Десерты
Розпочатий з чонка, 20 тра 2009 05:39
273 відповідей у цій темі
НАСТоящаЯ мелодиЯ
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Анастасия
Опубліковано 17 грудень 2017 - 23:02
Апельсиновые желейки
Ингридиенты:
Желатин - 30г или Агар-агар - 7г
4-5 апельсинов
Сахар (добавляем по вкусу). Лучше использовать мед (1-2 столовые ложки), но в том случае, если у ребенка нет аллергии на него.
Формочки
Металлическая кастрюля/ковшик для приготовления мармелада.
Апельсинки разрезаем на половинки. Выдавливаем сок. Я использую народный способ с помощью вилки. Из 5 апельсинов у меня получилось где-то 270 грамм сока.
Сок наливаем в кастрюльку, высыпаем в него желатин и даем набухнуть минут 10. Добавляем сахар или мед (я брала последний) и доводим до кипения. Сразу выключаем, не кипятим. Быстренько разливаем по формам.
Если у вас агар-агар, то добавляет его в сок и сразу сахар. Пусть все постоит минут 10. Ставим на огонь. Все остальное также - доводим до кипения, выключаем и сразу быстро заполняем формы.
Мармеладная масса быстро густеет, поэтому надо поторопиться.
Когда все формочки заполнены, отправляем их в холодильник на полку. Через минут 30 они готовы к употреблению. Храним в холодильнике.
Р.Ы. предварительно я сняла цедру с апельсина, пойдет в выпечку.
sofiko
-
Місто:Полтава, Алмазный
-
Ім'я:Елена
Опубліковано 12 лютий 2018 - 16:05
Цукаты из тыквы
один рецепт у нас тут есть, но как по мне немного хлопотный))
1кг тыквы (это уже почищенной)
400 гр сахара
1 яблоко
1 палочка корицы
100 мл воды
тыкву почистить, порезать средними кусочками, тыкву лучше брать мускатную, такая в форме бутылки
выложить в кастрюлю
лимон залить кипятком на 5 минут, порезать на тонкие кружочки и добавить к тыкве
засыпать сахар
положить корицу
шкурку с яблока
оставить в холодильнике на ночь
утром добавляем воду и ставим на маленький огонь
после закипания варим 5 минут, даём ПОЛНОСТЬЮ остыть
повторить процесс варки 4 раза
после последнего проваривания валавливаем кусочки тыквы шумовкой на тарелку, даём немного стечь сиропу и выкладываем тыкву на пергамент на противень
сушим в духовке на 70-90 градусов с конвенцией или просто приоткрыв 3-4 часа
обваливаем цукаты в крахмале или сахарной пудре
Відредаговано sofiko, 12 лютий 2018 - 16:08.
Опубліковано 12 лютий 2018 - 16:52
О, флешмоб по цукатам))
Как раз стоит кастрюлька маринуются.
sofiko
-
Місто:Полтава, Алмазный
-
Ім'я:Елена
Опубліковано 12 лютий 2018 - 18:05
О, флешмоб по цукатам))
Как раз стоит кастрюлька маринуются.
Мои уже все умяли))) придётся завтра за тыквой бежать)
Руся
-
Місто:Браїлки
-
Ім'я:Руслана
Опубліковано 12 лютий 2018 - 20:45
Смачніше, якщо апельсини з лимончиком перемолоти на блендері і тоді додати - виходить залишається не просто сироп а таке собі ням-нямне вареннячно, зі свіжим білим хлібом смакота.
Опубліковано 21 лютий 2018 - 14:42
Опубліковано 21 лютий 2018 - 15:05
Какая прелесть!!! Для себя или на продажу?)
я после неудачных новогодних не горю желанием повторять
Опубліковано 21 лютий 2018 - 15:31
Какая прелесть!!! Для себя или на продажу?)
я после неудачных новогодних не горю желанием повторять
Спасибо! На подарок одному солнечному человеку!
А что именно не получилось?
Відредаговано NikaKicunya, 21 лютий 2018 - 15:32.
Опубліковано 21 лютий 2018 - 15:38
Тань, А розочки - тоже айсинг или крем?
Опубліковано 21 лютий 2018 - 15:50
Спасибо! На подарок одному солнечному человеку!
А что именно не получилось?
ничего))
тесто дубовое, сахарная глазурь густая и пр...
Опубліковано 21 лютий 2018 - 16:09
Айсинг
Відредаговано NikaKicunya, 21 лютий 2018 - 16:10.
ZirkA-83
-
Місто:Полтава. Левада
-
Ім'я:Лена
Опубліковано 22 лютий 2018 - 08:01
[quote name="Seasun" post="1538615" timestamp="1519221030"] ничего)) тесто дубовое, сахарная глазурь густая и пр...[/quote Кстати да, тесто и у меня дубовое получилось..я правда пеку раз в 5 лет..но после таких эксперементнуть и не хочу чаще..а тут малышка захотела пряники на 8 марта наречь бабушкам и разрисовать:( как спасти свое лицо и не упасть им а грязь? Поделитесь секретом;)
Опубліковано 23 лютий 2018 - 20:43
Делаю цукаты из тыквы, вопрос а можно часть сахара заменить медом?
Опубліковано 26 лютий 2018 - 09:44
Творожно-желейний десерт, на сніданок до кави саме те!
20 гр желатину залити 100 мл холодної води і залишити хвилин на 10 до набухання.Замочувати желатин треба в каструлі, яку потім будемо ставити на вогонь.
До желатину додаємо 100 мл молока, 2 столові ложки меду, 2 столові ложки какао, трохи ванілі, все це розмішуємо і ставимо на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, щоб какао розчинилося.Знімаємо шоколадну масу з вогню і додаємо 400 гр творога, перебиваємо суміш в однорідну масу за допомогою блендера.За бажанням можна додати сухофрукти чи шматочки фруктів.Розкладаємо десерт по креманках і відправляємо в холодильник мінімум на 2 години.
Р.S. Кому десерт буде не солодким, думаю, можна додати більше меду чи цукру)
Смачного!
Опубліковано 05 березень 2018 - 16:03
Пряничная шкатулка для мамы
Мрія
-
Місто:Розсошенці
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 02 квітень 2018 - 15:29
Я зраз активно "утилізую" заморожені фрукти та ягоди, тому часто роблю мармелад на агарі. Він робиться швидко, він корисний, натуральний, цукор можна додавати на свій смак (але з урахуванням кислоти соку чи пюре). Додатково в цукрові я не обкачую, тому на вигляд він не дуже схожий на звичний, магазинний. Фото і свіжі, давні. З соку мармелад прозоріший (це добре видно на виноградному), а з пюре зовсім інакший. і незвичний, не такий як на желатині. Може сподобатися, а може і ні, але має право бути)) Отже, сік або пюре (можна блендером, а можна після блендера протерти крізь сито, так краще, але на смак суттєво не вплине) - 320 мл агар-агар - 1 ч.л (у мене маркування - 1200) цукор - 150-200 гр (як я уже писала вище - на свій смак) лимонна кислота - 1/4 ч.л Половину соку змішуємо з агаром, іншу половину варимо в каструльці (об,єм - з урахуванням того, що маса буде дже підніматися при кипінні) з цукром, до розчинення останнього. Додаємо кислоту і сік з агаром і після закіпання варимо 5 хв, щоб агар "розкриввся". Виключаємо і все! розливаємо у формочки чи піали і даємо застигнути в холодильнику. Потм за бажанням можна обкачати в цукрі. Смачного! На фото - домашнього виноградного соку, з абрикосів і вишні
Відредаговано Мрія, 02 квітень 2018 - 15:29.
Опубліковано 02 квітень 2018 - 17:59
Как вкусно выглядит, я давно хочу попробовать освоить домашний мармелад, думаю попробую по вашему рецепту
Опубліковано 11 червень 2018 - 18:25
Я в качестве десерта очень люблю печеные яблочки. Делаю так. Яблоки мою, вырезаю серединку. В каждое яблоко засыпаю 1-2 ч.л. сахара. В поддон наливаю немного воды, выкладываю яблоки. Запекаю приблизительно при 200 градусах 30-40 минут. Получается очень вкусно!!!
Мрія
-
Місто:Розсошенці
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 09 серпень 2018 - 15:01
Нарешті я його зробила! зефір!!! у всіх виходить, у мене - ні. 5 спроб і кожна, зарікалася, остання. а коли, нарешті усе вийшло, як треба, зрозуміла, не так як вже й люблю той зефір, занадто солодко для мене, по суті - рафінований цукор. Робила по рецептах звідси https://gotovim-doma...ic.php?t=42406 і звідси - https://chadeyka.liv...om/227182.html. Робила з яблучного, персиково-яблучного і сливового пюре.
Polinka78
-
Місто:Полтава -Paris, France
-
Ім'я:Olga
Опубліковано 09 серпень 2018 - 15:04
15 користувачів читають цю тему
0 учасників, 15 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.