Перехід до вмісту

Фотографія

Про все 82

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
5794 відповідей у цій темі

#2161 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 3 452 повідомлення
  • Ім'я:Mommy

Опубліковано 10 квітень 2022 - 16:40

Мой ребенок, когда шел в 1 класс не знал матов. А один раз со школы ребенок принес вопрос : " что такое дуля и зачем ее крутить ?" Я спросила почему спрашиваешь ? Там очень характерная  ситуация была. Ответила вопросом видел ли ребенок чтобы я или папа тыкал дули ? И объяснила, что нормальные люди их не крутят.

И матов у нас в семье нет.

Только , я думаю, проблема глубже.

Матами люди добавляют недостающих словарный запас. Сейчас дети очень мало читают нормальной литературы. По тиви слышно и видно уже несколько лет  совсем печалуюпечаль. В интернете дети себе находят жвачку для моска.  

Но это я уже лишком не туда.

#2162 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 10 квітень 2022 - 16:42

І ще про сміх.
У мене теж непевна реакція, коли хтось падає. Я завжди сміюся! Я намагаюся себе стримувати, допомагаю, жалію, але ржу... Більше того, я сміюся, коли сама впала і дуже боляче...

#2163 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 10 квітень 2022 - 16:46

Мой ребенок, когда шел в 1 класс не знал матов. А один раз со школы ребенок принес вопрос : " что такое дуля и зачем ее крутить ?" Я спросила почему спрашиваешь ? Там очень характерная ситуация была. Ответила вопросом видел ли ребенок чтобы я или папа тыкал дули ? И объяснила, что нормальные люди их не крутят.
И матов у нас в семье нет.
Только , я думаю, проблема глубже.
Матами люди добавляют недостающих словарный запас. Сейчас дети очень мало читают нормальной литературы. По тиви слышно и видно уже несколько лет совсем печалуюпечаль. В интернете дети себе находят жвачку для моска.
Но это я уже лишком не туда.

Та ладно. У мене в сім'ї ніхто не матюкався, ніколи, і друзі теж ні - ми як мауглі росли. І читала я запоями, безперестанку - читала все, що було в доступі! То чому я знаю матюки?
Нормальний у мене словниковий запас.

#2164 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення

Опубліковано 10 квітень 2022 - 16:46

Я зараз не можу прийняти, що у моїх дітей це відбувається так рано, у такій формі, такими словами.
Я не хочу, але змушена пояснювати про стояк.

То у Вас еще мальчики. А у меня девочка. И приходилось что-то делать, когда от такие "со стояками" что-то в присутствии ребенка изображали. 

#2165 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення
  • Місто:Розсошенці
  • Ім'я:Наталія

Нагороди

2               

Опубліковано 10 квітень 2022 - 16:47

І ще про сміх.
У мене теж непевна реакція, коли хтось падає. Я завжди сміюся! Я намагаюся себе стримувати, допомагаю, жалію, але ржу... Більше того, я сміюся, коли сама впала і дуже боляче...

Я теж сміюся. Але це реакція дорослої людини, а у дитини реакція щира. У одного щирий плач від болю, у інших - сміх, від того, що іншому боляче і що це сталося не з ними.

#2166 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 10 квітень 2022 - 16:49

Я теж сміюся. Але це реакція дорослої людини, а у дитини реакція щира. У одного щирий плач від болю, у інших - сміх, від того, що іншому боляче і що це сталося не з ними.

Давайте будемо чесними - більшість дітей, та й людей в цілому, сміються при ударі "по я...м"

#2167 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення

Опубліковано 10 квітень 2022 - 16:51

Та ладно. У мене в сім'ї ніхто не матюкався, ніколи, і друзі теж ні - ми як мауглі росли. І читала я запоями, безперестанку - читала все, що було в доступі! То чому я знаю матюки?
Нормальний у мене словниковий запас.

Всі знають матюки, але не всі їх постійно використовують. Дехто лише при масимально ємоційному стані, як спосіб показати градус ємоції. 

#2168 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 10 квітень 2022 - 16:56

Всі знають матюки, але не всі їх постійно використовують. Дехто лише при масимально ємоційному стані, як спосіб показати градус ємоції.

Ну так чого ви причепилися до дітей?
Я колись давно писала десь на форумі про хлопчика, який років з 6-7 матюкався... І теж страшенно переживала, що мої діти це чують, так от хлопчик підріс - і абсолютно нормально спілкується, розумний, виважений підліток, спортсмен.

#2169 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 10 квітень 2022 - 17:06

Давайте будемо чесними - більшість дітей, та й людей в цілому, сміються при ударі "по я...м"

Якщо чесно, я не часто бачу такі ситуації. Крім вчорашньої, навіть не згадаю коли востаннє. Хіба що в дешевих комедіях, які іноді змушена була дивитися в міжміських маршрутках

#2170 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення

Опубліковано 10 квітень 2022 - 17:14

Ну так чого ви причепилися до дітей?

Я ни к кому не "цепляюсь". 

Делюсь жизненным опытом. Мне Мрия напоминает меня в шоковом состоянии несколько лет назад. В основном пишу ей. 

Маты, пошлость - это первые ласточки. Потом сигареты и прочие прелести. К подростковому возрасту целый букет сложностей.

Главное, берегите лично своих деток. Дай Бог нашим детям везения все опасности этой жизни пройти 

#2171 Yadik

Yadik

Україна переможе!

• Модератори
  • 6 090 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Яна

Нагороди

2          2      

Опубліковано 10 квітень 2022 - 17:21

Мій страший (10 р), в основному, зараз на самовигулі з другом 11 р. Так от, я трохи в шоці з поведінки сина: борюкаються на палицях, падають на землю, риють окопи, захищають свою територію від ворожих нападів, по тривозі йдуть в укриття... і це те, що я бачила. Його друг при мені поводить себе як ангел, але зі слів Мірки, це поки я поряд з Анею:) Матюків не чула від них, але без мене впевнена, що вони є. Хто ворог, знають на всі 100%, воюють у своїх іграх проти, приходять додому замазані як хто зна хто, але задоволені. Домашку робити - з під палки, гуляти важливіше. Вік Тома Соєра, розумію, приймаю) І так, це краще, ніж сидіти у телефоні чи компі цілодобово.

#2172 Мрія

Мрія

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 799 повідомлення

Нагороди

2               

Опубліковано 10 квітень 2022 - 17:38

Мій страший (10 р), в основному, зараз на самовигулі з другом 11 р. Так от, я трохи в шоці з поведінки сина: борюкаються на палицях, падають на землю, риють окопи, захищають свою територію від ворожих нападів, по тривозі йдуть в укриття... і це те, що я бачила. Його друг при мені поводить себе як ангел, але зі слів Мірки, це поки я поряд з Анею:) Матюків не чула від них, але без мене впевнена, що вони є. Хто ворог, знають на всі 100%, воюють у своїх іграх проти, приходять додому замазані як хто зна хто, але задоволені. Домашку робити - з під палки, гуляти важливіше. Вік Тома Соєра, розумію, приймаю) І так, це краще, ніж сидіти у телефоні чи компі цілодобово.

Я трохи не про те.
  • mitera це подобається

#2173 Мама Лена

Мама Лена

ветер перемен...

• Довгожителі
  • 20 412 повідомлення
  • Місто:Полтава

Нагороди

2            

Опубліковано 10 квітень 2022 - 17:41

Ну за вчительку по обличчі, я б відповіла "дивись, щоб сам не отримав те ж саме"
А за стояк "до такого з твоїм розумом не дорости. А ще раз почую таке на дит майданчику, виховаю, якщо батьки не змогли"
І повірте, це діє.

#2174 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення

Опубліковано 10 квітень 2022 - 17:51

Ха. )))

Мы живем в частном секторе. По нашей улице половина семей стенка на стенку из-за детей дрались. Одна мамаша другой вообще кирпичем по голове зарядила. 

Так, что иногда детские темы совсем не скучные

#2175 Mila*

Mila*

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 9 165 повідомлення

Нагороди

2    2         

Опубліковано 10 квітень 2022 - 17:57

І так, я роблю чужим дітям зауваження за нецензурщину і бійки. Хоч мої можуть і не приймати в цьому участі. Я й дорослим роблю.

#2176 Maximather

Maximather

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 431 повідомлення
  • Місто:полтава
  • Ім'я:оксана

Нагороди

Опубліковано 10 квітень 2022 - 18:07

Читаю, і подумала, яка я щаслива мама)

#2177 svexa

svexa

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 4 257 повідомлення
  • Місто:Центральный рынок-Конкорд
  • Ім'я:svexa

Нагороди

2         

Опубліковано 10 квітень 2022 - 19:22

З старшим проблем не було ніколи...Хоч він у мене ,, закритий,, 2 товариша шкільних і все..Скоро 18 ..Не курить, не випиває, не матюкається.Менший може видати іноді матюк. Йому завжди хочеться дружити з ,,поганими,, хлопцями, хоча сам ну дуже реагує на різні образи.Намагаємося пояснювати , але розумію,що все одно навчиться тільки на своїх помилках.Сама була один період не дуже гарною дівчинкою, але потім ,,попустило,,.

Відредаговано svexa, 10 квітень 2022 - 19:22.

#2178 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 10 квітень 2022 - 21:01

Я читаю і навіть трохи заздрю. Моя майже 11-річна дитина взагалі гуляти не ходить. Ні в своєму дворі, ні в бабусі, де зараз живе ні з ким з дітей не подружилася, а ті друзі що були з садочка, школи, танців - роз'їхалися. Проте на комп'ютері після онлайн уроків дивиться таке "доросле кіно", що у мене навіть уяви не вистачило б. Поки в школу ходила, я блокувала ютуб і вайбер, зараз ніяк, бо там навчання

#2179 YR-Ma

YR-Ma

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 057 повідомлення
  • Місто:Полтава, Конкорд, Подол
  • Ім'я:Marina, ко мне на "ты"

Нагороди

2       2         

Опубліковано 11 квітень 2022 - 08:31

Я читаю і навіть трохи заздрю. Моя майже 11-річна дитина взагалі гуляти не ходить. Ні в своєму дворі, ні в бабусі, де зараз живе ні з ким з дітей не подружилася, а ті друзі що були з садочка, школи, танців - роз'їхалися. Проте на комп'ютері після онлайн уроків дивиться таке "доросле кіно", що у мене навіть уяви не вистачило б. Поки в школу ходила, я блокувала ютуб і вайбер, зараз ніяк, бо там навчання

Вот, как про моего написано. Единственное, хоть я и постоянно не слежу, что он смотрит на компе, все же иногда заглядываю. Ничего "криминального" не видела и играет в игры, которые я очень даже одобряю. Благодаря им знает историю и географию. Друзей в моем понимании нет, с одним мальчиком общается из класса (мальчик очень хороший, как по мне, знаю его семью), но редко с ним видится вне школы, а школы не было давно. Гулять моего не заставишь, даже под страхом выключить инет. Это у него с рождения и это в меня. Вспоминаю, как я с ним в коляске боялась отойти от дома, потому, что плакать мог начать минут через 5прогулки  и пока домой не зайдем не успокаивался. Но не матюкается, в отличии от меньшего. Я даже немного завидую, что у других детей есть опыт общения с "плохими парнями" и им легче будет адаптироваться во взрослой жизни. Моему будет сложнее

#2180 Cu-jo

Cu-jo

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 452 повідомлення

Опубліковано 11 квітень 2022 - 09:18

Нечему завидовать. Не нужно это детям в таком количестве. И не нужно токсичное общение. 

Да. Ребенок адаптируется : может ответить на понятном языке для гоблинов, может за себя постоять, но нужно ли такое ? Я это называю про себя так как раньше называлась телепередача с Дроздовым ведущим.

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама