Выпечка
Розпочатий з jabka, 01 чер 2009 08:06
2297 відповідей у цій темі
Мрія
-
Місто:Розсошенці
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 27 квітень 2020 - 10:18
Девочки, а тесто как пух - там нужно опару делать сначала или все вместе перемешать и поставить подходить? И еслм в хлебопечке- делать, то можно заменить сухие дрожжи на свежие ?
Опару там не треба робити. Замішуєте усе зразу і чекаєте.
Дріжджів, як на мене, там забагато, грам 7-8 сухих буде достатньо, бо 11 на таку кількість відчувається запахом. якщо живі, то множте на 3, тобто грамів 25 - максимум.
І ще з власного досвіду, олії додаю 1/3 склянки, інакше дуууже жирно.
Опубліковано 27 квітень 2020 - 10:29
Опару там не треба робити. Замішуєте усе зразу і чекаєте.
Дріжджів, як на мене, там забагато, грам 7-8 сухих буде достатньо, бо 11 на таку кількість відчувається запахом. якщо живі, то множте на 3, тобто грамів 25 - максимум.
І ще з власного досвіду, олії додаю 1/3 склянки, інакше дуууже жирно.
Наташа, привет, а если замешивать на живых дрожжах ( 25 г), то тоже не надо опару? Все смешать и все? Есть какой то порядок смешивания или произвольно ?
Мрія
-
-
Опубліковано 27 квітень 2020 - 12:02
Наташа, привет, а если замешивать на живых дрожжах ( 25 г), то тоже не надо опару? Все смешать и все? Есть какой то порядок смешивания или произвольно ?
Привіт!)
Саме це тісто робила на живих кілька разів, переважно - на сухих, а роблю його доволі часто.
я трохи міняла порядок, живі дріжджі додавала у теплий кефір, чекала хвилин 10 на "шапочку", а олію і все інше уже потім. При сухих "шапочку" не чекаю.
Опари тут немає. Думаю, з самого початку все розраховано на таку велику кількість дріжджів, які піднімуть будь-яке тісто.
Ось тут багато сторінок обговорення, можливо, візьмеш для себе щось корисне https://forum.say7.info/topic9991.html
Опубліковано 30 квітень 2020 - 15:36
Имбирное печенье/пряники
В нашей семье имбирное печенье в большом почете. Готовлю его круглогодично. В осенне-зимний период оно у нас практически постоянно в наличии. Делюсь своим любимым рецептом)
Ингредиенты: - Сливочное масло — 115 гр.
- Сахар — 50 гр.
- Мёд — 155 гр.
- Яйцо — 1 шт.
- Сода — 1/2 ч.л.
- Корица — 1 ч.л. (без горки)
- Имбирь — 1 ч.л. (без горки)
- Кардамон — 1/3 ч.л.
- Мускатный орех — 1/2 ч.л.
- Гвоздика — 1/4 ч.л.
- Мука — 375-400 гр.
В чаше смешайте сливочное масло комнатной температуры и сахар. Взбивайте миксером старательно, до получения однородной массы. Разбейте одно яйцо и налейте мёда (можно смешивать разный мед).
Пряности добавляете на свой вкус. У меня это корица, имбирь, кардамон, мускатный орех, гвоздика. Кардамон я особенно люблю в таких печеньях, мне его запах навеевает праздник) И обязательно пол чайной ложки соды. Все взбить миксером.
Приготовьте муку и всыпайте её небольшими партиями, каждый раз качественно перемешивая уже лопаткой. Добавляйте муку до тех пор, пока тесто не станет послушным, то есть будет скатываться в хороший шар, не прилипая к рукам (практически не прилипая).
Готовый шар оберните плёнкой и уберите в холодильник, хотя бы на час. Можно и на ночь.
Дальше раскатываем нужной там толщины (тонко получаться печеньки, толсто пряники). Вырезаем фигурки. Остатки теста собираете в шар и раскатываете снова и снова и снова. Главное не дайте тесту уж слишком нагреться. Тогда пряники будут немного деформироваться при выпекании. Если время затянулось, я убераю уже вырезанные части в холодильник немного подостыть, а после в духовку.
Духовку разогреваем до 175 градусов. Вырезанные фигурки раскладываете на противне. Выпекать 7-15 минут, в зависимости от толщины и желаемого результата.
Я практически всегда готовлю двойную норму, любителей печенек хватает)
Забыла положить соду((
Насколько критично? Тесто уже как шар и в холодильнике . Попробовать вмешать или не трогать?
Kalinna
-
Місто:Полтава, Сади 2
-
Ім'я:Інна
Опубліковано 30 квітень 2020 - 16:19
Забыла положить соду((
Насколько критично? Тесто уже как шар и в холодильнике . Попробовать вмешать или не трогать?
Без соди мабуть можуть бути дуже тверді
Мрія
-
-
Опубліковано 30 квітень 2020 - 16:55
Без соди мабуть можуть бути дуже тверді
+ не піднімуться.
Опубліковано 30 квітень 2020 - 18:37
Девочки, спасибо за совет, таки вмешала соду с мукой, все хорошо поднялись и очень вкусно получились
Відредаговано Tala, 30 квітень 2020 - 18:38.
Опубліковано 08 травень 2020 - 07:32
Кекс заварний із сухофруктами
1,5 склянки цукру, 0,5 склянки молока, 200 гр маргарину, 3 столові ложки какао поставити на вогонь, постійно помішувати, закип'ятити. 3 столові ложки суміші відкласти в склянку.
У розтоплену масу додати грецькі горіхи, ізюм чим більше, тим краще. Я додавала по склянці того, й того. Перемішати. Додати 4 яйця, 0,5 чайної ложки соди, 2 склянки борошна. Перемішуємо все дерев'яною лопаткою. Викладаємо масу в форму для кексу (у мене прямокутна) або в порційні форми. Заповнюємо форми трохи більше, ніж на половину.
Випікаємо при температурі 180 градусів до готовності. Готовий гарячий кекс змащуємо шоколадною сумішшю. Готово!
Кекс дуже смачний, порція достатньо велика, можна сміливо ділити на 2. Горіхи і сухофрукти можна обирати на свій смак. Головне, щоб їх було багато)
Кекс смачний і щойноспечений, і навіть через кілька днів, тоді він підсихає. Кекс чудово ріжеться ножем.
З порції у мене вийшов кекс у прямокутній формі і 6 шт порційних кексів.
Смачного!
Kalinna
-
Місто:Полтава, Сади 2
-
Ім'я:Інна
Опубліковано 08 травень 2020 - 17:53
Дякую, Яна! Уже знімаємо пробу, з однієї порції вмйшло 30 кексиків)
Опубліковано 08 травень 2020 - 18:01
Дякую, Яна! Уже знімаємо пробу, з однієї порції вмйшло 30 кексиків)
Смачного!
Опубліковано 28 травень 2020 - 05:58
Імбирне печиво
230 гр меду, 250 гр масла, 200 гр цукру розтопити на водяній бані. Я розтоплювала без бані в каструлі на невеликому вогні, постійно помішуючи.
У гарячу масу додати 2 чайні ложки соди, перемішати, маса підніметься і буде пінитися. Додати 0,5 чайної ложки меленого імбиру і 1 чайну ложку кориці, ваніль.
Коли маса трохи охолоне, додаємо 2 яйця і приблизно 800 гр борошна. Вимішуємо тісто. Готове тісто кладемо у холодильник мінімум на 6-8 годин. Можна випікати одразу, але коли в холодильнику тісто вистоюється, це впливає на подальшу м'якість пряника. Я спекла половину тіста, інша половина ще лежить в холодильнику)
Розкатуємо товщиною приблизно 5 мм, випікаємо до золотистого кольору приблизно 5-10 хв.
Смачного!
Р.S. За бажанням прикрашаємо айсінгом: 200 гр цукрової пудри, 1 білок і кілька крапель лимонного соку. Син малював чоловічків, я гралася з одиничками на день народження нашого маленького друга
Опубліковано 02 червень 2020 - 13:07
Клубничный тарт
Рецепт https://forum.say7.i...topic93362.html
Девочки, привет, вопрос по клубничному тарту. У меня клубника, перетертая с сахаром, замороженная. Я ее разморозила. По рецепту блендером перебили 200 г клубники. А сколько это примерно в перетертом состоянии? Столько же? Чтоб понимать, сколько мне взять размороженной массы клубники
Опубліковано 02 червень 2020 - 18:45
Короче, отчитываюсь. Положила 400 г размороженной перетертой клубники, добавила агар, на форму 24 ещё и мало начинки было.
Но беда с основой-тестом - в духовке выдувалась такими пузырями, что пришлось крышкой приминать (((
Месила тесто не долго, лежало в холодильнике больше часа, потом в форме расправила и проколола вилкой . И на 20 мин в морозилку, потом в печку.
Что не так ? Даже если бы груз положила, всё равно не удержал бы он низ.
Может это из-за того, что долго раскатывала по форме и тесто нагрелось? Но потом же все равно в морозилке стояло
Відредаговано Tala, 02 червень 2020 - 18:46.
Опубліковано 06 червень 2020 - 16:41
Когда хочется солененького, а долго морочиться не хочется ))
Слойки с фетой, оливками и маслинами
Слоёное тесто разморозить, разрезать на квадратики. На каждый положить оливки, потом фету, потом орегано, потом маслины. Закрыть, края прижать вилкой. Смазать яйцом, посыпать кунжутом. Проколоть вилкой дырочки )
На часть оливок не хватило, их заменили помидоры)
Опубліковано 12 липень 2020 - 08:56
Шоколадна шарлотка
3 яйця і 150 гр цукру збити, додати по 50 гр борошна і какао, перемішати. Зверху тіста викладаємо яблука, а на них трохи кориці. Випікаємо до готовності. У мене готувалася шарлотка в мультиварці 30 хв.
Готову шарлотку посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!
Опубліковано 14 липень 2020 - 08:28
Тарт зі смородиною
Інгредієнти для тіста:
- 1 яйце
- 100 г цукру
- 200 г борошна
- 100 г масла
Крем і начинка:
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 100 г мигдалевої пудри
- 80 г розтопленого масла
- 380 г смородини
- ванілін
Приготування
1. З яйця відділити трішки білка (не весь) для змазування коржа.
2. Добре перемішати це ж яйце з цукром, можна не збивати.
3. Додати борошно, перетерти пальцями.
4. Додати масло шматочками, перетерти.
5. Сформувати кульку і залишити її в холодильнику на 30 хв.
6. Викласти тісто в форму, змазати білком.
7. Викласти на тісто смородину.
8. Для крему змішати яйця з цукром, додати пудру й масло, ванілін.
9. Залити смородину кремом.
10. Запікати при темп. 180 градусів протягом 45 хв. Крем повинен стати золотавого кольору.
Мрія
-
-
Опубліковано 14 липень 2020 - 11:06
Тарт зі смородиною
Інгредієнти для тіста:
- 1 яйце
- 100 г цукру
- 200 г борошна
- 100 г масла
Крем і начинка:
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 100 г мигдалевої пудри
- 80 г розтопленого масла
- 380 г смородини
- ванілін
Приготування
1. З яйця відділити трішки білка (не весь) для змазування коржа.
2. Добре перемішати це ж яйце з цукром, можна не збивати.
3. Додати борошно, перетерти пальцями.
4. Додати масло шматочками, перетерти.
5. Сформувати кульку і залишити її в холодильнику на 30 хв.
6. Викласти тісто в форму, змазати білком.
7. Викласти на тісто смородину.
8. Для крему змішати яйця з цукром, додати пудру й масло, ванілін.
9. Залити смородину кремом.
10. Запікати при темп. 180 градусів протягом 45 хв. Крем повинен стати золотавого кольору.
а мигдалева пудра відчувається?
Опубліковано 14 липень 2020 - 11:43
а мигдалева пудра відчувається?
так, дає приємний горіховий присмак, та і текстура крему змінюється
Опубліковано 14 липень 2020 - 21:50
Не підкажете, де можна придбати мигдалеву пудру?
Опубліковано 15 липень 2020 - 00:05
Не підкажете, де можна придбати мигдалеву пудру?
У мене були запаси з поїздки у Францію. На рік розтягнула.)
Але я думаю, і в Україні знайти не проблема. Це ж просто добре перемелений мигдаль.
5 користувачів читають цю тему
0 учасників, 5 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|