Выпечка
Розпочатий з jabka, 01 чер 2009 08:06
2297 відповідей у цій темі
Опубліковано 14 лютий 2019 - 10:05
"Пісочне печиво"
200 гр вершкового масла або маргарину трохи розігріваємо у мікрохвильовці, збиваємо зі 130 гр цукру, додаємо ваніль, 1 яйце, 1 чайну ложку розпушувача тіста и 350 гр борошна.Вимішуємо тісто, залишаємо його приблизно на годину в холодильнику.Розкатуємо товщиною близько 0,5 см и вирізаємо за допомогою формочок.
Випікаємо при температурі 180 градусів хвилин 10.
Готове печиво я вирішила прикрасити розтопленим шоколадом и присипкою)
Смачного!
Мрія
-
Місто:Розсошенці
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 19 лютий 2019 - 14:24
Один з найулюбленіших пирогів у нашій сім'ї, і один з найперших, який почала пекти. Доволі легкий у приготуванні, корисний (творог і яблука), смачний (інакше б не робила його стільки років), і виправдовує свою назву - дуже ніжний. Рецепт звідси: https://www.koolinar...cipe/view/46117
Опубліковано 19 лютий 2019 - 16:32
Один з найулюбленіших пирогів у нашій сім'ї, і один з найперших, який почала пекти. Доволі легкий у приготуванні, корисний (творог і яблука), смачний (інакше б не робила його стільки років), і виправдовує свою назву - дуже ніжний. Рецепт звідси: https://www.koolinar...cipe/view/46117
Подскажите пожалуйста, тесто в холодильник ставить? И засыпать ним - это в смысле на верх потереть на тёрке? Работа с тестом похожа как на тертый пирог?
Опубліковано 19 лютий 2019 - 17:59
Подскажите пожалуйста, тесто в холодильник ставить? И засыпать ним - это в смысле на верх потереть на тёрке?
Работа с тестом похожа как на тертый пирог?
Не совсем. Там тесто не получится. Маргарин не из морозилки, перетираете с мукой и получается рассыпчатая мучная смесь. Пирог вкусный. Пекла правда давненько. Спасибо,что напомнили, надо на днях повторить.
Мрія
-
-
Опубліковано 19 лютий 2019 - 18:16
Подскажите пожалуйста, тесто в холодильник ставить? И засыпать ним - это в смысле на верх потереть на тёрке?
Работа с тестом похожа как на тертый пирог?
Ні, на тертий пиріг не схоже. Це варіант насипного тіста, воно сухе, крихти по суті. Ще чимось нагадує штрейзель. Якщо будете робити, то не лякайтеся сухої розстпчастої суміші, так і треба.
В холодильник не треба.
Відредаговано Мрія, 19 лютий 2019 - 18:17.
Опубліковано 19 лютий 2019 - 20:03
не лякайтеся сухої розстпчастої суміші, так і треба.
Мрия, если сильно сыпучее в сыром виде, потом как форму держит готовое?
Рецепт почитала. После замеса это по сути крошка, не комок ??
Мрія
-
-
Опубліковано 19 лютий 2019 - 21:06
Мрия, если сильно сыпучее в сыром виде, потом как форму держит готовое?
Рецепт почитала. После замеса это по сути крошка, не комок ??
Так, не комок. Насипна суміш.
А тримається за рахунок масла, яке розтає + борошно, цукор.
На фото видно, що в результаті після випічки корж не твердий, дуже розсипчастий, але при цьому тримає форму після нарізання.
Відредаговано Мрія, 19 лютий 2019 - 21:08.
Опубліковано 19 лютий 2019 - 21:13
Ні, на тертий пиріг не схоже. Це варіант насипного тіста, воно сухе, крихти по суті. Ще чимось нагадує штрейзель. Якщо будете робити, то не лякайтеся сухої розстпчастої суміші, так і треба.
В холодильник не треба.
дякую!
зроблю завтра.
Мрія
-
-
Опубліковано 20 лютий 2019 - 08:08
дякую!
зроблю завтра.
Чекаю відгуку, якщо не сподобається - теж пишіть, я нормально ставлюся до критики))
Опубліковано 20 лютий 2019 - 08:42
Чекаю відгуку, якщо не сподобається - теж пишіть, я нормально ставлюся до критики))
Доречi, а розпушувач содою 1 ч.л. можна замiнити?
Beznika
-
Місто:Полтава/Левада
-
Ім'я:Таня
Опубліковано 20 лютий 2019 - 08:57
О, кстати, хороший вопрос
Давно хотела спросить у специалистов:
в каких пропорциях заменяется сода на разрыхлитель (и наоборот)?
Мрія
-
-
Опубліковано 20 лютий 2019 - 09:09
В цьому рецепті, думаю, ні. Тут немає кисломолочного продукту і соді немає в чому погаситися. А у розпушувачі є лимонна кислота, яка гасить соду при взаємодії з рідиною (тут вона умовна - розтоплене при нагріванні масло/маргарин)
О, кстати, хороший вопрос
Давно хотела спросить у специалистов:
в каких пропорциях заменяется сода на разрыхлитель (и наоборот)?
Я пропорції не скажу (можу гугл більший спеціаліст)))), бо замінюю рідко. Якщо міняю, то на око. І як я написала вище, то соді треба в чомусь гаситися.
Опубліковано 20 лютий 2019 - 09:13
Подскажите, пожалуйста, а пакетик разрыхлителя, это сколько?
Мрія
-
-
Опубліковано 20 лютий 2019 - 09:22
Подскажите, пожалуйста, а пакетик разрыхлителя, это сколько?
У цьому рецепті вистачить грам 10.
Опубліковано 20 лютий 2019 - 09:29
Дякую!
Sailor Moon
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Альона
Опубліковано 20 лютий 2019 - 09:50
Я пробывала печь насыпной пирог, по другому рецепту. У меня не получился. Больше я не пробывала, поняла что не моя выпечка.
Beznika
-
Місто:Полтава/Левада
-
Ім'я:Таня
Опубліковано 20 лютий 2019 - 10:18
Я пробывала печь насыпной пирог, по другому рецепту. У меня не получился. Больше я не пробывала, поняла что не моя выпечка.
Правильно будет "пробОвала". Через "о", а не через "ы".
Извините, что не по теме.
Відредаговано Beznika, 20 лютий 2019 - 10:19.
Опубліковано 20 лютий 2019 - 10:18
А яку фiрму купити (в наших магазинах)? Порадьте будь ласка.
Мрія
-
-
Опубліковано 20 лютий 2019 - 10:53
А яку фiрму купити (в наших магазинах)? Порадьте будь ласка.
Десь раніше, здається, у цій темі я писала, що роблю розпушувач сама. Мені так вигідніше і зручно, що ввн постійно є. Інгрідієнти ті ж самі - сода, кислота і борошно ( як варіант у магазинних - крохмаль). З телефону незручно, але якщо цікаво і не знайдете, то трохи пізніше дам посилання. Головне - тримпти герметично закритим, бо якщо поряд волога, то піде передчасна реакція.
В ті часи, коли купляла, то брала що було - і дорогий др.еткер, і наші українські, різниці не помітила, хіба може у кого більші-менші пропорції соди і кислоти.
Можливо, розпушувач вам порадять дівчатка, які більше печуть з ним.
Мрія
-
-
Опубліковано 20 лютий 2019 - 10:58
Ви, мабуть, пекли яблучний насипний пиріг. Я теж його робила, і теж не оцінила. Не скажу, що не вийшов, але теж не моє. Але ж там і складові інші - манка, без масла/маргарину.
А цей я назвала як приклад, тісто схоже на насипне, але прямо реуепт так не називається.
4 користувачів читають цю тему
0 учасників, 4 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|