповоротно на бутилочку" ще в пологовому. Там зараз політика вигодовування змінилась (як на мене) : якщо за першим було - чекайте, робіть массажі, прикладайте, молоко буде, дитину не докормлюйте, то зараз - давайте ви його покорміть сумішшю бо хто-зна чи буде у вас молоко. Як результат з десяток бутилочок в стералізаіцній кімнаті. І вже про послугу масаж грудей (розціжування), силіконові накладки, розповідь як прикладати правильно - навіть не йшла мова, лише плакати - самі почитаєте.

Галя так давно так. 5 років назад сина встигли нишком накормити сумішшю...
Як згадаю:((((((

#225 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення
  • Місто:Полтава

Нагороди

2             2   

Опубліковано 14 травень 2018 - 14:25

ДІвчата, читаю вас і дивуюсь.. Сину 6,5 років і доні 3,5. Обох народжувала в районній лікарні і дітей  з моїх очей не забирали ні на мить. А про годування з пляшечки або докорму навіть річ не йшла.

Вдруге зі мною в палаті була жіночка, хлопчик погано брав груди і плакав постійно. То акушерка заборонила догодовувати.

Сказала, тільки розціджуватись і годувати. 

#226 Юлия Юлия 23

Юлия Юлия 23

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 113 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

Опубліковано 14 травень 2018 - 14:39

Я старшего родила в областном роддоме, то ни о каком докорме речь не шла. Поддерживали, говорили , что молоко появится, рекомендовали почаще прикладать к груди.
А дочь - в первом, то чего я только не наслушалась, при отказе докармливать ребенка (((. Что сама кушаю, а ребенку не даю.... Грозились, что насильно будут докармливать...

#227 bil4enya

bil4enya

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 988 повідомлення
  • Місто:Полтава - Левада
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2            

Опубліковано 14 травень 2018 - 14:45

Ооо, мене 4 роки назад в 1- му ледве на звання горе-матері року не подали. Бо дитину не догодовувала, дитина за 3 дні втратила 10% відсотків ваги ( що не виходить за межі норми), і він спить, бо сил немає (хоча він і гуляв і спав). Якби не читала форум і не кума, яка народжувала в Києві, то їв би він з пляшечки всі 3 дні. А так на 3-ій день прийшло молоко і на 6-ий нас виписуввли вже взагалі без втрати ваги. Але кожна медсестра і лікар перші дні наполегливо відправляли купити суміш і годувати.
Можливо якби він плакав, я б так і зробила. Але він їв, спав, трішки гуляв і використовував памперси з такою швидкістю, що ми таки дочекалися молока.
У куми в Києві перші дні дівчата криком кричали, то ніхто навіть не заікнувся про суміш. Говорили, що молозива вистачить і чекайте. У нас навпаки було((((

#228 sk1zka

sk1zka

Счастливая мама

• Завсідники
  • 3 683 повідомлення
  • Ім'я:Ольга

Нагороди

2    2      

Опубліковано 14 травень 2018 - 15:37

Я первого 7 лет назад почти в областном рожала, дочку ок 3 лет в первом. И там и там докармливала смесью,т.к.молозива было очень мало,можно сказать,что вообще не было,а молоко пришло на 5 сутки. Это никак не повлияло на наше ГВ в целом, обоих кормила больше года.

#229 Викусик

Викусик

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 451 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 14 травень 2018 - 16:15

ДІвчата, читаю вас і дивуюсь.. Сину 6,5 років і доні 3,5. Обох народжувала в районній лікарні і дітей  з моїх очей не забирали ні на мить. А про годування з пляшечки або докорму навіть річ не йшла.

Вдруге зі мною в палаті була жіночка, хлопчик погано брав груди і плакав постійно. То акушерка заборонила догодовувати.

Сказала, тільки розціджуватись і годувати. 

Не сип сіль...Яке там.. 100 грн за 3 хвилини допомоги з грудьми. Поки відходила від наркозу нагодували((( І головне ні слова не сказали.

Як згадаю. На дургу дитину я таки не рішусь, вже з цим змиряюсь потрошку :blush:

#230 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 14 травень 2018 - 16:42

Не сип сіль...Яке там.. 100 грн за 3 хвилини допомоги з грудьми. Поки відходила від наркозу нагодували((( І головне ні слова не сказали.

Як згадаю. На дургу дитину я таки не рішусь, вже з цим змиряюсь потрошку :blush:

О_о відмовитись від другої ляльки лише тому, що першу раз нагодували в пологовому?? Такої "відмазки" я ще не чула.

#231 Лали

Лали

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 661 повідомлення
  • Місто:Недалеко от Полтавы
  • Ім'я:Алина

Нагороди

Опубліковано 14 травень 2018 - 18:41

В мене за першим сином спочатку було мало молока, перші дні підгодовувала,але це не завадило годувати груддю до 9 місяців.Доньку почала підгодовували після трьох місяців,мало було молока.Протримались до 8 місяців з гв.

#232 Rusja

Rusja

Аспірантка

• Наша пісочниця
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 992 повідомлення
  • Ім'я:иРуся

Нагороди

3    2    3      

Опубліковано 15 травень 2018 - 07:43

Видимо, 1-й роддом зарабатывает на продаже смесей(((( 7,5 лет назад мне тоже угрожали всеми возможными способами, чтоб докармливала. Стойким и с выдержкой оказался муж. Поддерживал и искал способы решить "проблему". С диагнозом "вы хотите потерять ребёнка!!!!!" нас выписали под нашу ответственность и я прямым ходом отправилась на массажи. Итог-1 год и 10 мес. успешного ГВ  щекастого ребёнка. Когда та же "врачиха" появилась на пороге нашей палаты, где мы уже нянчились с двойней, её первая фраза была:"ЭТИ справятся..."  Второй раз, уже двойню, кормила 1,5 года.

#233 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 15 травень 2018 - 10:20

Мне 3 года назад тоже предложили докармливать, докармливали неделю, как положено, после часа висения на двух грудях, но все равно криком кричал, когда забывала количество смеси увеличить. Ничего страшного не вижу в этом, у меня молоко реально день на 5й пришло, грудь расцеживали и в родломе, и дома, плохо шло молоко. В итоге, без недели 2 года откормила. Тому, кто хочет кормить и знает, как организовать ГВ, докорм смесью не помешает, именно докорм после груди. Это мое личное мнение. А вот стресс по поводу "ребенок не наедается" или "я даю смесь, я ужасная мама, не налажу ГВ" точно не нужен и не способствует выработке молока.

#234 diduch_galina

diduch_galina

Дітлашня

• Активістки
  • 126 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 15 травень 2018 - 10:46

То зараз психологічний кризисний вік, ще півроку і захочеш, а як постане перед тобою у піджаку, з квітами і... портфелем... дорослий-при-дорослий ))) А ще спитає, чого у всіх є братики-сестрички, а у мене не має? То аж бігом, по другеньке в чергу до пологового!!!!

#235 JuliaF

JuliaF

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 006 повідомлення
  • Ім'я:Юля

Нагороди

2         

Опубліковано 15 травень 2018 - 13:52

То зараз психологічний кризисний вік, ще півроку і захочеш, а як постане перед тобою у піджаку, з квітами і... портфелем... дорослий-при-дорослий ))) А ще спитає, чого у всіх є братики-сестрички, а у мене не має? То аж бігом, по другеньке в чергу до пологового!!!!

О боже. Не пишите такого, я впечатлительная, чуть не прослезилась)) а третьего вроде как не планировали)

#236 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 15 травень 2018 - 14:02

О боже. Не пишите такого, я впечатлительная, чуть не прослезилась)) а третьего вроде как не планировали)

значит где то в душе еще хочется))  

#237 Викусик

Викусик

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 451 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 15 травень 2018 - 15:28

О_о відмовитись від другої ляльки лише тому, що першу раз нагодували в пологовому?? Такої "відмазки" я ще не чула.

Звідки такі висновки, можна поцікавитися?
Таке відчуття, що я забов'язана сісти описати всі мої "чому ні".

#238 JuliaF

JuliaF

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 006 повідомлення
  • Ім'я:Юля

Нагороди

2         

Опубліковано 15 травень 2018 - 17:23

значит где то в душе еще хочется))  

ой, та я така дурна, только слышу-вижу малышей, сразу готова в роддом бежать. держусь силами разума)

#239 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 15 травень 2018 - 17:56

Звідки такі висновки, можна поцікавитися?
Таке відчуття, що я забов'язана сісти описати всі мої "чому ні".

Шо написала, то и читаем. За язык никто не тянул)

#240 smska

smska

Дошкільня

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 167 повідомлення
  • Місто:Полтава. Алмазный
  • Ім'я:Марина

Нагороди

Опубліковано 16 травень 2018 - 20:36

Дякую!!! особливо за ГВ бо якось тяжте розпочиналося, хоча попередній досвід (1,2 роки) допоміг. Якби була відсутня впевненість що молоко зявиться то "впали безповоротно на бутилочку" ще в пологовому. Там зараз політика вигодовування змінилась (як на мене) : якщо за першим було - чекайте, робіть массажі, прикладайте, молоко буде, дитину не докормлюйте, то зараз - давайте ви його покорміть сумішшю бо хто-зна чи буде у вас молоко. Як результат з десяток бутилочок в стералізаіцній кімнаті. І вже про послугу масаж грудей (розціжування), силіконові накладки, розповідь як прикладати правильно - навіть не йшла мова, лише плакати - самі почитаєте.

Точно, а я думала лише до мене з докормом приставили. Бо бачите, я ж таку дитину велику народила, а хочу її нагодувати двома краплями молозива. Суміш і бутилочку купили лише для заспокоєння лікарів. І я підбрехувала їм, що таки сумлінно докормлюю дитя з пляшечки. Теж допоміг досвід з першою дитиною. Бо знала, що на 3 день прийде стільки молока, що трійню б вигодовувала )
  • mitera це подобається

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама