Перехід до вмісту

Фотографія

Книги

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
2692 відповідей у цій темі

#2001 Optimist

Optimist

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 3 372 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 21 січень 2016 - 12:52

Решила попробовать В.Пелевина и дернуло меня начать с книги "S.N.U.F.F." (2011). Буквально в самом начале мне перехотелось дальше знакомиться с данным автором. Вот приведу выдержки из книги. Может кто успокоит меня и скажет, что я не права и все не так, как кажется? Я стараюсь быть аполитичной, но подобное даже мне не по вкусу.

"До распада Америки и Китая никакого верхне-среднесибирского языка вообще не существовало в природе. Его изобрели в разведке наркогосударства Ацтлан — когда стало ясно, что китайские эко-царства, сражающиеся друг с другом за Великой Стеной, не станут вмешиваться в происходящее, если ацтланские нагвали решат закусить Сибирской Республикой. Ацтлан пошел традиционным путем — решил развалить Сибирь на несколько бантустанов, заставив каждый говорить на собственном наречии. 

Это были времена всеобщего упадка и деградации, поэтому верхне-среднесибирский придумывали обкуренные халтурщики-мигранты с берегов Черного моря, зарплату которым, как было принято в Ацтлане, выдавали веществами. Они исповедовали культ Второго Машиаха и в память о нем сочинили верхне-среднесибирский на базе украинского с идишизмами, — но зачем-то (возможно, под действием веществ) пристегнули к нему очень сложную грамматику, блуждающий твердый знак и семь прошедших времен. А когда придумывали фонетическую систему, добавили «уканье» — видимо, ничего другого в голову не пришло.

Вот так они и укают уже лет триста, если не все пятьсот. Уже давно нет ни Ацтлана, ни Сибирской республики — а язык остался. Говорят в быту по-верхнерусски, а государственный язык всего делопроизводства — верхне-среднесибирский. За этим строго следит их собственный Департамент Культурной Экспансии, да и мы посматриваем. Но следить на самом деле не надо, потому что вся оркская бюрократия с этого языка кормится и горло за него перегрызет."

"В разговорную речь верхне-среднесибирский почти не проник. Единственное исключение — название их страны. Они называют ее Уркаинским Уркаганатом, или Уркаиной, а себя — урками (кажется, это им в спешке переделали из «укров», хоть есть и другие филологические гипотезы)."

Відредаговано Optimist, 21 січень 2016 - 18:33.

#2002 Sailor Moon

Sailor Moon

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 667 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Альона

Нагороди

2            

Опубліковано 21 січень 2016 - 13:11

В стране мам рекомендовали прочитать книги писательницы Ричел(Райчел) Мид "Академия вампиров". Всего шесть книг.  Книги похожи на "Сумерки": есть вампиры, любовь и подростки. Еще есть немного детектива, мистики и мелодрамы. В книгах Мид вампиры поделены на три расы : дампиры (дети от людей и мороев или дампиров и мороев), морои (вампиры с душой, которые могут питаться не только кровью но и есть обычную еду) и стригои ( мертвые вампиры, которые убивают людей и мороев, пьют кровь и боятся солнечного света).

Мое мнение раз прочитать можно. В подростковом возрасте мне наверное книга понравилась бы, но а сейчас прочитала и забыла.

#2003 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 22 січень 2016 - 22:55

Сто років мене тут не було, не пам'ятаю, коли і відписувалася.

"Камінь посеред саду" В. Лис

Нова книга Лиса. Не вразила, на жаль.( А так хотілося, щоб було відчуття, як після Соломії і Якова. Не дивлячись на те, що практично вся книга складається з роздумів голов.героя, читається легко, місцями навіть дуже цікаво. Але якось все так... Ніяк чи що? Деякі моменти в книзі взагалі залишились незрозумілими. Принаймні я не сприйняла, що цим хотів сказати автор.

"Подвійна гра в чотири руки" І.Роздобудько

Купила давно, а все руки (чи очі)) не доходили прочитати. Відчуття таке ж, як і після нової книги Лиса. Легеньке чтиво і усе. Детектив, де практично все вже знаєш наперед, ну, може, якісь пару моментів залишись нерозгаданними, але якось і ефекту потрібного від їх відкриття не було. Не звикла до такої Роздобудько.

"Синдром Жанни Ебютерн" І.Роздобудько

Коротенька розповідь про журналістку, якій для змін у власному житті, мабуть, не вистачало лише маленького поштовху. Інтерв'ю з лікарем, який працює з людьми, залежними від алкоголю і наркотиків, ним і стало. Тут підіймається тема не тільки проблеми алкоголізму, а і співзалежності (созависимости).

Відредаговано smakovska, 22 січень 2016 - 22:56.

#2004 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 22 січень 2016 - 23:07

Решила попробовать В.Пелевина и дернуло меня начать с книги "S.N.U.F.F." (2011). Буквально в самом начале мне перехотелось дальше знакомиться с данным автором. Вот приведу выдержки из книги. Может кто успокоит меня и скажет, что я не права и все не так, как кажется? Я стараюсь быть аполитичной, но подобное даже мне не по вкусу.

а что смутило? схожесть названия "уркаина" с "украина"? можно не обращать внимания, книжка о россии на самом деле, очень актуальная 

#2005 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 22 січень 2016 - 23:37

Передивилася тему і свою книжку і зрозуміла, що відписувалася рік тому.) За минулий рік прочитала 13 книг, не так вже і багато, враховуючи, що не всі з них - художня література. Хотілося б читати більше, але...

"По ком звонит колокол" Е.Хемінгуей

Я писала, що я її не читала, а мучила. Складно, сумно, але не жалкую, що прочитала. Вже, до речі, не раз помічала, що книги, які мені важко давалися, потім згадуються якось мимохідь досить часто. Про двох людей, які могли б ніколи не зустрітися і яким доля дала так мало часу, про тих, хто готовий жертвувати не тільки власним комфортом, а і життям заради кращого майбутнього у своїй країні, про тих, кого торкнулася жорстокість громадянської війни.

"Под куполом" С.Кінг

Я не прихильниця цього письменника, але після перегляду серіалу захотілося прочитати. Було цікаво, причому значно цікавіше, ніж розтягнутийвжеунезрозумілощо серіал. Тим, хто любить цього автора чи просто легку фантастику, раджу прочитати.

"Країна гіркої ніжності" В.Лис

Хоч ця книга знову ж таки не йде у порівняння з "Соло для Соломії" і "Століття Якова", читати було цікаво, хоча іноді якось банально і передбачувано. Історія про три покоління жінок: бабусю, матір і дочку. Про їх страждання, проблеми, щастя, сподівання. В анотації згадується Майдан, я спочатку подумала, про цей, останній, та, вже читаючи, зрозуміла, що автор мав на увазі Помаранчеву революцію. Хто її не любить, не лякайтеся, її там зовсім небагато.)

"Маруся" В.Шкляр

Люблю цього автора, хоч і не всі його книги читала. Це історичний роман про молоду дівчину, яка була змушена зайняти місце отамана. Вона керувала партизанами, які боролися проти комуністичної навали в 20-і роки мин.сторіччя. Тут і політика, і повстанська війна, і любов (як же без неї)), і родина. До речі, Шкляр пише, що Маруся Соколовська існувала і в реальному житті. Книга, як на мене, трішки слабша за "Чорного ворона" Шкляра на ту ж тему, але прочитати варто.

"Время прощаться" Д.Піколт

Сумна книга з містичною складовою. Хоча я оце думаю, у Піколт таки всі книги сумні. В цій все досить закручено, в принципі, як завжди, читаєш-читаєш, а тоді раз - і все з ніг на голову.) Піколт - майстер неочікуваних і сумних кінцівок.

Зараз читаю нову книгу Люко Дашвар "Покров". Враженнями поділюся, сподіваюся, не через рік.)

Відредаговано smakovska, 22 січень 2016 - 23:38.

#2006 Асмо

Асмо

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 251 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 23 січень 2016 - 01:39

В стране мам рекомендовали прочитать книги писательницы Ричел(Райчел) Мид "Академия вампиров". Всего шесть книг.  Книги похожи на "Сумерки": есть вампиры, любовь и подростки. Еще есть немного детектива, мистики и мелодрамы. В книгах Мид вампиры поделены на три расы : дампиры (дети от людей и мороев или дампиров и мороев), морои (вампиры с душой, которые могут питаться не только кровью но и есть обычную еду) и стригои ( мертвые вампиры, которые убивают людей и мороев, пьют кровь и боятся солнечного света).

Мое мнение раз прочитать можно. В подростковом возрасте мне наверное книга понравилась бы, но а сейчас прочитала и забыла.

а как по мне и рядом не валялась с "Сумерками", еле вдавливаю в себя эти книги, через чур примитивные, "Сумерки" хоть и тоже не гением филологом написаны были, но как-то цепляли хоть.

#2007 Optimist

Optimist

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 372 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 23 січень 2016 - 03:41

а что смутило? схожесть названия "уркаина" с "украина"? можно не обращать внимания, книжка о россии на самом деле, очень актуальная 

Да, схожесть названия и то, что описывается о языке, что-то неприятно стало. Я почитала о содержании, вроде никто такого не отмечает, что книга с "нелюбовью" в Украине, но эти первые страницы почему-то отвернули. Может и стоит попробовать, конечно...

Відредаговано Optimist, 23 січень 2016 - 03:42.

#2008 o_ma

o_ma

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 12 939 повідомлення
  • Ім'я:Оля

Нагороди

2   

Опубліковано 23 січень 2016 - 09:22

Да, схожесть названия и то, что описывается о языке, что-то неприятно стало. Я почитала о содержании, вроде никто такого не отмечает, что книга с "нелюбовью" в Украине, но эти первые страницы почему-то отвернули. Может и стоит попробовать, конечно...

нелюбви к Украине у него точно нет )

#2009 Эссе

Эссе

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 399 повідомлення
  • Ім'я:Наталья

Нагороди

2            

Опубліковано 23 січень 2016 - 10:36

Зараз читаю нову книгу Люко Дашвар "Покров". Враженнями поділюся, сподіваюся, не через рік.)

Я недавно прочитала Люко Дашвар "Мати все" - начала вечером, и в 7 утра закончила. Не могла оторваться. Не скажу, что я что-то вынесла для себя, но очень интересно закручен сюжет. Пока читала, всё время спрашивала себя - ну как, ну как такое можно придумать, и так логично выстроить неожиданные повороты.

#2010 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 23 січень 2016 - 11:21

Я прочла все книги Дашвар до "На запах м'яса".И вот именно после "Мяса"зареклась больше читать, очень увлекающе, все книги прочла запоем, но уж такое тяжелое ощущение остается потом.Вот прям дышать тяжело, какие-то они не то чтобы давящие книги, но после их прочтения мне кажется, что в мире нит ничего хорошего и даже нормального. Она безусловно очень талантливо пишет, раз вызывает такие сильные эмоции, но очень тяжко я потом из этого состояния выхожу.
Зарекалась-зарекалась, но вот сейчас прочла, что есть уже "Покров"-и наверное не смогу себе отказать:))

#2011 Асмо

Асмо

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 6 251 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 23 січень 2016 - 11:22

ну как, ну как такое можно придумать, и так логично выстроить неожиданные повороты.

у меня обычно такое получается когда надо связать между собой несвязуемое, тогда эти интересные повороты и удаются, сам себе потом удивляешься, как круто всё получилось

#2012 Маруська

Маруська

Дітлашня

• Активістки
  • ЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 118 повідомлення
  • Ім'я:Машенька

Опубліковано 23 січень 2016 - 11:31

Я недавно прочитала Люко Дашвар "Мати все" - начала вечером, и в 7 утра закончила. Не могла оторваться. Не скажу, что я что-то вынесла для себя, но очень интересно закручен сюжет. Пока читала, всё время спрашивала себя - ну как, ну как такое можно придумать, и так логично выстроить неожиданные повороты.

у Дашвар все дуже цікаве, єдине, що не дуже захопило це- (цикл мабуть) "Биті є"- містика якась "не моя", і останні книги трохи надумані. А про "Покров" ще й не знала, пішла качати-шукати)

#2013 Эссе

Эссе

Докторка мамських наук

• Наша пісочниця
  • 1 399 повідомлення
  • Ім'я:Наталья

Нагороди

2            

Опубліковано 23 січень 2016 - 12:44

Это моя первая прочитанная книга Дашвар, значит раз почти всё такое захватывающее, нужно будет ещё почитать.

#2014 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 23 січень 2016 - 12:50

пішла качати-шукати)

я купувала в ел.вигляді 

#2015 Alice_88

Alice_88

Dancing in the rain

• Довгожителі
  • 6 800 повідомлення
  • Ім'я:Юлия

Нагороди

2          2   

Опубліковано 23 січень 2016 - 13:31

у Дашвар все дуже цікаве, єдине, що не дуже захопило це- (цикл мабуть) "Биті є"- містика якась "не моя", і останні книги трохи надумані. А про "Покров" ще й не знала, пішла качати-шукати)

а мені "Биті є"дуже сподобалось, ба в мене чоловік навіть весь цикл прочитав, хоча "Кров з молоком",наприклад,його не вразила.

#2016 Маруська

Маруська

Дітлашня

• Активістки
  • 118 повідомлення

Опубліковано 23 січень 2016 - 13:43

я купувала в ел.вигляді 

я скачала ще безкоштовно "Покров", якщо комусь треба, маякуйте)

Відредаговано Маруська, 23 січень 2016 - 13:44.

• Yadik це подобається

#2017 Маруська

Маруська

Дітлашня

• Активістки
  • 118 повідомлення

Опубліковано 23 січень 2016 - 13:56

а мені "Биті є"дуже сподобалось, ба в мене чоловік навіть весь цикл прочитав, хоча "Кров з молоком",наприклад,його не вразила.

вона хороша, читається, як все у неї, на одному подиху, але трішки "не моє")

І хоча через всі її твори йде яскрава лінія безвиході, жорстокої справедливості, такої легкої "чорнухи", та все одно практично всі книги дають надію, що все може бути дуже добре) треба тільки захотіти (всі просто хотять йти іншим шляхом), тому й цікаво. 

Дашвар - одна з  найулюбленіших моїх письменниць.

#2018 smakovska

smakovska

love life

• Довгожителі
  • 7 228 повідомлення

Нагороди

2    2    2    2    2   

Опубліковано 23 січень 2016 - 14:05

я скачала ще безкоштовно "Покров", якщо комусь треба, маякуйте)

24.80 в ел.вигляді)

отак і розвиватиметься сучасна українська література...

#2019 Маруська

Маруська

Дітлашня

• Активістки
  • 118 повідомлення

Опубліковано 23 січень 2016 - 15:20

24.80 в ел.вигляді)

отак і розвиватиметься сучасна українська література...

я безмежно вдячна письменникам за їх працю, а ще вдячна "литмиру" та всим, хто ще безкоштовно роздає книжки, скільки позитивних емоцій я можу собі дозволити завдяки їм.   

#2020 Optimist

Optimist

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 372 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 23 січень 2016 - 19:52

нелюбви к Украине у него точно нет )

Спасибо за отзывы, попробую еще раз прочитать. Я увидела, что 2011 год, рано для "наездов" на соседей, но все равно... Это знаете как, самому можно про свое плохо говорить, но если посторонний такое скажет - то порвать хочется)))

0 користувачів читають цю тему

0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама